III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1.Участникът трябва да има изпълнени за последните три години от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката. При подаване на офертата участникът представя изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности чрез попълване на Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП съгласно описаното в нея, като описва вид и обем на доставените продукти. На основание чл.67, ал. 5 от ЗОП и при подписване на договора определеният изпълнител, за доказване изпълнението на изискването представя Списък на доставките по чл. 64, ал.1, т.2 от ЗОП, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документите, които доказват извършената доставка. 2. Участникът да разполага за периода на изпълнение на договора за обществена поръчка със специализирани транспортни средства, които отговарят на нормативните санитарно-хигиенни изисквания за транспорт на хранителни продукти от групите храни, включени в техническата спецификация на поръчката и определени като такива съгласно пар. 1, т.12 от ДР на Закона за храните. При подаване на офертата участникът представя изискуемата информация относно горепосочените изисквания за технически и професионални способности чрез попълване на Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП съгласно описаното в нея, като представя информация относно данни за превозното средство, посочване на вид на суровините и храните, които могат да се превозват, както и данни за основанието за ползването на транспортното средство. 3. Участниците трябва да разполагат с обект, регистриран по чл. 12 от Закона за храните, за производство и/или търговия с храни, за групите храни, включени в техническата спецификация към настоящата поръчка, а за чуждестранните участници – с обект, регистриран съгласно аналогични регистри/списъци, в съответствие с националното законодателство на държавата, в която са установени. При подаване на офертата участникът представя необходимата информация относно горепосоченото изискване чрез попълване на ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП съгласно описаното в нея. Участникът посочва номер и дата на издаване на валиден документ, удостоверяващ правото да извършва съответната дейност; издател; групите храни за които се отнася и данни за основанието за ползване на регистрирания обект, а за чуждестранни лица – данни за документ, удостоверяващ правото да осъществява възлаганата дейност в държавата, в която ще се извършва реализацията. На основание чл.67, ал. 5 от ЗОП и при подписване на договора определеният изпълнител, за доказване изпълнението на изискването се представя Декларация по чл. 64, ал.1, т.9 от ЗОП за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката, в която се посочва информация относно данни за превозното средство, вид на суровините и храните, които могат да се превозват, както и данни за основанието за ползването на транспортното средство. 4. Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалентен, с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката и да има внедрена система за управление на безопасността на храните в хранителната верига по стандарт EN ISO 22000:2005 или еквивалентен с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката. При подаване на офертата участникът декларира съответствието си чрез попълване на ЕЕДОП, част IV, раздел Г. На осн.чл.67, ал.5 от ЗОП и при подписване на договор се представят заверени копия от сертификатите или други еквивалентни документи, удостоверяващи внедряването на съответните стандарти.
1. Минимално изискване по т.1: 1 (една) изпълнена дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката Под Дейности с предмет и обем, сходни с тези на поръчката“ да се разбира: доставка на видове и количества хранителни продукти, както следва: - Мляко и млечни продукти – доставка на млечните произведения без значение за вид, консистенция, преработка, съдържание и разфасовка, с общ обем от 200 кг., прясно мляко -1000 л. и кисело мляко – 2000 бр.; - Месо и месни продукти – доставка на охладено и/или замразено месо и месни продукти с общ обем от 800 кг.; - Риба, рибни продукти – доставка на охладена и/или замразена и/или морска и/или сладководна риба с общ обем от 200 кг.; - Зърнени храни и храни на зърнена основа - доставка на хляб с общо количество минимум 1000 бр. и тестени изделия минимум 800 бр. независимо от състава, вида и размера на опаковките н продуктите, доставка на макарони и/или спагети с общ обем – 150 бр. без значение разфасовка; варива - с общ обем 100 кг., яйца с общ обем 1200 бр., независимо от състав, вид, размер, опаковка на продуктите; - Зеленчуци-сурови, консервирани, замразени - доставка на стерилизирани/консервирани/храни с общ обем 300 бр., на замразени зеленчуци с общ обем 200 кг. и пресни зеленчуци с общ обем 500 кг.; - Плодове-пресни,замразени,изсушени,консервирани - доставка на стерилизирани/консервирани/храни с общ обем 100 бр., доставка на сурови/пресни плодове и зеленчуци с общ обем 500 кг. 2. Минимално изискване по т.2: Участникът следва да разполага с минимум 2 /два/броя хладилни автомобила и минимум 2 /два/броя транспортни средства за превоз на хранителни продукти от неживотински произход. 3. Минимално изискване по т.3: минимум един обект, регистриран по чл. 12 от Закона за храните, за производство и/или търговия с храни, за групите храни, включени в техническата спецификация към настоящата поръчка, а за чуждестранните участници – с обект, регистриран съгласно аналогични регистри/списъци, в съответствие с националното законодателство на държавата, в която са установени. 4. Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалентен, с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката и да има внедрена система за управление на безопасността на храните в хранителната верига по стандарт EN ISO 22000:2005 или еквивалентен с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката.Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция Българска служба за акредитация или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранно споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема и еквивалентни сертификати издадени от органи установени в други държави. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участник не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В тези случаи участникът трябва да е в състояние да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
|