Деловодна информация
00338
12-00-293 27/08/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
27/08/2019 (дд/мм/гггг)
00338-2019-0017 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Разград 000505910
бул.Бели Лом № 37А
Разград BG324 7200 България
Кристина Колева и Недим Тахиров +359 84618171
obshtina@razgrad.bg +359 84660090

Интернет адрес/и

www.razgrad.bg

http://op.razgrad.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20190823Qbxg3767329


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://op.razgrad.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20190823Qbxg3767329
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Община Разград 000505910
бул.Бели Лом № 37А, партерен етаж, стая 06 Деловодство
Разград BG324 7200 България
Хафизе Кадриева +359 84618213
obshtina@razgrad.bg +359 84660090

Интернет адрес/и

www.razgrad.bg

http://op.razgrad.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20190823Qbxg3767329

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Избор на изпълнител за проектиране, строителство и авторски надзор на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО Разград“
45213280      
Строителство

Предмет на настоящата обществена поръчка е „Избор на изпълнител за проектиране, строителство и авторски надзор на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО Разград“ . Обхвата на обществената поръчка включва изпълнението на инженеринг – работно проектиране, авторски надзор и строителство на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране, строителство на площадкова инфраструктура и доставка на оборудване, съоръжения и техника, необходими за експлоатация на изградените инсталации.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
8754618      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45213280      
II.2.3) Място на изпълнение
BG324

Община Разград, имот с идентификатор 61710.19.278, където ще бъде изградена площадката на инсталацията

Обхвата на обществената поръчка включва изпълнението на инженеринг – работно проектиране, авторски надзор и строителство на компостираща инсталация и на инсталация за предварително третиране, строителство на площадкова инфраструктура и доставка на оборудване, съоръжения и техника, необходими за експлоатация на изградените инсталации. Изпълнението на обществената поръчка включва и доставка на суровини и материали, механизация, работна сила и всякакви услуги и дейности за изпълнение на строителството в съответствие с изискванията на настоящите технически спецификации и изготвения и одобрен идеен проект.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
8754618      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
485

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
проект: „Проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци за общините от РСУО Разград“,, финансиран по Оперативна Програма „Околна среда“

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да притежава регистрация в Централния професионален регистър на строителя за четвърта група, втора категория строежи, в съответствие с чл. 5, ал. 1, т.4 във вр.с ал.6, т.4, подт.4.2 от ПРВВЦПРС (Правилник за реда на вписване и водене на централния професионален регистър на строителя). Чуждестранните участници доказват съответствието си с вписване в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени.
В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението са ангажирани с изпълнението на строителство.Когато участникът предвижда участие на подизпълнители изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват строителство.
ДОКАЗВАНЕ:Участникът следва да предостави изискуемата информация по т.1 в част IV „Критерии за подбор“, раздел А „Годност“, от еЕЕДОП. 1. Предвид разпоредбата на чл.16 от Закона за камарата на строителите, във връзка с чл.67, ал.8 от Закона за обществените поръчки, възложителя служебно ще извърши проверка в Централния професионален регистър на строителя за наличие на вписани данни и информация за доказване на изпълнението на критерият за подбор по т.1.
2.При участие на чужденстранни лица и невъзможност на Възложителя слъжебно да извърши справка в съответния регистър се представя валиден аналогичен документ, удостоверяващ съответствието с поставения критерии за подбор.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел Б, „Икономическо и финансово състояние“ от еЕЕДОП.1. За доказване на посочените изисквания, участниците представят при поискване в хода на процедурата, съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП или преди сключването на договор за обществена поръчка:
1.заверено копие от годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен;
2.справка за реализирания общ оборот.
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.Информацията по т.1 и т.2 обхваща последните три приключили финансови години. Същата може да обхваща и по-кратът период в зависимост от датата, на която кандидатът или участникът е създаден или е започнал дейността си.
2.За доказване на изискването за застраховка,,Професионална отговорност'', участниците представят при поискване в хода на процедурата, съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП или преди сключването на договор за обществена поръчка:
1.Заверено копие от валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171 от ЗУТ, с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 и ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентен документ за чуждестранните лица, съобразно законодателството на държавата в която са установени, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четвърта група, втора категория строеж).
Когато по основателна причина участник не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


2.1Участникът следва за последните три приключили финансови години да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти, в двукратния размер от прогнозната стойност на поръчката без ДДС.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с минималните изисквания се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.
2.2.Участникът следва да има валидна застраховка „Професионална отговорност“, съгласно чл.171 от ЗУТ за проектант, и за строител, с лимит на отговорността съгласно чл. 5, ал. 1, т. 2 и ал. 2, т. 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентен документ за чуждестранните лица по чл. 171а от ЗУТ, съобразно законодателството на държавата в която са установени, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четвърта група, втора категория строеж).
Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват проектиране или строителство.При участие на обединения, които не са юридически лица изискването се прилага за всеки член на обединението, който ще изпълнява проектирането и/или строителството.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способностиоти‘‘ от еЕЕДОП.За доказване на изискванията за извършени сходни с предмета на поръчката дейности, участниците представят при поискване в хода на процедурата, съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП или преди сключването на договор за обществена поръчка:
1.Списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.;
2.Списък на услугата, която е идентична или сходна с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с документи, които доказват извършената услуга;
3.Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, както и документи, които доказват професионална компетентност на лицата


1. Участникът следва да е изпълнил през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата, дейност-строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката.
Под „дейност с предмет и обем сходен с предмета на поръчката“ се има предвид строителство и/или изпълнение на инженеринг на инсталация за третиране на отпадъци и/или компостираща инсталация и/или всякакво друго съоръжение свързано с преработване или оползотворяване на отпадъци. Под обем, сходен с предмета на поръчката Възложителят приема изпълнено минимум едно съоръжение.
2. Участникът следва да е изпълнил през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, дейност-проектиране с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката.
Под „дейност с предмет и обем сходен с предмета на поръчката“ се има предвид проектиране на инсталация за третиране на отпадъци и/или компостираща инсталация и/или всякакво друго съоръжение свързано с преработване или оползотворяване на отпадъци. Под обем, сходен с предмета на поръчката Възложителят приема проектирането на минимум едно съоръжение. При използване на подизпълнител, изискванията по т.1. и 2. се отнасят и за всеки един от подизпълнителите, съобразно вида и дела от поръчката, които ще изпълняват. В случай на участие на обединение, което не е юридическо лице, спазването на изискването се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него.3.3.1. Участникът следва да разполага с екип, ангажиран с изпълнението на поръчката, в минимален състав, както следва:
Ръководител екип – Професионална квалификация висше образование в област „Технически науки“ професионално направление „Архитектура, строителство и геодезия“ или еквивалент.
- Специален опит: участие в изпълнение на минимум 1 обект, идентичен или сходен с предмета на поръчката. Под обект ,, идентичен или сходен с предмета на поръчката“ следва да се разбира ново строителство и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт, вкл. доставка и монтаж на съоръженията, оборудване и механизация на инсталации за компостиране и/или оползотворяване на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци и/или инсталации за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци (или съпоставими към тях за чуждестранните у-ци).
За изготвяне на инвестиционен проект:
Екип за изпълнение на проектиране: експерти притежаващи необходимата квалификация и правоспособност съгласно чл.229, чл. 230 от ЗУТ и чл. 10 от ЗКАИИП или еквивалент. Участникът следва да разполага минимум с по един от следните експерти- проектанти по всяка една от частите, посочени по-долу: Част Технологична; Част Архитектура; Част Конструктивна; Част Отопление, Вентилация и Климатизация; Част Електрическа; Част Пожарна безопасност. Посочените проектанти трябва да са изпълнили проектиране по съответната си част в минимум една услуга, идентична или сходна с предмета на поръчката. Под „услуга идентична или сходна с предмета на поръчката“ следва да се разбира изработване на инвестиционен проект фаза „технически“ и/или „работен“ по смисъла на Закона за устройство на територията и Наредба № 4/ 21.05.2001г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти за изпълнение на строителство, вкл. доставка и монтаж на съоръженията, оборудване и механизация, на инсталации за компостиране и/или оползотворяване на разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци и/или инсталации за предварително преработка на смесено събрани битови отпадъци (или съпоставими към тях за чуждестранните участници).
Възложителя не поставя изискване за специфичен опит за проектантите по останалите части, изискуеми съгласно действащото законодателство за проекта: Част Геодезическа (трасировъчен план и вертикална планировка); Част ВиК; Част Енергийна ефективност;Част Пътна;Част Геология; Част Благоустройство;План за управление на строителните отпадъци;План за безопасност и здраве;Част Сметна документация и др.Продълж.в VI.3
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Изпълнението на обществената поръчка, трябва да се реализира в съответствие с техническите спецификации на възложителя, както и съгласно приложимото законодателство. Условията, при които ще се реализира предметът на настоящата поръчка, правата и задълженията на страните са подробно разписани в проекта на договор към документацията за обществена поръчка.При подписване на договор избраният изпълнител представя гаранция за изпълнение на договора в размер на 3 % (три на сто) от стойността на договора.Гаранцията за изпълнение се представя по един от следните начини:под формата на банкова гаранция – в оригинал;парична сума (платежно нареждане в копие); застраховка (оригинал на полица), която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

03/10/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

04/10/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр. Разград, бул. "Бели Лом" № 37А, административната сграда на Община Разград, етаж І, зала 102

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участници в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продълж. от раздел III, т.1.3 Посочените от участника проектанти могат да съчетават повече от една експертна позиция в предложения екип за изпълнение на проектирането, ако отговарят на поставените от Възложителя минимални изисквания и притежават съответните удостоверения, изискващите се за съответната част от работният проект или еквивалент. Участникът може да предложи и други допълнителни експерти, извън посочените съгласно изискванията на възложителя и настоящата документация за обществена поръчка. За изпълнение на строителството: Технически ръководител на обекта: да притежава средно образование с четиригодишен курс на обучение, със специалност „строителен техник“ или висше образование, с професионална квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“ или еквивалентна специалност, съгласно чл. 163а от ЗУТ.Експерт „Контрол по качеството“ - да притежава Удостоверение за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалент. Експерт по безопасност и здраве в строителството – да отговаря на изисквнията на чл.5, ал.2 от Наредба №2/22.03.2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР и да притежава валидно удостоверение за завършен курс за ,,Координатор за безопасност и здраве в строителството‘‘ по същата наредба или еквивалент – за чуждестранни лица. Всеки от експертите в екипа следва да е взел участие в съответното експертно качество, за което е предложен, в изпълнението на строителство с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката.Под „строителство с предмет и обем сходен с предмета на поръчката“ се има предвид строителство на обект от четвърта група, втора категория строеж или от по-висока категория от същата група. Възложителят приема еквивалентни образователни степени и специалности от лица, придобили образованието си в чужбина, или получили специалност с друго наименование, но еквивалентна на изискуемата. Тежестта за доказване на еквивалентността е на участника.
Участникът трябва да посочи отделни лица за всяка от позициите от експертния състав.
//Възложителят ще отстрани от участие в процедурата:
1. Участници, за които са налице някое от обстоятелствата по чл.54, ал.1 и чл.55, ал.1 от ЗОП, както и който не посочи действителния собственик по смисъла на ЗМИП.
2. Участници, които са свързани лица и са подали различни оферти за участие в настоящата поръчка.
3.Участник, който няма право да участва в обществени поръчки на основание чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици (ЗИФОДРЮДРКЛТДС), освен когато не са налице условията по чл. 4 от закона.
4.Участник, който няма право да участва в обществени поръчки на основание чл.69 от Закона за предотвратяване на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ). На основание чл.104,ал.2 от ЗОП,във връзка с чл.61 от
ППЗОП,при провеждане на настоящата процедура се допуска оценката натехническите и ценовите предложения на участниците преди разглеждане на документите за съответствие с критериите за подбор. С договора е предвидена и гаранция, която обезпечава целия размер на авансовото плащане под формата на платежно нареждане по банкова сметка/банкова гаранция/застраховка (свободна форма) относно авансовото плащане в размер на 10% от стойността на договора.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 27/08/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва