III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участникът следва да разполага с минимум един обект (складова база с необходимата хладилна техника), регистриран за производство и/или търговия с храни по реда на Закона за храните и отговаря на всички изисквания съгласно действащата нормативна уредба, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри/списъци съгласно законодателството на съответната държава, в която са установени. При подаване на офертата, изпълнението на изискването се декларира в Част IV раздел А от ЕЕДОП. За доказване на изискването участникът, избран за изпълнител, преди подписване на договора представя копие от регистрационния документ, издаден по реда на Закона за храните и/или еквивалентно, заверено с „Вярно с оригинала“ и подпис на представляващия участника при условията на чл. 112 от ЗОП. |
III.1.2) Икономическо и финансово състояние
НЕ
Коефициент на бърза ликвидност.
Участниците в процедурата следва да са постигнали положително съотношение между активи и пасиви по Коефициент на бърза ликвидност (К бл), съгласно т.1.2. от Методика към член 61, ал.1, т.3 от ЗОП, изчислен на база на данни от годишния финансов отчет (ГФО) на предприятието на кандидата или участника към 31 декември 2019г. Стойността на коефициента за бърза ликвидност на кандидата или участника, следва да е не по-малко от 1,00. За доказване на изискването, участникът, избран за изпълнител, преди сключване на договора представя копие от годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им не се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен, заверени с „Вярно с оригинала“ и подпис на представляващия участника при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП, както и справка за оборота от доставките. Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ. При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критерия за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.
|
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Професионален опит. 2. Техническо оборудване/транспортни средства. 3. Системи за управление на качеството.
1. Участникът следва да е изпълнил за последните три години, считано от датата на подаване на офертата, в зависимост от датата на която участникът е създаден или е започнал дейността си, доставка с предмет, идентичен и/или сходен с този на поръчката. Под доставка с идентичен и/или сходен предмет с предмета на поръчката, следва да се разбира доставка на плодове и зеленчуци. За доказване на изискването по-горе участниците представят списък на доставките, идентични или сходни с предмета на поръчката, който се попълва в част IV, раздел ,,В“ от ЕЕДОП и съдържа информация за стойността, датите и получателите на доставките. За доказване на изискването, участникът, избран за изпълнител, преди сключване на договора представя списък на доставките, идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, доказващи извършените доставки,заверени с „Вярно с оригинала“ и подпис на представляващия участника при условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112 от ЗОП, както и справка за оборота от услугите. 2. Участникът следва да разполага с минимум две специализирани транспортни средства за доставяне на храните. Транспортните средства трябва да бъдат снабдени с необходимото оборудване, предвид спецификата на превозваните стоки. Участникът предоставя (декларира) в част IV, раздел ,,В“ от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата за разполагаемите транспортни средства, което ще ползва за изпълнение на предмета на поръчката. Преди сключване на договор за изпълнение участникът класиран на първо място, следва да представи доказателства, че разполага с декларираните транспортни средства в съответствие с нормативните изисквания при условията на чл. 67 ал. 5 и чл.112 от ЗОП 3.1 Всеки участник да има разработена и внедрена система за анализ и контрол на критичните точки — НАССР система за управление на безопасността на храните ИЛИ е сертифициран по стандарт EN ISO 22000:2018 или еквивалентен с област на приложение доставка на храна и хранителни продукти, отнасящ се за обекта, регистриран по чл. 12 от Закона за храните. Участникът предоставя (декларира) в част IV от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 3.3 сертификат, удостоверяващ, че има внедрена HACCP система или еквивалентен ИЛИ сертификат по стандарт EN ISO 22000:2005 (ISO 22000:2018) или еквивалентен с област на приложение доставка на храна и хранителни продукти. За доказване на изискването участникът, избран за изпълнител, преди подписване на договора представя копие от сертификата, заверено с „Вярно с оригинала“ и подпис на представляващия участника при условията на чл. 112 от ЗОП. 3.2. Участниците да притежават валиден сертификат за управление на качество ISO 9001:2015 или еквивалентен с обхват, идентичени и/или сходен с предмета на поръчката, издадени на името на участника от акредитирана институция или агенция за управление на качеството. Участникът следва да представи (декларира) в част IV от единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за обстоятелствата по т. 3.4. сертификат за въведена система за управление на качеството по стандарт ISO 9001:2015 или еквивалент с област на приложение идентична и/или сходна с предмета на поръчката. За доказване на изискването участникът, избран за изпълнител, преди подписване на договора представя копие от сертификата, заверено с „Вярно с оригинала“ и подпис на представляващия участника при условията на чл. 112 от ЗОП. Продължава в раздел VI.3 от настоящото обявление.
|