Деловодна информация
01075
РД-04-38 13/01/2020 (дд/мм/гггг)
не
01075-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Водоснабдяване и канализация - Сливен ООД 829053806
бул. Шести септември № 27
Сливен BG342 8800 България
Боряна Вълчева +359 44663465
viksliven@viksliven.com +359 44623413

Интернет адрес/и

https://vik.sliven.net

https://vik.sliven.net/pk/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://vik.sliven.net/pk/1
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Вода

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Въоръжена физическа охрана и охрана с технически средства собственост на Възложителя на обекти на „ВиК-Сливен ООД, гр.Сливен“
79713000      
Услуги

„Въоръжена физическа охрана и охрана с технически средства собственост на Възложителя на обекти на „ВиК-Сливен ООД, гр.Сливен“, която включва въоръжена физическа денонощна охрана и охрана с технически средства за сигурност на яз.”Асеновец”, хранителен водоем „Бункера”, хранителен водоем „Хамам баир”, Автобаза Сливен, ЦПС”Червенаково”, напорен водоем ”Крушаре”, бункерна помпена станция ”Гергевец- подем 1”, ЦПС ”Кермен”, помпена станция „Мечкарево-подем 1”, помпена станция „Мечкарево-подем 3”, помпена станция „Тунджа-подем 1”, хранителен водоем „Бършен”
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
79713000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG342

Обекти на Възложителя на територията на Област Сливен.

„Въоръжена физическа охрана и охрана с технически средства собственост на Възложителя на обекти на „ВиК-Сливен ООД, гр.Сливен“, която включва въоръжена физическа денонощна охрана и охрана с технически средства за сигурност на яз.”Асеновец”, хранителен водоем „Бункера”, хранителен водоем „Хамам баир”, Автобаза Сливен, ЦПС”Червенаково”, напорен водоем ”Крушаре”, бункерна помпена станция ”Гергевец- подем 1”, ЦПС ”Кермен”, помпена станция „Мечкарево-подем 1”, помпена станция „Мечкарево-подем 3”, помпена станция „Тунджа-подем 1”, хранителен водоем „Бършен”.
Критериите по-долу
 
ДА Техническа оценка - ТО    50%
Критерий, свързан с разходи 1 20
Финансова оценка - ФО    50%
II.2.6) Прогнозна стойност
701280      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
48

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците следва да притежават валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност, за извършване на дейности по охрана на имуществото на физически или юридически лица и сигнално-охранителна дейност по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 2, т. 3 и т. 5 от Закона за частна охранителна дейност (ЗЧОД), издаден от директора на Главна дирекция „Национална полиция” на Министерство на вътрешните работи или от оправомощено от него длъжностно лице, който разрешава на Участника да извършва охранителна дейност на територията на цялата страна или на територията на обектите посочени в т. 1 от Техническите изисквания и спецификации.
За удостоверяване съответствието си с горното изискване участниците попълват Част IV, Раздел А от ЕЕДОП, където предоставят информация за притежавания валиден лиценз за извършване на частна охранителна дейност за извършване на дейности по охрана на имуществото на физически или юридически лица и сигнално-охранителна дейност по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 2, т. 3 и т. 5 от ЗЧОД, издаден от директора на Главна дирекция „Национална полиция” на Министерство на вътрешните работи или от оправомощено от него длъжностно лице, който разрешава на Участника да извършва охранителна дейност на територията на цялата страна или на територията на обектите посочени в т. 1 от Техническите изисквания и спецификации.
За доказване на изискването участникът, избран за изпълнител преди подписване на договора представя заверено копие на валиден Лиценз за извършване на частна охранителна дейност за извършване на дейности по охрана на имуществото на физически или юридически лица по смисъла на чл. 5, ал. 1, т. 2 от ЗЧОД, издаден от директора на Главна дирекция „Национална полиция” или от упълномощени от него лица, който разрешава на Участника да извършва охранителна дейност на територията на цялата страна или на: територията на област Сливен или еквивалентен документ, съобразно законодателството на държавата, в която Участникът е регистриран.
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може по всяко време да изиска от участниците представяне на документите, чрез които се доказва посочената в ЕЕДОП информация, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците следва да притежават, валидна към датата на подаване на офертата, застраховка „Професионална отговорност“, която да покрива отговорността на застрахования за вреди, причинени от него при извършване на охранителна дейност, с минимален общ агрегат не по-малко от 100 000 лв. и за едно събитие не по-малко от 25 000 лв.
За участник, установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде сключена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.


За удостоверяване съответствието си с горното изискване участниците попълват Част IV, Раздел Б на ЕЕДОП с посочване на информация за притежаваната валидна към датата на подаване на офертата застраховка „Професионална отговорност“, която да покрива отговорността на застрахования за вреди, причинени от него при извършване на охранителна дейност, с минимален общ агрегат не по-малко от 100 000 лв. и за едно събитие не по-малко от 25 000 лв.
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може по всяко време да изиска от участниците представяне на документите, чрез които се доказва посочената в ЕЕДОП информация, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
Участникът, определен за изпълнител, представя преди сключване на договора заверено копие на застраховка „Професионална отговорност“, която да покрива отговорността на застрахования за вреди, причинени от него при извършване на охранителна дейност, с минимален общ агрегат не по-малко от 100 000 лв. и за едно събитие не по-малко от 25 000 лв.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет, идентични или сходни с тези на поръчката, най-много за последните три години от датата на подаване на офертата, съгласно чл. 63, ал.1, т. 1, буква „б” от ЗОП.
2. Участниците в процедурата трябва да разполагат с необходимото техническо оборудване за изпълнение на дейностите по договора, съгласно документацията за обществената поръчка. Участникът в процедурата трябва да разполага с GPS система за контрол.
3. Участниците следва да притежават следните валидни сертификати:
Система за управление на качеството ISO 9001 и EN ISO 18788:2015 или еквивалентна с обхват, осъществяване на дейности по охрана и/или еквивалентен документ. Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.


Участникът следва да е изпълнил най-малко 1 дейност с предмет, идентична или сходна с тази на поръчката, през последните три години от датата на подаване на офертата, съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП.
*Забележка:
Като дейност идентична или сходна с предмета на обществената поръчка, Възложителят ще приеме изпълнена услуга/дейност по осъществяване на въоръжена физическа охрана и охрана със сигнално-охранителна техника едновременно в не по-малко от 5 охраняеми обекта, разположени в не по-малко от 5 различни населени места и въоръжена физическа охрана на 5 охранявани обекта включени в списъка за стратегически обекти по ПМС 181/20.07.2009г разположени в не по-малко от 5 различни населени места..
При подаване на офертата участниците декларират изпълнените услуги в част IV, раздел ,,В“ от ЕЕДОП, както и информация за стойността, датите и получателите на услугата, в съответствие с нормативните изисквания при условията на чл. 67 ал. 5 и чл. 112 от ЗОП.
За доказване на изискването по т. 7.3.1. участникът избран за изпълнител преди сключване на договора представя списък на изпълнените услуги придружени от референция за добро изпълнение.
Във връзка с наличието на GPS система за контрол участниците попълват съответната информация в част IV, раздел ,,В“ от ЕЕДОП, като описват техническото оборудване, с което разполагат.
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи доказателства за наличието на посоченото техническо оборудване.
Съответствието с изискването участниците декларират в Част IV, Раздел Г от ЕЕДОП, като посочва URL……, код…….., и идзадено от…….
На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП, Възложителят може по всяко време да изиска от участниците представяне на документите, чрез които се доказва посочената в ЕЕДОП информация, съгласно чл. 64, ал. 1 от ЗОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

Участник в процедурата за възлагане на обществената поръчка може да бъде всяко българско или чуждестранно физическо или юридическо лице или техни обединения, както и всяко друго образувание, което има право да изпълнява охранителна дейност съгласно законодателството на държавата, в която то е установено. За участниците да не са налице основанията за отстраняване, посочени в чл. 54, ал. 1, чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП и приложимите към настоящата процедура основания по чл. 107 от ЗОП. Участник, за когото са налице основания по чл. 54, ал. 1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП, има право да представи доказателства в съответствие с чл. 56, ал. 1, т. 1, 2 и 3 от ЗОП, в уверение на това, че е предприел мерки, които гарантират неговата надеждност, въпреки наличието на съответното основание за отстраняване.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Гаранция за изпълнение в размер на 3 % от стойността на договора.
Всеки участник сам избира формата, под която да представи гаранция за изпълнение – парична сума, банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
III.1.7)
Финансирането е със собствени средства. Плащането се извършва ежемесечно по посочена от Изпълнителя банкова сметка в 30 /тридесет/ дневен срок след представяне на оригинал на фактура, съдържаща всички реквизити по Закона за счетоводството и двустранен протокол за предоставена охрана. При непълен месец заплащането се извършва само за реално време, през което е осъществена охраната на обекта, на база 1/30 част на ден от месечната цена за охрана на съответния обект.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
ДА

Съгласно Закона за частната охранителна дейност.

III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

04/02/2020 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

05/02/2020 (дд/мм/гггг)   13:30 (чч:мм)

Административна сграда на "Водоснабдяване и канализация - Сливен" ООД на адрес: гр. Сливен, бул. Шести септември № 27, етаж 2

На публичното заседание могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. Представя се документ за самоличност и документ, удостоверяващ представителството.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

да


Януари 2022 г.

VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 13/01/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва