Деловодна информация
00833
ВСС-2835 28/02/2019 (дд/мм/гггг)
не
00833-2019-0004 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Висш съдебен съвет 121513231
ул. Екзарх Йосиф №12
София BG411 1000 България
Евгения Кънева; Светлана Карамешева +359 29151932
vssop@vss.justice.bg +359 29151930

Интернет адрес/и

http://www.vss.justice.bg/

http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20190228UomD3112917


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20190228UomD3112917
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Съдебна власт

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Основен ремонт, преустройство и пристройка с асансьор към сграда, находяща се в гр. Благоевград, ул. Крали Марко № 2 за нуждите на Административен съд–Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград
45000000      
Строителство

Извършване на Основен ремонт, преустройство и пристройка с асансьор към сграда, находяща се в гр. Благоевград, ул. Крали Марко № 2 за нуждите на Административен съд–Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2790578.30      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG413

град Благоевград

Обществената поръчка с предмет: „Основен ремонт и преустройство на сграда, находяща се в гр. Благоевград, ул. „Крали Марко“ № 2 за нуждите на Административен съд – Благоевград и Районна прокуратура – Благоевград“ включва изпълнението на следните дейности:
- Извършване на предвидените за изпълнение на проекта СМР.
- Доставка на необходимите материали и оборудване за изпълнение на строителните и монтажни работи /СМР/.
- Единични и комплексни 72-ви часови изпитания на машини и инсталации при експлоатационни условия.
- Изработване на изпълнителна и екзекутивна документация.
- Всички дейности по приемане на строежа за получаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация от органа, издал разрешението за строеж, съгласно чл. 177, ал. 3 от ЗУТ.
Конкретните видове СМР са посочени в одобрения технически инвестиционен проект и количествени сметки за обекта, приложени към настоящата документация.
Обектът е IV категория съгласно чл. 137, ал.1, т.4, буква „д“ от Закона за устройство на територията и чл. 9, ал. 1 от Наредба № 1 от 2003 г. за номенклатурата на видовете строежи.
Обща разгъната застроена площ на комплекса сгради – 2627.50m?
РЗП със сутерен – 3160.57 m?;(Разрешение за строеж №219/11.09.2018г.)
Критериите по-долу
 
ДА Срок на изпълнение на СМР, съгласно предложения начин на изпълнение на строителството    40
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
2790578.30      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
240

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

На основание чл. 181, ал. 2 от ЗОП възложителят предвижда оценката на техническите и ценовите предложения на участниците в процедурата да се извърши преди провеждане на предварителен подбор. Предвид това ценовите предложения могат да не се представят в запечатан плик. Действията на комисията ще се извършат в последователност, предвидена в чл. 61 от ППЗОП.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците да са вписани в Централния професионален регистър на строителя и да притежават валидно удостоверение за вписване в посочения регистър за изпълнение на строежи със следния обхват: строителни дейности за обекти ПЪРВА група, ЧЕТВЪРТА категория или по-висока, съгласно ЗУТ, а за чуждестранните лица, които имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюз или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария – да са вписани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, за посочения обхват на дейности (ако е приложимо).
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). На съответното място участникът посочва данни за номер, дата и издател на документа за регистрация/вписване, както и данни за каква група и категория дейност е регистриран/вписан. Чуждестранните лица посочват данни за документ, удостоверяващ правото им да извършват съответната дейност съгласно законодателството на държавата, в която са установени, или се позовават на нормативния акт и съответното правно основание, по силата на което имат право да извършва дейността.
В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката. За чуждестранните лица, които имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюз или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария – валиден еквивалентен документ, доказващ вписването на участника в съответен регистър на тази държава или правото му да извършва съответната дейност съгласно законодателството на държавата, в която е установен.
В случаите на чл. 67, ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката. В случай че участникът е чуждестранно лице, което има право да извършва такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюз или, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, той представя копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката или в случаите на чл.25а от Закон за камарата на строителите (ЗКС) - документа по чл. 25а, ал.4 от ЗКС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ за строителство, съгласно чл. 171/чл.171а от ЗУТ, с минималната застрахователна сума за строежи четвърта категория, съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ, съгласно чл. 171а от ЗУТ.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като предоставя информация относно: документа (номера, датата на издаване и издателя на застрахователната полица); предмет на застраховката (застрахователно покритие); срок на валидност на застраховката.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност в строителството" съгласно чл. 171, ал. 1/171а от ЗУТ с изискуемото покритие – копие на валидна застрахователна полица или еквивалентен документ (за чуждестранните лица), в случай че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.


Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ за строителство, съгласно чл. 171 и/или чл. 171а от Закона за устройство на територията (ЗУТ), с минимална застрахователна сума съгласно Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (приета с ПМС № 38 от 24.02.2004 г., обн., ДВ, бр. 17 от 2.03.2004 г.): строителство за строежи четвърта категория – 100 000 лева.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участниците следва да разполагат с опит за изпълнение на поръчката, изразяващ се в изпълнена дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата за строителство.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП, като предоставя информация относно: строителни дейности, които са изпълнени от него и които са идентични или сходни с предмета и обема на поръчката, с посочване на стойност на изпълненото строителство, дата, на която е приключило изпълнението, място, вид и обем на строителството, дали последното е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, получател, лице за контакт, телефон, ел. поща.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на изпълнените дейности, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, получател, лице за контакт, телефон, ел. поща.
2. Участникът трябва да разполага с персонал и с ръководен състав с професионална компетентност за изпълнението на поръчката. При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: част IV, раздел ,,В“ „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП. На съответното място участникът посочва експертния персонал, ангжиран за изпълнение на поръчката, с попълнена информация относно професианалната квалификация на всеки експерт – образование и професионален опит съобразно горепосочените минимални изисквания.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор е:
Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност – образование и опит на лицата /придобитото образование/квалификация, дата, № и издател на документа за придобито образование/квалификация, както и данни за месторабота, период, длъжност, основни функции и др./.
3. Участникът следва да има внедрени системи за управление на качеството и за опазване на околната среда в областта на строителството, съгласно посоченото по-долу.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП. На съответното място участникът посочва данни за номер, дата и издател на сертификата, стандарта, предмета (обхвата) на сертификация и срока на валидност.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документи за доказване на съответствието с поставените критерии за подбор са: Копия на валидни сертификати, съгласно чл. 64, ал. 3 и ал. 4 от ЗОП или други документи за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, съответно за опазване на околната среда, удостоверяващи съответствието с поставените критерии за подбор.


1. Участникът следва да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, дейност по строителство с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката.
Под „дейност за строителство с предмет и обем сходни с тези на поръчката“ се разбира изпълнение на следните видове работи: архитектурно-строителни работи, работи по електрически инсталации и системи, ВиК работи и ОВК работи, които са изпълнени при ново строителство и/или модернизация и/или рехабилитация и/или основен ремонт и/или реконструкция на сграда за обществено обслужване, съгласно т. 6 от Приложение № 2 към Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, която сграда е ІV-та категория строежи или по-висока, съгласно чл.137, ал.1, т. 4 от ЗУТ и чл.8 и чл. 9 от Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, с минимална разгъната застроена площ на сграда – 2 500 м2.
Архитектурно-строителни работи, работи по електрически инсталации и системи, ВиК работи и ОВК работи, следва да са изпълнени по 1 /един/ договор за строителство на сграда.
Под „изпълнена дейност по строителство“ се разбира такова, за което има съставен констативен акт обр. 15 за установявене годността за приемане на строежа, в посочения по-горе период.
Минимални изисквания към екип от експерти, които ще отговарят за извършването на строителството със следната професионална компетентност.
Експерт № 1 Технически ръководител по чл. 163а от ЗУТ – 1 бр.:
Образование: Техническият ръководител трябва да притежава диплома от акредитирано висше училище с квалификация "Строителен инженер" със специалност „Строителство на сгради и съоръжения“ или „Промишлено и гражданско строителство“, „Архитект" или аналогична специалност (ако образованието е придобито в държава, където няма подобни специалности), отговарящ на изискванията съгласно чл. 163а от ЗУТ.
Техническият ръководител следва да притежава професионален опит като технически ръководител при изпълнение на ново строителство и/или модернизация и/или рехабилитация и/или основен ремонт и/или реконструкция на минимум 1 (една) сграда за обществено обслужване, съгласно т. 6 от Приложение № 2 към Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, която сграда е ІV-та категория строежи или по-висока, съгласно чл.137, ал.1, т. 4 от ЗУТ и чл.8 и чл. 9 от Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, с минимална разгъната застроена площ на сграда – 2 500 м2;
Експерт № 2 - Отговорник за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност - не по-малко от един експерт.
Образование: Завършено висше образование с образователно – квалификационна степен магистър/бакалавър, професионална квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“, Завършено обучение по контрол върху качеството на изпълнение на строителството и за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност (валидно удостоверение/ правоспособност или еквивалент).
Специалистът/Отговорникът по „Контрол на качеството“ да притежава професионален опит като специалист контрол по качеството при изпълнение на ново строителство и/или модернизация и/или рехабилитация и/или основен ремонт и/или реконструкция на минимум 1 (една) сграда за обществено обслужване, съгласно т. 6 от Приложение № 2 към Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, която сграда е ІV-та категория строежи или по-висока, съгласно чл.137, ал.1, т. 4 от ЗУТ и чл.8 и чл. 9 от Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, с минимална разгъната застроена площ на сграда – 2 5000 м2.
Продължава в раздела по-горе и в раздел VI.3).
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят отстранява от участие в процедурата у-к когато: 1. са налице осн. по чл.54, ал.1, т.1-7 ЗОП, чл. 55, ал. 1, т. 1, т. 3 и т. 4 от ЗОП. В-ят има право да не отстрани у-к, за който е налице обст. по чл.55,ал.1,т.1 ЗОП, ако се докаже, че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни п-та; 2. за когото е приложима забраната по чл.3, т.8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС и не са приложими изключенията съгласно чл. 4 от закона; 3. за когото е налице забраната по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество; 4. за когото е налице несъответствие с чл.101, ал.9-11 и в случаите на чл.107 от ЗОП. Продължава в раздел VI.3).
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

04/04/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

05/04/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр. София, ул. Екзарх Йосиф 12, административна сграда на ВСС

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Липсата на основанията за отстраняване се декларира в ЕЕДОП. Участниците могат да се възползват от възможността по чл.56 от ЗОП, като представят мерки за надеждност....
Експерт № 3 - Отговорник за контрол по спазването на здравословни и безопасни условия на труд - не по-малко от един експерт.
Образование: Завършено висше образование с образователно–квалификационна степен магистър/бакалавър, професионална квалификация „строителен инженер“, „инженер“ или „архитект“. Завършено обучение по контрол върху спазването на здравословни и безопасни условия на труд, съобразно ЗЗБУТ (валиден сертификат или друг еквивалентен документ за упражняване на позицията „отговорник (лице) по ЗБУТ“).
Отговорникът (лицето) по здравословни и безопасни условия на труд следва да притежава професионален опит като отговорник по здравословни и безопасни условия на труд при изпълнение ново строителство и/или модернизация и/или рехабилитация и/или основен ремонт и/или реконструкция на минимум 1 (една) сграда за обществено обслужване, съгласно т. 6 от Приложение № 2 към Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, която сграда е ІV-та категория строежи или по-висока, съгласно чл.137, ал.1, т. 4 от ЗУТ и чл.8 и чл. 9 от Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, с минимална разгъната застроена площ на сграда – 2 500 м2.
Експерт № 4 – „Електроинженер“ – 1 бр.
Електроинженерът трябва да притежава образователно-квалификационна степен магистър/бакалавър с професионална квалификация „Електроинженер“ или еквивалентна, минимум 5 (пет) години професионален опит.
Експерт №5 - Инженер „Отопление, Вентилация и Климатизация“ - 1бр.
Инженерът по част „Отопление, Вентилация и Климатизация“ трябва да притежава образователно-квалификационна степен магистър/бакалавър с професионална квалификация „машинен инженер“, инженер „Отопление, Вентилация и Климатизация“ или еквивалентна, минимум 5 (пет) години професионален опит.
Експерт № 6 – Инженер „В и К“ – 1 бр.:
Инженерът по част „В и К“ трябва да притежава образователно-квалификационна степен магистър/бакалавър с професионална квалификация „Инженер „Водоснабдяване и Канализация“ или еквивалентна, минимум 5 (пет) години професионален опит.
Експерт № 7 „Пожарна и аварийна безопасност - висше образование, образователно-квалификационна степен магистър/бакалавър или еквивалентна, минимум 5 (пет) години професионален опит.
Експерт № 8 „Охранителни системи“ - висше образование, образователно-квалификационна степен магистър/бакалавър или еквивалентна, минимум 5 (пет) години професионален опит.
Участникът следва да притежава сертификация в областта на строителството по стандарти:
- за качество - по БДС EN ISO 9001:2008/2015 - система за управление на качеството или еквивалент на стандарта или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, с предметен обхват: строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт на сгради.
- за опазване на околната среда - БДС EN ISO 14001:2004/2015 или еквивалент на стандарта или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, с предметен обхват: строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт на сгради.
Участникът, определен за изпълнител на обществената поръчка, представя при подписването на договора гаранция, обезпечаваща изпълнението му, в размер на 5 % (пет на сто) от стойността на договора без ДДС. Гаранцията обезпечаваща изпълнението на договора се представя в една от предвидените от закона форми.
При изпълнение на договора, изпълнителят има право на авансово плащане в размер на до 20 % от стойността на договора с ДДС (без 10 % непредвидени разходи), срещу представяне на гаранция за обезпечаване на авансово предоставените средства, покриваща 100% размера на тези средства. Гаранцията за авансово предоставените средства се представя в една от предвидените от закона форми.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 ЗОП жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или за допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 28/02/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва