Деловодна информация
01379
 
да
да
29/07/2019 (дд/мм/гггг)
01379-2019-0145 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Електроенергиен системен оператор ЕАД 175201304
бул. Цар Борис III № 201
София BG411 1618 България
Елена Маврова - по процедурни въпроси; Бойко Николов - по технически въпроси +359 9691327
op@eso.bg +359 2962189

Интернет адрес/и

www.eso.bg

https://webapps.eso.bg/zop_profile


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://webapps.eso.bg/zop_profile/page2.php?intNo=WHJDWE9nQ0c5eStGMXdBZWRUeTFVdz09%20
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Електроенергиен системен оператор ЕАД 175201304
бул. Цар Борис III № 201, деловодство Обществени поръчки
София BG411 1618 България
Деловодство Обществени поръчки +359 29696862/+359 29696886
op@eso.bg +359 29626189

Интернет адрес/и

www.eso.bg

https://webapps.eso.bg/zop_profile/

НЕ 

I.6) Основна дейност 

Електрическа енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изграждане електрическа подстанция "Ихтиман" 110/ 20 kV ЦУ/2019/085
45232220      
Строителство

Предмет на поръчката е изграждане на нова електрическа подстанция с открита разпределителна уредба (ОРУ) с напрежение 110 kV и разпределителна уредба с напрежение 20 kV с комплектни разпределителни устройства (КРУ), чрез изпълнение на следните дейности: демонтаж на временна подстанция, конструкции, съоръжения и др.; изграждане на командно-технологична сграда; изграждане на опорни конструкции за монтаж на съоръжения в ОРУ 110 kV; изграждане на нови изводни портали в ОРУ 110 kV; изграждане на шинна система в ОРУ 110 kV; изграждане на котловани за силови трансформатори в ОРУ 110 kV; изграждане на кабелни тръбни мрежи, кабелни канали и шахти; полагане на оптичен кабел; изграждане на ВиК инсталации, вкл. маслосборна канализация; монтаж на съоръжения; заземителна и мълниезащитна инсталации; изграждане на ограда; изпълнение на охранно, работно и аварийно осветление; система за видеонаблюдение; вертикална планировка и изграждане на вътрешни пътища и подходи; пусково-наладъчни работи.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45232220      
II.2.3) Място на изпълнение
BG412

с. Веринско, община Ихтиман, област София

Изграждане на нова електрическа подстанция в обем, както следва:
- Изграждане на седем присъединения в ОРУ с напрежение 110 kV, както следва: 2 (два) броя за силов трансформатор 110/20 kV; 4 (четири) броя за изводи 110 kV и 1 (един) брой за поле "Секционионен прекъсвач".
- Изграждане на разпределителна уредба с напрежение 20 kV с КРУ, както следва: 12 (дванадесет) броя за кабелен извод; 2 (два) броя за трафовъвод; 2 (два) броя за трансформатор собствени нужди; 2 (два) броя за секциониране и 2 (два) броя за мерене.
- Изграждане на командно-технологична сграда.
В строително-монтажните работи са включени дейности по демонтаж на временна подстанция, конструкции, съоръжения и др.; изграждане на опорни конструкции за монтаж на съоръжения в ОРУ 110 kV; изграждане на нови изводни портали в ОРУ 110 kV; изграждане на шинна система в ОРУ 110 kV; изграждане на котловани за силови трансформатори в ОРУ 110 kV; изграждане на кабелни тръбни мрежи, кабелни канали и шахти; полагане на контролни, силови и оптични кабели; изграждане на ВиК инсталации, вкл. маслосборна канализация; монтаж на съоръжения; заземителна и мълниезащитна инсталации; изграждане на ограда; изпълнение на охранно, работно и аварийно осветление; система за видеонаблюдение, контрол на достъпа, пожароизвестяване, периметрова охрана и СОТ; вертикална планировка и изграждане на вътрешни пътища и подходи; пусково-наладъчни работи.
Точните видове и количества дейности са посочени в документацията за обществената поръчка.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
4580900      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
360

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

На основание чл. 21, ал. 7 от ЗОП, в прогнозната стойност на поръчката е включено оборудване, предоставено от възложителя ,необходимо за изпълнение на строителството, на стойност 1 650 000 лв., без ДДС.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците да са вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България, съгласно чл. 3, ал. 2 от Закона за Камарата на строителите, за изпълнение на строежи от трета група, първа или втора категория.
Доказва се с представянето на заверено копие на удостоверение за вписване в ЦПРС в трета група – строежи от първа или втора категория и валиден контролен талон.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът да има застраховка „Професионална отговорност“ за строител, съгласно изискването на чл. 171 от Закона за устройство на територията (ЗУТ).
Доказва се с представянето на заверено копие от застраховка "Професионална отговорност" за строител, валидна към датата на подаване на офертата.
При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП.
Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, преди сключването на договора за обществената поръчка. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива.


Участникът да има застраховка „Професионална отговорност“ за строител, съгласно изискването на чл. 171 от ЗУТ, с минимално застрахователно покритие за строежи втора категория, съгласно чл. 5, ал. 2, т. 2 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, строителство, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката.
2. Участниците да разполагат с необходимия брой технически лица, които ще изпълняват строителството.
Доказва се с представянето на списък на техническите лица, които ще изпълняват строителството. В случай, че участник ще използва ресурси на трети лица, към списъка представя доказателства, че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.
3. Участниците да разполагат с ръководен състав с професионална компетентност за изпълнението на поръчката.
Доказва се с представянето на списък на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.
По отношение на критериите, свързани с професионална компетентност участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица само ако тези лица ще участват в изпълнението на частта от поръчката, за която е необходим този капацитет.
В случай, че участник ще използва ресурси на трети лица, към списъка представя доказателства (декларация за ангажираност на лицето и др.), че ще има на свое разположение тези ресурси за времето на изпълнение на поръчката.
При подаване на офертата, участниците декларират съответствието си с критериите за подбор чрез попълване на информацията, изисквана от възложителя, в съответния раздел в ЕЕДОП, представен в електронен вид.
Документите, с които се доказва съответствието с поставените критерии за подбор се представят от участника, определен за изпълнител, за съответната обособена позиция, преди сключването на договора за обществената поръчка.


1. Участникът да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, строителство, включващо дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката.
* Под дейности сходни с предмета и обема на поръчката се разбира: Изграждане на нова/-и открита/-и разпределителна/-и уредба/-и (ОРУ) и/или реконструкция на ОРУ, задължително включващи следните дейности: Изграждане на нови или цялостна реконструкция на най-малко 5 броя съществуващи присъединения в ОРУ с напрежение 110 kV или по-високо изпълнени с конвенционално оборудване* и обхват (за всяко присъединение), включващ най-малко дейности по: част строително-конструктивна (в т.ч. изграждане на нови портални** и/или опорни*** конструкции); част електрическа – първична и вторична комутация, които задължително включват дейности по изграждане, монтаж и въвеждане в експлоатация с издадено разрешение за ползване. Извършване на частична подмяна на съоръжения, шкафове и табла, изграждане/реконструкция на ОРУ с модулно оборудване**** не се приема за строителство, включващо дейности с предмет и обем сходен с предмета на поръчката.
*Под „конвенционални съоръжения” следва да се разбира: прекъсвач, разединители, токови измервателни трансформатори, напреженови измервателни трансформатори и вентилни отводи.
**Под „портални конструкции” следва да се разбира конструкции, разположени в открита разпределителна уредба, които са предназначени за монтаж на гъвкава шинна система, изградена от алуминиево-стоманен или меден проводник, или за връзка на съоръженията от изводно поле на подстанцията с първия стълб на електропровода, или за преминаване на проводници над пътя, или друго идентично предназначение.
***Под „опорни конструкции” следва да се разбира конструкции, които служат за монтаж на съоръжения или кабелни глави на кабел ВН или подпорни изолатори за тръбна шинна система в открита разпределителна уредба.
Доказва се чрез представяне на списък на строителството, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, придружени с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и документи доказващи дали е изпълнено и въведено в експлоатация в съответствие с нормативните изисквания.
Строителство идентично и сходно с предмета на обществената поръчка, изпълнявано извън Р България, се доказва като се прилагат освен удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и документи доказващи дали е изпълнено и въведено в експлоатация в съответствие с нормативните изисквания за съответната страна.
****Под „модулно оборудване” следва да се разбира оборудване обединяващо функциите на няколко различни по предназначение конвенционални съоръжения, напр. прекъсвач, разединители, измервателни трансформатори.
Под присъединение в ОРУ следва да се разбира присъединение оборудвано най-малко със следните конвенционални съоръжения за ВН: 1 бр. прекъсвач, 1 бр. разединител и 3 бр. токови измервателни трансформатори
2. Участниците следва да разполагат със следните технически лица: Най-малко 1 (една) бригада, с която ще се изпълнява строителството, съставена от най-малко 20 (двадесет) човека. В бригадата следва да са включени:
2.1. минимум 3 (три) лица, притежаващи пета квалификационна група за безопасност, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи (ПБЗРЕУЕТЦЕМ);
2.2. минимум 4 (четири) лица, притежаващи четвърта квалификационна група, съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ.
Продължава в поле VI.3.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

Участниците в процедурата трябва да отговарят на поставените от възложителя изисквания в документацията и обявлението за обществената поръчка относно личното състояниe и критериите за подбор. За участниците не следва да са налице обстоятелствата по чл.54 от ЗОП.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
Гаранция за изпълнение на договора в размер на 5 % (пет на сто) от стойността на договора, без ДДС, съгласно чл.5 от проекта на договор. Гаранцията за изпълнение се представя в една от следните форми:
- парична сума, преведена по банковата сметка на ЕСО ЕАД (Информация за банковите сметки на ЕСО ЕАД се намира на Профила на купувача в Раздел Друга Информация - Банкова сметка за внасяне на гаранции: https://webapps.eso.bg/zop_profile/bankAccounts.php), или
- неотменима и безусловно платима банкова гаранция в полза на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ със срок на валидност, съгласно чл. 4 от проекта на договор или
- застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя със срок на валидност, съгласно чл. 4 от проекта на договор, както и доказателство за напълно заплатена премия за срока на застраховката.
III.1.7)
Заплащането на изпълнените видове работи ще се извършва, съгласно условията в проекта на договор, неразделна част от документацията за обществената поръчка.
III.1.8)
Не се изисква създаване на юридическо лице, когато участникът, определен за изпълнител е обединение на физически и/или юридически лица. Договорът за обществена поръчка се сключва след като изпълнителят представи на възложителя заверено копие от удостоверение за данъчна регистрация и регистрация по БУЛСТАТ на създаденото обединение. Ако обединението се състои от чуждестранни физически и/или юридически лица, те представят еквивалентни документи за регистрация, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

13/09/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

11/03/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

16/09/2019 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

гр.София, бул.Цар Борис III № 201, партер, зала Обществени поръчки.

Съглано чл. 54, ал. 2 от ППЗОП, получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължава от поле II.1.4.: работно (ремонтно), охранно и аварийно осветление; собствени нужди постоянно напрежение; собствени нужди променливо напрежение.
Продължава от поле III.1.3: 3. Участниците следва да разполагат с ръководен състав от най – малко 1 (едно) лице с квалификация "електроинженер" и/или еквивалентна, в случаите, когато образователно - квалификационната степен е придобита в държава, в която няма съответната специалност, притежаващо пета квалификационна група, съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ и най-малко 1 (едно) лице с професионална квалификация „строителен инженер“ и/или еквивалентна, в случаите, когато образователно-квалификационната степен е придобита в държава, в която няма съответната специалност, притежаващ пета квалификационна група за безопасност при работа в електрически уредби и мрежи, съгласно ПБЗРЕУЕТЦЕМ
Съгласно чл. 21, ал. 7 от ЗОП, прогнозната стойност на обществената поръчка е 4 580 900 лв, без ДДС и включва: изпълнение на СМР на стойност 2 930 000 лв., без ДДС; оборудване, необходимо за изпълнение на строителството, предоставено от възложителя, на стойност 1 650 000 лв., без ДДС: Прекъсвач триполюсен ВН-7бр; Разединител триполюсен ВН-14бр; Токов трансформатор ВН-21бр; Напреженов трансформатор ВН-18бр; КРУ 20 kV – 20 бр.; Трансформатор 100kVA, 20/0.4 – 2бр.; Цифрови релейни защити – 13 бр.; Локален контролер за 110 kV-7бр.; Вентилен отвод ВН-15бр; Разединител еднополюсен – 6 бр.; Вентилен отвод СрН-8бр.; Акумулаторна батерия-1 бр;, Токоизправител – 1 бр.;Петерсонова бобина – 2 бр.; Цифрови електромери трифазни – 24 бр.; ВЧ бобина-2бр; ВЧ филтър-2бр. и др., посочени в документацията за обществената поръчка.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП, решението подлежи на обжалване пред Комисията за защита на конкуренцията в 10-дневен срок, считано от изтичане на срока по чл.100, ал. 3 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 29/07/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва