III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участникът следва да притежава регистрация от Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/ за обект тип - кухня - майка кетъринг, в която се приготвя храната за съответната обособена позиция съгласно чл.12 от Закона за храните, с обхват на регистрацията – производство и търговия с храни по група храни по параграф 1, т.12, буква "ф" от ДР към Закона за храните, а именно: "храни със специално предназначение, които поради специфичния си състав или начин на производство ясно се разграничават от храните за нормална консумация" и да отговарят на нормативните изискванията на Наредба № 1 от 26.01.2016г. за хигиената на храните, за което следва да е издадено удостоверение от съответната Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ), а за участник чуждестранно лице – да има регистрация в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен. Участникът следва да посочи информацията в Част IV: Критерии за подбор, буква А: ГОДНОСТ, т. 1 от ЕЕДОП. Преди сключване на договор, участникът определен за изпълнител, следва да представи заверено копие от валидно удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните, а ако е чуждестранно лице, осъществяващо директни доставки на храни на територията на Република България от други държави членки, и/или еквивалентен (аналогичен) документ от компетентния орган на държавата членка, удостоверяващ разрешената дейност (производство и/или търговия с храни), включващ групите храни от предмета на договора, за които участникът е определен за изпълнител. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. |
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът или негов подизпълнител следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с този на поръчката за последните три години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1, т. б от ЗОП). Под „услуги, еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка“ следва да се разбира приготвяне и доставка на храна на болнични, детски, социални и/или други обществени заведения, които независимо от датата на сключването им, са приключили в посочения по-горе период. Участникът следва да посочи информацията в Част IV: Критерии за подбор, буква В: ТЕХНИЧЕСКИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ СПОСОБНОСТИ, т. 1б) от ЕЕДОП. Преди сключване на договор, участникът определен за изпълнител, следва да представи в оригинал Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно със заверено копие/оригинал на доказателство за извършената доставка. В представеното доказателство следва да се съдържа и информация за обема (количествата) на доставените продукти; 2. Данните се представят чрез попълване на информацията в част ІV, б. „В“, т. 6 на Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи копия от дипломи и/или други документи, доказващи компетентността, както и удостоверение, актуално към момента на подписване на договора, издадено от работодателя, доказващо местоработата на съответния служител; 3. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да разполага със специализирани транспортни средства, отговарящи на условието за транспортиране на храни, съгласно Закона за храните и Наредба №1/26.01.2016г. за хигиената на храните, оборудвани за превоз на готова храна, отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания /закрит, тип хладилен/, превоз на хранителни продукти от животински произход и притежаващи изискуемата от закона регистрация (чл. 63, ал. 1, т. 8 от ЗОП). Данните се предоставят чрез изброяване на наличните транспортни средства /с посочване на марка, модел и регистрационен номер/, като се попълване част ІV, буква „В”, т. 9 от Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи за регистрация на посочените превозни средства; 4. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:2005 или еквивалент (чл.63, ал.1, т.3 от ЗОП). Данните се представят чрез посочване на номер, дата на издаване, валидност на сертификата. Данните се представят чрез попълване на информацията в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) част ІV, буква „В”, т. 3. Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, заверено копие на валиден сертификат ISO 22000:2005 или екв., с обхват, включен в предмета на обществената поръчка. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП Възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
1. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да е изпълнил минимум две услуги, които са идентични или сходни с предмета и обема на настоящата обществена поръчка - за всяка от обособените позиции; 2. Участникът да разполага с минимум 1 главен готвач и минимум 1 специалист "инструктор хранене" - за всяка от обособените позиции; 3. Участникът да разполага с минимум един брой транспортно средство, отговарящо на посоченото по-горе за превоз на храни - за всяка от обособените позиции; 4. Участникът или посочен негов подизпълнител следва да прилага система за управление на безопасността на храните, сертифицирана по ISO 22000:2005 или еквивалент - за всяка от обособените позиции.
|