Деловодна информация
5070
328600-69171 03/12/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
03/12/2018 (дд/мм/гггг)
5070-2018-0008 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Главна дирекция Национална полиция - Министерство на вътрешните работи 129010641
бул. Александър Малинов №1
София BG411 1715 България
Стоянка Малканова +359 29829172
smalkanova.82@mvr.bg +359 29828975

Интернет адрес/и

http://www.mvr.bg/gdnp%20

http://www.mvr.bg/gdnp/дирекцията/профил-на-купувача/обществени-поръчки/преглед/процедури-по-зоп/smr-bercoviza


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.mvr.bg/gdnp/дирекцията/профил-на-купувача/обществени-поръчки/преглед/процедури-по-зоп/smr-bercoviza
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Обществен ред и безопасност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Извършване на строително-монтажни работи на административна сграда и сграда (учебно-битов корпус) в база гр. Берковица
45000000      
Строителство

Строително-монтажните работи ще се извършват на административна сграда - на 2 (два) етажа, масивна конструкция и сграда (учебно-битов корпус) - на 2 (два) етажа, масивна конструкция в района на база гр. Берковица, с адрес: гр. Берковица, ул. „Александровска“ № 64. Списък на необходимите видове и количества строителни и монтажни работи са посочени в количествената сметка към Техническа спецификация (Приложение 1) от документацията за обществена поръчка.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
142476      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45261000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG412

База Берковица – гр. Берковица, ул. „Александровска” № 64.

Строително-монтажните работи ще се извършват на административна сграда - на 2 (два) етажа, масивна конструкция и сграда (учебно-битов корпус) - на 2 (два) етажа, масивна конструкция в района на база гр. Берковица”, намираща се на адрес: гр. Берковица, ул. „Александровска“ № 64. Списък на необходимите видове и количества строителни и монтажни работи са посочени в количествената сметка към Техническа спецификация (Приложение 1) от документацията за обществена поръчка.
Критериите по-долу
 
ДА ТК прср – коефициент за тежест на оценката на предложения срок за извършване на СМР в комплексната оценка    20%
ТК проп – коефициент за тежест на оценката на предложената организация на персонала, за изпълнението на поръчката в комплексната оценка    20%
Цена
60%
II.2.6) Прогнозна стойност
142476      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Споразумение № HOME/2016/ISFB/AG/EMAS/0046 „Укрепване на капацитета, свързан с миграционния натиск на външните граници на РБългария”, фонд „Вътрешна сигурност"

Обектът на поръчката е приравнен към четвърта категория, съгласно чл.137 от Закона за устройство на територията.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Възложителят изисква към датата на подаване на офертата, участниците да са вписани в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) за изпълнение на строежи първа група – четвърта категория, съгласно Правилник за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата, в която са установени. Доказва се с документ (удостоверение), издадено на името на участника, а за чуждестранно лице (физическо/юридическо или техни обединения), документа се представя и в превод на български език;
2. Възложителят изисква участникът да е член на Камарата на строителите в РБългария, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Доказва се с копие от удостоверение издадено от Камарата на строителите в РБългария, а в случай, че участникът е чуждестранно лице (физическо /юридическо или техни обединения), документа се представя и в превод на български език.
Забележка: При подаване на офертите, участниците потвърждават и описват изискуемия документ в еЕЕДОП - Част IV. Възложителят си запазва право да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в ЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата.
ВАЖНО: Участникът може да се позове на капацитета на трети лица - за всички критерии за подбор, ОСВЕН ЗА ГОДНОСТ, съгласно чл. 65, ал.1 от ЗОП. Участникът предоставя доказателства за годност - при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП (след отваряне на офертите) и на чл. 112 от ЗОП (преди сключване на договора).
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участниците да имат застраховка "Професионална отговорност" с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката или произтичащо от нормативен акт - чл.171, ал.1 от ЗУТ и чл.5, ал.2, т.4 от „Наредбата за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството”), валидна към датата на подаване на офертата. Доказва се с копия от застрахователна полица или платежни документи за платени застрахователни премии.

Участниците да имат застраховка "Професионална отговорност" с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката или произтичащо от нормативен акт - чл.171, ал.1 от ЗУТ и чл.5, ал.2, т.4 от „Наредбата за условията и реда за задължителното застраховане в проектирането и строителството”, валидна към датата на подаване на офертата.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Възложителят определя следните критерии за подбор, въз основа на които да установи, че участниците разполагат с необходимите човешки и технически ресурси, както и с опит за изпълнение на поръчката при спазване на подходящ стандарт за качество:
1.Участникът да прилага система за управление на качеството в съответствие със Сертификат за внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001/2015 или еквивалент, или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, издаден на името на участника, с обхват в областта на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката;
2.Участникът да прилага система за управление на околната среда в съответствие със сертификат БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент, или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, издаден на името на участника, с обхват в областта в строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката.
Сертификатите да са валидни, в искания обхват и да са издадени от лицата по чл. 64, ал. 5 от ЗОП. Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството и управление на околната среда, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът трябва да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните.
3. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, най-много за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата. Под сходни дейности, да се разбират: ремонт на покрив (полагане на хидроизолация) на сграда, монтаж на топлоизолационна система на сграда и изграждане на ремонт на мълниезащитна и заземителна инсталация на сграда. Доказва се със списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с доказателства за добро изпълнение. Доказателствата за добро изпълнение могат да бъдат удостоверения, референции или други документи (копия от протоколи, отчети и други), съдържащи следната информация: стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема (кратко описание на изпълнените СМР), както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания; дата, подпис на издателя и данни за контакт;
4. Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав (собствени/наети) с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката. Доказва се със списък на персонала, който ще изпълнява поръчката и/или на членовете на ръководния състав (собствени/наети), които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионалната компетентност на лицата, придобита чрез зания (образование) или опит в областта на строителството.
Забележка: При подаване на офертите, участниците декларират или посочват изискваните обстоятелства в еЕЕДОП - Част IV, буква "б". Възложителят си запазва право да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Участникът предоставя доказателства за съответствие с критериите за подбор - при условията на чл. 67, ал. 5 от ЗОП (след отваряне на офертите) и на чл. 112 от ЗОП (преди сключване на договора).


1.Участникът да притежава валиден Сертификат за внедрена система за управление на качеството БДС EN ISO 9001/2015 или еквивалент,или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, с посочения обхват;
2.Участникът да притежава валиден сертификат БДС EN ISO 14001:2015 или еквивалент за управление на околната среда, или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, с посочения обхват.
3. Участникът да е изпълнил минимум 3 (три) дейности, с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, най - много за последните 5 (пет) години от датата на подаване на офертата;
4. Участникът да разполага с персонал и/или с ръководен състав (собствени/наети) с определена професионална компетентност за изпълнение на поръчката, съгласно чл. 163а от ЗУТ, който да се състои минимум от следните експерти:
4.1. ръководител екип – 1 лице – строителен инженер със специалност „Промишлено и гражданско строителство”/”Строителство на сгради и съоръжения”/”Пътно строителство” или строителен техник или еквивалент, който да осъществява цялостното ръководство при реализирането на строително-монтажните работи;
4.2. инженер “Електро” или еквивалентна специалност – 1 лице;
4.3. инженер „Отопление, вентилация и климатизация” или еквивалентна специалност – 1 лице;
4.4. координатор по безопасност и здраве – 1 лице, съгласно Наредба 2 от 2004 г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на строителни и монтажни работи или еквивалент – удостоверява се с вписване на валидно удостоверение/сертификат или еквивалент;
4.5. експерт „Контрол по качеството на материалите“ - с висше образование строителен инженер или еквивалент, притежаващ правоспособност за контрол върху качеството на изпълнение на строителството за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществени изисквания за безопасност или еквивалент – удостоверява се с вписване на валидно удостоверение/сертификат или еквивалент;
Забележка: За Координатора по безопасност и здраве е допустимо съвместяване на две длъжностни позиции, без позициите “Контрол по качество на материалите” и “Ръководител екип”. Всяка промяна на членовете на екипа е съгласно договора за обществена поръчка, като се спазват следните изисквания: - замяна на експерт се допуска със съгласието на възложителя; - оттегляне на експерт или замяната му с друг експерт се допуска само по уважителни, в т.ч. здравословни причини или обективна невъзможност, които не позволяват на експерта да продължи да работи по обществената поръчка; - замяната на експерти трябва винаги да е с лица, отговарящи на същите изисквания, като одобрения експерт.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


1.Възложителят сключва с определения изпълнител писмен договор за обществена поръчка, при условие, че при подписване на договора участникът представи документите по чл. 112, ал.1 от ЗОП и по чл. 58, ал.1 от ЗОП. Същите трябва да са с актуална дата (към датата на писмената покана за договор) в оригинал или копия със заверка "Вярно с оригинала" от участника. Документите се представят и за подизпълнителите и третите лица, ако има такива. 2. При изпълнението на договора ще се прилага Инструкция за реда и организацията за осъществяване на дейността по охрана на обекти по чл. 14, ал. 2, т.4 от Закона за министерството на вътрешните работи рег. № 8121з-1415/20.11.2015 г. При подписване на договора, участникът да представи списък на лицата, които ще извършват строително- монтажните работи.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/01/2019 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 4

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

31/01/2019 (дд/мм/гггг)   14:00 (чч:мм)

гр. София, бул. „Александър Малинов” № 1, сградата на ГДНП

Отварянето е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. При упълномощаване, задължително се представя изрично пълномощно (оригинал или копие заверено с“Вярно с оригинала”), даващо възможност на упълномощените лица да присъстват на действията на комисията.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1.Преди подаване на оферти, участниците задължително извършват оглед на обекта, което се удостоверява с декларация за оглед (по образец), подписана от представители на участника и възложителя, присъствали на огледа. Декларацията за оглед е задължителен елемент от техническото предложение на участника. Няма да се разглеждат техническо и ценово педложение на участник, който не е извършил оглед на обекта. 2.Възложителят предвижда гаранция за добро изпълнение на договора, в размер на 5 % (пет на сто) от общата стойност на договора в лева без ДДС. Гаранцията може да е в една от следните форми: 1) парична сума, 2) банкова гаранция, 3)застраховка, която обезпечава изпълнението, чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Изискванията по отношение на гаранцията за изпълнение са изчерпателно посочени в раздел "Сключване на договор.Гаранция за изпълнение" от документацията за обществена поръчка. 3.Възложителят има право да отстрани от участие в процедурата участник, за който е налице някое от основанията, за: 3.1.Задължително отстраняване по чл. 54 от ЗОП, включително и за обединение от физически и/или юридически лица, когато за член на обединението е налице някое от посочените в чл. 54, ал. 1 от ЗОП основания за отстраняване; 3.2. Незадължително отстраняване по чл. 55, ал. 1, т. 1 чл. 107 от ЗОП; 3.3. Други основания за отстраняване: Основания за изключване, предвидени в националното законодателство за участник/ партньор в обединение/ подизпълнител/ трето лице: а) осъждания за престъпления по чл. 194 - 208, чл. 213а – 217, чл. 219-252 и чл. 254а – 260 от Наказателния кодекс. (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП). В случай, че представляващият е осъден за престъпления, аналогични на цитираните по-горе в друга държава членка или трета страна, същият е необходимо да посочи изисканата информация;
б) нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 118, чл. 128, чл. 228, ал. 3, чл. 245 и чл. 301 - 305 от Кодекса на труда или чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която кандидатът или участникът е установен. (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП); в) наличие на свързаност по смисъла на § 2, т. 45 от ДР на ЗОП, с друг участник. (чл. 107, т. 4 ЗОП); г) наличие на обстоятелства по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици, освен когато не са налице условията по чл. 4 от закона; д) наличие на обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество;
Забележка: Посочените лица следва да декларират в Част III, б. „Г“ от еЕЕДОП, че за тях не са налице обстоятелствата, посочени в б. „а“, „б“, „в“, „г“ и „д“ чрез отбелязване на отговор [не]. Ако посочените обстоятелства по б. „а“, „б“, „в“, „г“ и „д“ са налице, то следва да се отбележи отговор [да] в първата графа, като се попълни и втората графа относно мерките за реабилитиране, ако такива са предприети.
е) участник, който е представил оферта, която не отговаря на предварително обявените условия; ж) участник, който не отговаря на поставените критерии за подбор; з) участник, който е предложил цена, по-висока от обявената прогнозна стойност; и) участник, който по какъвто и да е начин е включил някъде в офертата си извън плика „Предлагани ценови параметри” елементи, свързани с предлаганата цена и/или части от нея; й) при допусната от участник аритметична грешка в ценовото предложение и разлика при изписването (цифром и словом) на крайната предложена цена с включен ДДС. Участниците декларират липсата на основания за отстраняване от участие в процедурата и съответствие с поставените критерии за подбор като попълва еЕЕДОП, по образец и представляващите по регистрация подписват с електронен подпис.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в 10 - дневен срок от изтичане на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 03/12/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва