Деловодна информация
01351Булгартрансгаз ЕАД
БТГ-04-19-113 27/09/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
27/09/2017 (дд/мм/гггг)
01351-2017-0031 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Представляващият Булгартрансгаз ЕАД - изпълнителeн директор 175203478
п.к. 3, ж.к. Люлин 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Владислав Петров; Кремена Николова +359 29396351/+359 29396690
Vladislav.Petrov@bulgartransgaz.bg +359 29250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions/predproektno_prouchvane_za_gazov_hab_balkan_chast_ot_proekt_ot_obsht_interes_6_25_4-226-c1-0-1.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Булгартрансгаз ЕАД 175203478
п.к. 3, ж.к. Люлин 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Весела Тафраджийска +359 29396358
vtafradziyska@bulgartransgaz.bg +359 29250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html

НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Предпроектно проучване за газов хъб „Балкан“, част от проект от "общ интерес" 6.25.4 170-021
71320000      ME02
Услуги

Предметът на поръчката включва извършването на пълно и всеобхватно предпроектно проучване на проекта за газов хъб “Балкан” (ПОИ 6.25.4).
Предпроектното проучване следва да включва:
1. Анализи на целевите пазари и оценка на търсенето на газ и сценариите за доставка на газ;
2. Проучване на основните технически аспекти на газов хъб „Балкан“, част от проект от "общ интерес" 6.25.4.;
3. Проучване на подходящи бизнес модели, оценка на различни модели на публично-частното партньорство и на структурата на собствеността;
4. Проучване за овладяване на търговските, регулаторните, техническите и инженерните рискове, рисковете свързани с влиянието върху околната среда и обществото и рисковете свързани с изпълнението на проекта;
5. Проучване и препоръки за жизнената финансова структура на проекта;
6. Изготвяне на пътна карта за изпълнение на проекта.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71320000      ME02
II.2.3) Място на изпълнение
BG

Република България

Извършване на пълно и всеобхватно предпроектно проучване за газов хъб “Балкан” (ПОИ 6.25.4) включително и изготвянето на междинен и окончателен доклад, презентация и резюме с обхват съгласно Техническата спецификация и при точно спазване изискванията на Възложителя, нормативните разпоредби и всички срокове и условия определени в документацията за участие.
Проучването ще включва следните основни раздели:
- Търговски раздел;
- Технически раздел;
- Раздел, свързан с бизнес моделиране;
- Раздел за управление на риска;
- Раздел свързан с финансовата структура;
- Раздел свързан с управлението на проекта.
Критериите по-долу
 
ДА срок за изработване на междинен доклад в обхват съгласно т. 15.1.1. на Техническата спецификация    20
срок за изработване на предпроектното проучване за Газов хъб „Балкан“    20
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
1800000      EUR
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
170

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Безвъзмездна финансова помощ от програмата Механизъм за свързване на Европа (СЕF) под формата на възстановяване на 50% от допустимите разходи за действието.

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Не се изисква в конкретната процедура.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот на база годишните обороти, във връзка с чл. 61, ал. 1, т. 1 от ЗОП.

Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот за последните 3 (три) приключили финансови години в размер на 7 000 000 (седем милиона) лв, във връзка с чл. 61, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
Документи за доказване на икономическо и финансово състояние:
Годишни финансови отчети или техни съставни части и справка за общия оборот, съгласно чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с критерия за подбор, чрез посочване на минималния общ оборот за последните 3 (три) приключили финансови години по т. 9.2.2.1. от указанията. Данните се представят чрез попълване на информацията в част ІV, б. „Б“, т.1а) на ЕЕДОП).
Съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на Годишни финансови отчети или техни съставни части и справка за общия оборот, съгласно чл. 62, ал. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, най-много за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „б“ от ЗОП.
2.Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП.


1.Мин.изискв.за допустимост,на основ.чл.59,ал.5 от ЗОП,по отнош.на технич.способн.на уч-ците,във връзка с чл.63,ал.1,т.1,буква „б“ от ЗОП:
1.1.Уч-кът тр.да е изпълн.идент.или сходна д-ст с тази на поръчк.най-много за последн.3 г.,счит.от датата на подав.на оферт.
Под „д-ст,сходна с предм.на поръчк.“ следва да се разбира извършв.на предпр. проучв.и/или изработв.на инвестиц.проект за изгражд.на линеен обект-нов или подмяна на съществ.газопр.,с дълж.не по-малка от 30км,услов.диаметър DN по-голям или равен на 500мм и раб.наляг.над 1,6МРа,както и за изгражд.на нова и/или реконстр.на съществув.КС.Линейн.обект и КС могат да са предм.на разл.инвестиц.проекти и/или предпр.проучв.
За извърш.предпр.проучв.ще се приема такова,което е одобр./съглас.от получат. За израб.инвестиц.проект ще се приема такъв,който е одобр./съглас.с получат.и/или с вс.компет.инстанц.и/или въз осн.на който може да започне стр-тво (има издад.разреш.за стр.).За израб.инвестиц.проект,изпълн.от чуждестр.уч-ци ще се приема такъв,който е израб. във фаза,която е одобр./съглас.от получ.и/или с вс.комп.инстанции и/или въз осн.на който може да започне стр-тво,съгл.законодат.в страната,в която е одобр проекта.
Съотв.с постав.критер.за подбор,съгл.чл.64,ал.1,т.2 от ЗОП се док.чрез предст.на списък на услуг.,които са идент.или сходни с предм.на общ.поръч.,с посочв.на стойн.,датите и получат.,заедно с док-ство за извърш.услуга-удост.,изд.от получ.,посоч.в списъка или от компет.орган,потвържд.извършв.на услуг.и/или посочв.на публ.регист.,в който е публик. информ.за извърш.усл.и/или др.докум.по преценка на уч-ка,които в-лят приеме за подх.
Удостов.изпълн.на мин.изискв.е чрез информ.,съдърж.се в представ.списък на услуг.,които са идент.или сходни с предм.на общ.пор.,изпълн.през последн.три год., счит.от датата на подав.на оферт.,заедно със съответн.доказ.
2.Мин. изискв.за допуст.,на основ.чл.59,ал.5 от ЗОП, по отнош.на технич.и професион.способн. на уч-ците във връзка с чл.63,ал.1,т.5 от ЗОП:
1.2. Уч-кът трябва да разпол.с перс.(екип от експерти),който ще бъде ангаж.с изпълн.на поръчк.и който следва да вкл.:
Р-тел екип-лицето да има придоб.образов.-квалиф.степен „магист. в обл.на инженерн.науки и/или иконом.;да има опит в организ.и управл.при изпълн.на предпроек.проучв.и/или проект.и/или проект.и стр-ство в енерг.сектор;
Експ.„Газопров.и газопрен.мрежи”-лицето да притеж.пълна проект.правосп.по Зак.за камар.на архит.и инжен.в инвестиц.проект.(ЗКАИИП),ред.отчет.за 2017г. или призн.профес.квалиф.,съгл.Зак.за призн.на профес.квалиф.(ЗППК) или еквив.;да има опит в разраб.на предпр.проучв.и/или изработв.на инвестиц.проект за изгражд.на нов или подмяна на съществ.газопр. за мин.1 линеен обект с дълж.не по-малко от 30км,усл. диам. по-голям или равен на 500мм и раб.наляг.над 1,6МРа по част “Технолог.”,свърз.с линейн. част
Експ.„Технолог.съоръж.“- лицето да притеж.пълна проект.правосп.по Зак.за камар.на архит.и инжен.в инвестиц.проект.(ЗКАИИП),ред.отчет.за 2017г. или призн.профес.квалиф.,съгл.Зак.за призн.на профес.квалиф.(ЗППК) или еквив.;да има опит в разраб.на предпр.проучв.и/или изработ.на инвестиц.проект за мин.1 проект (обект) за изгражд.на нова и/или реконстр.на съществ.КС по част "Технолог.”,свърз.със съоръж.
В сл.,че е предл.повече от 1 експерт от горните,изискв.за всеки от тях е задълж.за водещ.експерт,който ще бъде оправом.да подпис.предпроек.проучв.
Експ.“Хидравл.симулации”-лицето да има придоб.образов.-квалификац.степен "магист. или "бакал." в обл.на инжен.науки;да има профес.опит като експерт в обл.на механика на флуидите,симулац.на газ.мрежи и/ или изготв.на хидравл.разчети на сложни мрежови конфигур.,спазв.съотв. европ.станд.в обл.на газ.динамика."
Финан.експ.-лицето да има придоб.образ.-квалиф.степен „магист. в обл.на иконом.,финанс.или еквив.;да има опит в изготв.на анализ „Разх.-ползи“ за обекти в енерг.сектор-мин.2 изготв.анализа „Разх.-ползи“.
Продължава в т. VI.3. Доплънителна информация.
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

1. Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл. 10, ал. 1 от ЗОП.
2. За участниците в процедурата не следва да са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, т. 1, т. 2, т. 3, т. 4 т. 5, т. 6 и т. 7 от ЗОП и чл. 55, ал.1, т. 1 от ЗОП.
3. Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник, за когото са налице обстоятелства по чл. 54, ал. 1 от ЗОП, чл. 55, ал.1, т. 1 от ЗОП и обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮПДРК) за участник, участник в обединение, предвиден подизпълнител и/или трето лице, освен ако не са налице обстоятелствата по чл. 4 от същия закон.
4. Всички изисквания към участниците и офертите за участие са съгласно документацията за участие в процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
При подписване на договора, определеният за изпълнител участник представя:
Гаранция, която обезпечава изпълнението на договора в размер на 5 % (пет на сто) от Стойността на Договора без ДДС по т. 3.1. от проекта на договор, която служи за обезпечаване на изпълнението на задълженията на Изпълнителя по Договора под формата на депозит на парична сума, банкова гаранция, съгласно условията на Възложителя от обр.О12 или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Гаранция, която обезпечава авансово предоставените средства за 100 % от размера на авансовите средства, които ще се предоставят от Възложителя, в една от следните форми парична сума; банкова гаранция, съгласно условията на Възложителя от образеца на банкова гаранция за авансово плащане обр.О13 или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Изискванията и условията са посочени в документацията за участие.
III.1.7)
1.Финансирането на предмета на поръчката се извършва със собствени средства на "Булгартрансгаз" ЕАД и безвъзмездна финансова помощ по програма Механизъм за свързване на Европа (СЕF) за Действие с номер и наименование 6.25.4-0015-BG-S-M-16 „Предпроектно проучване за газов хъб „Балкан“, част от проект от „общ интерес“ (ПОИ) 6.25.4 под формата на възстановяване на 50% от допустимите разходи за действието.
2. Начин на плащане: Възложителят заплаща дължимото възнаграждение съгласно условията и сроковете, посочени в т. 3.5. от проекта на договор.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

01/11/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

03/11/2017 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

Централно управление на „Булгартрансгаз“ ЕАД с адрес: гр. София 1336, бул. „Панчо Владигеров“ № 66

Лицата по чл. 54, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП), желаещи да присъстват при отварянето на офертите, следва да представят документите, посочени в VI.3.), т. 2 от „Допълнителна информация“ на настоящото обявление.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1.Уч-ците могат да получат информ.за задълж,свърз.с данъци и осигуровки,опазв.на околната среда,закрила на заетостта и услов.на труд,които са в сила в Р.България,както следва:
-Отн.задълж.,свърз.с данъци и осигуровки:НАП-информац.тел.на НАП-0700 18 700;интернет адрес: www.nap.bg;
-Отн.задълж.,опазв.на околн.среда -МОСВ: Информац.център на МОСВ:работи за посетители вс.раб.ден 14-17ч.,София 1000,ул.„У.Гладстон"№67,тел.:02/940 6331,интернет адрес: http://www3.moew.government.bg/;
-Отн.задълж.,закр.на заетостта и услов.на труд-МTСП:интернет адрес: http://www.mlsp.government.bg,София 1051,ул.Триадица №2,тел.: 02/8119 443.
2.Продълж.от т.IV.2.7)-Лицата по чл.54,ал. 2 от ППЗОП,желаещи да присъстват при отвар.на офер.,следва да предст.:
-За уч.ци–представ./и уч-ка представ.докум.за самоличност,копие на актуал.състо.на уч-ка или копие от догов.за обедин.,при уч-ик-обедин.или докум.,в който се пос.представл.Чуждестран.уч-ци предст.докум.и в превод на бълг.ез.
-За упълном.представ.на уч-ците -докум.за самоличн.,пълном.,копие на актуалн.съст.на уч-ка или копие от догов.за обедин.,при уч-ик-обед.или докум.,в който се посоч.представл.Чуждестр.уч-ци предст.докум.и в превод на бълг.ез.
-За представ.на средствата за мас.осведом.-докум.за самоличн.,служ.карта или др.документ,удостовер.служебн.полож.,по силата на което лицето има право на присъствие.
3.Продължение на т. III.1.3) - Експ.Бизнес моделир.-лицето да има придоб.образов.-квалифик.степен „магист. в обл.на иконом.,финан.или еквив;да има опит в анализ.и изготв.на бизнес модели и модели на собств.за проекти в енерг.сектор-мин.1 изготв.бизнес модел и модел на собств.
- Експ.Финан.структур.- лицето да има придоб.образов.-квалифик.степен „магист.“ в обл.на икон.,финанс.или еквив.;да има опит в изготв.на модели за финан.структур.на пр. в енерг.сектор-мин.1 изготв.модел за финан.структур.
- Експ.Национ.газов пазар-лицето да има придоб.образов.-квалифик.степен „магист.“ в обл.на икон.,финан.или еквив.;да има опит в проучв.и анализ на състоян.и перспект.за разв.на газ.пазар в Б-ия.
- Експ.М/ународни газ.пазари-лицето да има придоб.образов.-квалификац.степен „магист. в обл.на икон.,финан.или еквив.;да има опит в проучв.и анализ на съст.и перспект.за разв.на м/ународ.газ.пазар.
- Експ.Екология и еколог.законодат.-лицето да има опит в обл.на екологията и еколог.законодат.
- Правен експ.-лицето да има придоб.образов.-квалифик.степен „магист. по специалн.право или еквивал.и юридич.правоспос.;да има опит в прилаг.на бълг.и европ. законодат.в обл.на енергет.
Съотв.с постав.крит.за подбор в т.ч.мин.изискв.за допуст.,на осн.чл.59,ал.5 от ЗОП,по отнош.на технич.и проф.способн.на уч-ците във вр.с чл.63,ал.1,т.5 от ЗОП се док.чрез предст.на списък на перс.,който ще изпълн.поръчк.,и/или на член.на ръков. с-в,които ще отгов.за изпълн.,в който е посоч.профес.компет.на лицата.
При подав.на офер.уч-ците деклар.Р-тел екип за изпълн.на поръчк.чрез посочв.в част IV, буква В,т.6,буква б) от ЕЕДОП на имената на лиц.,образов.-квалификац.му степен и посочв.на конкр.профес.опит в орган.и управл.при изпълн.на предпр.проучв.и/или проект.и/или проект.и стр-лство в енерг.сектор.При подав.на офер.уч-ците деклар.горепосоч.експерти за изпълнен.на поръчк.чрез посочв.част IV,буква В,т.6,буква а) от ЕЕДОП на имената на лицата,образов.-квалифик.им степен или проект. правосп.по ЗКАИИП,ред.отчет.за 2017г. или призн.профес.квалиф.съгл.ЗППК или еквивал.,както и посочв.на конкр.профес.опит,съгл.конкр.изискв.към всеки от специал.
4. При несъотв. м/у предлож.обща цена слов.и цифр.или единич.цени и обща цена,валид.ще бъде общата цена,изписана слов.която се оповест.по чл.57 ал 3 от ППЗОП и в случ.че бъде открито такова несъответ.,уч-кът следва да приведе общата или единич.цени в съотв.с общата цена,изпис.слов.в опред.от комис.срок.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП – срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация, съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 27/09/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва