Деловодна информация
00833ВСС
ВСС-5655 12/06/2020 (дд/мм/гггг)
не
00833-2020-0002 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Висш съдебен съвет 121513231
ул. Екзарх Йосиф 12
София BG411 1000 България
Лина Грънчарова +359 29304335
vssop@vss.justice.bg +359 29151930

Интернет адрес/и

http://www.vss.justice.bg/

http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20200604xgHz3368945
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

съдебна власт

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Изграждане на нова административна сграда за органите на съдебната власт гр. Бяла, УПИ IX-951,952, КВ.176 по действащия регулационен план на гр. Бяла / ПИ с идентификатор 07603.501.2813 по КККР“
45000000      
Строителство

„Изграждане на нова административна сграда за органите на съдебната власт гр. Бяла, УПИ IX-951,952, КВ.176 по действащия регулационен план на гр. Бяла / ПИ с идентификатор 07603.501.2813 по КККР“
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2579469.25      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG323

град Бяла

Предметът на обществената поръчка включва изграждане на нова административна сграда за органите на съдебната власт гр. Бяла, УПИ IX-951,952, КВ.176 по действащия регулационен план на гр. Бяла /ПИ с идентификатор 07603.501.2813 по КККР и включва:
А) Изпълнение на СМР съгласно одобрения инвестиционен проект, техническите спецификации и всички приложими технически стандарти, норми и разпоредби на действащата нормативна уредба:
1) Подготвителни СМР:
1.1.) Извършване на подготвителни дейности, съгласно всички приложими технически стандарти, норми и разпоредби на действащата нормативна уредба.
2) Разрушителни СМР:
2.1.) Извършване на дейностите, предвидени в одобрения инвестиционен проект и количествената сметка, предоставена от възложителя и в съответствие с всички приложими технически стандарти, норми и разпоредби на действащата нормативна уредба.
2.2.) Извършване на почистване.
3) Изграждане:
3.1.) Извършване на дейностите, предвидените с одобрения инвестиционен проект, количествена сметка, предоставена от възложителя и в съответствие с всички приложими технически стандарти, норми и разпоредби на действащата нормативна уредба.
3.2.) Доставка и влагане на необходимите материали, придружени със съответните сертификати за произход и качество, предвидените с количествена сметка, предоставена от възложителя и всички приложими технически стандарти, норми и разпоредби на действащата нормативна уредба.
Б) Отстраняване на недостатъците, установени в хода на изпълнението и/или при приемане на изпълнените дейности от възложителя;
В) Отстраняване на дефекти в гаранционните срокове;
Г) Организиране на дейностите по събиране, транспортиране, обезвреждане и оползотворяване на строителните и другите отпадъци, възникнали в резултат на осъществяване на строителството;
Д) Извършване на необходимите изпитвания и лабораторни изследвания, когато е приложимо.
Строежът е ІV-та категория, съгласно чл.137, ал.1, т.4, буква „б“ от Закона за устройство на територията – ЗУТ и чл. 8, ал. 2 от Наредба №1 от 2003г. за номенклатурата на видовете строежи.
Конкретните видове СМР са посочени в одобрения технически инвестиционен проект и количествени сметки за обекта, приложени към документацията за участие.
За обекта е издадено Разрешение за строеж №15/08.07.2019г. от главния архитект на община Бяла.
РЗП на сградата съгласно издаденото разрешение за строеж е 1250,98 кв.м.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
2579469.25      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
810

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Посоченият в подраздел II.2.7) срок е максимално допустимият срок за изпълнение на СМР, включително разрушителните дейности, който може да предложи участникът. Допустимо е офериране и на по-кратък срок.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да бъде вписан в Централния професионален регистър на строителя, съгласно Закона за Камарата на строителите (ЗКС) за изпълнение на строителните работи, предмет на поръчката, а именно - за строежи от ПЪРВА ГРУПА - ЧЕТВЪРТА КАТЕГОРИЯ или по-висока, съгласно Правилника за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя (ПРВВЦПРС) и чл.137, ал.1, т.4 буква „б“ от Закона за устройство на територията – ЗУТ и чл.8, ал.2 от Наредба №1 от 2003г. за номенклатурата на видовете строежи.
Чуждестранните лица от държава - членка на Европейския съюз или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария – да са вписани в аналогични регистри (ако е приложимо) или да притежават право да извършват дейностите с посочения обхват, предмет на поръчката, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). На съответното място участникът посочва данни за номер, дата и издател на документа за регистрация/вписване, както и данни за каква група и категория строежи е регистриран/вписан. Чуждестранните лица посочват данни (номер, дата, издател, валидност, ако е приложимо) за документ, удостоверяващ правото им да извършват дейността, предмет на поръчката, съгласно законодателството на държавата, в която са установени, или се позовават на нормативния акт и съответното правно основание, по силата на което имат право да извършват дейността, предмет на поръчката. Чуждестранните участници описват и видовете дейности, съгласно предмета на поръчката, които имат право да изпълняват съгласно законодателството на държавата на установяване.
В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от групата и категорията строеж, в която попада обектът, предмет на поръчката. За чуждестранните лица, които имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюз или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария – валиден еквивалентен документ, доказващ/удостоверяващ вписването на участника в съответен регистър на тази държава или правото му да извършва съответната дейност съгласно законодателството на държавата, в която е установен.
В случаите на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от групата и категорията строеж, в която попада обектът, предмет на поръчката. В случай че участникът е чуждестранно лице, което има право да извършва такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюз или, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, той представя копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от групата и категорията строеж, в която попада обектът, предмет на поръчката, а в случаите на чл. 25а от Закон за камарата на строителите (ЗКС) - документа по чл. 25а, ал.4 от ЗКС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да притежава застраховка „Професионална отговорност в строителството” или еквивалент по смисъла на Закона за устройство на територията (ЗУТ), съгласно чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като предоставя информация относно: документа (номера, датата на издаване и издателя на застрахователната полица/аналогичен документ); предмет на застраховката (застрахователно покритие, застрахователна сума); срок на валидност на застраховката (гаранцията за чуждестранни лица).
В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност в строителството“ съгласно чл. 171 от ЗУТ или еквиванентна/еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в съответствие с чл. 171а от ЗУТ с изискуемото покритие/застрахователна сума – копие на валидна застрахователна полица или еквивалентен документ (полица, гаранция, др. за чуждестранните лица).
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


Участникът следва да притежава застраховка „Професионална отговорност в строителството” по смисъла на чл. 171 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) или еквивалентна, съгласно националното законодателство в държавата, в която е установен, с минимална застрахователна сума за строежи четвърта категория или по-висока, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, а за чуждестранните участници от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, които се установяват на територията на Република България - еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в съответствие с чл. 171а от ЗУТ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът следва да притежава опит за изпълнение на поръчката, изразяващ се в изпълнена дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните 5 години от датата на подаване на офертата. При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП, като предоставя информация относно видовете строителни дейности и обем (обект/сграда, РЗП) в съответствие с изискването на възложителя, с посочване на стойност на изпълненото строителство, дата, на която е приключило изпълнението, място на строителството, дали последното е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, получател, лице за контакт, телефон, ел. поща. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП документ за доказване на съответствието с критерия за подбор e Списък на строителството, идентично или сходно с предмета и обема на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на изпълнените дейности (видовете строителни дейности, обект/сграда, РЗП), както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, получател, лице за контакт, телефон, ел. поща.
2.Участникът следва да разполага с необходимите човешки ресурси (ръководен и експертен персонал) за изпълнението на поръчката. При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на част IV, раздел В „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП. На съответното място участникът посочва експертния персонал, ангжиран за изпълнение на поръчката с попълнена информация относно професианалната квалификация на всеки експерт – образование и проф. опит съобразно минималните изисквания. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП документ за доказване на съответствието с критерия за подбор е Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена проф. компетентност–образование и опит на лицата/придобитото образование/квалификация, дата, № и издател на документа за придобито образование/квалификация, както и данни за опита на експерта (функции, обект)/ съгл. изискването на възложителя, както и документи, които доказват проф. компетентност на лицата.
3.Участникът следва да прилага внедрена и сертифицирана система/мерки за управление на качеството. При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г „Стандарти (схеми) за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП. На съответното място участникът посочва данни за №, дата и издател на сертификата, стандарта, предмета (обхвата) на сертификация и срока на валидност. В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т.2 от ЗОП документ за доказване на съответствието с критерия за подбор е Копие на валиден сертификат или др. документи за еквивал. мерки за осигуряване на качеството, удостоверяващ съответствието с поставения критерий за подбор.
4.Участникът следва да прилага внедрена и сертифицирана система/мерки за опазване на околната среда. При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г „Стандарти (схеми) за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП. На съответното място участникът посочва данни за №, дата и издател на сертификата, стандарта, предмета (обхвата) на сертификация и срока на валидност.В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т.2 от ЗОП документ за доказване на съответствието с критерия за подбор е Копие на валиден сертификат или др. документи за еквивал. мерки за опазване на околната среда, удостоверяващ съответствието с поставения критерий за подбор.


1.Участникът следва да е изпълнил мин. една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, през последните 5 год. от датата на подаване на офертата
Под дейност, сходна с предмета и обема на поръчката, следва да се разбира: дейности по изграждане и/или основен ремонт и/или реконструкция на сграда, изразяващи се в извършване мин. на Архитектурни работи, и Конструктивни работи, и ВиК-Водопроводни и Канализационни работи, и ТОВК-Топлофикационни, Отоплителни, вентилационни и климатични работи, и Електрически работи, и Паркоустроствени и Благоустройствени работи, изпълнени на един обект (в една сграда за административно обслужване) с РЗП мин. 1100 кв.м.
Под „изпълнена дейност по строителство“ се разбира такова, за което има съставен констат. акт обр. №15 за установяване годността за приемане на строежа в посочения по-горе период
2.Участникът следва да разполага мин. със следния ръководен състав и персонал с определена проф. компетентност:
-Ръководител на екип–1бр., който да:притежава диплома от акредитирано висше училище с квалификация „строителен инженер“, специалност ПГС или ССС или „архитект“ или еквивал., ОКС „магистър или бакалавър“;е изпълнявал функциите на ръководител на екип или техн. ръководител при изпълнението на завършен (изпълнен) сходен обект по см. на т.1 по-горе
-Технически ръководител по чл. 163а от ЗУТ–1 бр., който да:да притежава диплома от акредитирано висше училище с квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“ или еквивал. или диплома за завършено средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита проф. квалификация в областите Архитектура и строителство или Техника или еквивал.;да е изпълнявал функциите на техн. ръководител при изпълнението на завършен (изпълнен) сходен обект по см. на т.1 по-горе
-Експерт по Част Архитектура–1 бр., който да:притежава диплома от акредитирано висше училище с квалификация „архитект“ или еквивал.;да е изпълнявал функциите на експерт по част Архитектура и/или технически ръководител при изпълнението на завършен (изпълнен) сходен обект по см. на т.1 по-горе
-Експерт по Част Електро–1 бр., който да: притежава диплома от акредитирано висше училище образователно-квлификац. степен магистър/бакалавър с проф. квалификация“електроинженер“ или еквивал.;е изпълнявал функциите на експерт по част Електро и/или техн. ръководител при изпълнението на завършен (изпълнен) сходен обект по см. на т.1 по-горе
-Експерт по Част ВиК–1 бр., който да:притежава образователно-квалификац. степен магистър/бакалавър с проф. квалификация “строителен инженер‘специалност ВиК или еквивал.;е изпълнявал функциите на експерт по част ВиК и/или техн. ръководител при изпълнението на завършен (изпълнен) сходен обект по см. на т.1 по-горе
-Експерт по Част Конструкции–1 бр., който да:притежава образователно-квалификац. степен магистър/бакалавър с проф. квалификация „строителен инженер“, специалност ПГС или ССС или еквивал.;е изпълнявал функциите на експерт по част Конструкции и/или техн. ръководител при изпълнението на завършен (изпълнен) сходен обект по см. на т.1 по-горе
-Експерт по Част ОВК–1 бр., който да:притежава образователно-квалификац. степен магистър/бакалавър с проф. квалификация, „инженер“ специалност ОВК или еквивал.;е изпълнявал функциите на експерт по част ОВК и/или техн. ръководител при изпълнението на завършен (изпълнен) сходен обект по см. на т.1 по-горе
-Отговорник Контрол по качеството–1бр., който да: притежава сертификат или др. еквивал. документ, че е преминал обучение по Контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивал.
-Отговорник по ЗБУТ–1бр., който да:притежава сертификат или друг еквивал. документ, че е преминал обучение за координатор по ЗБУТ съгл. Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба №2/22.03.2004г. за мин.изисквания за ЗБУТ при извършване на СМР
Продължава в р-л VI.3)
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят отстранява от участие в обществената поръчка участник когато: 1. е осъден с влязла в сила присъда за престъпление по чл.108а, чл.159а–159г, чл.172, чл.192а, чл.194–217, чл.219–252, чл.253–260, чл.301–307, чл.321, 321а и чл.352–353е от НК;2. е осъден с влязла в сила присъда за престъпление, аналогично на тези по т.1, в друга държава членка или трета страна;3. има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2, т. 1 от ДОПК и лихвите по тях, към държавата или към общината по седалището на възложителя и на участника, или аналогични задължения съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, доказани с влязъл в сила акт на компетентен орган;4. е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП;5. е установено, че: а) е представил документ с невярно съдържание, с който се доказва декларираната липса на основания за отстраняване или декларираното изпълнение на критериите за подбор; Продължава в р-л VI.3).
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

07/07/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

03/01/2021 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/07/2020 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, ул. Екзарх Йосиф 12, административна сграда на ВСС

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
На основание чл. 181, ал. 2 от ЗОП възложителят предвижда оценката на техническите и ценовите предложения на участниците да се извърши преди разглеждане на документите за подбор.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

от III.1.3) 3.Участникът следва да прилага внедрена и сертифицирана с-ма за управление на качеството съгл. стандарт БДС EN ISO 9001:2015 или еквивал. или да прилага еквивал. мерки за осигуряване на качеството, в чиито обхват е включен предмета на поръчката–СМР.
4.Участникът следва да прилага внедрена и сертифицирана с-ма за опазване на околната среда съгл. стандарт БДС EN ISO 14001:2015 или еквивал. или да прилага еквивал. мерки за опазване на околната среда, в чиито обхват е включен предмета на поръчката–СМР.
от III.2.2) б)не е предоставил изискваща се информация свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;6.е установено с влязло в сила наказат. постановление или съд. решение нарушение на чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал. 1 или 2, чл.118, чл.128, чл. 228, ал.3, чл.245 и чл.301–305 от КТ или чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналог. задължения установени с акт на компетентен орган съгл. законодателството на държавата в която участникът е установен;7.е налице конфликт на интереси който не може да бъде отстранен.Възложителят отстранява от участие участник за когото е налице и някое от следните обстоятелства:1.обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност или е в процедура по ликвидация или е сключил извънсъд. споразумение с кредиторите си по см. на чл. 740 от ТЗ или е преустановил дейността си а в случай че участникът е чуждестранно лице–се намира в подобно положение произтичащо от сходна процедура съгл. законодателството на държавата в която е установен;2.сключил е споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията когато нарушението е установено с акт на компетентен орган;3.доказано е че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга довело до разваляне или предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или др.подобни санкции с изключ. на случаите когато неизпълнението засяга по-малко от 50 % от стойността или обема на договора; 4.опитал е да:а)повлияе на вземането на решение от страна на възложителя свързано с отстраняването подбора или възлагането вкл. чрез предоставяне на невярна или заблуждаваща информация или б)получи информация която може да му даде неоснователно предимство в процедурата за възлагане на поръчка. Възложителят отстранява от участие в поръчката участник:-за когото е приложима забраната по чл.3, т.8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС освен при изключенията съгл. чл.4 от закона;-за когото е налице забраната по чл.69 от ЗПКОНПИ;-за когото е налице несъответствие с чл.101, ал.9-11 и в случаите на чл.107 от ЗОП. Липсата на основанията за отстраняване се декларира в ЕЕДОП. Участниците могат да се възползват от възможността по чл. 56 от ЗОП като представят мерки за надеждност.На основание чл. 181, ал. 2 от ЗОП възложителят предвижда оценката на техническите и ценовите предложения на участниците в процедурата да се извърши преди разглеждане на документите за съответствие с критериите за подбор. Предвид това ценовите предложения могат да не се представят в запечатан плик. Действията на комисията ще се извършат съобразно чл.61 от ППЗОП в прил. редакция.
Участникът, определен за изпълнител, представя при подписването на договора гаранция за изпълнение в размер на 5% от стойността за изпълнение на предвидените разрушителни и СМР без ДДС. Гаранцията за изпълнение се представя по избор на участника в една от следните форми: парична сума, платима по банкова сметка на ВСС: БНБ-ЦУ, IBAN:BG60BNBG96613300173801, BIC:BNBGBGSD;банкова гаранция в полза на възложителя;застраховка обезпечаваща изпълнението по договора чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Възложителят предвижда частично освобождаване на гаранцията за изпълнение.Изпълнителят има право на аванс в размер на 20% от цената за изпълнение на предвидените разрушителни и СМР срещу представяне на гаранция за обезпечаването му, покриваща 100% размера на аванса с ДДС.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявление за изменение или допълнителна информация може да се подава в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл. 179 от ЗОП. На обжалване подлежат и действия или бездействия на възложителя, с които се възпрепятства достъпът или участието на лица в процедурата. Жалбата се подава в 10-дневен срок от уведомяване за съответното действие, а ако лицето не е уведомено, както и при бездействие - от датата, на която е изтекъл срокът за извършване на съответното действие.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Висш съдебен съвет
ул. Екзарх Йосиф 12
София 1000 България
vssop@vss.justice.bg +359 29151934
http://www.vss.justice.bg/ +359 29151930

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/06/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва