Деловодна информация
00076
Ц-03-6502 30/08/2019 (дд/мм/гггг)
не
00076-2019-0005 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Комисия за защита на потребителите 121516918
пл. Славейков № 4а
София BG411 1000 България
Десислава Симеонова +359 29330581
d.simeonova@kzp.bg +359 29884818

Интернет адрес/и

https://www.kzp.bg/

https://www.kzp.bg/obshtestveni-porachki/1


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://kzp.bg/obshtestveni-porachki/izvarshvane-na-stroitelno-montazhni-raboti-za-nuzhdite-na-kzp-op-1-izbor-na-izpalnitel-na-smr-na-treti-chetvarti-chast-ot-parvi-i-chast-ot-peti-etazh
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Контролна дейност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Извършване на СМР за нуждите на КЗП,ОП №1 “Избор на изпълнител на СМР на трети, четвърти, част от първи и част от пети етаж от адм.и делова сграда Дом-паметник„Ал.Стамболийски”в гр.София,ул.Врабча №1"
45000000      
Строителство

Предмет на настоящата обществена поръчка е “Извършване на строително-монтажни работи за нуждите на Комисията за защита на потребителите“, Обособена позиция №1: “Избор на изпълнител на СМР на трети, четвърти, част от първи и част от пети етаж от административна и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1”. На основание чл. 21, ал. 6 от ЗОП, Обособена позиция №2: “Избор на изпълнител на СМР на офиса на Регионална дирекция София в гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината“ се възлага по реда, валиден за индивидуалната й стойност (по чл. 20, ал. 4, т. 1 от ЗОП), чрез директно възлагане, и включва изкъртване на тавани и стени, боядисване, демонтаж и монтаж на осветителни тела, демонтаж и монтаж на куфар от гипскартон, демонтаж на мокет, монтаж на ламинат, ремонт на врати и изхвърляне на строителни отпадъци. Учстниците следва да подават оферти само по Обособена позиция №1.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
837000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
само една обособена позиция

II.2) Описание 1

Избор на изпълнител на СМР на трети, четвърти, част от първи и част от пети етаж от административна и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1”

Предметът на поръчката включва избор на изпълнител на СМР на трети, четвърти, част от първи и част от пети етаж от административна и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1, като дейсностите са описани подробно в техническата спецификация.
Критериите по-долу
 
ДА Предлаган срок за изпълнение на СМР    20 точки
Качество    40 точки
Цена
40 точки
II.2.6) Прогнозна стойност
832000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
120

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

На основание чл. 114 от ЗОП, Възложителят оповестява, че при откриване на процедурата не е осигурено финансиране.
Стойността, посочена в раздел II.2.6, е максималният финансов ресурс, определен от възложителя за изпълнение на обществената поръчка.

II.2) Описание 1

Избор на изпълнител на СМР на офиса на Регионална дирекция София в гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG413

гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината

Предметът на обществената поръчка по Обособена позиция №2 “Избор на изпълнител на СМР на офиса на Регионална дирекция София в гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината“ включва изкъртване на тавани и стени, боядисване, демонтаж и монтаж на осветителни тела, демонтаж и монтаж на куфар от гипскартон, демонтаж на мокет, монтаж на ламинат, ремонт на врати и изхвърляне на строителни отпадъци.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
5000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
120

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

На основание чл. 21, ал. 6 от ЗОП, Обособена позиция №2: “Избор на изпълнител на СМР на офиса на Регионална дирекция София в гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината“ се възлага по реда, валиден за индивидуалната й стойност (по чл. 20, ал. 4, т. 1 от ЗОП), чрез директно възлагане.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът, респективно член на обединение, който ще изпълнява СМР в процедурата, трябва да притежава удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя към Строителната камара за изпълнение на строежи от първа група - строежи от трета до пета категория съгласно чл. 137, ал. 1 от ЗУТ. В случай че участникът е чуждестранно лице, той може да представи валиден еквивалентен документ, издадени от компетентен орган на държавата, в която е установен, или да представи декларация или удостоверение за наличието на такава регистрация от компетентните органи съгласно съответния национален закон, когато наличието на регистрацията е определено със закон като условие за осъществяване на предмета на обществената поръчка. Поставеното изискване се доказва с копие на валидно удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя или еквивалентен документ за чуждестранните участници, удостоверяващ правото на съответното лице (съгласно националното му законодателство) да изпълни предмета на поръчката. В случай че информацията е достъпна за проверка в публичен регистър се представя линк към регистъра.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. За последните три приключили финансови години да са реализирали минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти.
2. Валидна застраховка "Професионална отговорност" по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ.


1. Всеки участник следва да е реализирал за последните три приключили финансови години минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти на Участника в следния обем: не по-малко от 1000000,00 лв., от които 600000,00 лв. в сферата, попадаща в обхвата на обществената поръчка.
Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката” се разбира оборот от изпълнение на строителство и/или ремонт и реконструкция и/или основен или текущ ремонт на сгради с РЗП минимум 1500 м2.Документи за доказване:Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен; Справка за общия оборот и за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
2.Участниците следва да имат валидна застраховка "Професионална отговорност" по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, която да отговаря на категорията строеж (І-ва група, ІV-та категория) от предмета на поръчката, покриваща минималната застрахователна сума, определена с Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (обн. ДВ, бр. 17 от 02.03.2004 г.) или еквивалентна.В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването се отнася до тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението, са ангажирани с изпълнението на СМР.Документ за доказване-заверено от участника копие от застраховката по чл. 171, ал.1 от ЗУТ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участниците трябва да са изпълнили минимум една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, изпълнени през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.

Участниците трябва да са изпълнили минимум една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, изпълнени през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата. Под „дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката“ се разбира дейност по строителство и/или ремонт и реконструкция и/или основен или текущ ремонт на сгради с РЗП минимум 1500 м2. Под „изпълнена” следва да се разбира тази дейност, чието изпълнение е приключило в рамките на заложения от Възложителя петгодишен период до датата на подаване на офертата за участие в настоящата процедура. Документ за доказване: Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


На основание чл. 114 от ЗОП, Възложителят оповестява, че при откриване на процедурата не е осигурено финансиране. Изпълнението на Договора започва от датата на получаване от Изпълнителя на писмено уведомление от Възложителя за стартиране на изпълнението поради получаване на финансиране от Министерството на икономиката. Възложителят отстранява от участие участник, за когото са налице основанията по чл. 54, ал. 1, чл. 55, ал. 1, т. 1, т. 3-5 от ЗОП, при условията по чл. 107 от ЗОП, както и обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС.Участник, за когото са налице основания за отстраняване има право да представи доказателства, че е предприел мерки, които гарантират неговата надеждност, въпреки наличието на съответното основание за отстраняване.Като приеме, че предприетите от участника мерки са достатъчни, за да се гарантира неговата надеждност, възложителят няма да го отстрани от процедурата.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

24/09/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

21/04/2020 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

30/09/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр. София, пл. "Славейков" № 4а, ет. 3, ст. 312

На публичното отваряне на офертите могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средставата за масово осведомяване.
Представителят на участника се допуска след удостоверяване на неговата самоличност и представяне на съответно пълномощно.
Присъстващите вписват имената си и се подписват в изготвен от комисията списък.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Обществена поръчка с предмет “Извършване на строително-монтажни работи за нуждите на Комисията за защита на потребителите“, с обща прогнозна стойност 837 000 лева без ДДС, е разделена на две обособени позиции:
ОП №1:“Избор на изпълнител на СМР на трети, четвърти, част от първи и част от пети етаж от административна и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1” с прогнозна стойност 832 000 лева без ДДС, и ОП №2: “Избор на изпълнител на СМР на офиса на Регионална дирекция София в гр. Благоевград, пл.„Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината“ с прогнозна стойност 5 000 лева без ДДС.
На основание чл. 21, ал. 6 от ЗОП, ОП №2: “Избор на изпълнител на СМР на офиса на Регионална дирекция София в гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината“ се възлага по реда, валиден за индивидуалната й стойност (директно възлагане). ОП №2 “Избор на изпълнител на СМР на офиса на Регионална дирекция София в гр. Благоевград, пл. „Георги Измирлиев” 1, сграда В на общината“, с прогнозна стойност 5 000 лева без ДДС, включва изкъртване на тавани и стени, боядисване, демонтаж и монтаж на осветителни тела, демонтаж и монтаж на куфар от гипскартон, демонтаж на мокет, монтаж на ламинат, ремонт на врати и изхвърляне на строителни отпадъци.
Учстниците следва да подават оферти само по ОП №1: “Избор на изпълнител на СМР на трети, четвърти, част от първи и част от пети етаж от административна и делова сграда Дом-паметник „Александър Стамболийски” в гр. София, район „Оборище“, ул. „Врабча” №1”.
В тридневен срок от датата на получаване на писмено уведомление от Възложителя за стартиране на изпълнението поради получаване на финансиране от Министерството на икономиката, ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ представя на ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ гаранция за изпълнение в размер на 3% от Стойността на Договора с ДДС и гаранция за авансово предоставените средства в размер на 70% от Стойността на Договора с ДДС. Изпълнителят сам избира формата на гаранцията за изпълнение и за авансово предоставените средства, която може да бъде парична сума, банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
Възложителят освобождава гаранцията за авансово предоставените средства на части в 3 дневен срок от подписването на приемно-предавателен протокол /ППП/ за приемане и предаване на изпълнението на съответната част от СМР, в съответствие с графика, посочен в Техническото предложение на Изпълнителя, след изтичане на определен срок и в размер, както следва: след изтичане на 30, 60 и 90 дни от датата на подписване на двустранен протокол за осигуряване на достъп до обекта и след приемане с ППП без възражение на съответната част от СМР, в съответствие с графика, посочен в Техническото предложение на Изпълнителя – по 20% от 70% от Стойността на договора с ДДС; след изпълнението на договора и подписване на окончателния приемно-предавателен протокол за приемане и предаване на изпълнението на СМР – 40% от 70% от Стойността на договора с ДДС.
След окончателното приемане на изпълнението на СМР, представената при сключването на договора гаранцията за изпълнение на поръчката се трансформира частично в гаранция, обезпечаваща нормалното функциониране и ползване на изпълнените СМР. Възложителят освобождава 60 % от стойността на гаранцията за изпълнение в 30 срок от подписването на окончателния приемно-предавателен протокол за приемане и предаване на изпълнението на СМР, ако липсват основания за задържането й. 40 % от стойността на гаранцията се освобождава до 30 календарни дни след изтичане на най-дългия гаранционен срок съгласно предложението на Изпълнителя или изискванията на Наредба № 2/2003, ако липсват основания за задържането й.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалби се подават съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП - в 10-дневен срок след изтичане на срока по чл. 179 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 30/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва