Деловодна информация
01264
РМЛ18-ДИ05-328 18/12/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
18/12/2018 (дд/мм/гггг)
01264-2018-0001 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Район Младост - СО 0006963270614
ул. „Свето Преображение“ №1
София BG411 1712 България
арх. Румен Русев +359 29746230
so_mladost@mail.bg +359 28772038

Интернет адрес/и

www.mladost.bg

http://so-mladost.com/buyer/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://so-mladost.com/buyer/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изпълнение на строително – монтажни работи за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сгради на територията на Район Младост-СО по НПЕЕМЖС, по две обособени позиции.
45211000      
Строителство

В предметния обхват на възлагане с настоящата обществена поръчка, с цел ефективна организация на изпълнението и постигане на качествени резултати, са включени следните две обособени позиции:
Обособена позиция №1: „Изпълнение на строително-монтажни работи за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда с административен адрес гр. София, Район Младост, ж.к. „Младост 2“, бл. 251“
и
Обособена позиция №2: „Изпълнение на строително-монтажни работи за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда с административен адрес гр. София, Район Младост, ж.к. „Младост 1А“, бл. 520, вх. 1“.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
408643.85      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
само една обособена позиция

II.2) Описание 1

Изпълнение на строително-монтажни работи за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда с административен адрес гр. София, Район Младост, ж.к. „Младост 2“, бл. 251 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45211000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София, ж.к. „Младост 2“, бл. 251

В обхвата на възлаганите строителни интервенции се включва изпълнението на следните мерки за енергийна ефективност:
1. Мярка за енергоспестяване № 1: Топлинно изолиране на външните стени;
2. Мярка за енергоспестяване № 2: Топлоизолация на покрив;
3. Мярка за енергоспестяване № 3: Топлоизолация на под;
4. Мярка за енергоспестяване № 4: Изграждане на инсталации за оползотворяване на възобновяеми енергийни източници (ВЕИ) - слънчеви системи за осигуряване на енергия за собствени (битови) нужди за БГВ.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
167871.25      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
180

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

II.2) Описание 1

„Изпълнение на строително-монтажни работи за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сграда с административен адрес гр. София, Район Младост, ж.к. „Младост 1А“, бл. 520, вх. 1 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45211000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София, ж.к. „Младост 1А“, бл. 520, вх. 1

В обхвата на възлаганите строителни интервенции се включва изпълнението на следните мерки за енергийна ефективност:
1. Мярка за енергоспестяване № 1: Подмяна на съществуваща стара дограма;
2. Мярка за енергоспестяване № 2: Топлинно изолиране на външните стени;
3. Мярка за енергоспестяване № 3: Топлинно изолиране на покрив;
4. Мярка за енергоспестяване № 4: Топлинно изолиране на под.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
240772.60      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
180

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

За доказване наличие на годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, в зависимост от обособената позиция, за която подава оферта, Участникът трябва да има валидна регистрация (вписване) в ЦПРС, поддържан от Камарата на строителите в Р. България, а за чуждестранни лица - в аналогичен регистър, съгласно националното им законодателство и при условията на взаимно признаване, за изпълнение на строежи от:
1. При участие по обособена позиция №1 – I-ва група, IV-та категория, по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 1.4.1. и т. 1.4.3. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 4, буква „б“ и буква „д“ от ЗУТ. За съответстващ с поставеното изискване и на основание чл. 9, ал. 6 от ПРВВЦПРС, Възложителят ще приеме и Участник, който е вписан за изпълнение на строежи първа група и категория, по-висока от четвърта.
2. При участие по обособена позиция №2 – I-ва група, ІII-та категория, по смисъла на чл. 5, ал. 6, т. 1.3.2. и т. 1.3.4. от ПРВВЦПРС, във връзка с чл. 137, ал. 1, т. 3, буква „в“ и буква „ж“ от ЗУТ. За съответстващ с поставеното изискване и на основание чл. 9, ал. 6 от ПРВВЦПРС, Възложителят ще приеме и Участник, който е вписан за изпълнение на строежи първа група и категория, по-висока от трета.
При подаването на офертата си, независимо за коя от обособените позиции участва, Участникът декларира съответствие с този от критерите за подбор и поставеното с него минимално изискване за годност (правоспособност) за упражняване на професионална дейност, само като попълва изискуемата информацията в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“, поле първо (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от Европейската комисия информационна система еЕЕДОП), респ. т. 1 (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр, подготвен с текстообработваща програма Word) на представения от него ЕЕДОП.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1.При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с първото минимално изискване за икономическо и финансово състояние, само като попълва изискуемата информация в Част IV, Раздел Б, поле първо (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от ЕК информационна система еЕЕДОП), респ. т.2а (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр в Word) на представяния от него ЕЕДОП включваща данни за оборота на Участника в сферата, попадаща в обхвата на поръчката/съответната обособена позиция, съобразно изведената по-долу дефиниция.
2.При подаването на офертата си, Участникът декларира съответствие с второто от минималните изисквания само посредством попълване на изискуемата информацията в Част IV, Раздел Б, поле второ (когато подава ЕЕДОП, използвайки осиг. от ЕК инф. система еЕЕДОП), респ. т. 5 (когато подава ЕЕДОП, попълвайки прил. формуляр в Word) на представяния от него ЕЕДОП.


1. През последните 3 приключили финансови години, в зависимост от датата, на която е създаден или е започнал дейността си, Участникът следва да е реализирал мин. оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката/съотв. обос. позиция, в размер на:
1.1. не по-малко от 335 000 лв. - при участие по обособена позиция №1;
1.2. не по-малко от 480 000 лв. - при участие по обособена позиция №2.
Под „оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката/съотв. обос. позиция“ (важимо и за двете обособ. позиции), ще се приема оборота от изпълнение на СМР/СРР - изграждане/ново строит. и/или преустройство и/или основен ремонт и/или реконстр. и/или основно обновяване на жил. сгради и вътрешните им (сградни) инсталации.
2. Всеки Участник, независимо за коя от обос. позиции участва, трябва да е застрахован с валидна застраховка „Проф. отгов. на участниците в проектирането и строителството“ по смисъла на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ (клауза „строител“), с покритие, съответстващо на категорията на строежа, обект на съответната обособена позиция, а именно:
2.1. в размер не по-малък от 100 000 лв., съобр. чл. 5, ал. 2, т. 4 от НУРЗЗПС - при участие по обособена позиция №1;
2.2. в размер не по-малък от 200 000 лв.,съобр. чл. 5, ал. 2, т. 4 от НУРЗЗПС - при участие по обособена позиция №2.
!!! За Участник или партньор в Обединение – Участник, който е установен/регистриран извън Република България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалентна на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но издадена съгласно законодателството на държавата, в която е установен/регистриран стопанския субект.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. При под. на офертата си, Участникът декларира съотв. с първото от миним. изискв., само посредством попълване на изиск. инф. в Част IV, Раздел В, поле първо (когато подава ЕЕДОП, чрез осиг. от ЕК инф. система еЕЕДОП), респ. т.1а) (когато подава ЕЕДОП по образец в Word) на представяния от него ЕЕДОП.
2. При подаването на офертата, Участникът декларира съответствието си с второто минимално изискване за технически и професионални способности, само посредством попълване на изискуемата информация в Част IV, Раздел „В“, поле второ (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената отЕК информационна система еЕЕДОП), респ. т.6 (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр, подготвен с текстообработваща програма Word) на представяния от него ЕЕДОП.
3. Участникът доказва съответствието си с поставените в Раздел VI, т. 3. и т. 4. минимални изисквания, единствено попълвайки съответните полета в Част IV „Критерии за подбор“, Раздел Г „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ (когато подава ЕЕДОП, използвайки осигурената от ЕК информационна система еЕЕДОП), респ. „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП (когато подава ЕЕДОП, попълвайки приложения формуляр, подготвен с текстообработваща програма Word).


1. През предходните 5 г., считано от датата на подаване на офертата, е изпълнил поне 2 строит. дейности, с предмет, идент. или сходен с предмета на наст. общ. поръчка/съотв. обос. позиция. Под „строителна дейност с предмет, идентичен или сходен“ с предмета на наст. общ. поръчка и всяка от обос. ? поз., следва да се разбира: изпълнение на СМР/СРР - изграждане/ново строит. и/или преустр. и/или осн. ремонт и/или реконстр. и/или основно обнов. на жилищни сгради, включващи кумулативно следните дейности: (1) монтаж на топлоизолация на стени и покриви; (2) полагане на хидроизолация; (3) подмяна на съществуваща дограма; (4) подмяна или монтаж на вътрешни сградни инсталации. Възложителят не поставя изискване за изпълнени от Участниците дейности с конкр. обем на дейността, който да се приема като идент. или сходен с обема на наст. общ. поръчка/съотв. обос. позиция.
2. Участникът трябва да разполага за целия срок на изпълнение на договора (важимо и за двете обособени позиции) със следния ръководен екип - инженерно-технически състав: 2.1. Ръководител обект, който: а) има призн. ОКС „бакал.” или „магистър”, с прид. спец. ПГС, или ССС, или еквив. (вкл. и за чужд. експ. и/или експ. с прид. в чужбина спец.); б) има мин 5 г. проф. опит по призн. му спец.; в) има опит като ръков. на екип, или ръков. на обект на мин. 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр. и/или осн. ремонт и/или реконстр. и/или осн. обнов. на жил. сгради и вътр. им (сградни) инсталации; 2.2. Технически ръководител, който: а) има придоб. проф. квалиф., отговаряща на изискв. на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив. (вкл. и за чужд. експ. и/или експ. с прид. в чужбина спец.); б) прид. е опит като техн. ръков. на поне 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр. и/или осн. ремонт и/или реконстр. и/или осн. обнов. на жил. сгради и вътр. им (сградни) инсталации; 2.3. Експерт по част „ОВК“ (важимо само при участие по обос. поз. №1), който: а) има призн. ОКС „бакал.” или „магистър”, с придоб. спец. „ОВК”/„ОВИ“, „Топлот.“ или еквив. (вкл. и за чужд. експ. и/или експ. с прид. в чужбина спец.), б) прид. е мин. 3 г. проф. опит по призн. му спец., в) има опит в извършване на дейности по част „ОВК“ на мин. 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр. и/или осн. ремонт и/или реконстр. и/или осн. обнов. на жил. сгради и вътр. им (сградни) инсталации; 2.4. Експерт по част „Електро” (важимо само при участие по обос. поз. №2), който: а) има призн. ОКС „бакал.” или „магистър”, с придоб. спец. „Електроинженер“, или еквив. (вкл. и за чужд. експ. и/или експ. с прид. в чужбина спец.), б) прит. мин. 3 (три) години проф. опит по призн. му спец., в) има опит в изв. на дейности по част „Електро“ на мин. 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр. и/или осн. ремонт и/или реконстр. и/или осн. обнов. на жил. сгради и вътр. им (сградни) инсталации; 2.5.Отговорник/специалист по контрола на качеството, който: а) има прид. проф. квалиф., отгов. на изискв. на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив. (вкл. и за чужд. експ. и/или експ. с прид. в чужбина спец.), б) има опит в осъщ. на контрол на кач. при изпълнение на СМР на поне 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр. и/или осн. ремонт и/или реконстр. и/или осн. обнов. на жил. сгради и вътр. им (сградни) инсталации; в) прит. валиден към датата на подаване на офертата док. (Удост./Сертиф.) за преминат курс за осъщ. контрол върху кач. на изпълн. на строит. и за съотв. на влаг. в строежите строит. продукти със същ. изискв. на ЗУТ; 2.6. Координатор/длъжн. лице по безоп. и здраве, който: а) има прид. проф. квалиф., отгов. на изискв. на чл. 163а, ал. 2 от ЗУТ, или еквив. (вкл. и за чужд. експ. и/или експ. с прид. в чужбина спец.), б) има опит като Коорд./длъжн. лице по безоп. и здраве при изпълн. на СМР на поне 2 изпълнени обекта за изгр./ново строит. и/или преустр. и/или осн. ремонт и/или реконстр. и/или осн. обнов. на жил. сгради и вътр. им (сградни) инсталации,
!!! Продължава в Р-л VI.3.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


При сключване на договора за изпълнение по съотв. обособ. позиция, определеният Изпълнител представя гаранция в размер на 5% (пет процента) от стойността му. Гаранцията, обезпечаваща изпълнението по договора се оформя в два отделни документа, както следва: (1) гаранция за срочно изпълнение и (2) гаранция за гаранционно поддържане. Гаранцията за срочно изпълнение на договора е в размер на 4 % (четири на сто) от стойността на договора за конкр. обособ. позиция, а гаранцията за гаранционно поддържане е в размер на 1 % (едно на сто) от стойността на договора. Гаранцията за изпълнение може да се представи в една от следните форми: парична сума; банкова гаранция; застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността му. Определеният Изпълнител избира свободно формата на гаранцията за изпълнение на договора за обществена поръчка и тази за периода на гаранционна поддръжка.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

22/01/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

23/01/2019 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Заседателната зала, находяща се в административната сграда на Район Младост на адрес: гр. София, ул. „Свето Преображение“ №1.

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват Участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

!!! Продължава от Р-л III.1.3., т. 2.6. - в) притежава валиден към датата на подаване на офертата документ (Удост./Сертиф.) за преминат курс на обуч. за Координатор по безопасност и здраве в строителството (по реда на Наредба №2/22.03.2004 г.) и/или за длъжн. лице по безоп. и здраве при работа (по реда на Наредба № РД-07-2/16.12.2009 г.).
3. Участниците, незав. за коя от двете обос. поз. подават оферта, следва да имат разраб., внедрена и сертиф. система за управление на качеството по Стандарт EN ISO 9001:2015, или еквив., с предметен обхват в областта на сградното строителство.
4. Участниците, незав. за коя от двете обос. поз. участват, трябва да имат разр., внедрена и сертиф. интегрирана система за управл. на околна среда по Стандарт EN ISO 14001:2015, или еквив., с предметен обхват в областта на сградното строителство.
I. Възложителят ще отстрани от участие в процедурата:
(1) Участници, за които са налице обстоятелствата по чл. 54, ал. 1, т. 1- т.7 и по чл. 55, ал.1, т.1- т.5 от ЗОП, възникнали преди или по време на процедурата. По отношение условията на чл. 55, ал. 1, т. 2 от ЗОП, Участникът не трябва да е лишен от правото да упражнява определена професия или дейност в областта на строителството, съгласно законодателството на държавата, в която е извършено деянието;
(2) Участник - Обединение от физически и/или юрид. лица, когато за член на обединението е налице някое от обстоятелствата за отстраняване по чл.54, ал.1,т.1-7 и/или по чл. 55, ал.1, т. 1-5 от ЗОП.
(3) Участник, който е посочил, че ще използва подизпълнители и/или капацитета на трети лица за доказване на съответствието с критериите за подбор при изпълнение на поръчката и за тях е налице някое от обстоятелствата за отстраняване по чл. 54, ал.1, т.1-7 и/или по чл.55, ал.1, т.1-5 от ЗОП. При подаване на офертата за участие, Участникът декларира липсата на основанията за отстраняване по чл. 54, ал. 1, т.1-7 и/или по чл. 55, ал.1, т.1-5 от ЗОП, чрез представяне на ЕЕДОП. Когато участникът е обединение от физически и/или юридически лица, при подаване на офертата за участие, за всеки член на обединението се представя отделен ЕЕДОП. Когато участникът е посочил, че ще използва капацитета на трети лица за доказване на съответствието с критериите за подбор и/или че ще използва подизпълнители, при подаване на офертата за участие, за всяко от тези лица се представя отделен ЕЕДОП. Участник, за когото са налице обстоятелства по чл.54, ал.1, т.1-7 и/или по чл. 55, ал.1, т.1-5 от ЗОП, има право да представи доказателства, че е предприел мерки, които гарантират неговата надеждност.
II. Участникът попълва Част ІІІ, Раздел Г на ЕЕДОП, предвид обстоятелството, че в Документацията по процедурата Възложителят е посочил специфични национални основания за изключване от участие в процедурата, с оглед което, в този Раздел на ЕЕДОП, Участникът трябва да декларира:
(1) липса на основанията по чл. 194-208, чл. 213а-217, чл. 219-252, чл. 254а-255а и чл. 256 - 260 от НК;
(2) налице ли е спрямо него обстоятелство на свързаност по смисъла на §2, т. 45 от ДР на ЗОП с друг/и Участник/ци в процедурата;
(3) дали е регистриран в юрисдикция с преференциален данъчен режим. В случай че, Участникът е регистриран в юрисдикция с преференциален данъчен режим, но са приложими изключенията по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКЛТДС, се посочва конкретното изключение;
(4) налице ли са или не спрямо него нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от КТ;
(5) налице ли са или не спрямо него нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност;
(6) налице ли са спрямо него обстоятелствата по чл. чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл. 197, ал. 1, т.1 от ЗОП, жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 18/12/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва