III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът трябва да има изпълнени за последните три години от датата на подаване на офертата, дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката. При подаване на офертата участникът представя изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности чрез попълване на Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП съгласно описаното в нея. На основание чл.67, ал. 5 от ЗОП и при подписване на договора от определеният изпълнител, за доказване изпълнението на изискването се представя Списък на доставките по чл. 64, ал.1, т.2 от ЗОП, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документите, които доказват извършената доставка. 2. Участникът да разполага за периода на изпълнение на договора за обществена поръчка със специализирани транспортни средства, които отговарят на нормативните санитарно-хигиенни изисквания за транспорт на хранителни продукти от групите храни, включени в техническата спецификация на поръчката и определени като такива съгласно пар. 1, т.12 от ДР на Закона за храните. При подаване на офертата участникът представя изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности чрез попълване на Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП съгласно описаното в нея. На основание чл.67, ал. 5 от ЗОП и при подписване на договора определеният изпълнител, за доказване изпълнението на изискването се представя Декларация по чл. 64, ал.1, т.9 от ЗОП за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. 3. Участниците трябва да разполагат с обект или обекти, регистриран/и по чл. 12 от Закона за храните, за производство и/или търговия с храни, за групите храни, включени в техническата спецификация към настоящата поръчка, а за чуждестранните участници – с обект, регистриран съгласно аналогични регистри/списъци, в съответствие с националното законодателство на държавата, в която са установени. При подаване на офертата участникът представя необходимата информация относно горепосоченото изискване чрез попълване на ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП съгласно описаното в нея.Участникът посочва номер и дата на издаване на валиден документ, удостоверяващ правото да извършва съответната дейност; издател; групите храни за които се отнася и данни за основанието за ползване на регистрирания обект, а за чуждестранни лица – данни за документ, удостоверяващ правото да осъществява възлаганата дейност в държавата, в която ще се извършва реализацията. На основание чл.67, ал. 5 от ЗОП и при подписване на договора от определеният изпълнител, за доказване изпълнението на изискването се представя Декларация по чл. 64, ал.1, т.9 от ЗОП за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. 4.Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалентен, с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката и да има внедрена система за управление на безопасността на храните в хранителната верига по стандарт EN ISO 22000:2005 или еквивалентен с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката.При подаване на офертата участникът декларира съответствието с горните изисквания по т.4. чрез попълване и представяне на част "Критерий за подбор", раздел Г на ЕЕДОП. На основание чл.67, ал. 5 от ЗОП и при подписване на договора, за доказване изпълнението на изискването се представя копие от сертификати или други еквивалентни документи или доказателства.
1.По т.1: Минимално изискване: 1 (една) изпълнена дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на предмета на поръчката. Под “Дейности с предмет и обем, сходни с тези на поръчката“ да се разбира: доставка на видове и количества хранителни продукти, както следва: - „Мляко и млечни продукти“ - доставка на млечните произведения (извара, сирене, кашкавал и др.) без значение за вид, консистенция, преработка, съдържание и разфасовка, с общ обем от 1100кг., прясно мляко – 5000л. и кисело мляко – 5000 бр.; масло от краве мляко – 2000бр. - „Месо и месни продукти“ - доставка на охладено и/или замразено месо и месни продукти с общ обем от 2500 кг.; - „Риба и рибни продукти“ - доставка на охладена и/или замразена и/или морска и/или сладководна риба с общ обем от 500кг.; - „Хляб и тестени изделия“ - доставка на хляб с общо количество минимум 5800 бр. и тестени изделия (закуски, погачи) минимум 2500 бр.; бутер тесто, кори за баница – 500 бр.; - „Пакетирани хранителни продукти, варива, подправки и други храни“ - доставка на макарони и/или спагети и/или фиде с общ обем - 800бр. без значение състав, вид и разфасовка; брашно – 300 кг., корнфлейкс – 200 кг., варива (боб, леща, ориз и т.н.) - с общ обем 800кг., яйца с общ обем 15 000 бр., независимо от състав, вид, размер, опаковка на продуктите; - „Консервирани и замразени храни“ - - доставка на стерилизирани /консервирани/ храни с общ обем 3000бр. и на замразени зеленчуци и/или плодове – с общ обем 800кг., без значение на вид, състав и разфасовка; - „Плодове и зеленчуци“ - доставка на сурови/пресни плодове с общ обем - 12000 кг. и зеленчуци, вкл. картофи с общ обем - 4000 кг. 2.По т.2: Минимално изискване: Участникът следва да разполага с минимум 2 /два/ броя хладилни автомобила и минимум 2 /два/ броя транспортни средства за превоз на хранителни продукти от неживотински произход. 3. Участниците трябва да разполагат с минимум един обект, регистриран по чл. 12 от Закона за храните, за производство и/или търговия с храни, за групите храни, включени в техническата спецификация към настоящата поръчка, а за чуждестранните участници – с обект, регистриран съгласно аналогични регистри/списъци, в съответствие с националното законодателство на държавата, в която са установени. 4. По т.4: Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството по стандарт EN ISO 9001:2008/2015 или еквивалентен, с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката и да има внедрена система за управление на безопасността на храните в хранителната верига по стандарт EN ISO 22000:2005 или еквивалентен с обхват на сертификация съобразно предмета на поръчката.
|