III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Важи и за двете обособени позици: Участникът да притежава удостоверение за регистрация за минимум един обект /нает или собствен/, регистриран по реда на чл. 12 от Закона за храните, в който ще приготвя храна за извършване на дейностите, предмет на поръчката, а за чуждестранните лица – аналогичен документ, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, както и обекта да отговаря на изискванията на законодателството и разпоредбите на БАБХ, относно специфичните хигиенни правила за храните. Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с изискването, като посочва в Част IV, раздел А, т. 1) от ЕЕДОП информация за обстоятелствата по отношение на притежавания регистрация за извършване на дейността или еквивалент, а именно: орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на притежавания документ, номер на документа, дата на издаване и неговата валидност, а за чуждестранни лица аналогична информация за съответен еквивалентен документ. Доказване: При условията на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП, декларираната в ЕЕДОП информация се доказва със заверено копие на валидна регистрация за извършване на дейността, издаден по реда и при условията на чл. 12 от Закона за храните или еквивалент. В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава – членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава. В случай, че данните могат да бъдат осигурени чрез пряк и безплатен достъп до национална база данни при държавите членки или до тях има достъп по служебен път или чрез публичен регистър, Възложителят не изисква такъв документ при сключване на договора. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
Важи и за двете обособени позици: 1. Участниците да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, най-малко за последните 3 години от датата на подаване на офертата. 2. Участниците да разполагат с ключов експерт за изпълнение на услугата, който да притежава необходимото образование и/или квалификация в областта на готварството или еквивалентно; 3. Участниците да разполагат с инструменти, съоръжения и техническо оборудване, необходими за изпълнението на поръчката; 4. Участниците да имат внедрена система за управление на безопасността на храните, която да отговаря на изискванията на стандарта EN ISO 22000:2005 или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.
Важи и за двете обособени позици: 1. Участник в процедурата следва през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, да е изпълнил поне 1 (една) услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката, свързана с приготвяне и доставка на храна за не по-малко от 80 човека. За сходни, с предмета на обществената поръчка, услуги се приемат дейности по приготвяне и доставка на храна. При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения, подизпълнителите или третите лица. Минималното изискване се доказва при подписване на договора за изпълнение със: Списък на услугите, идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга. 2. Участникът следва да разполага с най-малко 1 (един) ключов експерт за изпълнение на услугата, а именно 1 (един) готвач, който да притежава необходимото образование и/или квалификация в областта на готварството или еквивалентно; *Забележка: Едно физическо лице може да изпълнява функциите само на един експерт, като не е допустимо едно и също лице да участва в повече от една обособена позиция! Участници, които не се съобразят с това изискване ще бъдат отстранявани от участие в процедурата/обособената позиция! При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Минималното изискване се доказва при подписване на договора за изпълнение със: Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата. 3. Участникът следва да разполага с материална база за приготвяне на готова храна и с хладилна техника или хладилни помещения, поддържащи постоянна температура, необходима за съхранение на продуктите, както и да има на разположение специализиран транспорт 1 (един) брой, който да отговаря на санитарно-хигиенните изисквания. Материалната база и автомобила следва да притежават регистрация съгласно изискванията на БАБХ. При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Минималното изискване се доказва при подписване на договора за изпълнение със: Декларация за техническото оборудване, което ще бъде използвано при изпълнение на поръчката, придружена със заверени копия на удостоверения за регистрация от БАБХ. 4. Участниците да имат внедрена система за управление на безопасността на храните, която да отговаря на изискванията на стандарта EN ISO 22000:2005 или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството. При подаване на оферта, съответствието с изискването по-горе се декларират в ЕЕДОП, който се подава от всеки от участниците, членовете на обединения (ако е приложимо), подизпълнителите или третите лица (ако е приложимо). Минималното изискване се доказва при подписване на договора за изпълнение със: Kопие на сертификат и/или документи за внедрена система за управление на безопасността на храните и/или еквивалентен документ. Съгласно чл. 67, ал. 5 ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
|