III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1.Участникът трябва да е изпълнил през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко една доставка с предмет и обем идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. 2.Участникът следва да разполага с внедрена и сертифицирана система за управление на качеството (СУК), съгласно изискванията на ISO 9001:2008 или еквивалент и въведена и сертифицирана система за управление на безопасността на храните (СУБХ), съгласно ISO 22000:2005 или еквивалент с област на приложение, обхващаща предмета на поръчката с посочване на географското местоположение на площадката/ите, на които се извършва дейността на участника. 3.Участникът следва да разполага със собствен, нает или ползван на друго основание транспорт. Транспортни средства трябва да са регистрирани от ОДБХ по реда на чл. 246 от Закона за веретринармомедицинската дейност за превоз на продукти от животински произход.Транспортните средства трябва да осигурява съответните температурни параметри и условия за превоз на различните групи храни, включени в техническата спецификация на настоящата обществена поръчка. 4. Участникът следва да разполагат с минимум един обект за търговия на едро с всички хранителни продукти, обект на настоящата обществена поръчка Обектът следва да бъде регистриран съгласно изискванията на чл. 12 от Закона за храните. Забележка: Под доставка, „идентична или сходна” с предмета на настоящата обществена поръчка ще се считат извършени доставки на хранителни продукти.
1. Участникът трябва да е изпълнил през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, най-малко една доставка с предмет и обем идентични или сходни с предмета на обществената поръчка. За доказване на това обстоятелство участникът попълва Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В, т. 1Б: „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП с посочване на информация за доставките с предмет и обем идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите.В случай, че участникът бъде избран за изпълнител, преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква представянето на:- Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, изпълнени през последните три години, считано от датата на подаване на офертата, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка. - Образец № 10;2. Участникът следва да разполага с внедрена и сертифицирана система за управление на качеството (СУК), съгласно изискванията на ISO 9001:2008 или еквивалент и въведена и сертифицирана система за управление на безопасността на храните (СУБХ), съгласно ISO 22000:2005 или еквивалент с област на приложение, обхващаща предмета на поръчката с посочване на географското местоположение на площадката/ите, на които се извършва дейността на участника.За доказване на това обстоятелство участникът попълва Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В, т. 12: „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП В случай, че участникът бъде избран за изпълнител, преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква представянето на: - Заверени от участника копия „вярно с оригинала” на сертификатите или доказателства за въведени еквивалентни мерки за осигуряване на качеството и безопасността на храните.3. Участникът следва да разполага със собствен, нает или ползван на друго основание транспорт. Транспортни средства трябва да са регистрирани от ОДБХ по реда на чл. 246 от Закона за веретринармомедицинската дейност за превоз на продукти от животински произход. Транспортните средства трябва да осигуряват съответните температурни параметри и условия за превоз на различните групи храни, включени в техническата спецификация на настоящата обществена поръчка. За доказване на това обстоятелство участникът попълва Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В, т. 9: „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП, с посочване на конкретните транспортни средства, рег. №, дата и номер на удостоверението за регистрация на транспортното средство от ОДБХ.В случай, че участникът бъде избран за изпълнител, преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква представянето на: Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката - Образец № 11;Към декларацията се прилагат: Удостоверение за регистрация на транспортно средство от органите на БАБХ (Българска Агенция по Безопасност на Храните) или еквивалент; Заверено от Участника копие на „вярно с оригинала” на Регистрационни талони на превозните средства, договор за наем на транспортно средство или друг документ, доказващ, че участника разполага с изискваното транспортно средство.4. Участникът следва да разполагат с минимум един обект за търговия на едро с всички хранителни продукти, обект на настоящата обществена поръчка Обектът следва да бъде регистриран съгласно изискванията на чл. 12 от Закона за храните.За доказване на това обстоятелство участникът попълва Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В, т. 9: „Технически и професионални способности“ от ЕЕДОП, с посочване на конкретните обекти, дата и номер на удостоверението за регистрация на обекта за търговия с храни на едро от ОДБХ.В случай, че участникът бъде избран за изпълнител, преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква представянето на:Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване.
|