Деловодна информация
00983
023-1008 10/11/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
10/11/2017 (дд/мм/гггг)
00983-2017-0031 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов - гр. Варна 000083633
гр. Варна, ул. „Марин Дринов” №55
Варна BG331 9002 България
Елена Панева +359 52677054
epaneva@mu-varna.bg +359 52677080

Интернет адрес/и

http://www.mu-varna.bg/

http://mu-varna.bg/BG/CustomerProfile/Pages/ProceduresAll.aspx


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://mu-varna.bg/BG/CustomerProfile/Pages/radiosintez.aspx
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов - гр. Варна 000083633
ул. Марин Дринов 55
Варна BG331 9002 България
Мариянка Арабаджиева +359 52677040
office_mu@mu-varna.bg +359 52677080

Интернет адрес/и

http://www.mu-varna.bg/

http://mu-varna.bg/BG/CustomerProfile/Pages/ProceduresAll.aspx

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

“Доставка на модулна радиосинтезна система за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на Галий 68, генератор на Галий 68 и консумативи за синтез на радиофармацевтици“ 2017-046
31640000      
Доставки

Предметът на обществената поръчка е избор на изпълнител за доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционна поддръжка на радиосинтезна система за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на Галий 68, необходима за обучителна и научноизследователска дейност, както и за внедряване на най-съвременни диагностични и терапевтични методи, включително за обучение и квалификация на медицински специалисти в прилагането им за нуждите на Катедрата по образна диагностика и лъчелечение в МУ – Варна, база МБАЛ „Св. Марина“ – Варна, Клиника по нуклеарна медицина и метаболитна терапия, с периодични доставки на консумативи за синтез на радиофармацевтици с прогнозно количество 150 бр. и доставка на генератор на Галий 68 (68Ga) с прогнозно количество 2 бр.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1960000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
всички обособени позиции

II.2) Описание 1

Модулна радиосинтезна система за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на Галий 68 и консумативи за синтез на радиофармацевтици 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
31640000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG331

гр. Варна, бул. Хр. Смирненски 1

Доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционна поддръжка на един брой радиосинтезна система за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на Галий 68 и периодични доставки на консумативи за синтез на радиофармацевтици с прогнозно количество общо 150 броя.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
1840000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
12

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
да


Количеството на консумативите е прогнозно, в зависимост от конкретните потребности и финансова обезпеченост на Възложителя.
II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

II.2) Описание 1

Генератор на Галий 68 (68Ga) с минимална активност от 50mCi 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
31640000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG331

гр. Варна, бул. Хр. Смирненски 1

Доставка на два броя Генератор на Галий 68 (68Ga) с минимална активност от 50mCi.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
120000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
12

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
да


Количеството е прогнозно, в зависимост от конкретните потребности и финансова обезпеченост на Възложителя.
II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците следва да притежават валидна лицензия за извършване на дейности с източници на йонизиращи лъчения, издадена от Агенция за ядрено регулиране. При участие на чуждестранни лица ще се приеме и еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.
Участниците следва да попълнят част Част IV, раздел „A“ „Годност“ от ЕЕДОП.
Документите за доказване на съответствие с критериите за подбор се представят съгласно чл.67, ал.5 и ал.6 - Публичен регистър, посочен при попълване на ЕЕДОП или заверено копие на валидна лицензия за извършване на дейности с източници на йонизиращи лъчения, издадена от Агенция за ядрено регулиране, или еквивалентен документ за чуждестранните лица.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

За Обособена позиция №1 Участниците следва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, за последните три приключили финансови години, в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си.

За Обособена позиция №1 Участниците следва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката в размер на 1 500 000,00 (един милион и петстотин хиляди) лева. Данните за оборота е необходимо да обхващат последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която кандидатът или участникът е създаден или е започнал дейността си. Сферата, попадаща в обхвата на поръчката е доставка на апаратура за продукция на изотопи и/или радиофармацевтици за изследвания с ПЕТ-скенер.
Участниците следва да попълнят част Част IV, раздел „Б“ „Икономическо и финансово състояние“ от ЕЕДОП.
Документите за доказване на съответствие с критериите за подбор се представят съгласно чл.67, ал.5 и ал.6 - Справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката или други документи, с които Участникът може да докаже своето икономическо и финансово състояние.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците трябва да имат опит за изпълнение на поръчката. Участниците да са изпълнили през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, доставки с предмет и обем, които са идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка. Под идентични или сходни с предмета на поръчката доставки за обособена позиция №1 се приемат доставка на апаратура за продукция на изотопи и/или радиофармацевтици за изследвания с ПЕТ-скенер. Под идентични или сходни с предмета на поръчката доставки за обособена позиция №2 се приема доставки на генератори на изотопи. Под „изпълнени доставки“ се разбира такива, които независимо от датата на започването им, са приключили до подаването на оферти.
2. За изпълнение на поръчката Участниците следва да разполагат с технически лица.


1. Участниците да са изпълнили през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, минимум една доставка с предмет, идентичен или сходен с този на обособената/ите позиция/и, заявени за участие.
Участниците следва да посочат необходимата информация в раздел В: Технически и професионални способности, част IV: „Критерии за подбор" на ЕЕДОП.
Документите за доказване на съответствие с критериите за подбор се представят съгласно чл.67, ал.5 и ал.6 от ЗОП - Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка.
2. За обособена позиция №1 - минимум едно техническо лице (служител/експерт) за изпълнение на:
- Монтаж и въвеждане в експлоатация на системата с професионална компетентност, както следва: - висше инженерно образование – минимум степен бакалавър; - опит в работа със системи за синтез на радиофармацевтици – минимум една година.
- Гаранционна поддръжка и сервиз на радиосинтезния модул с професионална компетентност, както следва:
- преминато обучение за сервиз, проведено от производителя на предложеното за изпълнение в офертата на Участника оборудване.
За обособена позиция № 2 - минимум едно техническо лице (служител/експерт) за изпълнение на монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване.
Техническите лица и за двете обособени позиции следва да са с преминато обучение за работа в среда с йонизиращи лъчения, които притежават удостоверение за правоспособност по чл. 64 от Закона за безопасно използване на ядрената енергия и в съответствие с Наредбата за условията и реда за придобиване на професионална квалификация и за реда за издаване на лицензии за специализирано обучение и удостоверения за правоспособност за използване на ядрената енергия. При участие на чуждестранни лица ще се приеме еквивалентен документ, издаден от признат орган в страната, в която участникът е установен.
Участниците следва да посочат необходимата информация в раздел В: Технически и професионални способности, част IV: „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП, както следва:
За обособена позиция №1 - за техническите лица, извършващи монтаж и въвеждане в експлоатация – с посочване на образование, професионален опит, данни за удостоверение за преминато обучение или еквивалентен документ, данни за удостоверение за правоспособност или еквивалентен документ; за техническите лица, извършващи гаранционна поддръжка и сервиз на системата - данни за удостоверение за преминато обучение или еквивалентен документ, данни за удостоверение за правоспособност или еквивалентен документ.
За обособена позиция №2 - за техническите лица, извършващи монтаж и въвеждане в експлоатация – с посочване на данни за удостоверение за правоспособност или еквивалентен документ.
Документите за доказване на съответствие с критерия за подбор се представят съгласно чл.67, ал.5 и ал.6, както следва:
За обособена позиция №1 - Списък на техническите лица, извършващи монтаж, въвеждане в експлоатация, гаранционна поддръжка и сервиз на системата /с посочване на образование, професионален опит, данни за удостоверение за преминато обучение или еквивалентен документ, данни за удостоверение за правоспособност или еквивалентен документ/.
За обособена позиция №2 - Списък на техническите лица, извършващи монтаж, въвеждане в експлоатация и гаранционно обслужване на оборудването /с посочване на данни за удостоверение за правоспособност или еквивалентен документ/.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участникът, определен за изпълнител по обособена позиция № 1 представя гаранция за изпълнение и гаранция за обезпечаване на авансово плащане при подписване на договора. Гаранцията за изпълнение е в размер на 2% (два процента) от стойността на договора. Гаранцията за авансовото плащане е в размера на авансовото плащане.
Участникът, определен за изпълнител по обособена позиция № 2 представя гаранция за изпълнение. Гаранцията за изпълнение е в размер на 2% (два процента) от стойността на договора.
Формата на гаранциите е по избор на участника: - парична сума – Платима по банкова сметка на Медицински университет – Варна: Банка ДСК ЕАД, клон Варна, BIC: STSABGSF; IBAN: BG24STSA93003100040700 - в лева (за обособена позиция № 1). Платима по банкова сметка на МБАЛ: Банка ДСК- Варна, BIC: STSABGSF, IBAN: BG41STSA9300 0021 8339 55 (за обособена позиция № 2).
- банкова гаранция;
- застраховка. (прод. в VI.3 доп. информация).
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

18/12/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

19/12/2017 (дд/мм/гггг)   15:00 (чч:мм)

гр. Варна, ул. Марин Дринов 55

Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масова информация.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от III.2.2.
Банкова гаранция – същата следва да е авизирана от българска банка, ако е издадена от чуждестранна банка;
Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Възложителят следва да бъде посочен като трето ползващо се лице по тази застраховка. Застраховката следва да покрива отговорността на Изпълнителя при пълно или частично неизпълнение на договора, и не може да бъде използвана за обезпечение на неговата отговорността по друг договор.
На основание чл. 8 ЗОП е сключено споразумение за съвместно възлагане на обществената поръчка с Многопрофилна болница за активно лечение „Света Марина“ ЕАД, гр. Варна.
В откритата процедура може да участва участник, който отговаря на условията на чл. 10, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и изискванията на Възложителя.
Възложителят отстранява от участие участник, за когото са налице основанията по чл. 54, ал. 1, чл.55, ал.1, т. 1 от ЗОП, условията по чл. 107 ЗОП, както и обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици.
Възложителят ще отстранява участник,който е представил оферта с предлагана цена, по-висока от прогнозната стойност по съответната обособена позиция, на основание чл. 107, т. 2 , буква „а“ ЗОП.
Изпълнението на поръчката ще се възложи въз основа на икономически най-изгодна оферта, определена съгласно критерия „най-ниска цена“.
Възложителите ще използват бюджетни средства и собствени приходи. Плащането ще се извърши по банков път, както следва:
За Обособена позиция №1: „Модулна радиосинтезна система за продукция на пациентски дози от радиофармацевтици, базирани на Галий 68 и консумативи за синтез на радиофармацевтици“:
- авансово плащане в размер на 10% (десет процента) от цената за доставка, платимо в срок до 30 (тридесет) дни след получаване на заявката и след представяне на фактура, както и гаранция, обезпечаваща авансовото плащане в размера на авансовото плащане.
- междинно плащане в размер на 40% (четиридесет процента) от цената за доставка, платимо в срок до 30 (тридесет) дни след доставка на апаратурата, предмет на договора, удостоверена с подписан двустранен приемо-предавателен протокол за доставка и представяне на фактура.
- окончателно плащане в размер на 50% (петдесет процента) от цената за доставка, платимо в срок до 30 (тридесет) дни след монтаж, въвеждане в експлоатация на апаратурата и провеждане на обучение, удостоверени с подписани протоколи – двустранен приемо-предавателен протокол за монтаж и въвеждане в експлоатация и двустранен приемо-предавателен протокол за обучение, и представяне на фактура.
- в срок до 30 (тридесет) дни след изпълнение на всяка конкретна заявка за консумативи за синтез на радиофармацевтици, удостоверено с подписан двустранен приемо-предавателен протокол за доставка на консумативи и представянето на фактура.
За Обособена позиция №2: „Генератор на Галий 68 (68Ga) с минимална активност от 50mCi“:
- авансово плащане в размер на 100% (сто процента) от цената за доставка, платимо в срок до 14 (четиринадесет) календарни дни след получаване на официален документ (товарителница, документ за готовност за изпращане или др.), удостоверяващ, че оборудването е натоварено и се транспортира към Възложителя и след представяне на оригинал на фактура, съдържаща всички законови реквизити.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалбите се подават, съгласно сроковете по чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Медицински университет Проф. д-р Параскев Стоянов - гр. Варна
ул. „Марин Дринов” №55
Варна 9002 България
epaneva@mu-varna.bg +359 52677054
http://www.mu-varna.bg/ +359 52677080

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 10/11/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва