Деловодна информация
00339
2801- 14/01/2020 (дд/мм/гггг)
не
00339-2020-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Ямбол 000970496
ул.Г. С. Раковски № 7
Ямбол BG343 8600 България
Мария Караиванова, Радостин Евтимов +359 46681339/+359 46681439
m.karaivanova@yambol.bg +359 46662247

Интернет адрес/и

www.yambol.bg

https://yambol.bg/profile/item/252


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://yambol.bg/profile/item/252
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Инженеринг - проектиране, строителство и авторски надзор на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци на Община Ямбол
45000000      
Строителство

В обхвата на обществената поръчка се включват следните дейности:
Дейност 1. Проектиране-проектиране в работна фаза на компостираща инсталация за разделно събран зелен отпадък с капацитет 2 400 т/год. Избраната технология е компостиране в открити клетки с навес, която използва автоматизирана система за размесване и разбъркване.Дейност 2. Изпълнение на строително-монтажни работи
Дейността предвижда изграждане на компостираща инсталация за разделно събран зелен отпадък с капацитет от 2 400 т/год. и проектиране на пътна връзка и ел. захранване на имота.Дейност 3. Доставка, монтаж и пуск на технологично оборудване, необходимо за инсталациите:•доставка, монтаж и пусково наладъчни дейности на технологично оборудване за компостираща инсталация за разделно събран зелен отпадък;•вкл. обучение на персонала за работа с инсталациите.Дейност4 Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на смр, технически решения, технологичен контрол и съдействие при въвеждане на обекта в експлоатация.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2635716      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
71200000      
71220000      
45222100      
45213280      
II.2.3) Място на изпълнение
BG343

землището на с. Хаджидимитрово, УПИ ? 300, в местността Гол баир. УПИ ? 300 е получен след разделянето на УПИ ? 158,212 на два имота, за което има изработен и влязъл в сила ПУП.

1.Проектиране- работен проект по части:Архитектура-да съдържа обяснителна записка, която да описва функционално-пространственото, както и архитектурно решение на площадката; Технологична;Конструктивна-Конструктивният проект да се изготви на базата на приетите обемни и функционални решения по части Технологична и Архитектура и в съответствие с другите проектни части. Конструктивният проект да се съгласува с проектите по всички части;Водоснабдяване и канализация-Отпадъчните води, отделени от органичната маса, ще се събират заедно с дъждовните води и ще се отвеждат за пречистване в пречиствателно съоръжение. Канализационните тръби за дъждовни и битови отпадни води да се предвидят от PVC тръби.Да се осигури защита на тръбите срещу механични повреди и температурни промени;Пътна-Проектът трябва да се разработи без засягане на комуникации на други ведомства. При наличие на такива е необходимо съгласуване на работния проект с експлоатационните дружества собственици на комуникациите;Енергийна ефективност (ЕЕ); Електрическа-Проектът да съдържа ел. схеми, чертежи, технически изчисления, изработени в задължителния обхват и съдържание за следните видове инсталации; Пожароизвестяване (при доказана необходимост в хода на подготовка на проекта);ОВК-Да се предвиди климатизиране на закритите работни помещения в ;Паркоустройство и благоустройство;Геодезия;Геология;Пожарна безопасност;Проекто-сметна документация (ПСД).
План за безопасност и здраве/след одобрение на инвестиционния проект (ПБЗ);План за управление на строителните отпадъци/след одобрение на инвестиционния проект/.Проектите следва да бъдат придружени с:чертежи, по които може да се изпълняват СМР в следните препоръчителни мащаби:а)ситуационно решение-в М 1:500 или М 1:1000;б)разпределения, разрези, фасади - в М 1:50 или М 1:100;в)други чертежи-в подходящ мащаб, в зависимост от вида и спецификата на обекта;обяснителна записка,поясняваща предлаганите проектни решения,към която се прилагат издадените във връзка с проектирането документи и изходните данни;изчисления, обосноваващи проектните решения;количествена сметка.2.СМР, свързани с изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и дървесни отпадъци и съпътстваща инфраструктура.Ще бъдат извършени СМР с обхват всички дейности, свързани с изграждане на инсталация за компостиране на разделно събран зелен отпадък и съпътстваща инфраструктура, съгласно изготвения и одобрен Работен проект.Избраният изпълнител ще изгради инсталацията и съпътстващата инфраструктура,съобразявайки се с изготвения Работен проект,избраната Технология,описаните и остойностени видове СМР в количествените и количествено-стойностни сметки. Изпълнителят следва да изготви и цялата необходима документация по време на строителството, съгласно Наредба №3/31.07.2003 г за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, до въвеждане на обекта в експлоатация.3.Доставка на оборудването следва-в съответствие с изискванията на Техническите спецификации към проект „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци на Община Ямбол“ като съгласно одобреното проектно предложение, оборудването ще включва като минимум: Кантар-1;Шредер-1;Челен товарач-1;Линия за компостиране /U – образна/-1;Система за разбъркване и размесване - 1;Система за аериране-1;Контролни табла и ел. инсталация-1;Сито-1. 4.Обучение на персонал за експлоатация на инсталациите на обекта.Изпълнителят трябва да предложи План на програма за обучение на персонала на Възложителя и/или избрания от Възложителя оператор на изградените инсталации за правилната експлоатация и поддръжка на инсталациите. Същинската Програма за обучение се подготвя и представя на Възложителя за одобрение на етап изпълнение на договора.5.Упражняване на авторски надзор по време на строителството.Упражняването на авторския надзор по време на изпълнението на строително-монтажните работи на обекта следва да бъде в съответствие с изискванията на чл.162 от ЗУТ.
Критериите по-долу
 
ДА Техническа оценка на офертата    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
2635716      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
315

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
ДБФП № BG16M1OP002-2.005-0014-C01 за изпълнение на проект BG16M1OP002-2.005-0014 „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци"

Техн. оценка на офертите се извършва по Показател ТО1 -„Ниво на изпълнение, като измерител на качеството” - максимум 30 точки и Показател ТО2 - Предложение за организацията на персонала и изпълнението на поръчката
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката- IV-та група, II-ра /втора/ категория.
Забележка: Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
При участие на подизпълнители, същите следва да отговарят на горепосоченото изискване съобразно вида и дела от поръчката, които ще изпълняват.
Деклариране: Участникът попълва раздел А: „Годност" в Част IV: „Критерии за подбор" от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), Раздел А: „Годност“;
Доказване: При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 от ЗОП или при сключване на договора на основание чл. 112, ал. 1 от ЗОП горното изискване се доказва с копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката, в случай, че данните не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.
- за повече информация: http://register.ksb.bs/).
В случай, че участникът е чуждестранно лице той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да притежава:Валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането” или еквивалентен документ за чуждестранните лица по чл. 171а от ЗУТ.2. Валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” или еквивалентен документ за чуждестранните лица по чл. 171а от ЗУТ.

Участникът трябва да притежава:Валидна застраховка „Професионална отговорност в проектирането”, с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентен документ за чуждестранните лица по чл. 171а от ЗУТ, съобразно законодателството на държавата в която са установени, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четвърта група, втора категория строеж).2. Валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството”, с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентен документ за чуждестранните лица по чл. 171а от ЗУТ, съобразно законодателството на държавата в която са установени, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четвърта група, втора категория строеж).
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участникът, самостоятелно или съвместно, трябва да е изпълнил през последните 5 години от датата на подаване на офертата, проектиране и строителство, с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.Деклариране: Участникът попълва поле 1а) от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV: „Критерии за подбор“ ЕЕДОП - Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката или поле 1а) Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката и поле 1б)Само за обществени поръчки за доставки и обществени поръчки за услуги от раздел В: Технически и професионални способности в Част IV.Доказване:При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл.112, ал.1 ЗОП горното изискване се доказва с документи (референции, удостоверения за добро изпълнение), удостоверяващи изпълнените строителни дейности, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, съобразно декларираното в ЕЕДОП и които документи съдържат: информация за изпълнено строителство, за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, както и списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга.2.Участникът следва да разполага с персонал - екип от проектанти, притежаващи необходимата квалификация и правоспособност съгласно чл.229, чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, като същите да изработят съответните части на техническите проекти съгласно Техническата спецификация.3.Участникът следва да разполага с персонал и/или ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на строителството.
Деклариране на информацията по т.2 и т.3:
- Участникът попълва поле -2) „Следната образователна и професионална квалификация се притежава от:...“ от раздел В: Технически и професионални способности, Част IV: „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП, където прави описание на експертите, които ще участват в изпълнение на строително-монтажните работи, като под формата на списък, се декларира информация, която съдържа - трите имена на експертите, които ще участват в изпълнение на строително-монтажните работи, завършено образование, посочване на степен на образование, специалност и квалификация, както и опит на участника съобразно условията на процедурата, а за експертите Координатор по безопасност и здраве - посочване и на номер и дата на завършен курс на обучение, съгласно Наредба №2 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строително монтажни работи или еквивалент при чуждестранни лица и Отговорник - контрол върху качеството - посочване и на номер на Удостоверение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството или еквивалентно.
Участникът попълва поле -6) „Следната образователна и професионална квалификация се притежава от:...“ от раздел В: Технически и професионални способности, Част IV: „Критерии за подбор“ на ЕЕДОП, където прави описание на експертите-проектанти, които ще бъдат ангажирани с изпълнение на проектирането, като под формата на списък се декларира информация, която съдържа - трите имена на експертите, които ще изработват съответните части на проектите, завършеното образование, степен, специалност/квалификация, номер на удостоверението за проектантска правоспособност съгласно чл. 229, чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране и информация за опита.
Доказване на т.2 и т.3: При необходимост на основание чл. 67 ал. 5 ЗОП или при сключване на договора на основание чл.112 ал.1 ЗОП горното изискване се доказва със списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата и опита;


1.Участникът, самостоятелно или съвместно, трябва да е изпълнил през последните 5 години от датата на подаване на офертата, проектиране и строителство, с предмет, идентичен или сходен с този на настоящата обществена поръчка.Забележки: Под сходен предмет да се разбира:А) Изпълнено през последните 5 години от датата на подаване на офертата проектиране и строителство
ИЛИ Б)1. Изпълнено през последните 5 години от датата на подаване на офертата проектиране И 2.Изпълнено през последните 5 години, от датата на подаване на офертата, строителство.Под „проектиране“ да се разбира изработване на инвестиционен проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на Закона за устройство на територията и Наредба № 4/ 21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти за изпълнение на строителство, вкл. доставка и монтаж на съоръженията, оборудване и механизация на инсталации за компостиране и/или оползотворяване на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци (или съпоставими към тях за чуждестранните участници). Под „строителство“ да се разбира ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт, вкл. доставка и монтаж на съоръженията, оборудване и механизация на инсталации за компостиране и/или оползотворяване на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци (или съпоставими към тях за чуждестранните участници).Възложителят не поставя изискване за обем. 2.Участникът следва да разполага минимум с по един от следните експерти - проектанти по всяка една от частите, посочени по-долу, съобразно конкретно изброените в Техническата спецификация части. Възложителят поставя изискване за специфичен опит за проектантите по следните части както следва:Част Технологична. Посоченият проектант трябва да е изпълнил проектиране по част „Технологична“ на минимум един проект сходен с предмета на поръчката, а именно проект за изграждане на съоръжение за компостиране или други съоръжения, свързани с третиране на отпадъци. Възложителя не поставя изискване за специфичен опит за проектантите по следните части както следва:-Част Архитектура;-Част Конструктивна - експертът, предложен от участника за осъществяване на проектиране и технически контрол на част „Конструктивна“, следва да притежава квалификация „строителен инженер“ или еквивалент;-Част Отопление, Вентилация и Климатизация;-Част Електрическа;-Част Пожарна безопасност;
-Част Геодезическа (трасировъчен план и вертикална планировка);-Част ВиК;-Част Енергийна ефективност;-Част Пътна;
-Част Геология;-Част Паркоустройство и благоустройство;-План за управление на строителните отпадъци - разработва се след одобрение на инвестиционния проект (ПУСО);-План за безопасност и здраве - разработва се след одобрение на инвестиционния проект (ПБЗ);-Част Сметна документация.
Посочените от участника проектанти могат да съчетават повече от една експертна позиция в предложения екип за изпълнение на проектирането, ако отговарят на поставените от Възложителя минимални изисквания и притежават съответните удостоверения, изискващи се за съответната част от инвестиционния проект или еквивалент.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


При сключване на договора за обществена поръчка се представя гаранция за изпълнение,в една от следните форми-Парична сума;Банкова гаранция;Застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Гаранцията за изпълнение на е в размер на 3% (три процента) от стойността на договора без ДДС.Условията, при които гаранцията за изпълнение се задържа или освобождава, се уреждат с договора за възлагане на обществената поръчка между Възложителя и Изпълнителя.Като условие за извършване на авансово плащане за дейност СМР на компостираща инсталация по договора, се изисква представяне на гаранция обезпечаваща авансово предоставените средства,в една от посочените три форми,която обезпечава аванс в размер на 10 % (десет процента) от разходите за СМР без ДДС. Изпълнителят трябва да поддържа валидна за целия срок на договора застраховка за професионална отговорност по чл. 171 и следващите от ЗУТ за проектиране и строителство.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

03/02/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

04/02/2020 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. Ямбол, сградата на община Ямбол, ул. "Г. С. Раковски" № 7, зала 100, ет. 1

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Отстраняване на участниците:1.Наличие на обстоятелства по чл.54 и чл. 55 ал.1 т.1,4,5 от ЗОП.В случай, че са налице обстоятелствата по т. чл.55, ал.1, т.1 от ЗОП, Възложителят има право да не отстрани от процедурата участник на посоченото основание, ако се докаже, че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни поръчката съгласно приложимите национални правила за продължаване на стопанската дейност в държавата, в която е установен. Възложителят ще отстрани от участие в процедурата:
1. Участници, които са свързани лица по чл. 101, ал. 11 от ЗОП, във връзка с § 2, т. 45 от ДР на ЗОП.
2.Участник, който няма право да участва в общ.поръчки на основание чл. 3,т.8 от ЗИФОДРЮДРКЛТДС,освен когато не са налице условията по чл. 4 от закона.
3.Участник, за когото са налице обстоятелства по чл. 69 от ЗПКОНПИ
4.Участник, който след покана от Възложителя и в определения в нея срок не удължи или не потвърди срока на валидност на офертата си.
5.Оферти, надхвърлящи максималната стойност на поръчката като цяло и/или на максималните стойности на отделните дейности, включени в обхвата на поръчката.
6.Участник,за когото са налице обстоятелствата по чл.107 от ЗОП.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалби могат да се подават на основание чл.197,ал.1,т.1 от ЗОП в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 14/01/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва