Деловодна информация
105МВнР
37-00-27 10/04/2019 (дд/мм/гггг)
да
да
10/04/2019 (дд/мм/гггг)
105-2019-0011 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Министерство на външните работи 000695228
ул. Александър Жендов № 2
София BG411 1113 България
Веселина Баева +359 89355-9163
vesselina.baeva@mfa.bg +359 2-2982045

Интернет адрес/и

https://www.mfa.bg/bg/zop

https://mfa.bg/bg/zop/2016/7192


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
https://mfa.bg/bg/zop/2016/7192
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Външна политика

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Предоставяне на услуги чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа по стандарт GSM/UMTS/LTE с национално покритие за нуждите на МВнР и специализирани доставки и услуги свързани с тази дейност
64200000      
Услуги

Предоставяне на далекосъобщителни у-ги-цифрови мобилни телефонни у-ги посредством мобилна клетъчна мрежа по стандарт GSM/UMTS/LTE с нац.покритие от лиценз. оператор заедно с опр. пакет от допълн.гласови и др. у-ги, позволяващи реализацията на мобилни комуникации в мрежата на оператора, както и връзки към др.мобилни и фиксирани мрежи на територията на РБ и на терит. на целия свят по междунар.зони, разговори при предоставяне на услуга „роуминг”, изпращане и получаване на кратки съобщения/SMS/ и извърш. на спец.доставки и услуги,вкл. мобилен интернет за нуждите на МВнР,за мин.700бр.СИМ карти в една корпор.бизнес група, което кол-во е прогнозно,с възможност за вкл.на нови абонати в групата и вкл.всички у-ги по стандарт GSM/UMTS/LTE,съгласно техн.спецификация (приложение № 1, неразделна част от одобрената от възложителя документация на поръчката), с безпл. и неогр.разговори в групата и доставка на моб. апарати и др.уст-ва с % търг.отстъпка от цената по станд.ценова листа за бизнес клиенти.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Услугите ще се предоставят на територията на Република България (включително гр. София, ул.Александър Жендов №2, сградите на МВнР) и на територията на целия свят при предоставяне на услугата "роуминг"

В предмета на обществената поръчка се включва свързване към обществена електронна съобщителна мрежа за осигуряване достъп до услуги, посредством мобилна клетъчна мрежа по стандарт GSM/UMTS/LTE с национално покритие, включително мобилен интернет и спеиализирани доставки и услуги, свързани с тази дейност, за нуждите на Министерство на външните работи, съгласно изискванията и условията посочени в одобрената документация, приложенията към нея, включително и в Техническата спецификация (Приложение № 1 и неразделна част от документацията към поръчката одобрена от възложителя), като например:
Изпълнителят следва:
1.да осигури възможност за провеждане на входящи и изходящи телефонни разговори с крайни потребители и предаване на данни в собствената си мрежа на територията на България;
2.да осигури възможност за провеждане на входящи и изходящи телефонни разговори с крайни потребители и предаване на данни в мрежи на други оператори извън територията на България (роуминг);
3.да осигури възможност за провеждане на разговори с абонати на други оператори на мобилни и/или фиксирани мрежи. Операторът да предложи една цена за разговори към всички национални мобилни и фиксирани мрежи;
4.да осигури възможност за провеждане на разговори между абонати на МВнР в обособена група. Разговорите в обособената група на МВнР трябва да са безплатни и неограничени;
5.Операторът да осигурява възможност за провеждане на международни разговори с мобилни и фиксирани мрежи;
6.да предостави минимум 700 (седемстотин) броя SIM карти, с възможност за увеличаване и намаляване на броя им, с посочените в техническата спецификация (Приложение № 1 от настоящата документация) услуги;
7.към всяка SIM карта като минимум, следва да са активирани месечни пакети за достъп до Internet, а именно:
7.1. 10 (десет) GB достъп до Internet на територията на България и Европейския съюз (ЕС);
При достигане на лимита от 10 GB обем на интернет трафика в мрежата на Участника на територията на България, същия не се прекратява. Допуска се участникът да намали скоростта за обмен на данни, но с не повече от 50% от максималната скорост достъпна в мрежата му.
При достигане на лимита от 10 GB обем на интернет трафика в Европейския съюз (ЕС), същият не се прекратява, а изпозването му продължава на максимална скорост в мрежата на роуминг-партьора, като тарифирането се извършва по предложената от участника цена на 1МВ интернет трафик в роуминг в страни от ЕС по показател К1.10 от методиката за оценка.
Ако в рамките на месеца обема на данни, заложен в пакета, не е използван или не е изчерпан изцяло, остатъкът не се прехвърля за използване в следващия месец.
7.2. 1 (един) GB достъп до Internet на територията на регион „Балкани“:
Регион „Балкани“ включва държавите: Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Северна Македония, Сърбия, Турция, Черна гора. Ако по време на действие на договора, държава от изброения списък промени статута си към членство в Европейския съюз, оператора следва да актуализира и прилага към нея тарифите на ЕС.
При достигане на лимита от 1 GB обем на интернет трафика в роуминг в страни от регион „Балкани“, същият не се прекратява, а изпозването му продължава на максимална скорост в мрежата на роуминг-партьора, като тарифирането се извършва по предложената от участника цена на 1МВ интернет трафик в роуминг в страни от регион „Балкани“ по показател К1.11 от методиката за оценка.
Ако в рамките на месеца обема на данни, заложен в пакета, не е използван или не е изчерпан изцяло, остатъкът не се прехвърля за използване в следващия месец.
8. да осигури възможност за пълно GSM/UMTS/LTE покритие на сградата на Възложителя, намираща се на адрес: гр. София, ул. „Александър Жендов“ № 2, като при необходимост, в зоните с лошо покритие, участникът следва да предостави и инсталира необходимото оборудване за своя сметка;
9. да осигурява доставка на мобилни апарати, аксесоари и др. подробно посочени в документацията към настоящата обществена поръчка (ОП) и приложенията към нея и др.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Критерий, свързан с разходи 1 20
Допълнителна ценова услуга    20
Ценови критерий    80
II.2.6) Прогнозна стойност
1000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
36

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
да


При липса на нов договор със същия предмет, сключен по реда на ЗОП и в случай, че максималният финансов ресурс на поръчката не е изчерпан, договорът продължава своето действие до сключването на нов договор, но не повече от 12 месеца (за което се сключва допълнително споразумение по реда на чл. 116, ал. 1, т.1 от ЗОП) и се прекратява при достигане на финансовия ресурс. Условията за включване на опцията са посочени в проекта на договор и в настоящото обявление за откриване на процедурата. За „опцията за допълнителни количества“, са приложими всички условия от сключения договор. Ако до изтичане на срока на договора, Възложителят не възложи „опция за допълнителни количества“, се счита, че същият няма да се възползва от правото на нейното използване.
II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Всички изисквания по отношение на поръчката са отразени в одобрената от възложителя документация и приложенията към нея, в това число Техническата специф-я (Приложение № 1), Методиката за определяне на оценка на офертите (Приложение № 2) и проекта на дог-р за обществената поръчка (Приложение № 3).Възложителят определя гаранция за изпълнение на поръчката в размер на 4% от стойността на д-ра без ДДС
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците трябва да притежават разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM/LTE,издадено от "Комисията за регулиране на съобщенията" (КСР) на територията на Република България (или еквивалент).
Съответствието с поставения критерий за подбор се удостоверява в раздел А: „Годност“, в част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП, като индивидуализират същите чрез вписване на номер, издател, валидност, ако е приложимо. Ако съответните документи са на разположение в електронен формат, се посочва: уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа. ДОКАЗВАНЕ: В случай на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП: Документите, с които се доказва съответствието с поставеният критерий за подбор е заверено копие от валидно разрешение за ползване на индивидуално определен ограничен ресурс - радиочестотен спектър за осъществяване на обществени електронни съобщения чрез мобилна наземна мрежа по стандарт GSM/LTE, издадена от "Комисията за регулиране на съобщенията" (КСР) на територията на Република България (или еквивалент).
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания по чл. 60 и по чл. 61 от ЗОП

III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Възложителят не поставя изисквания за технически и професионални възможности

Възложителят не поставя изисквания за технически и професионални възможности
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


В ОП може да участва всеки, който отг. на усл. на чл.10,ал.1/ЗОП, както и на мин.изискв. за допустимост, опр.с критер.за подбор.В сл., че участ. е обединение (или консорциум), което не е регист. като самост.ЮЛ, участниците в него скл. и представят договор/споразумение за създаването му, съдържащ мин.:правата и задълж. на участниците;разпред. на отговорността по м/у им;дейностите, които ще изпълнява всеки член;опр. на партньор, който да представлява обединението за целите на ОП.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

13/05/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

14/05/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, ул. Александър Жендов № 2, Административна сграна да Министерство на външните работи - Централно управление

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП срещу решението за откриване на процедурата, съгласно разпоредбата на чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 10/04/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва