Деловодна информация
00072
 
да
да
13/02/2019 (дд/мм/гггг)
00072-2019-0004 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

ОБЩИНА КАРЛОВО 000471365
Ул. Петко Събев № 1
Карлово BG421 4300 България
Цветана Метаксинова +359 33554586
metaksinova@karlovo.bg +359 33554581

Интернет адрес/и

www.karlovo.bg

http://www.karlovo.bg/currentNews-5314-newitem.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.karlovo.bg/currentNews-5314-newitem.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Инженеринг (проектиране, строителство, доставка на машини и оборудване (стационарно) и авторски надзор) за обект Изграждане на компостираща инсталация за нуждите на община Карлово“
45213280      
Строителство

1.Изготвяне на Работен проект, съгласно разработения ПИП, избраната технология и разпределените в Генералния план части на проекта (зони).Работният проект ще се изготви съгласно глава седма на Наредба 4 от 21 май 2001г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.
2.Строително-монтажните работи с обхват всички дейности, свързани с изграждане на инсталация за компостиране на разделно събран зелен и/или биоразградим отпадък, включително необходимата инфраструктура за експлоатация на съоръжението, съгласно Работния проект.
3.Изпълняване на авторки надзор по време на строителството - съгласно действащото законодателство.
4.Доставка и монтаж на машини, оборудване и техника необходимо за пускане в експлоатация на инсталацията (стационарно).
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2761028.57      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45213280      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

Община Карлово

1.Изготвяне на Работен проект, съгласно разработения ПИП, избраната технология и разпределените в Генералния план части на проекта (зони).Работният проект ще се изготви съгласно глава седма на Наредба 4 от 21 май 2001г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.
2.Строително-монтажните работи с обхват всички дейности свързани с изграждане на инсталация за компостиране на разделно събран зелен и/или биоразградим отпадък, включително необходимата инфраструктура за експлоатация на съоръжението, съгласно Работния проект.
3.Изпълняване на авторки надзор по време на строителството - съгласно действащото законодателство.
4.Доставка и монтаж на машини оборудване и техника необходимо за пускане в експлоатация на инсталацията (стационарно).
Общият капацитет на компостиращата инсталация е определен на базата на извършен морфологичен анализ, определената норма на натрупване и изготвен масов баланс. Приет е капацитет на компостиращата инсталация – 6500 т/годишно.За изграждането на съоръжението за компостиране е предвиден терен с обща квадратура 20 000 м2 – като площадката за компостиране няма да бъде изградена на цялата площ от предвидения терен.
Подробно описание е представено в техническата спецификация, част от документацията за участие.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за проектиране    20
Цена
80
II.2.6) Прогнозна стойност
2761028.57      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
300

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Договор № BG16M1OP002-2.005-0002-C01 от 29.11.2018 г., сключен между Община Карлово и Министерство на околната среда и водите, за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи със следния обхват: строителни дейности по обекти четврърта група, втора категория, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл. 137 от ЗУТ.Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени.
Обстоятелството се удостоверява при подаване на оферта с посочване в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А. Годност на данните за вписването в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, а за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си, извършване на строителните работи обект на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи документ за вписване в ЦПРС, валиден към датата на сключване на договора, а чуждестранните участници документ за регистрация си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците в обществената поръчка следва да са застраховани за риска „Професионална отговорност в проектирането“ и „Професионална отговорност на строителя“, съгласно чл.171 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четврърта група, втора категория строежи) или еквивалентна. За участник, установен/регистриран извън Република България застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171 от ЗУТ, съгласно законодателството на държавата, където е установен/ регистриран участникът.

Участниците в обществената поръчка следва да са застраховани за риска „Професионална отговорност в проектирането“ и „Професионална отговорност на строителя“ съгласно чл.171 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четврърта група, втора категория строежи) или еквивалентна.
За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, срок на застраховката) в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б. Икономическо и финансово състояние, за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл. 171 ал. 1 от ЗУТ, при лимит на отговорността, съгласно чл. 5, ал. 1 и 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката (обектът, предмет на поръчката е четврърта група, втора категория строежи.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи заверено копие на актуализирана/валидна застрахователна полица или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в еЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът следва да разполага минимум с:1. Проектантски екип: А)Ръководител на проектантския екип – проектант по част „Технологична“ – висше образование с образователно-квалификационна степен „магистър”/“бакалавър“ или еквивалентно, в област на висшето образование „Технически науки“ или еквивалентно, професионално направление шифър 5.1 „Машинно инженерство“ или шифър 5.2 „Електротехника, електроника и автоматика“ или шифър 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгласно „Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления“ приет с ПМС №125/2002 г. или еквивалентни (когато образованието е придобито в чужбина).Да притежава пълна проектантска правоспособност съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентно (когато е придобита в друга държава).Б)Проектант по част „Архитектурна“ – висше образование с образователно- квалификационна степен „Магистър“ или еквивалентно в област на висшето образование „Технически науки“, или еквивалентно, професионално направление шифър 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгласно „Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления“ приет с ПМС №125/2002 г. или еквивалентно (когато образованието е придобито в друга държава).Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава).В)Проектант по част „ВиК“ – висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър“/“Бакалавър“ или еквивалентно в област на висшето образование „Технически науки“ или еквивалентно, професионално направление шифър 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, съгласно „Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления“ приет с ПМС № 125/2002 г. или еквивалентно (когато образованието е придобито в чужбина).Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава).Г)Проектант по част „ОВК“-висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър“/“Бакалавър“ или еквивалентно в област на висшето образование „Технически науки“ или еквивалентно, професионално направление шифър 5.1 „Машинно инженерство“, съгласно „Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления“ приет с ПМС №125/2002 г. или еквивалентно (когато образованието е придобито в чужбина).Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава).Д)Проектант по част „Електрическа“ – висше образование с образователно-квалификационна степен „Магистър“/“Бакалавър“ или еквивалентно в област на висшето образование „Технически науки“ или еквивалентно, професионално направление шифър 5.2 „Електротехника, електроника и автоматика“, съгласно „Класификатор на областите на висше образование и професионалните направления“ приет с ПМС №125/2002 г. или еквивалентно (когато образованието е придобито в чужбина).Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава). ...........
Продължава в следващото поле


Е)Проектант по част „Конструктивна“ – висше образование с образователно- квалификационна степен „Магистър“/“Бакалавър“ или еквивалентно по специалност „Строителство на сгради и съоръжения/Промишлено и гражданско строителство или еквивалентно (когато образованието е придобито в чужбина).Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава).Ж)Проектант по част „Геодезия и вертикална планировка“ - висше образование с образователно-квалификационнастепен „Магистър“/“Бакалавър“ или еквивалентно по специалност „Геодезия“ или еквивалентно (когато образованието е придобито в чужбина).Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава).З)Проектант по част „Пътна“ – Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава).И)Проектант част „Пожарна безопасност“ - Да притежава пълна проектантска правоспособност, съгласно чл. 230 от ЗУТ и Закона за камарите на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП) или еквивалентна (когато е придобита в друга държава).
2. Технически персонал за изпълнение на строителството:а) Ръководител на екипа: висше образование в направление на висше образование „Архитектура, строителство и геодезия“ или еквивалентно, когато образованието е придобито в чужбина; професионален опит – минимум 5 (пет) години професионален опит по специалността.б) Технически ръководител – квалификация "строителен инженер", "инженер" или "архитект", или със средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите "Архитектура и строителство" и "Техника" или еквивалентно по реда на чл. 163а, ал. 3 от ЗУТ. Професионален опит по специалността мин. 3 год. в) Специалист „Контрол на качеството“ – квалификация, удостоверени със сертификат за завършено обучение, в областта на контрола върху качеството на изпълнение в строителството и контрола на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания по ЗУТ или еквивалентно.г) Специалист „Здравословни и безопасни условия на труд“-завършен курс на обучение, за длъжностно лице по здраве и безопасност или еквивалентен;
Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване в еЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, като посочва професионалната компетентност на лицата в това число: трите имена и позиция; Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); Специфичен опит/Общ професионален опит (месторабота, период, длъжност, основни функции).Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
ВАЖНО:За проектантския екип и за техническия персонал за изпълнение на поръчката се допуска едно и също лице да съвместява длъжности.
Съгласно чл. 67, ал. 5 от ЗОП, възложителят може да изисква от участниците и кандидатите по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

да

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

20/03/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

21/03/2019 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Заседателна зала на Община Карлово

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техните упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване, съобразно разпоредбата на чл. 54, ал. 2 от ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. На основание чл. 69, ал. 1 и ал. 2 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, „лице, заемало висша публична длъжност, което в последната една година от изпълнението на правомощията или задълженията си по служба е участвало в провеждането на процедури за обществени поръчки или в процедури, свързани с предоставяне на средства от фондове, принадлежащи на ЕС или предоставени от ЕС на българската държава, няма право в продължение на една година от освобождаването си от длъжност да участва или да представлява физическо или юридическо лице в такива процедури пред институцията, в която е заемало длъжността, или пред контролирано от нея юридическо лице.
2. Възложителят отстранява от процедурата участник, за когото са налице основанията по чл. 54, ал. 1 и обстоятелства по чл. 55, ал. 1 от ЗОП, възникнали преди или по време на процедурата. Не се допуска до участие в процедурата и се отстранява участник, за когото са приложими хипотезите на чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮПДРСТЛТДС, освен ако не е приложима разпоредбата на чл. 4 от него.
3.Гаранцията за изпълнение на договора за обществена поръчка е в размер на 3% от стойността на договора без ДДС. Гаранцията за изпълнение може да се внесе под формата на парична сума по банков път или може да се представи под формата на банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
4. ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ плаща на ИЗПЪЛНИТЕЛЯ стойността на възложените работи по следния начин:
(1) Авансово плащане в размер на 10% от Цената по договора – в срок до 30 (тридесет) календарни дни, считано от изпълнение на следните кумулативни условия:а) Получаване на възлагателно писмо за стартиране на дейността от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ;б) Получаване от Възложителя на авансово плащане по Договора за безвъзмездна финансова помощ и в) Представяне на оригинална фактура от Изпълнителя. (2) Междинни плащания се извършват в общ размер до 80% от Цената по договора в срок до 30 (тридесет) календарни дни от датата на приемане от ВЪЗЛОЖИТЕЛЯ на реално извършена дейност/работа, при условията на чл. 9 от Договора и срещу издадена фактура от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ. Размерът на изплатения аванс се приспада пропорционално от междинното/те плащане/ия. (3) Окончателно плащане - след приспадане на всички извършени плащания, в срок до 30 (тридесет) календарни дни от приемане изпълнението на предмета на договора, при условията на чл. 9 от проекта на договор и след датата на подписване на Протокол за установяване годността за ползване на строежа (Приложение №16, съгласно Наредба №3/1.07.2003г. за съставяне на актове и протоколи по време на строителството) и срещу издадена фактура от ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалбите се подават, съгласно сроковете по чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 13/02/2019 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва