Деловодна информация
00044Агенция"Пътна инфраструктура"Областно пътно управление-Бургас
4 25/09/2016 (дд/мм/гггг)
да
да
25/09/2016 (дд/мм/гггг)
00044-2016-0090 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Агенция Пътна инфраструктура Областно пътно управление-Бургас 0006950890186
ул.Цариградска №30
Бургас BG341 8000 България
Севдалина Лазарова +359 56893379
opuburgas@abv.bg +359 56844415

Интернет адрес/и

www.api.bg

http://www.api.bg/index.php/bg/obshestveni-porachki/profil-na-kupuvacha-sled-30-dekemvri-2014


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.api.bg/index.php/bg/obshestveni-porachki/profil-na-kupuvacha-sled-30-dekemvri-2014
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

проектиране, ремонт, поддържане на републиканските пътища

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Ремонтно-възстановителни работи във връзка с обект „Път ІІ-99 „Бургас-Царево, надлез при км 43+249 (п.в. Приморско) 0006950890186
45221000      
Строителство

Поръчката включва следните РВР:1. Направа от двете страни на надлеза на сигнални стом. габаритни рамки, на показаните в чертежа места, имащи за цел предупреждаване на водачите на МПС за недостатъчната височина на надлеза.2. Отстраняване на положената по дъното на главните греди циментова замазка при предишни ремонти.3. Отстраняване на напукани, разхлабени и компрометирани части на бетоновото сечение на главните греди.4. Оглед от Проектанта на състоянието на съществуващата армировка след разкриването й.5. Отстраняване на прекъснати армировъчни пръти от надлъжната армировка на гл. греди.
6. Възстановяване сечението на напречната армировка (стремена), съгласно детайла от чертежите.7. Антикорозионна обработка на видимата армировка съгласно БДС EN 1504 - част 7. 8. Поставяне на армировъчна мрежа ф4мм, фиксирана към ществуващото бетоново сечение, съгласно чертежите.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
111360      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45221000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

област Бургас

Ремонтно-възстановителни работи във връзка с обект „Път ІІ-99 „Бургас-Царево, надлез при км 43+249 (п.в. Приморско) .
Критериите по-долу
 
ДА техническо предложение    40%
срок за изпълнение    20%
Цена
40%
II.2.6) Прогнозна стойност
111360      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката за изпълнение на строежи от първа категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство.
Участникът попълва раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП) (Приложение № 1). Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1.Участникът трябва да има застраховка„Професионална отговорност“ на участниците в строителството и проектирането по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж – първа категория, съгласно НАРЕДБА за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или съответен валиден аналогичен документ. Участникът попълва поле 5 на раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“, в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
2.Удостоверение от банка и/или
Годишен финансов отчет за последната финансово приключила година или някоя от съставните му части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен.; Информация за общия оборот и/или оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката реализиран през последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си. При подаване на оферта, съответствието с изискването по т. 2. се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица.
Съгласно чл. 67, ал. 5 ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.


В случай че участникът избере да използва годишния финансов отчет или някоя от съставните му части, възложителят няма право да изисква представянето на годишния финансов отчет или някоя от съставните му части, както и всеки друг документ, ако са публикувани в публичен регистър в Република България и участникът е посочил информация за органа, който поддържа регистъра.
В случай че участник избере да използва удостоверение от банка, той трябва да докаже наличието на бързо ликвиден финансов ресурс или достъп до такъв (например пари в брой, неотменима кредитна линия или подобни банкови кредитни инструменти). Достъпът до финансов ресурс трябва да бъде безусловен, с изключение на условието участникът да бъде избран за изпълнител. Участникът трябва да докаже наличието на финансов ресурс или достъп до такъв, необходим за осигуряването на материали, консумативи, средства за работни заплати и свързаните с тях данъци и осигуровки в размер не-по малък от 55 680 лв./петдесет и пет хиляди шестотин и осемдесет/ лева без ДДС.
В случай че участник избере да използва справка от общия оборот, същата следва да обхваща последната приключила финансова година.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участ. трябва да имат опит в изп. на РВР/ ст-во и/ или проект. и изп. на строеж/, идентично или сходно с предмета на общ. поръчка, изпълнено през посл. 5год., считано от датата на подаване на офертата.По т. 1 участникът попълва 1а) от раздел В от ЕЕДОП.Съгл. чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от докум., чрез които се доказва инф. в ЕЕДОП, когато това е необходимо за закон-то пров. на процедурата. Изискването се доказва с представянето на Списък на строителството, сходно с предмета на общ. поръчка (ново стр., и/или основен ремонт на пътни съоръж. – мостове, и/или виадукти, и/или др. път. съоръж. с мин. дължина 5 м. с еквив. х-ки), изпълнено през посл. 5г., считано до датата на представяне на офертата, с посочени: вид и място на изп. с-во (кратко описание на изпълнителните(РВР), обект предмет възложител, в качеството на главен изпълнител, участник в участник в обединение или подизпълнител е изпълнил обекта, извършен дял от общия обем и други); стойност/цена (без ДДС) и обем на изпълненото строителство; дата на приключване изпълнението на строителството; лице, за което е изпълнено строителството (ако има такова); списък с подкрепящи документи и др.2 Участникът следва да има възможност да осигури тех. оборудване за изпълнение на РВР за общ. поръчка, вкл. за изпитване и изследване, с което ще осигурява контрол на качеството на изпълнените работи.Участникът попълва поле 9 от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.Съгл. чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, изискването се доказва с представянето на Списък-декларация на техническото оборудване за изпълнение на обществената поръчка, включително за изпитване и изследване, с което ще се осигурява контрол на качеството на изпълнените строителни и монтажни работи (строителни машини и техническо оборудване). Списъкът съдържа наименование на машината или оборудването, технически характеристики, свързани с производителността и качеството на РВР и основание за ползване от участника (собственост, наем, лизинг, предв. договор, др. основание, конкретизирано от участника). 3. Участникът, следва да има внедрени: с-ма за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO 9001:2008 (или еквив.) и с-ма за опазване на околната среда, сертифицирана съгл. стандарт ISO 14001:2004 (или еквив.).Участникът попълва поле раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.4. Проф.капацитет :Участникът следва да разполага с екип за изпълнение на строителството: лица, които извършват тех. ръководство при изп. на с-вото, вкл. специалисти с позиции, квалификация и професионален опит.При подаване на оферта участникът декларира съответствие с критериите за подбор чрез представяне на единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). ЕЕДОП се попълва в съответствие с чл. 67 от ЗОП и указанията в настоящата документация за участие, като се попълват относимите текстове в него за открита процедура.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят вс. или част от докум., чрез които се доказва инфо., посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното пров. на процедурата. За доказване на изискв. участникът представя:а)декл.-списък с лицата по т. 3.1., съдържащ: имена; образование (степен, специалност, год. на дипломиране, № на диплома, учебно з-ние) проф. кв-ция (направление, год. на придобиване, № на док., издател); специф. опит (месторабота, период, длъжност, осн. ф-ции, сходни обектиб)в случай че експерт/експерти посочен в списъка по б.а не е служ./работник на участника, декларация св.форма

По т. 1 Да са изпълнили строителство, което е еднакво или сходно с предмета на поръчката, а именно ново строителство, и/или основен ремонт на пътни съоръжения – мостове, и/или виадукти, и/или други пътни съоръжения с минимална дължина 5 м. с еквивалентни характеристики. В случай че участникът е обединение от физически и/или юридически лица, изискването по настоящата точка се прилага за обединението като цяло.
2. Тех. оборудване, както следва:
• Земекопна машина – 1 брой;
• Автосамосвали – 2 брой;
• Бетон помпа – 1 брой;
• Бетоновоз – 1 брой;
• Асфалтополагач – 1 брой;
• Валяци – 1 броя;
• Автогудронатор – 1 брой;
• Акредитирана строителна лаборатория за извършване на задължителните лабораторни изпитвания на материали и работи на строежа- 1 брой.
3. Участникът попълва поле раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление в Част IV: Критерии за подбор от ЕЕДОП.Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. В тези случаи, изискването по тази точка се доказва чрез представянето на:Заверени от участника копия на издадените валидни сертификати или документи, удостоверяващи процес на сертификация или ресертификация или на еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и чрез други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството и опазването на околната среда.
4. А. Ръководител на обекта:
Професионална област (квалификация): строителен инженер, специалност „Транспортно строителство”, „Пътно строителство“ или инженер Конструктор или аналогична специалност.
Общ професионален опит по специалността: минимум 8 (осем) години;
Специфичен опит: минимум 3 (три) години на позиция ръководител на строеж или заместник ръководител на сходни обекти (ново строителство, и/или основен ремонт на пътни съоръжения – мостове, и/или виадукти, и/или други пътни съоръжения с минимална дължина 5 м. с еквивалентни характеристики).
Б. Инженер по материалите:
Професионална област (квалификация): строителен инженер „Транспортно строителство”, „Пътно строителство“, „Строителство на сгради и съоръжения”, „Промишлено или гражданско строителство” или инженер химик или аналогична специалност.
Общ професионален опит по специалността: минимум 5 (пет) години;
Специфичен опит: минимум 3 (три) години опит в строителна лаборатория при ново строителство, и/или основен ремонт на пътни съоръжения – мостове, и/или виадукти, и/или други пътни съоръжения с минимална дължина 5 м. с еквивалентни характеристики;
В. Инженер по количествата:
Професионална област (квалификация):- строителен инженер или аналогична специалност.
Общ професионален опит по специалността: минимум 5 (пет) години
Специфичен опит: минимум 3 (три) години опит на сходни обекти (ново строителство, и/или основен ремонт на пътни съоръжения – мостове, и/или виадукти, и/или други пътни съоръжения с минимална дължина 5 м. с еквивалентни характеристики).
Г. Инженер геодезист:
Професионална област (квалификация): инженер геодезист, специалност „Геодезия” или аналогична специалност.
Общ професионален опит по специалността: минимум 3 (три) години;
Специфичен опит: минимум 2 (две) години опит на сходни обекти (ново строителство, и/или основен ремонт на пътни съоръжения – мостове, и/или виадукти, и/или други пътни съоръжения с минимална дължина 5 м. с еквивалентни характеристики).
Продължава в Раздел VІ.3
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


В откритата процедура може да участва участник, който отговаря на
условията на чл. 10, ал. 1 от Закона за обществените поръчки и
изискванията на Възложителя. Възлож. отстранява от уч-е уч-к, за к/о са налице осн. по чл. 54, ал.
1, чл.55,ал.1,т.1,3,4 и 5 и чл. 107 ЗОП, и по чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДР, контрол-те от тях л. и техн.действ.с-ци. В предв. от Гаранцията за обезпечаване изпълнението на договора е в размер 3 (три)на сто от стойността на договора без ДДС. Условията за задържане и освобождаване на гаранцията за изпълнение са посочени в проекта на договор.Договорът влиза в сила при осигурено финансиране, за което обстоятелство изпълнителят ще бъде писмено уведомен. В случай, че в срок от 10 (десет) месеца от подписването на договора, това условие не бъде изпълнено, всяка от страните ще може да прекрати договора едностранно без предизвестие и без да дължи за това финансови или други компенсации на др. страна
Срок за изпълнение на строителството - не по-дълъг от 90 календарни дни
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

03/11/2016 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

04/11/2016 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр.Бургас, ул.Цариградска №30, етаж 1, зала 103

Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и
представители на средствата за масова информация.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от Раздел ІІІ.1.3-Минимално ниво
Д. Координатор по безопасност и здраве (КБЗ):
Професионална област (квалификация): строителен инженер или професионална квалификация техник или аналогична специалност.
Общ професионален опит по специалността: минимум 3 (три) години;
Специфичен опит: минимум 1 (една) година на такава позиция при ново строителство, и/или основен ремонт на пътни съоръжения – мостове, и/или виадукти, и/или други пътни съоръжения с минимална дължина 5 м. с еквивалентни характеристики
За доказване на изискването по т. 3.1. участникът представя:
а) декларация-списък с лицата по т. 3.1., съдържащ: имена; образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение) професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); специфичен опит (месторабота, период, длъжност, основни функции, сходни обекти и период на изпълнението им); позиция (длъжност), която ще заема лицето при изпълнение на обществената поръчка.
б) в случай че експерт/експерти посочен в списъка по б. „а“ не е служител/работник на участника, този експерт представя декларация за ангажираност свободна форма.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от настъпване на обстоятелствата по чл. 197, ал. 1, т.
1 и ал. 2 ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 25/09/2016 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва