Деловодна информация
00833
ВСС-11883 03/10/2018 (дд/мм/гггг)
да
да
03/10/2018 (дд/мм/гггг)
00833-2018-0013 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Висш съдебен съвет 121513231
ул. Екзарх Йосиф 12
София BG411 1000 България
инж. Дениза Павлова +359 29304942
d.pavlova@vss.justice.bg +359 29151930

Интернет адрес/и

http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index

http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20180925gJaj3019124


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20180925gJaj3019124
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Съдебна власт

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Проектиране, осн. ремонт и преустройство на част от имот публ. държ. собственост, находящ се на бул. "Ал. Стамболийски" 82, за нуждите на специализираните органи на съдебната власт - съд и прокуратура
71310000      
Строителство

- Изработване на инвестиционен проект във фаза „Идеен проект“ в 2 варианта за строежа, вкл. част „Архитектурна“ и част „Конструктивна“, с пълнота и съдържание съгласно Наредба № 4/2001г.; - Изработване на инв. проект по всички части във фаза „Технически проект“, с пълна проектно-сметна документация по всички части за строежа, при спазване на действащото българско и международно законодателство, както и на специфичните изискванията, заложени в техн. спецификация към документацията; - Упражняване на авт. надзор по вр. на строителството по всички части на инв. проект; - Доставка на необходимите материали и оборудване за изпълнение на строителните и монтажни работи /СМР/; - Извършване на предвидените за изпълнение на проекта СМР; - Единични и комплексни 72-ви часови изпитания на машини и инсталации при експлоатационни условия; - Изработване на изпълнителна и екзекутивна документация; - Вс. дейности по приемане на строежа за получаване на разрешение за ползване, съгл.чл. 177, ал. 2 от ЗУТ.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
6666666.70      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71310000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр. София, Столична община, район „Възраждане“, бул. „Александър Стамболийски“,№82

За привеждане на сградата за нуждите на специализираните органи на съдебната власт - съд и прокуратура е необходимо да бъде извършено проектиране, основен ремонт и преустройство на част от имот публична държавна собственост, находящ се в град София, бул. "Александър Стамболийски" №82, за нуждите на специализираните органи на съдебната власт - съд и прокуратура, да бъде извършена промяна на предназначението на ползване от сгради за обществено обслужване в областта на образованието в сграда за административно обслужване – сграда на съда и прокуратурата, в съответствие с разпоредбите на чл. 178, ал. 4 и чл. 137 от Закона за устройство на територията, Наредба №1 за номенклатурата на видовете строежи, Приложение № 2, т. 6.
Осигуряването на необходимите помещения и функционални връзки между тях, за нуждите на СНС и СП на Република България е посочено в Техническото задание /Приложение 1/. Използване на модерни и трайни материали за дълговечна експлоатация на сградата. Привеждане на сградата в съответствие с нормативните изискванията за експлоатация.
Съгласно Наредба №4/10.01.2008г., издадена от Министъра на правосъдието – за правилата и нормите за безопасност и охрана при проектиране, строителство, реконструкция, модернизация и експлоатация на обектите на съдебната власт, при разработване на инвестиционния проект е необходимо да се обособят следните зони:
1. Зона за сигурност около сградата – има съществуваща ограда по периметъра на имота към ул. „Сливница“. От там е и съществуващия вход за автомобили, както и входа към Институт „Конфуций“. Необходимо е да се организира самостоятелен служебен вход за служители и автомобили, обезопасени от подхода към Институт „Конфуций“;
2. Зона за обществен достъп – до нея имат достъп всички посетители, след извършване на проверка на входа с технически средства;
3. Зона за сигурност с контролиран достъп – включва отделен вход, самостоятелни коридори, стълбище и асансьор до кабинети за съдии, прокурори, разследващи органи, съдебни помощници и служители, съдебни зали;
4. Зона за сигурност с ограничен достъп - за задържани и принудително доведени лица;
- Изработване на инвестиционен проект във фаза „Идеен проект“ в два варианта за строеж: „Проектиране, основен ремонт и преустройство на част от имот публична държавна собственост, находящ се бул. "Александър Стамболийски" №82, за нуждите на специализираните органи на съдебната власт - съд и прокуратура“, включващ част „Архитектурна“ и част „Конструктивна“, с пълнота и съдържание съгласно Наредба № 4/2001г.
- Изработване на инвестиционен проект по всички части във фаза „Технически проект“, с пълна проектно-сметна документация по всички части за строеж: „Проектиране, основен ремонт и преустройство на част от имот публична държавна собственост, находящ се на бул. "Александър Стамболийски" №82, за нуждите на специализираните органи на съдебната власт - съд и прокуратура“, при спазване на действащото българско и международно законодателство, както и на специфичните изискванията, заложени в техническата спецификация към документацията.
- Упражняване на авторски надзор по време на строителството по всички части на инвестиционния проект.
- Доставка на необходимите материали и оборудване за изпълнение на строителните и монтажни работи /СМР/.
- Извършване на предвидените за изпълнение на проекта СМР.
- Единични и комплексни 72-ви часови изпитания на машини и инсталации при експлоатационни условия.
- Изработване на изпълнителна и екзекутивна документация.
- Всички дейности по приемане на строежа за получаване на разрешение за ползване, съгласно чл. 177, ал. 2 от ЗУТ.
Критериите по-долу
 
ДА Организация за изпълнение на поръчката - П2    60
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
6666666.70      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
395

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

В р. II.2.7.) е посочен макс. срок за изпълнение, който участникът може да предложи, в съответствие с предвиденото в р. VIII, т. VIII.3 от Документацията за участие.
Посоч. в р. II.1.5) прогн. ст-ст е макс. допустима и предложената цена за изп., заедно с непредвидените разходи за СМР, не може да я надхвърля. Общата цена за изготвяне на инв. проект да не надхвърля 3% от общ. цена за изп. на п-та
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1.1. Участникът да има регистрация в ЦПРС към КСБ за изп. на строежи от категорията строеж, в която попада обекта – ПЪРВА група, ВТОРА категория или по-вис., а за чужд.лица - в аналогични регистри, съгл. з-вото на държ., в която са установени.
В случай на участие на обединение, което не е ЮЛ спазването на изискването се доказва от тези членове на обединението, които съобразно разпределението на участието на лицата при изп. на дейностите, предв. в дог.за създаване на обединението са ангажирани с изп. на стр-вото. При предвидени подизпълнители, изискването се доказва за тези подизп., к. съобр. вида и дела от поръчката, които са им възложени ще изпълняват стр-во. При подаване на оферта уч. декларира съответствието с този критерий като попълва съотв. р-л в ЕЕДОП - част ІV, раздел А „Годност“, посочвайки данни за номер, дата и издател на док. за регистр./вписв., и данни за каква група и катег. д-ст е регистриран/вписан. Чужд.лица - данни за док., удостоверяващ пр. им да извършват съотв. д-ст съгл. з-вото на държ., в к. са установени, или норм.акт и пр.основание. В сл.на чл. 67, ал. 5 от ЗОП съотв. с критерия за подбор се док. с коп.на уд. за вписв. в ЦПРС към СКБ за изп. на строежи от кат-та , в к. попада обектът на поръчката. За чужд.л., к. имат пр. да изв. такава д-ст по з-вото на членка на ЕС или на др.страна по СЕИП, или на Конф.Швейцария – валид.екв.док., доказващ вписв. на уч-ка в съотв. рег.на тази държ. или пр.му да извършва съотв.д-ст съгл. з-то на държавата, в к. е установен. В сл. на чл. 67, ал. 6 от ЗОП, съот. с критерия се док. ч/з коп.на Уд-ие за вписв.в ЦПРС към СК за изп. на строежи от кат-тана обекта на поръчката. В сл. че уч-кът е чужд.л., к. има пр. да изв. так. д-ст по з-вото на членка на ЕС или на страна по СЕИП, или на К-ия Швейцария, той представя коп. на У-ние за вписв в ЦПРС към Стр.камара за изп. на строежи от кат. на об. на поръчката, или в сл. на чл.25а от ЗКС - док. по чл. 25а, ал.4 от ЗКС. Док-те се представят и за подизп. и 3-те л., ако има такива.
III.1.3) ТЕХНИЧЕСКИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ ВЪЗМОЖНОСТИ - КРИТЕРИИ ЗА ПОДБОР:
3.1.1. В съотв. с чл. 63, ал. 1, т. 1, б. "б" от ЗОП, уч. сл.да има опит за изп. на поръчката - изпълн. проектиране с предмет и обем, идент. или сх. с предмета на поръчката, изпъл. посл. 3 г. от дат.на подаване на оф-та. При подаване на офертата участникът попълва Част ІV, Раздел В, т. 1б) от ЕЕДОП като предоставя информация в обем съгл. Докумантацията за участие. В сл. на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, с-то с критерия се док. ч/з списък на усл., идент./сх. с предмета на п-та, и уд-ия за добро изп., вкл. стойност, дата, на приключ. на изп., получател, л. за контакт, телефон, ел. поща, и доказателства за извършената услуга, съгл. чл. 64, ал. 1, т. 2, предл. вт. от ЗОП.
III.1.3) ТЕХН.И ПРОФ. ВЪЗМ. - ИЗИСКВАНО МИНИМАЛНО НИВО: 3.1.1. Уч-ът да има опит в проектиране с предмет и обем, идент. или сх. с поръчката, изпълн. през посл. 3 г. Под проектиране с предмет и обем, „идентичен или сходен“ с предмета на поръчката да се разбира услуги по изработване на инвест. проект или инженеринг (в частта за инвест.проектиране) за изп. на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконструкция на мин.: 1 сгр. за общ. обсл. в обхвата на т.1, т.2, буква „а“, т.4, т. 6 и т. 8 от Прил. №2 към Нар. № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи, с РЗП не по-малко от 9000 кв.м и с „капацитет над 1000 места за посетители“. Посочените обекти могат да бъдат предмет на един инвест. проект, като части от сграда или в комплекс от сгради, както и предмет на отделни инвестиционни проекти. Под „изпълнено проектиране“ се разбира такова, което е прието от възложителя в посочения период, с издадено разр. за строеж. Възл-ят няма да приема за идент. или сходен с предмета на п-та изпълнен инвест. проект, включващ единствено мероприятия, свързани с енерг. ефективност и прилагането на енергоспестяващи мерки. ПРОДЪЛЖАВА В Р-Л III.1.3) "ТЕХНИЧЕСКИ И ПРОФ.ВЪЗМОЖНОСТИ"
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

2.1.В съответствие с чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП участниците следва да имат застраховка "Професионална отговорност" съгласно чл. 171 от ЗУТ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“ от ЕЕДОП, т. 5 като предоставя информация относно: документа (номера, датата на издаване и издателя на застрахователната полица); предмет на застраховката (застрахователно покритие); срок на валидност на застраховката.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Съгласно чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП – доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност в строителството" съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с изискуемото покритие – копие на валидна застрахователна полица или еквивалентен документ (за чуждестранните лица), в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.
2.2. В съответствие с чл. 61, ал. 1, т. 1 от ЗОП участниците следва да са реализирали минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Съгласно чл. 62, ал. 1, т. 4 и т.3 от ЗОП – документът, с който се доказва изискването е справка за оборота, попадаща в обхвата на поръчката, годишен финансов отчет или техни съставни части, когото публикуването им се изисква. Когато по основателни причини участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, които възложителя приеме за подходящ.
Под „сфера, попадаща в обхвата на поръчката“ да се разбира оборот от изпълнение на инженеринг и/или изпълнение на проектантски услуги и високо строителство.


2.1. Участникът трябва да има застраховка за риск „Професионална отговорност на строителя“ съгласно чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж - ПЪРВА група, ВТОРА категория строежи, съгл. Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ, съгласно чл. 171а от ЗУТ. (чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП).
2.2. Участниците следва да са реализирали минимален оборот от 6 500 000,00 лв. (шест милиона и петстотин хиляди лева) без ДДС в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години (2017г., 2016г. и 2015г.) в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

ПЪРВИЯТ КРИТЕРИЙ ЗА ПОДБОР, СВЪРЗАН С ТЕХН. И ПРОФ.ВЪЗМОЖНОСТИ /Т.3.1.1./ Е РАЗПИСАН В Р-Л III.1.1) ГОДНОСТ ЗА УПР. НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ДЕЙНОСТ, ВКЛ. ИЗИСКВАНИЯ ВЪВ ВР. С ВПИСВАНЕТО В ПРОФ. И ТЪРГ. РЕГИСТРИ
3.1.2. В съотв. с чл. 63, ал. 1, т. 1, б. "a" от ЗОП, уч-кът сл.да има опит за изп. на п-та, изразяващ се в изп. строит-во с предмет идент. или сходен с тези на п-та за посл. 5 г., считано от датата на подаване на офертата. При подаване на офертата Уч-кът предоставя изискуемата информ. в Част ІV: „Критерии за подбор“, Раздел В: „Технически и професионални способности“, т. 1.a) от ЕЕДОП в обем съгласно Докумантацията за участие. В сл. на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, съотв-то с критерия се доказва ч/з списък на строит-то, идент./сх. с предмета на п-та, придружен с удост-ия за добро изп., вкл.стойност, дата, на приключване на изп-то, мястото, вида и обема на изп.дейностии дали е изп.в съотв. с норм.изискв., съгл. чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП, получател, л.за контакт, тел., ел. поща. Докум.се представят и за подизп.и 3те лица, ако има такива.
3.2.1. Участникът следва да разполага с екип експерти за извършване на строителството: Експ. 1 -Техн. рък-л по чл. 163а от ЗУТ – 1 бр.; Експ. 2 - "Контрол по качеството“ – 1бр.; Експ. 3 - „ЗБУТ“ – 1 бр.; Посочените лица могат да съчетават не повече от две експ. позиции в екипа за техн. ръководство на стр-то, ако отговарят на мин.изисквания към вс. от тях.
При подаване на офертата съответствието с критерия се декларира в част IV, раздел ,,В“ „Техн. и проф. способности“ от ЕЕДОП, като на съотв. място като се предоставя инф-ия в обем съгл. Док-та за участие. В сл. на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, съотв. с критерия се доказва ч/з списък с посоч.проф.компетентност - образов./квалиф., дата, № и издат.на док.за придобито обр./квал. и данни за месторабота, период, длъжност, осн.функции и др.
3.2.2. Уч-кът да разполага с екип за изпълнение на проектирането: Експ.1 Ръководител на екип по изпълнението на поръчката – 1 бр.; Експ.2„Архитект“– 1 бр.;Експ. 3– „Строителен инж.“ – 1 бр.; Експ.4– „Електроинженер“– 1 бр.;Експ. 5-Инженер „ОВК“-1бр.; Експ.6– Инженер „ВиК“ – 1 бр.;Експ.7- Инженер по част „Конструктивна“ – 1бр.; Експ.8– „Пожарна и аварийна безопасност – 1 бр.; Експ.9– „Охранителни системи“-1 бр.; и следните проектанти, които ще изпълняват проектирането и авт. надзор по: 1.Част „Ен.ефект”– 1 бр.; 2.Част „Геодезия” – 1 бр.; 3.Част „ПБЗ” – 1 бр.; 4.Част „ПУСО” – 1 бр.; 5.Част „План за организация и изпълнение на строителството” – 1 бр.; 6. Част „Паркоустрояване и благоустрояване – 1 бр.; Проектантите могат да съчетават повече от една експертна позиция в екипа за проектирането, ако отговарят на мин.изисквания към съотв. части . НЕ СЕ ДОПУСКА едно и също лице да бъде част от ръководно-експ. екип за изп.на стр-вото и част от екипа за изп. на проектирането и авт. надзор. При подаване на оф. съотв-то с критерия се декл.в част IV, раздел ,,В“ „Техн. и проф. способности“ от ЕЕДОП, като се предоставя инф. в обем съгл. Док.за участие. В сл.на 67(5) и(6) от ЗОП, съотв.с критерия се доказва ч/з списък, съдържащ информ. съгл. Докум-та.
3.3. Уч-кът да притежава сертификация по стандарти: - ENISO 9001:2008 - с-ма за упр.на кач.или екв., или др.дока. за екв. мерки за осиг. на к-вото, с предм.обхват в обл.на строителството - сх.с предмета на п-та. - за опазване на околната среда - ISO14001:2004/2015 или екв.или др.док.за екв.мерки, с предм.обхв.в обл. на стр-то – сх.с предмета на п-та.
При под.на оф-та уч-кът декларира съотв-то си с критерия ч/з попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г „Схеми за осиг-не на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП, посочвайки данни за №, дата и издател на серт-та, стандарта, предмета (обхва) на серт-ия и срока на вал. В случ.на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, съотв-то с критерия се док. ч/з копия на валидни сертификати, съгл. чл. 64, ал. 3 и ал. 4 от ЗОП или др. док. за екв.мерки за о-не на к-то/опазв. на ок.ср.


3.1.2. Уч-ът да има изпълнено стр-во с предмет идент./сходен с тези на п-та за посл. 5 г., считано от подаване на оф-та. Под "сходно" с предм. на п-та се разбира стр-во за изгр. на нови сгради за общ.ползв.и/или осн. ремонт и/или реконструкция на съществ. сгради за общ.обсл., съгл.т.1, т.2, буква „а“, т.4, т. 6 и т. 8 от Прил.№2 към Нар. № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи. Под „сходно“ с обема на п-та се разбира стр-во за изгр. на нови сгр.за общ.ползв.и/или осн.рем. и/или реконстр. на съществ.сгр.за общ.обсл. втора кат. или по-висока–„сгради и съоръжения за обществ. обсл. с капацитет над 1000 места за посетители“, съгл. чл.137, ал.1, т.2 ,буква „д“ и „и“ от ЗУТ и чл.4, ал.5 от Нар.№1/30.07.2003г.
3.2.1. Уч-ът да има екип от експерти, отговарящи за изв.на строит-то: 1. Техн. р-л по чл. 163а от ЗУТ – 1 бр.: с дипл. от акред.висше у-ще с кв. "Стр. инженер" със спец. „Строителство на сгради и съоръжения“ или „ПГС“, „Архитект" или аналог.(ако обр-то е придобито в д-ва, където няма подобни специалности), отговарящ на изискв.на 163а от ЗУТ; с проф.опит като техн. р-л при изп.на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр.на мин.1 завършен обект-сграда и/или съоръжение за общ.обсл., с РЗП мин.9000кв.м.; Експ.2 -Контрол по качеството – 1бр.: с проф. кв-ия: висше обр-ие; правосп-ст (валидно удост-ие) за "Контрол върху качеството на изп. на стр-то, за съответствие на влаг. в строежите стр.продукти със съществ.изискв.за безопасност" или екв.; с проф.опит като специалист Контрол по кач-то при изпълн.на ново стр-во и/или осн. ремонт и/или реконстр.на мин.1 завърш.обект - сграда и/или съоръжение за общ.обсл.с капац. над 1000 места за посетители, съгл. ЗУТ-чл.137, ал. 1, т. 2, б „д“ и б."и“ – относимо към строеж втора кат.или по-висока.; Експ. №3„ЗБУТ“ – 1 бр.: съгл. ЗЗБУТ и Нар.№2/22.03.2004 г. за мин. изискв.за ЗБУТ сл. да притежава необх.вал.сертификат или др.екв.док. за упражн. на позицията „отговорник (лице) по ЗБУТ“; да притежава проф. опит като специалист Отговорник (лице) по ЗБУТ при изп.на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр.на мин.1 завършен обект-сграда и/или съор.за общ.обсл. с капац. над 1000 места за посетители, съгл. предвиденото в ЗУТ, в чл. 137,ал.1,т.2,б„д“и б.„и“ – относимо към строеж втора категория или по-висока.
3.2.2. Уч-кът да има екип от експерти, отговарящи за изв.на проектирането: Експ.1 Рък-л екип по изпълнението на п-та– 1 бр.: завърш. висше обр., „магистър“, проф.кв. инженер,рхитект или екв; проф. опит като рък-л на екип при проектиране на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр.на мин.1 зав.обект-сграда за общ.обсл. с РЗП мин. 9000 кв. м. и мин.5 г. проф. опит;
Експ. 2 „Архитект“ – 1 бр.: магистър с проф.кв."архитект“ или екв., вал.удост-ие за пълна проект.правосп-ст; опит в идент./сходни д-сти - участие при проектиране на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр. на мин.1завършен обект-сграда и/или съоръжение за общ.обсл., с РЗП мин.9000 кв. м. и мин.5 г. проф. опит; Експ. 3 – „Стр.инженер“ – 1 бр.: „магистър“ с проф.кв„Стр.инженер“ или екв., валидно удост-ие за пълна проект. правосп., опит в идент./сходни дейности - участие при проектиране на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр.на мин.1 завърш.обект-сграда и/или съоръж. за общ.обсл., с РЗП мин.9000 кв. м. и мин.5 г. проф.опит; Експ. 4 –„Електроинженер“–1 бр.: "магистър" с проф. кв.„Електроинженер“ или екв., вал.удост-ие за пълна проект.правосп., опит в идент./сходни дейности - участие при проектиране на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр.на мин.1 завършен обект, представляващ сграда и/или съор.за общ.обсл., с РЗП мин.9000кв.м. и мин.5г.проф.опит; Експ.5-Инженер „ОВК“-1бр.: „магистър“с проф.кв.„машинен инженер“, инженер „ОВК“ или екв., вал.удост-ие за пълна проект.правосп., опит в идент./сх.дейн.-участие при проект-не на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр. на мин.1завър.об.-сграда и/или съор. за общ.обсл.,сРЗПмин.9000 кв.и мин.5г.проф. опит; .... (ПРОДЪЛЖАВА В Р-Л VI.3)Допълнителна информация)
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възл-ят отстранява от процедурата уч-к: - за когото са налице осн-та по чл.54,ал.1отЗОП и обстоят-та по чл.55,ал.1,т.1,т.3 и т. 4 от ЗОП, възникнали преди или по вр. на процедурата (липсата на осн-та за отстраняване се декл. в ЕЕДОП; уч-те могат да се възползват от възм.по чл.56 от ЗОП, като представят мерки за надеждност/; Възложителят отстранява от участие в поръчката участник:-за когото е приложима забраната по чл.3, т.8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС и не са приложими изключенията съгласно чл. 4 от закона;-за когото е налице несъответствие с чл.101, ал.9-11 и в случаите на чл.107 от ЗОП.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

07/11/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/11/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр. София, ул. Екзарх Йосиф 12, административна сграда на ВСС

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

(ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ Р-Л III.1.3) ТЕХН.И ПРОФ.ВЪЗМОЖНОСТИ,ЧАСТ "ИЗИСКВАНО МИНИМАЛНО/НИ НИВО/А"): Експ.6–Инж.„ВиК“ – 1 бр.: „магистър“с проф.кв.„Инж.„ВИК“ или екв., вал.удост-ие за пълна проект.правосп.,опит в идент./сх.дейн.- участие при проект-не на ново стр-во и/или осн.ремонт и/или реконстр.на мин.1завърш.об.-сграда и/или съор.за общ.обсл., с РЗПмин.9000кв.м. и мин.5г.проф.опит; Експ. 7- Инженер по част „Конструктивна“–1бр.:„магистър“с проф.кв.„Строителен инженер“ или екв., вал.удост-ие за пълна проект.правосп.,опит в идент./сходни д-сти - участие при проект-не на ново стр-во и/или осн. ремонт и/или реконстр.на мин. 1завърш.об.-сграда и/или съор.за общ.обсл., с РЗП мин.9000 кв.;Експ.8–„Пожарна и аварийна безопасност– бр.: „бакалавър“ по спец.„ПБЗ на населението“ или екв., мин. 5 г. проф.опит.; Експ.9–"Охранителни системи“-1бр.:„магистър“ с проф. кв-ия проф.напр.„Машинно инженерство“ или „Електротехника, електроника и автоматика“, или „Комуникационна и компют.техника“ или екв.,мин.5 г.проф.оп.И СЛЕДНИТЕпроектанти, които ще изпълняват проект-то и авт.надзор по следните части:1.Част„Енергийна ефективност”– бр.;2.Част„Геодезия”–1 бр.;3.Част„ПБЗ”–1 бр.;4.Част „План за управление на строителни отпадъци”–1 бр.;5.Част „План за организация и изпълнение на строителството”–1бр.;6.Част „Паркоустрояване и благоустрояване – 1 бр.;
Членовете на проект.екип да притежават пълна проект.правосп.от КИИП, съгл. чл. 230 от ЗУТ и ЗКАИИП, респ. призната проф.квалиф.по реда на ЗППКЧЛ. Проектантът по ч.„План за упр.на отпадъците“ – да има Сертификат за завърш.курс на обуч.по прилаг. на Нар.за упр.на стр.отпадъци и за влагане на рецикл.стр.матер., а за участници чужд.л.-екв.док., съгл.зак-вото на държ,в к.са установени. Проектантът по ч.„Геодезия“ – да е вписан в регистъра на лицата, правосп.да извършват д-ти по кадастър, геодезия и картография.
3.3. Уч-кът да притежава сертификация по стандарти ENISO 9001:2008 и ISO14001:2004/2015 или екв. с обхват съгл. указанията разписани в обявлението - р.III.1.3) Техн.и проф.възм, "Списък и кр.опис.на критер.за подбор".
При участие на обединение, което не е ЮЛ информация отн. съотв-то със съответния критерий за подбор се попълва в ЕЕДОП на членовете на обед-то, ч/з к.уч-кът доказва поставените изисквания и док-те се представят от тези членове. При предвидено участие на подизпълнители ЕЕДОП и документите се представят и за всеки от посочените подизпълнители.
ГАРАНЦИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ: представя се при подписване на д-ра в р-р на 5% от стойността му без ДДС в една от следните форми: сума, платима по банкова сметка:БНБ-ЦУ,IBAN:BG60BNBG96613300173801,BIC:BNBGBGSD;Банкова гаранция в полза на възл.-оригинал, безусловна, неотменима и платима при първо писм.поискв., в к.възл-лят заяви, че изпълн-ят не е изпълнил задължение по договора или че го е развалил поради виновно неизпълнение на изпълнителя; застраховка, обезпечаваща изп-то ч/з покритие на отговорността на изпълнителя.Банковата гаранция/застраховката следва да: е валидна за срок от датата на подписване на протокол обр. №2 за откриване на стр.площадка до мин. 30 календарни дни след подписване на Разрешение за ползване–за размер равняващ се на 60% от гар.за изп.; е валидна за срок от мин. 30 календарни дни след изтичане на гаранционния срок на изпълнените СМР–за размер равняващ се на 40% от гаранцията за изпълнение. ГАРАНЦИЯ ЗА ОБЕЗПЕЧАВАНЕ НА АВАНСОВО ПРЕДОСТАВЕНИ СРЕДСТВА: изпълнителят има право на авансово плащане в размер на 50 % от стойността на договора срещу представяне на гаранция, покриваща 100% от размера на авансовото плащане, в една от следните форми: парична сума, платима по горепосочената банкова сметка; безусловна, неотменяема банкова гаранция в полза на възложителя/застраховка със срок на валидност до окончателното възстановяване на авансово предоставените средства.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП. На обжалване подлежат и действия или бездействия на възложителя, с които се възпрепятства достъпът или участието на лица в процедурата. Жалбата се подава в 10-дневен срок от уведомяване за съответното действие, а ако лицето не е уведомено – от датата, на която е изтекъл срокът за извършване на съответното действие.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 03/10/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва