Деловодна информация
01351Булгартрансгаз ЕАД
БТГ-РД-04-19-168 30/08/2019 (дд/мм/гггг)
не
01351-2019-0043 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Представляващият Булгартрансгаз ЕАД - Изпълнителен директор 175203478
ж.к. Люлин 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Владислав Петров; +359 29396351
Vladislav.Petrov@bulgartransgaz.bg +359 29250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions/prouchvane_proektirane_dostavki_s_izklyuchenie_na_tezi_predostaveni_ot_vazlojitelya_izgrajdane_i_va-517-c1-0-1.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Булгартрансгаз ЕАД 175203478
ж.к. Люлин 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Весела Тафраджийска +359 29396358
vtafradziyska@bulgartransgaz.bg +359 29250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html

НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж „Реконструкция и разширение на ГРС „Страшимирово“ 190-086
45220000      
Строителство

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на строеж „Реконструкция и разширение на ГРС „Страшимирово“.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45220000      
71320000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG331

Газорегулираща станция (ГРС) „Страшимирово“ е разположена в землището на с. Страшимирово, община Белослав, област Варна.

Предметът на поръчката включва изпълнението на следните дейности:
- Проучвателни дейности и осигуряване на изходни данни за изработване на инвестиционен проект;
- Изработване на инвестиционен проект във фаза работен проект;
- Съгласуване на работния проект с компетентните контролни органи, Консултанта по чл. 166, ал. 1 от ЗУТ, Възложителя и други заинтересовани лица, одобряването му по реда на чл. 144, ал. 1 от ЗУТ и получаване на разрешение за строеж;
- Дейности преди откриване на строителната площадка – изработване на план за безопасност и здраве и план за управление на строителни отпадъци и одобряването им по реда на чл. 156б от ЗУТ;
- Временно строителство (по преценка на Изпълнителя) - подготовка за строителство, мобилизация и демобилизация;
- Доставка на материали и оборудване, без тези доставяни от Възложителя;
- Упражняване на авторски надзор по време на строителството;
- Строително – монтажни работи (СМР);
- Провеждане на изпитания – единични, комплексни и приемни изпитания и 72-часови проби в експлоатационни условия;
- Съставяне на строителни книжа, изпълнителна и екзекутивна документации;
- Кадастрално заснемане на строежа и получаване на удостоверение по чл. 54а, ал. 3 от ЗКИР;
- Дейности по приемане и въвеждане в експлоатация на строежа:
- Подписване на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (образец 15);
- Предварителни съгласувания за разрешаване ползването на строежа;
- Съдействие за подписване на Протокол за установяване на годността за ползване на строежа (обр. 16) и получаване на разрешение за ползване.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изпълнение на дейностите от предмета на поръчката до получаване на влязло в сила Разрешение за строеж    20
Срок за изпълнение на дейностите преди и по откриване на строител.площадка,временно строителство,доставки на необходимите материали и оборудване, строително-монтажни работи и съпътстващите ги дейности    20
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
897211      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
170

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Прогнозната стойност в т. II.2.6.) е без стойността на материалите, задължение за доставка от страна на Възложителя в размер на 897 211,00 лева без ДДС.
Прогнозната стойност на обществената поръчка, определена съгласно чл. 21, ал. 7 от ЗОП (с включена стойност на оборудването, задължение за доставка от страна на Възложителя) е в размер на 898 649, 73 лева без ДДС.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът/участник в обединение,който ще изпълнява строително-монтажни работи и в зависимост от разпределението на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение,следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Р. България за изпълнение на строежи от „Първа група”, „Първа категория”, съгласно чл. 5, ал. 6 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС).
В случай, че участникът/участник в обединение (в зависимост от разпределението на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение)/ подизпълнителят (в зависимост от дейностите, които ще изпълнява) е чуждестранно лице, то същият трябва да е вписан в аналогичен регистър на Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен или да има право да извършва такава дейност по законодателството на държавата - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.
Изискването за регистрация в професионален регистър не може да се доказва чрез трети лица по смисъла на чл. 65, ал. 1 и ал. 2 от ЗОП, както и от подизпълнители, по смисъла на чл. 66, ал. 2 от ЗОП, които притежават изискуемата регистрация в Р. България или в случай, че са чуждестранни лица и имат регистрация в аналогичен регистър на държавата членка, в която са установени или имат право да извършват такава дейност по законодателството на държавата – членка на Европейския съюз, или на друга държава – страна по Споразумението за Европейско икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария.
В случай, че е посочен подизпълнител за изпълнение на отделни строително-монтажни работи, същият следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България, поне за изпълнение на отделни видове строителни и монтажни работи (СМР), посочени в Класификация на икономическите дейности (КИД-2008), позиция „Строителство”, съответстващи на видовете СМР, които същият ще изпълнява.
В случай, че е посочен подизпълнител за изпълнение на всички строително-монтажни работи по строежа, същият следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България за изпълнение на строежи от „Първа група”, „Първа категория”, съгласно чл. 5, ал. 6 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС).
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с изискването за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност чрез посочване на отговор „ДА“ от част ІV, раздел „А“ – „Годност“ на еЕЕДОП, като в поле “Вписване в съответен професионален регистър“ се посочва линк към съответната база данни, в която е достъпна информацията относно вписването на участника/ участника в обединение/ подизпълнителя в изискуемия професионален регистър в случай, че такъв е наличен и публично достъпен.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Не се изискват в настоящата процедура

Не се изискват в настоящата процедура
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем,идентични или сходни с тези на поръчката в частта строителство за последните 5 год.от датата на подаване на офертата,във връзка с чл.63, ал.1,т.1, б.„а“ от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на цялата изискуема информация в съответното поле от част ІV, раздел „В“ –„Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП.
Преди сключване на договора,съответсв.с поставения критерий за подбор в т.ч миним.изискване за технич.и професион.способн.се доказва съгласно чл.64,ал.1,т.1 от ЗОП чрез представяне на Списък на строителството,идентично или сходно с предмета на обществената поръчка,придружен с удостоверения за добро изпълнение,които съдържат стойността,датата,на която е приключило изпълнението,мястото,вида и обема,както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2.Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем,идентични или сходни с тези на поръчката за последните 3 години от датата на подаване на офертата,във връзка с чл.63,ал.1, т.1,буква„б“от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на цялата изискуема информация в съответното поле от част ІV,раздел „В“–„Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП.
Преди сключване на договора,съответствието с поставения критерий за подбор се доказва съгласно чл.64, ал.1,т.2 от ЗОП,чрез представяне на списък на услугите (проектирането),които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга-документи от получател,от които да е видна информацията,че инвестиционният проект е одобрен/приет от получателя и/или е съгласуван с всички компетентни инстанции и/или документи от компетентен орган,от които да се потвърждава,че инвестиционният проект е одобрен/съгласуван с всички компет.инстанции и/или документ с информация,че въз осн.на изработения инвестиционен проект може да започне строителство,съгл.законодателството в страната,в която е одобрен проекта и/или посочване на публичен регистър,в който е публикувана информация за извършената услуга.
3.Участникът да разполага с персонал и ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на изискуемата информация в съответното поле от част ІV, раздел „В“–„Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП,като за всеки от декларираните експерти (Ръководител проект,Технически ръководител,Инженер по заваряване и Заварчици) посочват:
-имената на лицето;
-образователно-квалификационната му степен(за инженера по заваряване-посочване на съответната диплома и квалификация като инженер по заваряване,за заварчиците посочване на конкретна професионална правоспособност,процес и стандарт,съгл.който е придобита);
-конкретния професионален опит (съгл.конкретното изискване към всеки от експертите,за които е поставено изискване относно професионалния им опит).
Преди сключване на договора,съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на Списък на персонала,който ще изпълнява поръчката и на членовете на ръководния състав,които ще отговарят за изпълнението,както и документи,които доказват професионална компетентност на лицата.
4.Участникът да разполага с инструменти,съоръжения и технич.оборудване,необходими за изпълнение на поръчката,във връзка с чл.63,ал.1,т.8 от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на изискуемата информация в съответното поле от част IV,раздел„В"-„Технически и професионални способности" на еЕЕДОП,като за всяко от декларираното технич.оборудване се посочат технич.му параметри при съобразяване с миним.изисквания и идентифицираща и индивидуализир.информация (регистрационни,серийни и др. номера).


1.Участникът да е изпълнил мин.1 идентична или сходна д-ст с тази на поръчката в частта стр-во за последните 5 год.от датата на подаване на офертата.Под„дейност,сходна с предмета и обема на поръчката",в частта изпълнено стр-во,следва да се разбира д-ст включв.изграждане на нов обект или реконструкция на съществуващ обект в обл.на преноса на природен газ(стоманени газопроводи,или очистни съоръжения,или компресорни станции(КС),или газоизмервателни станции(ГИС),или автоматични газорегулиращи станции(АГРС),или газорегулиращи станции(ГРС)) с проектно наляг.над 1,6МРа,представл.строежи от I катег.,съгл.чл.137,ал.1,т.1,б.„б" и/или б.„г" от ЗУТ или еквив.строежи,в случай,че са изпълнени в чужбина.За изпълнено стр-во ще се приема наличие на подписан Конст.акт за установяв.годността за приемане на строежа(обр.15),или подписан Прот.за установяв.на годността за ползване на строежа(обр.16),или издадено Разрешение за ползване,или еквив.документ за обект,изпълнен извън страната.
2.Участникът да е изпълнил мин.1 дейност идентична или сходна с тази на поръчката в частта инвестиционно проектиране за последните 3 год.от датата на подаване на офертата.Под„дейност,сходна с предмета и обема на поръчката" в частта инвестиц.проектиране се разбират изработен и одобрен инвестиц.проект(фаза технически или работен проект)за изграждане на нов обект или реконструкция на съществуващ обект в обл.на преноса на природен газ(стоманени газопроводи,или очистни съоръжения,или КС,или ГИС,или АГРС,или ГРС) с проектно налягане над 1,6МРа,представл.строежи от I катег.,съгл.чл.137,ал.1,т.1,б.„б" и/или б.„г" от ЗУТ или еквив.строежи,в случай,че са изпълнени в чужбина.За изработен и одобрен инвестиц.проект(фаза технически и/или работен)ще се приема такъв,който е одобрен/съгласуван с получателя и/или с всички компетен.инстанции,и/или въз осн.на който може да започне стр-во(има издадено разреш.за строеж).За изработен инвестиц.проект,изпълняван от чуждестр.уч-ци ще се приема такъв,който е изработен във фаза,която е одобрена/съгласув.с всички компетен.инстанции и/или въз осн.на който може да започне стр-во,съгл.законодател.в страната,в която е одобрен проекта.
3.Участникът трябва да разполага с персонал и ръководен състав,който ще бъде ангажиран с изпълнението на поръчката с определена профес.компетентност,както следва:
-Ръководител проект-мин.1 лице;лицето да има придобита образов.-квалифик.степен мин.„бакалавър" в обл.на инженерните науки;да е изпълнявало ф-циите на Ръководител екип/проект в мин.1 завършен обект,включв.проектиране и строител.на нов обект или реконструкция на съществуващ обект в обл.на преноса на природен газ(стоманени газопроводи,или очистни съоръжения,или КС,или ГИС,или АГРС, или ГРС) с проектно наляг.над 1,6МРа,представл.строежи от I катег.,съгл.чл.137,ал.1,т.1,б.„б" и/или б.„г" от ЗУТ.
-Технически ръководител-мин.1 лице;лицето да има придобита образов.-квалифик.степен мин.„бакалавър" в обл.на инженерните науки;да е изпълнявало ф-циите на технически р-тел в мин.1 завършен обект за ново стр-во,или реконструкция на съществуващ обект в обл.на преноса на природен газ(стоманени газопроводи,или очистни съоръжения,или КС, или ГИС,или АГРС, или ГРС) с проектно налягане над 1,6 МРа,представл.строежи от I категория,съгл.чл.137,ал.1,т.1, б.„б" и/или„г"от ЗУТ.
-Инженер по заваряване-мин.1 лице;лицето да има придобита образов.-квалифик.степен мин.„бакалавър" в обл.на инженерните науки;да притежава диплома IWE за придобита квалифик.международен инженер по заваряв.или EWE за придобита квалифик.европ.инженер по заваряв.или еквив.диплома за придобита квалиф.за инж.по завар.;да е изпълнявало ф-циите на координатор по заваряване/инженер по заваряване в мин.1 завършен обект за ново строител.или реконструкция на съществуващ обект в обл.на преноса на природен газ(стоманени газопроводи,или очистни съоръжения,или КС,или ГИС,или АГРС,или ГРС) с проектно налягане над 1,6 МРа,представляв.строежи от I катег.,съгл.чл.137,ал.1,т.1,б."б" и/или "г" от ЗУТ.
Продължава в VI.3.)
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

Участниците в проц. следва да отгов. на изискв. на чл. 10, ал. 1 от ЗОП.
За участниците/ участниците в обединение/ подизпълнителите и/или трети лица в процедурата не следва да са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. 1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП, чл. 3, т. 8 и чл. 5, ал. 1, т. 3 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, освен ако не са налице обстоятелствата по чл. 4 от същия закон, чл. 107 от ЗОП и чл. 69, ал. 1 и 2 във вр. с чл. 6, ал. 1, т. 40 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник, за когото са налице горепосочените обстоятелства.
Участниците задължително следва да представят ЕЕДОП в ел-н вид, съгл. чл.67, ал.4 от ЗОП и Методическо указание на Агенцията по обществени поръчки от 02.03.2018г.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
При подписване на договора, определеният за изпълнител участник представя гаранция за изпълнение в размер на 5% от стойността на договора под формата на депозит на парична сума, банкова гаранция (по образец О5) или застраховка, обезпечаващи изпълнението на договора за срок от 1 месец след получаване на Разрешение за ползване на строежа.
За обезпечаване на 100 % на авансово предоставените средства от Възложителя, изпълнителят представя гаранция в една от следните форми: парична сума; банкова гаранция, съгласно условията на Възложителя от образеца на банкова гаранция за авансово плащане или застраховка, която обезпечава авансово предоставените средства за срок от1 месец след очакваната дата за подписване на Констативен акт за установяване годността за приемане на строежа (обр. 15) без забележки. Авансово предоставените средства са в размер на не повече от 30 % от сумата от стойностите по т.т. 1, 2, 3 и 4 от Ценовата листа (образец О4-1)).
III.1.7)
1. Финансирането се извършва от "Булгартрансгаз" ЕАД със собствени средства.
2. Възложителят заплаща дължимото възнаграждение съгласно условията, посочени в т. 4.1 до 4.1.9., от т. 4.2. до 4.3. и 4.16. или т. 4.1.10. (когато поръчката се изпълнява от подизпълнител и е предадена като отделен обект на изпълнителя или на Възложителя, Възложителят заплаща възнаграждение за тази част директно на подизпълнителя) от проекта на договор от документацията за участие.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

19/09/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/09/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

Централно управление на „Булгартрансгаз“ ЕАД с адрес: гр. София 1336, бул. „Панчо Владигеров“ № 66

Лицата по чл. 54, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП), желаещи да присъстват при отварянето на офертите, следва да представят документите, посочени в VI.3.), т. 1 от „Допълнителна информация“ на настоящото обявление.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Придължение на т.III.1.3)
Под завършен обект се разбира обект,за който има подписан Констативен акт за установяв.годността за приемане на строежа(обр.15) или подписан Протокол за установяв.на годността за ползване на строежа(обр.16),или издадено Разрешение за ползване,или еквивал.документ за обект,изпълнен извън страната.
-Заварчици-миним.4 квалифицирани заварчици (миним.2 екипа от по двама квалифицирани заварчици);лицата да притежават правоспособност „заварчик на тръби" за процеси „111" и „141" (сертифицирани съгласно БДС EN ISO 9606-1: Изпит за квалификация на заварчици.Заваряване чрез стопяване.Част 1: Стомани или еквивал.стандарт).
Едно физическо лице може да изпълнява функциите само на едно лице от персонала и ръководния състав от екипа на участника.
4.Участникът трябва да разполага със следното техническо оборудване:
- Миним.4 заваръчни апарата с възможност за изпълнение на изискуемия тип заваръчен процес „111" и „141" и миним.2 електрогенератора за осигуряване едновременна работа на 2 броя заваръчни апарати.Допуска се доказване на техническите възможности както със заваръчни апарати за покриващи и двата процеса „111" и „141",така и с отделни заваръчни апарати покриващи един от изискуемите заваръчни процеси.
-Миним.1 автокран с товароподемност не е по-малка от 20 тона и обсег на стрелата не по-малка от 10 метра;
-Миним.2 броя колесни комбинирани багер-товарачи,всеки от тях с капацитет (обем) на челната кофа не по-малка от 0,60м3 и капацитет (обем) на багерната кофа не по-малка от 0,35м3.
Продължение на т.IV.2.7):
1.Лицата по чл.54,ал.2 от ППЗОП,желаещи да присъстват при отварянето на офертите,следва да представят:
-За участници в процедурата–представляващ/и участника представят документ за самоличност,копие на актуално състояние на участника(приложимо само за чуждестранни участници) или копие от договор за обединение,при участник-обединение или документ,в който се посочва представляващият.Чуждестранните участници представят документите и в превод на български език.
-За упълном.представители на участниците-документ за самоличност,пълномощно,копие на актуалното състояние на участника(приложимо само за чуждестранни участници) или копие от договор за обединение,при участник-обединение или документ,в който се посочва представляващият.Чуждестранните участници представят документите и в превод на български език.
-За представителите на средствата за масово осведомяване-документ за самоличност,служебна карта или друг документ,удостоверяващ служебното положение,по силата на което лицето има право на присъствие.
2.Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията,свързани с данъци и осигуровки,опазване на околната среда,закрила на заетостта и условията на труд,които са в сила в Р.България и относими към предмета на поръчката,от НАП,интернет адрес: www.nap.bg; НОИ,интернет адрес: noi.bg, МОСВ,интернет адрес:www.moew.government.bg и МТСП,интернет адрес:www.mlsp.government.bg.
3.При несъотв.между предлож.обща цена словом и цифром или единични цени и обща цена,валидна ще бъде общата цена,изписана словом,която се оповестява по чл.57 ал.3 от ППЗОП и в случай че бъде открито такова несъотв.,уч-кът следва да приведе общата или единичните цени в съответ.с общата цена изписана словом в определ.от комисията срок.
4.Всички изискв.към участниците и офертите за участие са съгл.документ.за участие в процедурата.
5.С цел запознаване с услов.на строит.площадка на обекта,В-лят ще организира оглед за всички заинтер.лица.Информация за провеждането на огледа е посочена в "Указания за подготовка на оферта" от документацията за участие.
6.На основ.чл.70,ал.6 от ЗОП,В-лят определя следн.максимално допустима стойност за показатели от методиката за компл.оценка,включв.предложените срокове по показатели Р1 и Р2 като предлож.срок за изпълн.на д-стите от предм.на поръчк.по т.1.1. до т.1.12.1. по т.2 от Предлож.за изпълн.на поръчката следва да е не повече от 170 дни от подписване на догов.до подписване на Конст.акт Обр.15.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от изтичането на срока по чл.179 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация, съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 30/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва