Деловодна информация
02538
ОПИ - 197 28/02/2020 (дд/мм/гггг)
не
02538-2020-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Прокуратура на Република България - главен прокурор 121817309
бул. Витоша № 2, Съдебна палата
София BG411 1000 България
Габриела Павлова +359 28036034
gpavlova@prb.bg +359 29633373

Интернет адрес/и

http://prb.bg/bg/

http://www.prb.bg/bg/obshestveni-porchki/elektronni-prepiski/procedura-za-vyzlagane-na-obshtestvena-porychk-183


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.prb.bg/bg/obshestveni-porchki/elektronni-prepiski/procedura-za-vyzlagane-na-obshtestvena-porychk-183
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Прокуратура на Република България - главен прокурор 121817309
Информационен център на Прокуратура на Република България, бул. Витоша № 2, Съдебна палата, партер, стая № 79, Регистратура на главен прокурор.
София BG411 1000 България
Габриела Павлова +359 28036034
gpavlova@prb.bg +359 29633373

Интернет адрес/и

http://prb.bg/bg

http://www.prb.bg/bg/obshestveni-porchki/elektronni-prepiski/procedura-za-vyzlagane-na-obshtestvena-porychk-183

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Надзор за законност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Извършване на строително – монтажни работи (текущ ремонт) в УБ „Боровец“ – к.к. Боровец“, община Самоков“ ОПИ - 197/28.02.2020
45000000      
Строителство

Предметът на настоящата обществена поръчка е „Извършване на строително – монтажни работи (текущ ремонт) в УБ „Боровец“ – к.к. Боровец“, община Самоков“. В обхвата на поръчката се включва изпълнение на строителни и монтажни работи, доставка на необходимите за това суровини и материали, използваните при изпълнението механизация, работна сила, услуги и дейности, в съответствие с изискванията на Техническата спецификация, както и дейности по отстраняване на дефекти в гаранционните срокове.Видът и обемът на строителните и монтажни работи са описани в количествена сметка към настоящата обществена поръчка. В количествената сметка са включени и непредвидени работи в размер на 5 % от стойността на предвидените.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
520000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG412

УБ „Боровец“ – к.к. Боровец“, община Самоков

Предметът на настоящата обществена поръчка е „Извършване на строително – монтажни работи (текущ ремонт) в УБ „Боровец“ – к.к. Боровец“, община Самоков“
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
520000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
140

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците, включително подизпълнителите им, ако има такива, съобразно вида и дела на тяхното участие, следва да бъдат вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България за изпълнение на пета група строежи, включваща отделни видове строителни и монтажни работи с кодове 43.21; 43.22; 43.31; 43.32; 43.33 и 43.34 съгласно позиция „Строителство“ на КИД-2008 или да бъдат вписвани за изпълнение на строежи от първа група, съгласно чл. 5, ал. 1, т. 1 от Правилника за реда за вписване и водене на Централния професионален регистър на строителя /ПРВВЦПРС/, пета категория строежи, съгласно чл. 5, ал. 6, т. 1.5. от ПРВВЦПРС или по-висока, или да бъдат вписани в съответния валиден аналогичен регистър на държава-членка на Европейския съюз или на друга държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/ участниците, които ще извършват дейностите по строителство, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. За чуждестранни лица-вписване в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва:
При подаване на оферта участниците попълват раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, моля, посочете: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.
Необходимо е информацията да се представи по начин, позволяващ да се извърши преценка за съответствието им с поставените от Възложителя минимални изисквания.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор:
В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП: Участникът следва да представи заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от посочените по-горе изисквания към групи и категория строежи - за повече информация: http://register.ksb.bg/.
В случай че участникът е чуждестранно лице, на този етап той може да представи валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държавата, в която е установен, доказващ вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
В случаите на чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП:
Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от по-горе посочените групи и категория - за повече информация: http://register.ksb.bg/.
В случаите когато строителят е лице, което има право да извършва такава дейност по законодателството на държавата, в която е установено, във вр. с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП, преди сключването на договора следва да се впише в ЦПРС по реда на Закона за камара на строителите и да представи заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от по-горе посочената група.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението (съгласно чл. 59, ал. 6 от Закона за обществените поръчки).
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците трябва да имат застраховка „Професионална отговорност“, когато такова изискване произтича от нормативен акт. (чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП).

Участникът следва да притежава и да поддържа за целия период на изпълнение на договора валидна застраховка за „Професионална отговорност в строителството”, по смисъла на чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за V-та категория строеж или по-висока, съгласно чл. 9, ал. 2 от Наредба № 1 от 30 юли 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и в размер съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за застраховка „Професионална отговорност” се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединение.
При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.
В случай, че участникът е чуждестранно лице, застраховката за професионална отговорност може да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ.
Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва:
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с поставения критерий за подбор в Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП).
Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, моля, посочете: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа.
Необходимо е информацията да се представи по начин, позволяващ да се извърши преценка за съответствието им с поставените от Възложителя минимални изисквания.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор:
Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ (чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП), в случай че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни, а за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България - еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. У-ът трябва да е изпълнил едно стр-во, идентично или сходно с предмета и обема на настоящата ОП, изпълнено през последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата. (чл.63, ал.1, т.1,б.„а“ от ЗОП).При подаване на оферта в ЕЕДОП, у-ите декл. съответствието с мин. изискване, чрез посочване на изпълненото от тях стр-во, през последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, с предмет идентичен или сходен с предмета на настоящата ОП. В полето у-те следва да посочат предмет на изпълненото от тях стр-во, с посочване на конкретните строително-монтажни/строителни дейности по тях, обем, стойност, крайна дата на изпълнение на стр-вото и получателите.В случаите на чл.67, ал.5 и чл.112, ал.1, т.2 от ЗОП: Списък на стр-вото, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на изпълнените дейности, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
2. У-ът да разполага с ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката (чл. 63, ал.1, т. 5 от ЗОП).Посочените от у-ка лица в ръководно-експертния екип могат да съчетават не повече от две експертни позиции в предложения екип за техническото ръководство на стр-вото, при условие че отговарят на поставените минимални изисквания към всяка от тях.У-ът по негова преценка може да посочи и други технически правоспособни лица, които да осъществяват специализирано техническо ръководство на отделни строителни и монтажни работи, съобразно придобитата им специалност и образователно–квалификационна степен. При подаване на оферта, в ЕЕДОП, у-те декл. съответствието с мин. изискване, чрез посочване на професионална компетентност/с посочване на придобитото образование/квалификация, посочване на дата, № и издател на документа за придобито образование/квалификация, както и данни за месторабота, период, длъжност, основни функции и др./ на членовете от ръководния състав, които ще отговарят при изпълнение на поръчката. В случаите на чл.67,ал.5 и чл.112,ал.1,т.2 от ЗОП: Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата.По смисъла на § 2, т. 41 от ДР на ЗОП – „Професионална компетентност“ е наличието на знания, получени чрез образование или допълнителна квалификация, и/или на умения, усвоени в процеса на упражняване на определена длъжност или позиция в изпълнение на трудови, служебни или граждански правоотношения.
3. У-ът следва да разполага с необходимия брой технически лица и/ или организации, включени или не в структурата на кандидата или участника, включително такива, които отговарят за контрола на качеството, а при обществените поръчки за стр-во – лицата, които ще изпълняват стр-вото (чл. 63, ал. 1, т. 2 от ЗОП).При подаване на оферта участниците декл. съответствието с мин. изискване, чрез вписване на техническите лица (специалисти и нискоквалифицирани работници), които ще изпълняват стр-вото, включително описание на дейностите, които ще изпълняват. Данните се представят в ЕЕДОП.В случаите на чл.67,ал. 5 и 112, ал. 1,т. 2 от ЗОП: Списък на лицата, които ще изпълняват стр-вото.
4. Участникът да прилага системи за управление на качеството. (чл. 63, ал. 1, т. 10 от ЗОП). Данните се представят чрез попълване на информацията в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.В случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП:Заверено „вярно с оригинала“ копие на валиден сертификат за съответствие на системата за управление на качеството на участника със стандарта БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, в чиито обхват е включен предмета на поръчката. Необходимо е информацията да се представи по начин, позволяващ да се извърши преценка за съответствието им с поставените от В-ля мин. изисквания.


1.У-ът да е изпълнил 1 стр-во, идентично или сходно с пр-та и обема на настоящата ОП, изпълнено през последните 5г., сч. от датата на подаване на оферта.За стр-во „с предмет и обем, идентичен или сходен с пр-та на настоящата ОП“ следва да се разбира изпъл-то на ново стр-во и/или текущ и/или осн. ремонт, и/или реконст-ия на строеж,представляващ общежитие и/или хотел, и/или мотел, и/или планинска хижа, и/или почивен дом, и/или ваканционно бунгало. Изп-ният ремонт следва задълж. да вкл. следните СМР:шпакловане и боядисване на стени и тавани с латекс–мин.300м2;полагане на сайдинг по външни стени–мин.190м2;полагане на настилка от гранитогрес–мин.70м2;монтаж на смукателно-нагнетателна вентилационна с-ма за помещение/помещения с общ обем 170м3;доставка и монтаж на дограма–мин 50м2.Д-те следва да са извършвани при изп-е на един или няколко текущ/и ремонт/и и/или основен/ни ремонт/и и/или реконструкция/и на строеж/и от посочения вид.2.У-ът следва да разполага с ръководен състав с опр. проф. компетентност за из-то на поръчката.2.1.Техн. рък-л по чл. 163а ЗУТ–1 бр, който да притежава диплома от акредитирано висше у-ще с квалиф-я "строителен инженер","инженер" или "архитект" или диплома за завършено средно обр-е с 4год. курс на обуч-е и придобита проф. квали-я в областите "Архитектура и стр-во" и "Техника". Техн. рък-л да е участвал като техн. рък-л при изпъл-то на текущ и/или основен ремонт, и/или реконст-ия на строеж, представляващ общежитие и/или хотел, и/или мотел, и/или планинска хижа, и/или почивен дом, и/или ваканц. бунгало. Изп-ният ремонт следва задълж. да включва следните СМР:шпакловане и боядисване на стени и тавани с латекс–мин.300м2;полагане на сайдинг по външн. стени–мин.190м2;полагане на настилка от гранитогрес–мин.70м2;монтаж на смукателно-нагнетателна вентилационна с-ма за помещение/помещения с общ обем 170м3;доставка и монтаж на дограма–мин50м2.Д-те следва да са извършвани при изп-е на един или няколко текущ/и ремонт/и и/или основен/ни ремонт/и и/или реконструкция/и на строеж/и от посочения вид.2.2.Специалист (отговорник) „Контрол по качеството“–1бр.,който да е преминал проф. обуч. по „Конт-л върху к-вото на изпъл-е на стр-вото, за съответст-е на влаганите в строежите стро-ни прод-ти със съществ. изиск-я за безопасност“ или еквивалент.2.3.Отговорник по здравословни и безопасни условия на труд–1бр.Отг-кът по здравосл. и безоп. усл-я на труд съгл. изиск-та на ЗЗБУТ и Наредба № 2/22.03.2004г. за мин. изиск-я за ЗБУТ следва да притежава необходимия валиден сертификат или друг еквивалентен док. за упраж-не на поз-та „отг-к по ЗБУТ“.2.4.Експерт „Електро“–1 бр.,който следва да притежава придобита ОКС „бакалавър“ или по-висока с проф. квали-я „електроинженер“, а когато е придобита извън страната, еквивалентна на посочената,с мин. 3г. проф. опит в областта на изграждането и/или ремонт и/или поддр. на електр. мрежи и/или съор-я и/или инст-и.2.5.Експерт „Отопление,вентилация и климатизация“–1бр.,който следва да притежава придобита ОКС „бакалавър“ или по-висока с проф. квали-я „енергиен инженер“ и/или „машинен инженер“,а когато е придобита извън страната, еквивалентна на посочената,с мин. 3 год. проф. опит в областта на изграждане и/или ремонт и/или поддр. на отоплителна и/или вентилац. и/или климат. тех-ка.3.У-ът следва да разполага с необх. брой техн. лица и/ или орг-и, вкл. или не в струк-та на у-ка, вкл. такива, които отговарят за контр-ла на к-вото, а при ОП за стр-во–лицата, които ще изп-ват стр-вото.У-ът да раз-га със собст. или наети техн. лица, спец-ти и нискоквалиф. р-ци, които ще изп-ва за извър-не на стр-вото,не по-малко от посочените:раб-к стенни и таванни мазилки;раб-к шпакловки и бояджийски работи;раб-к ел. инст-ии; раб-к ВиК инст-ии;раб-к монтаж дограма;раб-к настилки и облицовки;раб-к дърводелски работи;раб-к отопление и вентилация;нискоквалиф. раб-к.4.У-ът да прилага внедр. и сертиф. с-ма за упр-е на к-вото, съгл. стандарта БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен,в чиито обхват е включен предмета на пор-ката.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят (В-ят) изисква солидарна отговорност от участниците в обединението – ако е приложимо.В-ят отстранява от участие в процедурата участник (у-к), когато: 1. са налице основанията по чл.54, ал.1 ЗОП, чл.55,ал.1,т.1, 3, 4 и чл.107 от ЗОП. В-ят има право да не отстрани у-к, за който е налице обстоятелството по чл.55,ал.1,т.1 ЗОП, ако се докаже, че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни п-та;2. за когото е приложима забраната по чл.3, т.8 от ИФОДРЮПДРКТЛТДС освен ако не е налице изкл. по чл.4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС;3. за които е налице несъответствие с чл.101,ал.9-11 от ЗОП;4. ако е налице забраната по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.У-те могат да се възползват от възможността по чл. 56 от ЗОП, като представят мерки за надеждност.Липсата на основанията за отстраняване се декларира в ЕЕДОП;(Продължава в VI.3))
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

23/03/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

30/10/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

24/03/2020 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр. София, пл. "Света Неделя" № 1, ет. 5, стая 503, Администрация на главния прокурор

Получените оферти се отварят на публично заседание от комисията по чл. 103, ал. 1 от ЗОП, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. Действията на комисията ще се извършат в последователност, предвидена в чл. 61 от ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

На основание чл.181, ал.2 ЗОП възложителят предвижда оценката на техническите и ценовите предложения на участниците в настоящата процедура за възлагане да се извърши преди разглеждане на документите за съответствие с критериите за подбор.Действията на комисията ще се извършат в последователност, предвидена в чл.61 ППЗОП.
Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 4% (четири процента) от стойността на Договора, без ДДС, от които, 40% от размера на гаранцията за изпълнение са предназначени да обезпечат изпълнението на строителството, 30% от размера на гаранцията за изпълнение са предназначени за обезпечаване на гаранционната поддръжка на монтираното вентилационно оборудване и останалите 30% от размера на гаранцията за изпълнение са предназначени за обезпечаване на гаранционните задължения на Изпълнителя по Наредба № 2/31.07.2003г. за въвеждане в експлоатация на строежите в Република България и минимални гаранционни срокове за изпълнени строителни и монтажни работи, съоръжения и обекти.Гаранцията се представя при подписването на Договора за обществена поръчка.Гаранцията за авансово плащане е в размер на авансово предоставяните средства с ДДС или 30% от цената за изпълнение на СМР (без цената на непредвидените разходи) с ДДС. Гаранциите могат да бъдат представени в една от формите предвидени в чл.111, ал.5 ЗОП.
Срок за изпълнение на поръчката:
Срокът за изпълнение на строителните и монтажни работи не следва да е повече от 140 (сто и четиридесет) календарни дни, считано от датата на съставяне и подписване на протокол приложение № 2 (за откриване на строителната площадка) към Наредба № 3/31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството.Изпълнението на СМР, предмет на настоящата поръчка се удостоверява със съставяне на констативен протокол за приемане на изпълнените СМР.
Срок за подписване на протокол приложение №2 (за откриване на строителната площадка) към Наредба № 3/31.07.2003 г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството – до 30 (тридесет) работни дни от сключването на договора. В този срок Изпълнителят е длъжен да представи разработените проекти по части „ОВК“ и „Електро“ в три екземпляра на хартиен носител и един екземпляр на електронен носител във формат „pdf“. Проектите не подлежат на съгласуване и одобряване по реда на Закона за устройство на територията.
Условия и начин на плащане – по банков път, с платежно нареждане в български лева. Плащането се осъществява по банкова сметка, посочена от Изпълнителя, съгласно приложения проект на договор.
Начин на финансиране – бюджетни средства.
При участие на клон на чуждестранно лице се спазват изискванията на чл.36 ППЗОП.
Продължава от III.2.2) В-ят отстранява от участие в процедурата участник (у-к), когато:5.предложение (п-е), което надвишава прогнозната стойност;6.Предложената цена за изпълнение на СМР не съответства на сбора от стойностите от предложената цена за извършване на строително-монтажните работи и предложената цена за възникнали непредвидени строително-монтажни работи в размер на 5% върху предложената цена за извършване на строително-монтажните работи;7.ценово п-е, при което са констатирани аритметични грешки.8.ако у-к не представи предложение за изпълнение на поръчката или представеното от него предложение и/или приложенията към него не съответстват на насоките и изискванията на В-ля;9. представените от участника Линеен график не е изготвен в календарни дни или срокът за изпълнение на СМР по графика, не съответства на този, посочен в предложението за изпълнение на поръчката;10. П-е за срока за изпълнение е над 140 (сто и четиридесет) календарни дни.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На основание чл. 197, ал. 1, т. 4 ЗОП жалба срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация може да бъде подадена от всяко заинтересовано лице в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/02/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва