III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участникът следва да разполага със собствен или нает обект, регистриран по чл. 12 от Закона за храните от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) за извършване на съответните дейности, предмет на обществената поръчка, както и обекта да отговаря на изискванията на законодателството и разпоредбите на БАБХ, относно специфичните хигиенни правила за храните. Минималното изискване, поставено от възложителя, е участникът да притежава поне един обект, регистриран по чл. 12 от Закона за храните, с обхват на разрешението – групи храни, включващи пресни плодове и зеленчуци. При подаване на офертата Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV, Раздел А, т.1, от ЕЕДОП. За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител следва да представи: Удостоверение за регистрация на обект по чл. 12 от Закона за храните от Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) за извършване на съответните дейности, предмет на обществената поръчка, както и обекта да отговаря на изискванията на законодателството и разпоредбите на БАБХ, относно специфичните хигиенни правила за храните. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът следва да е изпълнил доставки с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка. Доставки с предмет, идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка са доставки на пресни плодове и зеленчуци Под идентичен или сходен обем за съответната обособена позиция следва да се разбира извършването на една или няколко доставки на пресни плодове и зеленчуци.При подаване на офертата Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV, Раздел В, т. 1б) от ЕЕДОП за доставки с предмет, идентични или сходни с тези на поръчката.За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител следва да представи: Документи за доказване на изискването – съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП: Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка 2.Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството съгласно ISO 9001:2008 или еквивалентен с област на приложение – продажба и доставка на хранителни продукти; При подаване на офертата Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV, Раздел Г, от ЕЕДОП. За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител следва да представи: Съгласно чл. 64, ал. 3 от ЗОП: Копие на валиден сертификат за въведена система за управление на качеството съгласно ISO 9001:2008 или еквивалентен с с област на приложение – продажба и доставка на хранителни продукти 3. Участникът следва да има внедрена Система за управление на безопасността на храните съгласно ISO 22000:2005 или еквивалентен с област на приложение – продажба и доставка на хранителни продукти При подаване на офертата Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV, Раздел Г, от ЕЕДОП. За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител следва да представи: Съгласно чл. 64, ал. 3 от ЗОП: Копие на валиден сертификат за въведена Система за управление на безопасността на храните съгласно ISO 22000:2005 или еквивалентен с област на приложение – продажба и доставка на хранителни продукти 4.Участникът следва да притежава собствени или наети транспортни средства, които да отговарят на изискванията на Наредба № 9 от 16 септември 2011 г. и изискванията на Наредба № 1 от 26 януари 2016 г. за хигиената на храните При подаване на офертата Участникът следва да предостави изискуемата информация в Част ІV, Раздел В, т.9, от ЕЕДОП. За доказване на поставеното изискване участникът, избран за изпълнител следва да представи: Списък – декларация транспортните средства, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката.
1.Минималното изискване, поставено от възложителя, е участникът да е извършил минимум 3 (три) доставки на хранителни продукти, сходни с предмета на настоящата обществена поръчка, както е посочено по-горе, в рамките на 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата. 2.Участникът следва да има внедрена система за управление на качеството съгласно ISO 9001:2008 или еквивалентен с област на приложение – продажба и доставка на хранителни продукти; 3.Участникът следва да има внедрена Система за управление на безопасността на храните съгласно ISO 22000:2005 или еквивалентен с област на приложение – продажба и доставка на хранителни продукти 4. Минималното изискване, поставено от възложителя, е участникът да притежава поне по едно транспортно средство, което да отговаря на изискванията, посочени от възложителя
|