Деловодна информация
02378
...................-Ю 20/02/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
20/02/2018 (дд/мм/гггг)
02378-2018-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Българска агенция по безопасност на храните 176040023
бул. Пенчо Славейков № 15А
София BG411 1606 България
Добромира Иванова +359 29159854
dp_ivanova@bfsa.bg +359 29159837

Интернет адрес/и

www.babh.government.bg

http://www.babh.government.bg/op/8bcf1b2183e5ea06b1bcbe38ee44cc81


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.babh.government.bg/op/8bcf1b2183e5ea06b1bcbe38ee44cc81
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Национална или федерална агенция/служба

I.5) Основна дейност 

вeтеринарномедицинска дейност, здравеопазване на животните и контрол по безопасност на храните

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

"Доставка и прилагане на ваксина за орална ваксинация на лисиците срещу бяс и отчитане ефективността на ваксинацията за периода 2018-2020 г."
33651690      
Доставки

Изпълнителят следва да извършва доставка и прилагане на ваксина за орална ваксинация на лисици срещу бяс, съгласно изискванията, посочени в техническите спецификации на възложителя.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
16042221      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
33651690      
II.2.3) Място на изпълнение
BG

Република България

Изпълнителят следва да извършва доставка и прилагане на ваксина за орална ваксинация на лисици срещу бяс, съгласно изискванията, посочени в техническите спецификации на възложителя.
Критериите по-долу
 
ДА Техническо предложение    70%
Цена
30%
II.2.6) Прогнозна стойност
16042221      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
36

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Програмата за контрол и надзор на болестта бяс за 2018 година е подадена за одобрение до Европейската комисия и се очаква съфинансиране с европейски средства.

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да притежава:
а/ лиценз за търговия на едро с ВМП или еквивалентен документ, за чуждестранни участници, съобразно законодателството на държавата, в която са установени.
Лицензът и/или еквивалентният документ по буква „а“ от настоящата точка, следва да бъдат валидни за срока на изпълнение на обществената поръчка. В случай, че срокът на валидност на съответните документи изтича по време на провеждане на процедурата или изпълнението на обществената поръчка, участниците следва да представят доказателства, че са предприети действия по тяхното подновяване.
б/ лиценз/сертификат, че участникът е авиационен оператор с право да извършва специализирани авиационни работи на територията на Република България и/или ЕС. От този документ трябва да е видно, че участникът разполага с минимум 12 специализирани транспортни средства (самолети или вертолети), притежаващи съответните ЕASA (Европейска агенция за авиационна сигурност) типови сертификати и да бъдат одобрени за разпространение на ваксини от въздуха. Изискуемият минимум за специализирани транспортни средства е с цел обезпечаване на извършването на възложената работа, като поне десет от специализираните транспортни средства следва да се използват за осъществяване на настоящата ваксинационна кампания, а две да са резервни. В случай, че участник ще използва техническите ресурси на трети лица, следва да декларира това с декларация в свободен текст, придружена със съответните доказателства.
в/ разрешение за извършване на полети по разпространение на ваксини от въздуха на територията на Република България за машините и екипажите, с оглед спецификата и обхвата на предмета на настоящата обществена поръчка, както и качественото й изпълнение.
За доказване на наличие на условията по б.„а“-„в“ участникът представя попълнен ЕЕДОП, в който се описва становището, а преди сключване на договора за изпълнение на настоящата поръчка избраният изпълнител следва да представи заверено копие от документа или еквивалентно.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания за икономическото и финансово състояние на участниците.

III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

а/ Участникът трябва да е изпълнил минимум 1 (една) дейност с идентичен или сходен предмет и поне ? от обема на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата.
Като предмет сходен с предмета на поръчката ще се счита доставка и прилагане, без значение от източника на финансирането й, чийто предмет включва доставка и прилагане на ваксини за ветеринарна медицина.
б/ Участникът следва да има сертификат по GMP или еквивалент, за производство на ваксината на производителя;
в/ Сертификат ISO 9001, от производителя на ваксината, за внедрена система за управление на качеството или негов еквивалент;
г/ Участникът трябва да разполага с подходящи складови бази на територията на България за съхранение на ваксината.
д/ Участникът трябва да разполага със специализирани транспортни средства, за транспортиране на ваксината от складовите пощи, до летищата;
е/ Въздухоплавателни средства (ВС), с които участникът ще проведе кампанията;
ж/ Участникът трябва да има на разположение база за извършване на частични ремонти, поддръжка на ВС в летателно състояние и възможност за проверка на годността на ВС на територията на България, за използваните в кампанията ВС. В случай, че участник ще използва техническите ресурси на трети лица, следва да декларира това.
з/ Участникът да разполага със сертификат ISO 9001, за внедрена система за управление на качеството, за прилагането и разпространението на ваксината или негов еквивалент.


1. За доказване на изискването участникът да е изпълнил минимум 1 (една) дейност с идентичен или сходен предмет, той трябва да представи в ЕЕДОП списък на доставките с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателства за извършените доставки.
Възложителят може да не приеме представено доказателство за технически и професионални способности, когато то произтича от лице, което има интерес, който може да води до облага по смисъла на чл.54 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
2. Сертификатът по GMP или еквивалент, за производство на ваксината на производителя, да е валиден за срока на изпълнение на поръчката. В случай, че срокът на валидност на документа изтича по време на провеждане на процедурата или изпълнението на обществената поръчка, участниците следва да представят доказателства, че са предприети действия за подновяването му;
3. Сертификатът ISO 9001, от производителя на ваксината, за внедрена система за управление на качеството или негов еквивалент, да е валиден за срока на изпълнение на поръчката. В случай, че срокът на валидност на сертификата изтича по време на провеждане на процедурата или изпълнението на обществената поръчка, участникът следва да представи доказателства, че е предприел действия за неговото подновяване.
4. Складовите бази за съхранение на ваксината трябва да разполагат с регистриращо устройство, което постоянно да отчита температурата на съхранение и всеки ден да има записи за температурата, при която се съхранява ваксиналната примамка. Изпълнителят следва да съхранява ваксиналната примамка при температура, указана от нейния производител.
След приключване на летателния ден, останалите неизползвани ваксинални примамки трябва да бъдат съхранявани при хладилни условия, без да бъдат повторно замразявани. Съхраняваните при хладилни условия ваксинални примамки, останали неизползвани по време на летателния ден, да бъдат използвани през следващия летателен ден в рамките на три календарни дни.
5. В специализираните транспортни средства, за транспортиране на ваксината от складовите пощи, до летищата, да се поддържа необходимата температура, според указанията на производителя на ваксината;
6. Въздухоплавателните средства (ВС), с които участникът ще проведе кампанията, трябва да са оборудвани със специално устройство (доставено от участника), разполагащо със собствена GPS система (различна от пилотския GPS, но свързана с него), за разпръскване на примамките, която трябва да гарантира точното разпределение на ваксината в зависимост от скоростта и височината на летене на самолета и да осигурява автоматичен запис на количеството и местоположението на разпръснатите примамки за прилагане на ваксината на територията, определена за орална ваксинация на лисиците.
7. Използваните ВС задължително трябва да притежават сертификат или еквивалентен документ, за възможността устройството и системата да се монтират на предложените за участие в кампанията въздухоплавателни средства и участникът следва да представи необходимите доказателства и сертификати, които да са валидни за срока на изпълнение на поръчката. В случай, че валидността на документа изтича по време на процедурата или изпълнението на обществената поръчка, участникът да представи доказателства за предприемане на действия по подновяването му.
8. Сертификатът ISO 9001, за внедрена система за управление на качеството, за прилагането и разпространението на ваксината или негов еквивалент, да е валиден за срока на изпълнение на поръчката. В случай, че сертификатът изтича по време на провеждане на процедурата или изпълнение на обществената поръчка, участникът следва да представи доказателства, че е предприел действия за неговото подновяване.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

27/03/2018 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

28/03/2018 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

град София, бул. Пенчо Славейков № 15А

На отварянето на офертите могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Към момента на откриване на процедурата не е осигурено финансиране и по тази причина в проекта на договор е предвидено същият да бъде сключен на основание чл. 112 и чл. 114 от ЗОП с клауза за отложено изпълнение.
При подписване на договора определеният изпълнител представя гаранция за изпълнение на договора в размер на 3% процента от стойността на сключения договор, в български лева, без ДДС.
Гаранцията за изпълнение на договора може да се представи под формата на:
? банкова гаранция (изготвя се по образец на банката, която я издава, при условие че в гаранцията са вписани условията на възложителя);
? парична сума, преведена по следната банкова сметка на БАБХ: ОББ АД, клон Тунджа, IBAN: BG82 BUIB 9888 3327 1983 00, BIC: BUIBBGSF
? застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/02/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва