Деловодна информация
00640
 
да
да
12/12/2019 (дд/мм/гггг)
00640-2019-0043 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Софийски университет Св. Климент Охридски 000670680
бул. Цар Освободител № 15
София BG411 1504 България
Петър Станулов проф. Тони Спасов, арх. Руслан Гинчев +359 29308259
op@admin.uni-sofia.bg +359 29460255

Интернет адрес/и

http://www.uni-sofia.bg

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha/proceduri_sled_15_04_2016g


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha/proceduri_sled_15_04_2016g/otkriti_proceduri
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Софийски университет Св. Климент Охридски 000670680
бул. Цар Освободител № 15, отдел Секретариат и деловодство стаи 114 и 115
София BG411 1504 България
Петър Станулов проф. Тони Спасов, арх. Руслан Гинчев +359 29308259
op@admin.uni-sofia.bg +359 29460255

Интернет адрес/и

http://www.uni-sofia.bg

https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha/proceduri_sled_15_04_2016g

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Образование

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Инженеринг – проектиране и извършване на строителни и монтажни работи, и авторски надзор на помещения (лаборатории), находящи се в ФХФ и ФзФ собственост на СУ „Св. Климент Охридски“.
45000000      
Строителство

Настоящата обществена поръчка е с предмет „Инженеринг – проектиране и извършване на строителни и монтажни работи, и авторски надзор на помещения (лаборатории ), в ФХФ и ФзФ на СУ „Св. Климент Охридски“ и се възлага с цел подобряване условията за работа, разполагане на ново оборудване, адаптиране на Електро, ВиК и ОВК инсталациите, по проект BG05M2OP001-1.001-0008. Обхватът, обемът и изискванията към изпълнението на ОП са подробно описани и регламентирани в Техническите спецификации от ЧАСТ ІІ. ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ И УСЛОВИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА от документацията за участие на възложителя. Изпълнението на поръчката включва следните основни видове дейности: 1 - Изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект, 2 - Извършване на СМР в лаборатории на ФХФ и ФзФ, 3 – Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР на обекта.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
150000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
71321000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Факултет по химия и фармация (ФХФ) на СУ „Св. Кл. Охридски”, бул. "Джеймс Баучер" № 1, помещения № 300 и 304 и Физически факултет (ФзФ), бул. "Джеймс Баучер" № 5 помещения № 4,104, А104, 212, 304.

Обект на настоящата обществена поръчка е „Строителство“ по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 1 ЗОП. Избраният изпълнител следва да изпълни дейности по инженеринг - проектиране и изпълнение на СМР и упражняване на авторски надзор, на помещения (лаборатории ), находящи се в Факултет по химия и фармация (ФХФ) и Физически факултет (ФзФ) на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, като ще се извърши ремонт на следните помещения:
- Лаборатория „Система за плазмено отлагане на наноструктури и третиране на флуиди“ (№ 4);
-Лаборатория „Електроакустични изследвания на електролити и резонансна тенсиометрия“ (№ А 104);
- Лаборатория по лазерна техника („Бяла стая“ и помещения към нея“ № 104);
- Лаборатория по лазерна техника (ЛЛТ, помещение №212);
- Лаборатория по лазерна техника (ЛЛТ, помещение №304);
- Лаборатория по термичен анализ (помещение №300);
- Лаборатория Приложна елетрохимия (помещение №304).
Обществената поръчка се възлага с цел подобряване условията за работа, разполагане на ново оборудване, адаптиране на Електро, ВиК и ОВК инсталациите, по проект BG05M2OP001-1.001-0008, ”НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО МЕХАТРОНИКА И ЧИСТИ ТЕХНОЛОГИИ“ -Център за върховни постижения. Видове дейности: Дейност 1 - Изготвяне на инвестиционен проект във фаза технически проект, за предвидените в техническите задания строителни дейности, включително необходимите работни детайли за нуждите на обекта, съгласно обема и обхвата, регламентирани в ЗУТ и в съответствие с нормативните изисквания на Наредба №4/2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти, а така също и специфичните изисквания, заложени в документацията.
Дейност 2 - Извършване на СМР в лаборатории на ФХФ и ФзФ , които са в много лошо състояние с цел адаптирането им към допълнителни функции – разполагане на ново оборудване, обновяване на Електро, ВиК, ОВК инсталациите, шпакловка на стени и тавани. Предвижда се подмяна на материалите с антибактериални, химически устойчиви настилки, реновиране на обзавеждането, и др.
Дейност 3 – Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на СМР на обекта.
4. Изготвяне и представяне от страна на изпълнителя на подробен план за безопасност и здраве.
5. Представяне от страна на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ на относимата документация, съпровождаща вложените материали и елементи /технически сертификати и спецификации/, за съгласуване от страна на Възложителя, чрез неговите представители.
6. Обезопасяването и почистването на околното пространство около и в обекта, както и извозването на строителните и други отпадъци, резултат от извършващият се ремонт.
7. Приключване на строителството и изготвяне на екзекутивен проект (при необходимост);
8. Гаранционно поддържане на СМР, включващо отстраняване на проявени дефекти по време на експлоатацията, в срокове и при условия, определени с Договора за възлагане на обществената поръчка и приложенията към него, и в съответствие с действащото законодателство в сферата в страната.
Инвестиционният проект, разработен във фаза „Технически проект“ е в следните части:
а) - Част „Архитектура“ – заснемане и количествена сметка;
б) - Част „Конструктивна“ – конструктивно становище;
в) - Част „Електрическа“ и количествена сметка;
г) - Част „ВиК“ и количествена сметка;
д) - Част „ОВК“ и количествена сметка;
е) - Част „Енергийна Ефективност“;
ж) - Част „План за безопасност и здраве“;
з) - Част „Пожарна безопасност;
и) - Част „План за управление на строителните отпадъци“;
й) - Част „Сметна документация“ – технически спецификации, количествени сметки;
Материалите, предвидени за влагане в СМР, трябва да имат оценено съответствие със съществените изменения, определени в Закона за техническите изисквания към продуктите (ЗТИП).
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
150000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Настоящата обществена поръчка по проект BG05M2OP001-1.001-0008, ”Национален център по мехатроника и чисти технологии“ Център за върхови постижения, съфинансиран от (ЕФРР)

Настоящата обществена поръчка се финансира по процедура на предоставяне по проект BG05M2OP001-1.001-0008, ”Национален център по мехатроника и чисти технологии“ Център за върхови постижения, по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по Приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие на Оперативна програм
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, за изпълнение на, пета категория строеж, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5, б. „г“ ЗУТ - реконструкции, преустройства, основни ремонти и смяна предназначението на строежите от тази категория, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент.
При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с критерия за подбор като попълват раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). Поставеното изискване се доказва с документи по чл. 60, ал. 1 от ЗОП – копие от документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република България, за изпълнение на, пета категория строеж, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5, б. „г“ ЗУТ - Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в Република България, за изпълнение на, пета категория строеж, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5, б. „г“ ЗУТ - реконструкции, преустройства, основни ремонти и смяна предназначението на строежите от тази категория. За чуждестранни лица – аналогичен документ, доказващ такава регистрация в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или еквивалент. Преди сключването на договор за обществена поръчка, Възложителят ще изиска от участника, определен за Изпълнител, да предостави актуални документи, доказващи изпълнението на горното изискване, а именно: копие на документа за регистрация в ЦПРС към Камарата на строителите в Република България за изпълнение на строежи от - пета категория, съгласно чл. 137, ал. 1, т. 5, б. „г“ ЗУТ. При сключването на договор, избраният за изпълнител - чуждестранно лице представя документ, с който следва да се докаже, че има право да изпълнява възлаганата дейност в Република България, включително че е извършил съответната регистрация, съгласно Закона за камарата на строителите, във връзка с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
Забележка: В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителството. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват строителство.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците следва да притежават валидна застраховка „Професионална отговорност“ в проектирането и строителството.
Удостоверяване:
При подаване на офертата участниците декларират съответствието си с критерия за подбор в ЕЕДОП, раздел Б: „Икономическо и финансово състояние“ в Част IV: Критерии за подбор. В случай, че документът е наличен и в електронен вариант се посочва уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа. За участниците регистрирани в България, валидна застраховка "Професионална отговорност на участниците за строителен надзор и за дейността по оценка за съответствието на инвестиционните проекти по чл. 171 от ЗУТ или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата, в която са установени.
Поставеното изискване се доказва с документ по чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП - доказателства за наличие на застраховка "Професионална отговорност";
Участникът, определен за изпълнител, представя документите преди сключване на договор, заверено копие на сключена/валидна застраховка „Професионална отговорност“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията във връзка с Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, покриваща минималната застрахователна сума за съответните дейности или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата, в която са установени. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


Участникът следва да притежава валидна застраховка „Професионална отговорност“ по смисъла на чл. 171 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) във връзка с Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, покриваща обезщетението за настъпили евентуални вреди, причинени на други участници в строителството и/или на трети лица, вследствие на неправомерни действия или бездействия при или по повод изпълнение на задълженията им, или съответен валиден еквивалентен (аналогичен) документ, издаден от компетентен орган на държава членка на Европейски съюз, или съответен валиден аналогичен документ.
Минимално изискване е наличие на сключена/валидна застраховка „Професионална отговорност“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) във връзка с Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, покриваща минималната застрахователна сума за съответните дейности.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Всеки участник следва да има опит в изпълнение на проектирането. Удостоверяване: При подаването на оф-та участниците декларират съответствието си с критериите за подбор в ЕЕДОП, чрез попълване на раздел В: „Технически и професионални способности“ в Част IV: Критерии за подбор. Доказване: Поставеното изискване се доказва с документа по чл. 64, ал.1, т. 1 ЗОП – списък на услугите, които са сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания или други еквиваленти документи.
2. Всеки участник следва да има опит в изпълнение на строителството. Удостоверяване: При подаването на офертата участниците декларират съответствието си с критериите за подбор в ЕЕДОП, чрез попълване на раздел В: „Технически и професионални способности“ в Част IV: Критерии за подбор, като представя изчерпателна информация относно изпълнените от него дейности, сходни с предмета на поръчката. Доказване: Поставеното изискване се доказва с документа по чл. 64, ал.1, т. 1 ЗОП – Списък на строителството (СМР), сходно с предмета на поръчката, изпълнено през последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания или други еквиваленти документи.
3. Всеки участник следва да разполага, за дейност проектиране и упражняване на строителен надзор, с персонал с Пълна проектантска правоспособност за изпълнение на поръчката по всяка една част. Доказване: При подаването на офертата участниците декларират съответствието си с критериите за подбор в ЕЕДОП, чрез попълване на раздел В: „Технически и професионални способности“ в Част IV: Критерии за подбор, като посочва лицата, включени в ръководно-експертния екип, с които ще разполага, описва всички необходими данни за професионалната им компетентност, подлежащи на преценка за съответствие с поставените от възложителя изисквания – придобито образование и квалификация, специфичен професионален опит в областта. Поставеното изискване се доказва с документа по чл. 64, ал.1, т. 3 ЗОП - Списък на техн. лица, които ще изпълняват дейност (проектиране),.
4. Всеки участник следва да разполага за дейност СМР с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката. Удостоверяване: При подаването на офертата участниците декларират съответствието си с критериите за подбор в ЕЕДОП, чрез попълва на раздел В: „Технически и професионални способности“ в Част IV: Критерии за подбор, изчерпателни данни и информация с точно позоваване на документите свързани с придобиване от екипа на квалификация, специфичен професионален опит в областта. Доказване: Поставеното изискване се доказва с документа по чл. 64, ал.1, т. 3 ЗОП - Списък на техн. лица, които ще изпълняват дейности (СМР), включително и тези, които ще отговарят за контрола на качеството, в който е посочена професионалната компетентност на лицата. 5. Всеки участник трябва да прилага внедрена и сертифицирана система за управление на качеството, съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, Удостоверяване: По отношение изискванията, посочени в т. 5, участникът попълва от раздел Г: „Схеми за осигуряване на стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ на Част IV: „Критерии за подбор“ от еЕЕДОП, като посочва стандарта, съгласно който прилага внедрена и сертифицирана система за управление на качеството с обхват - предмета на обществената поръчка или сходни на предмета на настоящата поръчка дейности, посочва срок на валидност и от кого е издаден. Поставеното изискване се доказва с документа по чл. 64, ал.1, т. 10 от ЗОП – Копие, заверено „вярно с оригинала“, Участникът, определен за изпълнител, представя докум. по т. 1, 2, 3, 4 и 5 преди сключване на д-ра.


1. Участникът следва да е изпълнил поне 1 (една) дейност (проектиране) с предмет и обем, сходни с тези на поръчката най-много за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата. Под дейност (проектиране), с предмет и обем, сходен с тези на поръчката”, следва да се разбира изготвяне инвестиционен проект за изработване на Архитектурно заснемане, изработване на Технически проект по всички необходими части за извършване на строително-монтажни работи (СМР), на сгради за обществено обслужване.
2. Участникът следва да е изпълнил, за последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, минимум 1 (една) дейност (СМР) с предмет и обем, сходен с тези на поръчката. Под „дейност (строителство (СМР), с предмет и обем, сходен с тези на поръчката“, следва да се разбира извършване на “строително монтажни работи“, на сгради за обществено ползване.
Под “изпълнени дейности” се разбират такива, които независимо от датата на сключването/възлагането им, са приключили в посочения по-горе период.
3. Участникът следва да разполага, за дейност проектиране и упражняване на строителен надзор, с персонал с Пълна проектантска правоспособност за изпълнение на поръчката по всяка една част, който включва минимум по 1 брой от следните технически лица:- Проектант по част Архитектура; Проектант по част Конструктивна; Проектант по част Електрическа; Проектант по част ВиК; Проектант по част ОВК и Енергийна Ефективност; Проектант по част „План за безопасност и здраве“; Проектант по част Пожарна безопасност, Проектант по част „План за управление на строителните отпадъци Забележка: Един проектант може да извършва проектиране по повече от една част ако притежава Пълна проектантска правоспособност по съответната част.4. Участникът следва да разполага за дейност СМР с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, който включва минимум по 1 брой от следните технически лица:- Технически ръководител, който да отговаря на условията по чл. 163а, ал. 1 и ал. 2 от ЗУТ с минимум 3 години опит при изпълнението на обекти или еквивалентна длъжност. Специалист по контрол на качеството - правоспособно лице, отговарящо за контрола на качество на изпълнение на строителството, за съответствието на влаганите в ремонта строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентна длъжност. Координатор по безопасност и здраве в строителството - лице завършило курс на обучение за безопасност и здраве при извършване на строителни и монтажни работи или еквивалентен курс на обучение съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд, и/или по Наредба № 2 от 22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд или еквивалентна длъжност. Еквивалентната длъжност се отнася и за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата, в която са установени ; Участникът трябва да прилага система за управление на качеството, съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалентен, или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качество, с обхват на сертификация, сходен с предмета на настоящата обществена поръчка.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участникът определен за изпълнител предоставя гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 4 % от стойността на договора. Гаранцията се предоставя под формата на депозирана парична сума по банковата сметка на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ или като безусловна и неотменима банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ, със срок на валидност: А) Гаранция в размер на 3 % от общата стойност на договора със срок на валидност не по-малко от 30 календарни дни след изтичане на срока за изпълнение на СМР по настоящия договор. Б) Гаранция в размер на 1 % от общата стойност на договора със срок на валидност не по-малко от 30 календарни дни след изтичане на най-дългия от предложените гаранционни срокове по договора. Участникът, определен за изпълнител, избира сам формата на гаранцията за изпълнение. Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки всеки от съдружниците в него меже да е наредител. Продължава в VI.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

20/01/2020 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

19/05/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

21/01/2020 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

СУ "Св. Климент Охридски", Ректорат - Зала 1, гр. София 1504, бул. "Цар Освободител" № 15.

На публичното заседание за отваряне на офертите могат да присъстват участниците или техни упълномощени представители, както и пресдставители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Пълното наименование на предмета на поръчката е: „Инженеринг – проектиране и извършване на строителни и монтажни работи, и авторски надзор на помещения (лаборатории ), находящи се в ФХФ и ФзФ собственост на СУ „Св. Климент Охридски“, с цел подобряване условията за работа, разполагане на ново оборудване, адаптиране на Електро, ВиК и ОВК инсталациите, по проект BG05M2OP001-1.001-0008, ”НАЦИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ПО МЕХАТРОНИКА И ЧИСТИ ТЕХНОЛОГИИ“ - Център за върхови постижения с финансова помощ от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) по Приоритетна ос 1 „Научни изследвания и технологично развитие на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. В обявената процедура за обществена поръчка може да участва всяко българско или чуждестранно ФЛ/ЮЛ , както и техни обединения, които отговарят на условията на чл. 10, ал. 1 ЗОП и на изискванията на Въз-я. За участника не трябва да са налице обстоятелствата по чл. 54 ал. 1, чл. 55, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 ЗОП, чл. 3, т. 8 и чл. 4 ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС. и чл. 69 ЗПКОНПИ, и условията по чл. 107 ЗОП. Информацията относно липсата или наличието на обстоятелствата по л. 54 ал. 1, чл. 55, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5 ЗОП, чл. 3, т. 8 и чл. 4 ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС. и чл. 69 ЗПКОНПИ се попълват в ЕЕДОП в Част III, Раздел А, Б, В и Г. Изменение на сключен договор за ОП се допуска по изключение, съгласно приложимите хипотези по чл. 116 ЗОП. Избраният за изпълнител преди сключване да договора представя док. по чл. 58 ЗОП.Начинът на плащане е уреден в раздел I, т. 9 от док-та за участие и в чл. 5 от проекта на договор. по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката.
1.3. Когато гаранцията е представена под формата на парична сума или банкова гаранция, то тогава тя може да се предостави от името на Изпълнителя за сметка на трето лице – гарант.
1.4. Банковите разходи по откриването на банковата гаранция са за сметка на Изпълнителя. Изпълнителят трябва да предвиди и заплати своите такси по откриване и обслужване на гаранцията така, че размерът на получената от Възложителя гаранция да не бъде по-малък от определения в настоящата процедура.
1.5. Когато гаранцията, която да обезпечи изпълнението на договора се представя под формата на застраховка, същата следва да обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на Изпълнителя в размер на 4 % от стойността на договора за срока на неговото действие и 30 дни след изтичането му като застрахователния договор се сключва от Изпълнителя в полза на Възложителя (трето ползващо се лице). Всички елементи на застрахователния договор се съгласуват и одобряват предварително от Възложителя. Всички разходи по сключване на застрахователния договор са за сметка на Изпълнителя. Изпълнителят е длъжен да заплаща дължимите премии към застрахователя, за да поддържа застрахователно покритие в размер на 4 % от стойността на договор за срока на неговото действие и 1 месец след изтичането му, така, че размерът на получената от Възложителя гаранция да не бъде по-малък от определения в настоящата процедура. Условията и сроковете за задържане и освобождаване на гаранцията, съответно условията за усвояване на застраховката, се уреждат в договора за възлагане на обществена поръчка.
Документацията за ОП е достъпна за неограничен и пълен достъп на:https://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t/administraciya/otdel_obschestveni_por_chki/profil_na_kupuvacha/proceduri_sled_15_04_2016g/otkriti_proceduri/inzhenering_proektirane_i_izv_rshvane_na_smr_i_avtorski_nadzor_na_pomescheniya_laboratorii_nahodyaschi_se_v_fhf_i_fzf_sobstvenost_na_su_sv_kliment_ohridski

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалби се подават пред Комисията за защита на конкуренцията по реда на чл. 196 от ЗОП, при спазване на срока посочен в чл. 197, ал. 1 и ал. 2 от ЗОП. Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/12/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва