Деловодна информация
00353
ЗОП-О-700 17/12/2018 (дд/мм/гггг)
не
00353-2018-0205 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

АЕЦ Козлодуй ЕАД 106513772
гр. Козлодуй, площадка АЕЦ Козлодуй
Козлодуй BG313 3321 България
Елмира Попова +359 097376151
epopova@npp.bg +359 097372441

Интернет адрес/и

http://www.kznpp.org

http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=communally_orders


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.kznpp.org/index.php?lang=bg&p=actuality&p1=communally_orders&id=4097
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.6) Основна дейност 

Електрическа енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Отвеждане на отпадните води от производството на ХОВ и от СВО в топъл канал-2 и в Главен отводнителен канал на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД БД № ОП-39859
45231100      
Строителство

Изпълнение на дейности по реализация на работен проект с цел химически замърсените води от производството на ХОВ и СВО да се подават към въздушниците на слабонапорните канали след РШ-2 и към Главен отводнителен канал, откъдето се заустват в река Дунав в съответствие с разрешителното на атомната електроцентрала за ползване на река Дунав за заустване. Отпадните води от ХВО след неутрализация в Неутрализационните ями се подават към РШ-1 чрез дренажни помпи по два тръбопровода с ? 273х11, стоманени с гумирано покритие от вътрешната страна. Отпадните води от кондензата на изпарителните установки на СВО се подават с помпи към РШ-1 (или РШ-2) по един тръбопровод ? 89х3.5, Ст.20. И трите тръбопровода са трасирани по Тръбопроводната естакада на площадката на ЕП-2. Разстоянието от най-близката точка на трасето на тръбопроводите до слабонапорните канали след РШ-2 и събирателните шахти към Главен отводнителен канал е около 120 м.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45231100      
45231111      
II.2.3) Място на изпълнение
BG313

площадка АЕЦ Козлодуй

Отпадните води от производството на химически обезсолена вода (ХОВ) и кондензата от греещата пара на изпарителните апарати на установките на Специалната водоочистка (СВО) по тръбопроводи се подават към Разпределителна шахта-1 (РШ-1). В РШ-1 тези води се смесват с водите за технологични нужди (охлаждащи води) и посредством Топъл канал -1 се заустват в река Дунав. Съществуващата естакада, която се използва за част от трасето е сглобяема, изпълнена от стоманобетонови колони и надлъжни стоманобетонови греди, на няколко етажа. Напречно на стоманобетоновите греди са разположени стоманени етажерки, върху които са монтирани тръбопроводи и други технологични комуникации.
Въздушниците (Ш904 и Ш903) на слабонапорните канали са изпълнени от стомана над терена и са със стоманобетоново сечение под терена, с вътрешен диаметър 800 мм. Горната плоча на слабонапорните канали е на дълбочина около 4 м под нивото на терена.
Тръбопроводите за отпадни води от производството на ХОВ са от полиетилен HDPE-PE100 PN10 SDR17 - DN 250 (Ф280х16.6) - на разглобяеми връзки през 6 м.
Тръбопроводите за отпадните води от кондензата на изпарителните установки на СВО са от стомана DN 80, Ст.20 (Ф89х3.5), PN 16 на разглобяеми връзки през 6 м.
Шахти 913 и 7 са стоманобетонови, с вътрешен диаметър 1650мм и на дълбочина 6,60м под терена влизат в подземно стоманобетоново съоръжение. Трасето на новите тръбопроводи пресича множество подземни комуникации. Теренът по трасето е равнинен.
Целта е да се заустят отпадните води до най-близките въздушници на слабонапорните канали в района след РШ-2 и към Главен отводнителен канал –в шахта 913.
От К-1, участък IV новите тръбопроводи е необходимо да се монтират по съществуващи етажерки (на които има свободни места за полагане) на тръбопроводната естакада между К-24, участък III, и К-17, участък ХIII. В местата на врязване да се монтира запорна арматура, за да може да се ползва и в бъдеще при необходимост подаването на отпадните води и кондензата в РШ1. В този участък да се изгради площадка с парапет за обслужване на арматурите.
В К-17, участък ХIII естакадата свършва. Новите тръбопроводи трябва да продължат по новоизбрано трасе, съобразено с възможностите на терена и съществуващите подземни и надземни комуникации и съоръжения, а именно надземно полагане по ниска, стомано-бетонова естакада. Трасето да продължи на север и след около 10 м да се разклони за първото заустване към шахта 913, съответно към Главен отводнителен канал. На отклонението да се монтира запорна арматура. Трасето на тръбопроводите да продължи на север още около 8 м, след което да завие на запад (около 15 м) към най-близките въздушници (Ш904 и Ш903) на слабонапорните канали. На продължението към слабонапорните канали да се монтира спирателна арматура.
При колона К24 от участък III на съществуващата естакада е необходимо да се изгради обслужваща площадка за новите арматури на кота 44,90 със стоманени горещовалцовани профили UPN, които да се захванат към съществуващите профили на заваръчните шевове. Да се постави покритие с поцинковани решетки и да се обезопаси със стоманен парапет от външната страна. За трасето по терена да се монтират 13 стоманени рамкови опори и да се разположат върху монолитни стоманобетонови основи, фундирани на около 0,80 м дълбочина.
Включването на новите тръбопроводи в съществуващите шахти да се изпълни под нивото на терена, на дълбочина около 2,50 м. За преминаване на тръбите да се разпробият отвори в стоманобетоновите стени на шахтите, след извършване на изкопните работи.
За изпълнение на темата е разработен Работен проект по части: Машинно-технологична (МТ); Строително-конструктивна (СК); Вертикална планировка (ВК); Пожарна безопасност (ПБ), План за безопасност и здраве (ПБЗ); Сметна документация (СД) и Техническо задание
№ 2018.УИН.2.2031.1.ТЗ.21.
Обемът и вида дейности, както и изискванията към изпълнението им са подробно описани в количествено-стойностните сметки и Техническото задание № 2018.УИН.2.2031.1.ТЗ.21.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
383000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
70

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

За изпълнение на строително-монтажните работи е необходимо участникът да е вписан в Централен професионален регистър на строителя в РБългария за изпълнение на обекти III група, III категория.
В случай, че участникът е обединение, което не е юридическо лице, изискването се отнася за участника в обединението, който ще изпълнява строително-монтажните работи.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

не се изисква

не се изисква
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Критерий 1. Участникът да е изпълнявал дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 5 години от датата на подаване на офертата.
Критерий 2:Участникът да разполага с организации, включени или не в структурата му
Критерий 3: Участниците да разполагат с персонал и ръководен състав с професионална компетентност


За критерий 1: Участниците да да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката през последните 5 години. Под „дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката” да се разбира изграждане на тръбопроводи и съоръжения от стоманени и ПЕВП (полиетилен с висока плътност) тръби" ;
За критерий 2: Участникът да разполага с акредитиран орган за контрол съгласно БДС ЕN 17020 или еквивалентен, с обхват на акредитация покриващ дейностите по контрола по КСС част МТ
За критерий 3: Участниците да разполагат с персонал и ръководен състав със следната квалификация:
- минимум 3 (трима) заварчици, притежаващи свидетелство за правоспособност на изпълнителски персонал (с необходимата степен) по заваряване, съгласно Наредба №7 от 11.10.2002 г. за условията и реда за придобиване и признаване на правоспособност по заваряване;
- минимум 3 (трима) заварчици, притежаващи сертификати съгласно последната версия на стандарт БДС EN ISO 9606 “Квалификационен изпит за заварчици. Заваряване чрез разтопяване”/еквивалентен стандарт.
- минимум 3 (трима) заварчици, притежаващи сертификат за правоспособност, съгласно изискванията на стандарт БДС EN ISO 13067 „Персонал за заваряване на пластмаси. Изпит за квалификация на заварчици. Термопластични заварени съединения”/еквивалентен стандарт.
- минимум 2 (двама) заварчици, притежаващи сертификат за контрол на метала и заварени съединения, съгласно БДС EN ISO 9712 “Изпитване (контрол) без разрушаване. Квалификация и сертификация на персонала по изпитване без разрушаване”/еквивалентен стандарт.
- персонал с 4(5) квалификационна група , съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи и 5 квалификационна група съгласно Правилник за безопасност при работа в неелектрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по топлопреносни мрежи и хидротехнически съоръжения”.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

Участниците следва да отговарят на поставените от Възложителя изисквания в обявлението за обществената поръчка относно личното състояние, критериите за подбор, техническото и ценово предложение. За участниците не следва да са налице обстоятелствата по чл.54 и чл.55, ал.1, т.4 и 5 от ЗОП.
За участниците да не са налице специфични национални основания за отстраняване, посочени в раздел VI.3
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
няма изискване
III.1.7)
90% от стойността на СМР поетапно, на база завършени и приети работи, до 30 календарни дни след представяне на Протокол за установяване на натурални видове СМР и оригинална фактура.
Цената на лизинговите компенсатори се заплаща след монтиране на същите до 30 календарни дни след представяне на Протокол за установяване на натурални видове СМР (в който е отразен монтажа), Протокол за извършен входящ контрол без зебележки, приемо-предавателен протокол и оригинална фактура за стойността им.
90% от стойността на непредвидените разходи на база завършени и приети работи, до 30 календарни дни след представяне на утвърден Констативен протокол, двустранно подписани количествена сметка, Протокол за установяване на натурални видове СМР и заплащането им придружен с анализни цени и оригинална фактура.
останалите 10% от стойността на подписаните Протоколи за установяване на натурални видове СМР, се заплащат след окончателното изпълнение на всички дейности по договора, вкл.
продължава в т. VI.3
III.1.8)
Няма изискване към правната форма

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

21/01/2019 (дд/мм/гггг)   16:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

23/01/2019 (дд/мм/гггг)   13:30 (чч:мм)

"АЕЦ Козлодуй" ЕАД, Управление "Търговско"

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. Органите, от които участниците могат да получат необходимата информация за приложимите правила и изисквания, които са в сила в РБългария във връзка с декларацията по чл. 39, ал. 3, т. 1, б.”д” от ППЗОП, са:
1.1.По отношение на задълженията, свързани с данъци и осигуровки: Национална агенция по приходите,
1.2.По отношение на задълженията, свързани с опазване на околната среда: Министерство на околната среда и водите,
1.3.По отношение на задълженията, свързани със закрила на заетостта и условията на труд: Министерство на труда и социалната политика.
2. Продължeние от т. III.1.4) Специфични национални основания за отстраняване:
- осъждания за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП);
- нарушения по чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.228, ал.3 от Кодекса на труда (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП);
- нарушения по чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл.54, ал.1, т.6 от ЗОП);
- наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между кандидати/участници в конкретна процедура (чл.107, т.4 от ЗОП);
- наличие на обстоятелство по чл.3, т.8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици;
- обстоятелства по чл.69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество
Възложителят отстранява от процедурата участник, който не отговаря на поставените критерии за подбор или не изпълни друго условие, посочено в обявлението или в документацията както и при наличие на другите основания по чл.107 от ЗОП.
3. Към т.IV.2.6) относно валидност на офертата: Участниците ще бъдат отстранявани, ако при поискано удължаване на валидността на офертата от страна на Възложителя, същото не бъде направено.
4. Гаранционните срокове за изпълнените строително-монтажни работи да не са по-малки от изискванията на Наредба №2 от 31.07.2003 г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и строителни обекти съгласно чл. 20, ал. 4: за завършен монтаж на машини, съоръжения, инсталации на промишлени обекти, контролно-измервателни системи и автоматика - 5 години.
продължава от т. III.1.4: предаване на екзекутивната документация, срещу представяне на Протокол за окончателно завършване на дейностите по договора.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 Буркина Фасо
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава съгласно чл.197, ал.1,т.4 от ЗОП в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 179 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
АЕЦ Козлодуй ЕАД, Управление Търговско, отдел Обществени поръчки
площадка АЕЦ Козлодуй
Козлодуй 3321 България
vibaldzhiyska@npp.bg +359 097373230
www.kznpp.org +359 097376007

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 17/12/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва