Деловодна информация
01104
ИК-207 11/12/2018 (дд/мм/гггг)
не
01104-2018-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Свободна зона - Русе ЕАД 117001983
бул. Тутракан № 71
Русе BG323 7003 България
Нели Колева; инж.Чавдар Георгиев - за техн. въпроси, тел. 082 880807 +359 82880815
trade@freezone-rousse.bg +359 82831112

Интернет адрес/и

http://www.freezone-rousse.bg

http://www.freezone-rousse.bg/index.php?pagee=zop&lang=bg&page=140&subpage=57&newsid=46


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.freezone-rousse.bg/index.php?pagee=zop&lang=bg&page=140&subpage=57&newsid=46
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Публичноправна организация

I.5) Основна дейност 

Организирането, изграждането, експлоатацията и стопанисването на активите на "Свободна зона - Русе"

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

"Извършване на СМР за доизграждане на метална покривна конструкция на съществуваща сграда „Корпус № 4” в складова база на „Свободна зона - Русе” ЕАД"
45223110      
Строителство

Извършване на СМР за доизграждане на нова метална покривна конструкция на съществуваща сграда „Корпус № 4” в складова база на „Свободна зона - Русе” ЕАД с цел довършване на покрива на сградата. Планираната металоконструкция засяга около 1150 кв.м. и включва:
- Доставка и монтаж на 162 броя столици от профил UPN 160, всяка с дължина 6 метра, и общо тегло 18310 кг., които да бъдат заварени към вече монтираната основна метална конструкция от „колона – ригел”. Новите столици трябва да бъдат грундирани с антикорозионен грунд.
- Монтиране на ЛТ ламарина с квадратура 1120 м2 върху монтираните вече столици, с нужното застъпване, чрез самонарезни винтове, монтирани в горна „вълна” – през една и през 50 см. Ламарината е налична и е доставена от изпълнителя по прекратения договор за ОП № Дог-26 от 08.08.2018 г.
- След монтажа на ламарината да бъде монтирано било покрив от поцинкована ламарина с размери 0,5 м. х 0,5 м. х 60,30 м. с компенсатор.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
79200.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45223110      
II.2.3) Място на изпълнение
BG323

град Русе

Процедурата се провежда с цел избор на изпълнител на СМР за доизграждане на нова метална покривна конструкция на съществуваща сграда „Корпус № 4” в складова база на „Свободна зона - Русе” ЕАД. Планираната металоконструкция засяга около 1150 кв.м.
За цялостната реконструкция на сградата, на 08.08.2018 г. е сключен договор по обществена поръчка с уникален номер в РОП 01104-2018-0001 и Решение № 27 / 25.06.2018 г. за определяне на Изпълнител. В хода на изпълнението на строителството се установява, че проектантът по част „Конструктивна” е допуснал техническа грешка на броя на столиците необходими за новата покривна конструкция - на чертеж № 1 “Покривна конструкция, вертикален разрез” по част „Конструктивна” от основния проект, като в графата „брой” на столиците е изписана цифрата „18“, вместо „180“. Тази грешка е довела до неточно определяне на количеството на столиците, необходимо за цялостното изграждане на конструкцията на покрива. В резултат на това, и в изпълнение на решение на едноличния собственик на капитала на „Свободна зона - Русе” ЕАД, договорът е прекратен след извършване на всички възможни дейности, предвидени по КСС към ценовата оферта на изпълнителя.
Имайки предвид гореизложеното, „Свободна зона – Русе” ЕАД провежда настоящата процедура за избор на изпълнител за осъществяване на дейности по доизграждане на част от метална конструкция, необходима за довършване на покрива на сграда Корпус № 4, включващи:
- Доставка и монтаж на 162 броя столици от профил UPN 160, всяка с дължина 6 метра, и общо тегло 18310 кг., които да бъдат заварени към вече монтираната основна метална конструкция от „колона – ригел”. Новите столици трябва да бъдат грундирани с антикорозионен грунд.
- Монтиране на ЛТ ламарина с квадратура 1120 м2 върху монтираните вече столици, с нужното застъпване, чрез самонарезни винтове, монтирани в горна „вълна” – през една и през 50 см. Ламарината е налична и е доставена от изпълнителя по прекратения договор за ОП № Дог-26 от 08.08.2018 г.
- След монтажа на ламарината да бъде монтирано било покрив от поцинкована ламарина с размери 0,5 м. х 0,5 м. х 60,30 м. с компенсатор.
Пълни данни за количествата на предвижданите СМР, както и направени забележки и уточнения, са подробно описани в Техническата спецификация към документацията за участие - Приложение № 1.
Критериите по-долу
 
ДА П1 - Срок за изпълнение на поръчката    10
П2 - Организация за изпълнение на поръчката    30
Цена
60
II.2.6) Прогнозна стойност
79200.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
30

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя /ЦПРС/ и да има издадено Удостоверение от Камарата на строителите в България за първа група строежи от четвърта и пета категория по чл.5, ал. 4 от Правилника за реда за вписване и водене на ЦПРС или по-висока, към момента на подаване на офертата. Kогато участник в процедурата е чуждестранно лице, същият следва да притежава еквивалентен документ или да е вписан в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен, а преди подписването на договора се представя документ, удостоверяващ правото за изпълнение на строителни дейности в Република България или съответната регистрация, ако е необходимо.
Забележка: При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за регистрация се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство, съобразно разпределението на ангажиментите, предвидено в договора за създаване на обединението. При участие на подизпълнители, изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват дейности свързани със строителство.
? Деклариране съответствието с този критерий за подбор при подаване на оферта: Участникът попълва Част IV „Критерии за подбор”, Раздел А „Годност”, т. 1 „Той е вписан в съответния….” от ЕЕДОП. Посочва се органът, издал документа, обхват (групата и категорията на строителните обекти, за които е вписан в ЦПРС или екв. при чуждестр. лица), номер на Удостоверението за вписване и дата на валидност. Участникът посочва националните бази данни, в които се съдържат декларираните обстоятелства, или компетентните органи, които съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, са длъжни да предоставят информация безплатно на Възложителя.
? Доказване на декларираните обстоятелства от участника, определен за изпълнител преди сключване на договора или при условията на чл.67, ал.5 от ЗОП: Участникът представя копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Камарата на строителите за изпълнение на строежи, съобразно минималното изискване, в случай, че данните не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни (за повече информация: http://register.ksb.bg/). В случай, че участникът е чуждестранно лице, в хода на процедурата той може да представи валиден еквивалентен документ или декларация или удостоверение, издадени от компетентен орган на държава - членка на Европейския съюз, или на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, доказващи вписването на участника в съответен регистър на тази държава, а преди подписването на договора се представя документ, удостоверяващ правото му за изпълнението на строителни дейности в Република България или съответната регистрация, ако е необходимо.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да притежава валидна застраховка "Професионална отговорност" по член 171, ал.1 от ЗУТ за строителство, с покритие в размер не по-малък от минималната застрахователна сума за категорията строежи, предмет на поръчката, определена с чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството (обн., ДВ., бр.17 от 02.03.2004 г.) – 100 хил. лв.
Когато участникът в процедурата е установен/регистриран извън Р.България, застраховката за професионална отговорност следва да бъде еквивалент на тази по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ, но направена съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участикът.
Забележка: При участие на обединение, което не е юридическо лице, изискването за застраховка „Професионална отговорност” се доказва от всеки участник в обединението, който ще извършва строителство, съобразно разпределението на ангажиментите, предвидено в договора за създаване на обединението. При участие на подизпълнители, изискването се доказва за тези подизпълнители, които съобразно вида и дела от поръчката, които са им възложени, ще изпълняват дейности, свързани със строителство.


? Деклариране съответствието с този критерий за подбор при подаване на оферта: Участникът попълва Част IV „Критерии за подбор”, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние”, т.5 „Застрахователната сума….” от ЕЕДОП. Участниците посочват застрахователната сума на сключената застраховка „Професионална отговорност“, като се посочва номер на Застрахователна полица и валидност на същата.
? Доказване на декларираните обстоятелства от участника, определен за изпълнител преди сключване на договора: Участникът представя доказателства за наличие на валидна застраховка „Професионална отговорност“ с изискуемото покритие, в случай, че данните не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни. Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Изискване за опит: През последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на поръчката. Под „дейности сходни с предмета и обема на поръчката” се разбира изпълнение на СМР по металоконструкции на сграда/и или покриви с обем не по-малък от 1150 кв.м.
Възложителят ще приеме за изпълнено минималното изискване за опит, независимо дали дейностите са изпълнени на един или повече обекти, и независимо от това дали са възложени от един или повече възложители.
?Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП – Част IV, Р-л В,т.1а, като се посочи информация за стойността, датата на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на строителството.
2. Изисквания към екипа от технически лица за изпълнение на поръчката.
Участникът да разполага с минимум:
2.1. Ръководен персонал за обекта:
–един Технически ръководител по смисъла на чл.163а от ЗУТ – мин. професионална квалификация строителен техник или аналогична специалност (ако образованието е придобито в друга държава).
Опит: мин. 3 обекта като технически ръководител по време на строителството на обекти, съобразно предмета на поръчката.
–един Отговорник по контрола на качеството – Професионална област /квалификация/: Висше или средно специално техническо образование и завършено обучение по системи за управление на качеството – вътрешен одитор по качеството, и/или отговорник по качеството, притежаващ Сертификат/Удостоверение за контрол по качеството при изпълнение на СМР, или еквивалент при чуждестранни лица.
Опит: мин. 3 обекта като отговорник по контрола на качеството или еквивалентна позиция по време на строителството на строежи.
– едно Длъжностно лице по безопасност и здраве – да притежава валидно удостоверение за Координатор по безопасност и здраве в строителството, съгл. Наредба № 2/2004 за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР или еквивалент при чуждестранни лица.
При използването на експерти - чуждестранни лица, доказването на съответствие с поставените изисквания за образователно-квалификационна степен се удостоверява и с посочване на еквивалентни на изброените по-горе специалности. Прилагат се разпоредбите на Директива 2005/26/ЕО, както и условията и реда за признаване на професионални квалификации, придобити в други държави членки и в трети държави, с цел достъп и упражняване на регулирани професии в България. С Реш. на МС № 352 от 21.05.2015 е приет Първи национален план за действие по взаимна оценка на регулираните професии в държавите членки съгласно чл.59 „Прозрачност” от изменената Директива 2005/36/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 07.09.2005 относно признаването на професионалните квалификации.
Под еквивалентно образование/специалност/квалификация следва да се разбира придобито образование или специалност/квалификация, приравнени към посочените. Приравнени са специалностите,при които учебната програма на специалността покрива най-малко 80 на сто от учебната програма на някоя от специалностите посочените по-горе.
Едно лице може да съвместява повече от една експертна длъжност в предложения екип, в зависимост от образованието и професионалната компетентност, които притежава.
2.2. Поне двама работника, притежаващи Удостоверение за правоспособност за заваряване.
?Съответствието с изискването се доказва с ЕЕДОП-Част IV, Р-л В, т.2, като посочи ръководния персонал за обекта/експертите и персонала,които ще изпълняват поръчката,в това число:
•Експерт (трите имена и позиция/длъжност);
•Образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение);
•Проф.квалификация (направление, година на придобиване, № на документа и издател);
•Проф.опит (участие в обекти, сходни с предмета на поръчката) - за персонала, за който е поставено изискване за опит.
•Данни за персонала – мин. двама работника, притежаващи Удостоверение за правоспособност за заваряване.


Документи за доказване на декларираните обстоятелства за технически и професионални способности ще бъдат изискани от участника, определен за изпълнител, преди сключване на договора за обществената поръчка, както следва:
? За изискването за опит: Участникът представя доказателствата по чл. 64, ал.1, т.1 от ЗОП за изпълненото и декларирано в ЕЕДОП строителство, идентично или сходно с предмета на поръчката – списък и удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.
? За изискването за екипа за изпълнение на поръчката: Участникът представя документите по чл.64, ал.1, т.3 от ЗОП – Списък на персонала, който ще изпълнява строителството и членовете на ръководния персонал за обекта, в който е посочена професионалната компетентност на лицата и/или длъжността, която ще заемат.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

11/01/2019 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

14/01/2019 (дд/мм/гггг)   13:00 (чч:мм)

гр. Русе, бул. Тутракан № 71, административна сграда на "Свободна зона - Русе" ЕАД

Офертите ще се отворят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. При промяна на датата и часа на отваряне на офертите, ще бъде публикувано съобщение в "Профила на купувача" на възложителя поне 48 часа преди новоопределения час, съгласно чл.53 от ППЗОП.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1.От участие в процедурата се отстранява участник, за когото е налице, което и да е от обстоятелствата по чл. 54,ал.1 от ЗОП. От участие се отстранява и участник, за когото е налице някое от следните специф. национални основания за изключване:
-извършени нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност;
-извършени нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от Кодекса на труда;
-наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 45 от ДР на ЗОП между участници в обществената поръчка;
-обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество;
-забраната по чл. 3 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, освен ако не е налице изключение по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС;
-който е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпления, съгласно чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП, които имат характер на национални специфични основания за изключване: осъждания за престъпления по: чл. 194 — 208, чл. 21За -217, чл. 219-252 и чл. чл. 254а-255a и чл. 256-260 или престъпления, аналогични на описаните, когато лицата са осъдени в друга държава членка или трета страна.
Участникът удостоверява липсата на обстоятелствата по чл.54,ал.1от ЗОП и липсата на специф. основания за изключване с попълване на ЕЕДОП в приложимите полета. Преди сключване на договор или при условията на чл. 67, ал.5 от ЗОП, Възложителят ще изиска от участникът, избран за изпълнителни приложимите документи по чл. 58 от ЗОП. Изискванията посочени по-горе се отнасят и до подизпълнителите и за третите лица.
При изискване на документи за доказване на липсата на основанията за отстраняване и съответствието с критериите за подбор, възложителят ще спазва нормата на чл. 67, ал.8 от ЗОП.
2.Когато участник в процедурата е обединение, което не е ЮЛ, се изисква копие на договор за обединение /или друг документ, от който да е видно правното основание за създаване на обединението, съгласно чл. 37, ал.4 от ППЗОП, в който следва да са предвидени: правата и задълженията на участниците в обединението; разпределението на отговорността между членовете на обединението и дейностите, които ще изпълнява всеки член на обединението; представляващия обединението партньор.
3.Източник на финансиране и начин на плащане - собствени средства на “Свободна зона - Русе” ЕАД.
4.Огледът на обекта е задължителен и се осъществява в работни дни, от 9:00 до 11:00 ч. и от 14:00 до 16:00 ч., след предварително съгласуване на датата и часа на тел.: 088-5248700, лице за контакт – инж. Чавдар Георгиев.
5.По настоящата процедура се предвижда гаранция за изпълнение на договора за обществена поръчка в размер на 5% (пет процента) от стойността му в лв. без ДДС. Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията се уреждат с договора за възлагане на обществената поръчка между възложителя и изпълнителя.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал. 1, т.4 от ЗОП жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичане на срока по чл.179 от ЗОП – срещу решението за откриване на процедура и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 11/12/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва