III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
Възложителят определя по отношение на участниците критерии за подбор, които се отнасят до техническите и професионални способности на участнците по чл. 63 от ЗОП, а именно: - Участникът трябва да разполага с персонал с определена професионална компетентност за изпълнение на обществената поръчка. За деклариране на техническите и професионалните способности се попълва Част IV: Критерии за подбор, Раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП, т. 6, като се посочва най-малко следната информация за лицето/лицата документите, които доказват професионалната им компетентност. - Участникът трябва да разполага с обект за изпълнение предмета на обществената поръчка на територията на региона/областта на Възложителя, регистриран по реда на Закона за храните за производство на групите храни и ястия, които ще се възлагат с настоящата обществена поръчка. За деклариране на техническите и професионалните способности се попълва Част IV: Критерии за подбор, Раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП, т. 9. - Участникът трябва да разполага с транспортно средство за изпълнение на настоящата обществена поръчка, притежаващо удостоверение за регистрация издадено от ОДБХ на основание чл. 246 от ЗВД. За деклариране на техническите и професионалните способности се попълва Част IV: Критерии за подбор, Раздел В: Технически и професионални способности от ЕЕДОП, т. 9. -Участникът трябва да прилага система за управление на качеството по стандарт ISO 9001 или еквивалентен, с обхват приготвяне и доставка на храна/кетъринг. При подаване на офертата, съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в част IV „Критерии за подбор”, Раздел Г. -Участникът трябва да прилага система за управление на качеството по стандарт ISO 22000 или еквивалентен, с обхват приготвяне и доставка на храна/кетъринг. При подаване на офертата, съответствието с изискването участникът декларира в ЕЕДОП, като посочва в част IV „Критерии за подбор”, Раздел Г. Когато участник в процедурата е обединение, което не е юридическо лице, съответствието с критериите за подбор се доказват от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответната регистрация, представяне на сертификат или друго условие необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. Когато участникът е декларирал, че при изпълнение на обществената поръчка възнамерява да ползва подизпълнители, същите трябва да отговарят на поставените от Възложителя критерии за подбор. Възложителят няма право да изисква документи, които вече са му били предоставени или са му служебно известни, или обстоятелствата в тях са достъпни чрез публичен безплатен регистър или информацията или достъпът до нея се предоставя от компетентния орган на възложителя по служебен път.
- Минимално изискване на Възложителя е участникът да разполага с минимум един технолог и/или диетолог. - Минимално изискване на Възложителя е участникът да разполага с минимум един обект за изпълнение предмета на обществената поръчка на територията на региона/областта на Възложителя, регистриран по реда на Закона за храните за производство на групите храни и ястия, които ще се възлагат с настоящата обществена поръчка. - Минимално изискване на Възложителя е участникът да разполага с минимум едно транспортно средство за изпълнение на настоящата обществена поръчка, притежаващо удостоверение за регистрация издадено от ОДБХ на основание чл. 246 от ЗВД. - Участникът трябва да прилага система за управление на качеството по стандарт ISO 9001 или еквивалентен, с обхват приготвяне и доставка на храна/кетъринг. - Участникът трябва да прилага система за управление на качеството по стандарт ISO 22000 или еквивалентен, с обхват приготвяне и доставка на храна/кетъринг.
|