III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, Участникът следва да има изпълнени дейности с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка; *Под “идентичана или сходна дейност с предмета на настоящата обществена поръчка” се разбира производство, търговия и/или доставка на седните хранителни продукти: хляб и хлебни изделия, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, риба и рибни продукти, плодове и зеленчуци в пряно състояние или преработени и други; 2. Участникът следва да притежава Удостоверение за регистрация по чл.12 от Закона за храните, от което да е видно, че има право да търгува с хранителните продукти. 3. Участникът да разполага с техничеко оборудване и съоръжения необходими за изпълнение на поръчката; 4. Участникът да има разработена и внедрена система за управление на безопасността на храните, във връзка с изискванията на чл. 18 от Закона за храните;
1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, Участникът следва да има изпълнена 1 /една/ дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на обществената поръчка; 2. Участникът следва да притежава Удостоверение за регистрация по чл.12 от Закона за храните, от което да е видно, че има право да търгува с хранителните продукти; 3. Участникът да разполага със следното техничеко оборудване и съоръжения необходими за изпълнение на поръчката: - да притежава минимум 2 (два) броя собствени или наети, регистрирани в ОДБХ транспортни превозни средства. Едното от транспотрните средства да е хладино; - да разполагат минимум с 1 (един) обект за производство или търговия с хранителни продукти, регистриран по чл. 12 от Закона за храните; 4. Участникът да има разработена и внедрена система за управление на безопасността на храните, във връзка с изискванията на чл. 18 от Закона за храните (НАССР система за управление на безопасността на храните или сертификат ЕN ISO 22000:2005 или еквивалент.). Документи, с които се доказват техническите и професионални способности на участниците: 1. При подаване на офертата участниците представят „Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на общетсвената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите“, който списък се попълва в част IV, раздел ,,В“, т.1б от ЕЕДОП. Доказване на поставеното изискване:Документи за доказване на изискването - съгласно чл. 64, ал. 1, т. 2 от ЗОП: доказателства за извършените услуги. 2.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за наличие на Удостоверение за регистрация по чл.12 от Закона за храните, от което да е видно, че има право да търгува с хранителните продукти; Доказване на поставеното изискване: Копие на Удостоверение за регистрация по чл.12 от Закона за храните; 3.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за наличие на обект, с който участника разполага, за производство или търговия на хранителните стоки, предмет на поръчката; Доказване на поставеното изискване: Декларация за инструментите, съоруженията и техническото оборудване, които ще се използват за изпълнение на поръчката. 4.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация относно транспортните средства, които ще ползва. Участникът следва да посочи вид, марка, модел на транспортното средство, неговия регистрационен номер, собственост, категория и технически допустимата му максимална маса. Описват се и номерата на удостоверенията за регистрация, издадени от ОДБХ по реда на чл. 246 ЗВМД на името на участника или на собственика; Доказване на поставеното изискване: Декларация за инструментите, съоруженията и техническото оборудване, които ще се използват за изпълнение на поръчката. 5.Участникът предоставя (декларира) в Единния европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) информация за внедрена и прилагане на система за управление на безопасността на храните (НАССР система за управление на безопасността на храните или сертификат ЕN ISO 22000:2005 или еквивалент). Доказване на поставеното изискване: Копие на сертификата или системата за управление на безопасността на храните. Документите за доказване съответствието с поставеното изискване се представят от участника, определен за изпълнител или при поискване в хода на процедурата – съгласно чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП.
|