Деловодна информация
00490
 
да
да
09/08/2018 (дд/мм/гггг)
00490-2018-0012 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Марица 000472182
бул. Марица №57А
община Марица-област Пловдив BG421 4003 България
Зорница Бошнакова +359 3290-7800
obshtina@maritsa.org +359 3295-1934

Интернет адрес/и

http://maritsa.bg/

http://maritsa.bg/обществени-поръчки


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://maritsa.bg/обществени-поръчки/?record_id=20180809MXSGB97315
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изгр. на комп. инст. за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпад., вкл.осигуряване на необх. оборуд. и на съоръж. и техника за разд. събиране на зелени и био-ми отпадъци на тер. на общ.Марица
45000000      
Строителство

Основната цел е опазване на околната среда посредством производството на висококачествен компост, чрез компостиране на разделно събрани зелени и дървесни отпадъци на територията на Община Марица.
Дейността предвижда изграждане на инсталация за компостиране на зелени и градински отпадъци на определена за това площадка. Определен е капацитет на компостиращата инсталация 6 200 тона/годишно или 11 454 m3 отпадъци на година.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
2881946.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG421

Община Марица

Дейността предвижда изграждане на инсталация за компостиране на зелени и градински отпадъци на определена за това площадка. Определен е капацитет на компостиращата инсталация 6 200 тона/годишно или 11 454 m3 отпадъци на година.
Дейността включва четири поддейности:
Дейност 1. Изготвяне на работен проект за компостираща инсталация за разделно събрани зелени и дървесни отпадъци, обслужваща нуждите на община Марица, вкл. проект за довеждаща техническа инфраструктура. Подпомагане при съгласуване на изготвения работен проект с всички компетентни органи/лица и експлоатационни дружества до степен на готовност за възлагане извършването на оценка на съответствието по чл. 142, ал.6, т. 2 от ЗУТ – пълна проектна документация във всички части, съгласно изискванията на ЗУТ и Наредба 4/21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти и настоящата техническа спецификация.
Към всяка от проектните части следва да бъде представена обяснителна записка, работни чертежи и детайли, както и проектно-сметна документация, включваща количествени и количествено-стойностни сметки по приложимите части. Работният проект следва да включва минимални технически спецификации за технологичното оборудване, съобразно избраната технология за инсталацията за компостиране.
Дейност 2. Изпълнението на СМР включва изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и дървесни отпадъци, обслужваща нуждите на община Марица, вкл. изграждане на довеждаща техническа инфраструктура. Изпълнителят следва да изготви цялата необходима документация по време на строителството, съгласно Наредба №3/31.07.2003 г за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, до въвеждане на обекта в експлоатация.
Дейност 3. Доставка, монтаж и пуск на технологично оборудване, съоръжения и обзавеждане за инсталацията за компостиране на територията на Община Марица, съгласно избраната технология. Обучение на персонала за работа с инсталациите.
Дейност 4. Упражняване на авторски надзор по време на изпълнение на строителството, съгласно одобрения работен проект, в съответствие с изискванията на ЗУТ и подзаконовите нормативни актове за неговото прилагане и подписване на всички актове и протоколи по време на изпълнение на СМР, съгласно ЗУТ и Наредба №3/31.07.2003 г за съставяне на актове и протоколи по време на строителството, до въвеждане на обекта в експлоатация, посещение на обекта(строежа) по време на авторския надзор, консултации на строителната площадка при изпълнение на обекта, извършване на допустими от закона промени в проекта, чрез отразяване в екзекутивни чертежи при необходимост.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
2881946.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
330

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Договор № BG16M1OP002-2.005-0002-C01 от 04.06.2018 г., финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2021 г.“

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи със следния обхват: строителни дейности по обекти четврърта група, втора категория, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл.137 от ЗУТ.
Съгласно чл. 60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени.
Важно: Обстоятелството се удостоверява с посочване в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А.Годност на данните за вписването в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, а за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си, извършване на строителните работи обект на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи документ за вписване в ЦПРС, валиден към датата на сключване на договора.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участниците да са реализирали минимален общ оборот, през последните 3 (три) приключили финансови години (2015 г., 2016 г., 2017 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността.
Удостоверяване : Декларира се в еЕЕДОП, част IV, раздел Б.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се удостоверява/доказва с: 1. ГФО или неговите съставни части, когато публикуването им се изисква; 2. Справка за общия оборот;
2. Участниците в обществената поръчка следва да са застраховани за риска „Професионална отговорност в проектирането“ и „Професионална отговорност на строителя“ съгласно чл.171 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт.
Важно: За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, срок на застраховката) в еЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б.Икономическо и финансово състояние, за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл.171 ал.1 от ЗУТ, при лимит на отговорността, съгласно чл.5, ал.1 и 2 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката (обектът, предмет на поръчката е четврърта група, втора категория строежи.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи заверено копие на актуализирана/валидна застрахователна полица или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в еЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.


1. Участниците да са реализирали минимален общ оборот, през последните 3 (три) приключили финансови години (2015 г., 2016 г., 2017 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността, както следва: Всеки участник в процедурата: трябва да е реализирал общ оборот (нетни приходи от продажби) за последните три приключили финансови години (2015г., 2016г., 2017г.) в размер минимум 1 200 000,00 лв. (един милион и двеста хиляди лева);
2. Участниците в обществената поръчка следва да са застраховани за риска „Професионална отговорност в проектирането“ и „Професионална отговорност на строителя“ съгласно чл.171 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четврърта група, втора категория строежи ) или еквивалентна.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Участникът следва да разполага с проектантски екип и технически персонал за изпълнение на поръчката.Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на еЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, буква В: Технически и професионални способности (посочва се професионалната компетентност на лицата в това число: трите имена и позиция; Образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение); Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); Специфичен опит/Общ професионален опит (месторабота, период, длъжност).
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност на лицата.
ВАЖНО:
ЗА ПРОЕКТАНТСКИЯ ЕКИП И ЗА ТЕХНИЧЕСКИЯ ПЕРСОНАЛ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА СЕ ДОПУСКА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ ДА СЪВМЕСТЯВА ДЛЪЖНОСТИ.


Следва да разполага мин. със следния пр. екип и техн. п-л: Пр. екип: Р-л на пр.т. екип - пр. по част „Технологична“ - в. образ. с образ.-кв. ст. маг.”/“бак.“ или екв., в обл. на в. обр.„Техн. науки“ или екв., проф. напр. шифър 5.1 „Машинно инж-во“ или ш.5.2 „Електротехника, електроника и автоматика“ или ш. 5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, с-но „К-р на областите на в.образ.и проф. напр.“ приет с ПМС №125/2002 г. или екв. (к-то обр. е пр. в ч-на). Да прит.ППП с-но чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв. (к-то е пр. в др. д-а), със стаж по спец. мин.3г. Спец. опит в изр. на част „Технологична“ или екв. на инв. пр. фаза по см. на ЗУТ и Наредба№4/21.05.2001 г. за обхв. и с-то на инвест.пр. или екв. за стр. на обект - строеж от 4 група - 2 кат. или от по-висока к-я стр.от същата гр. или екв. (с-но з-то на д-та, в която у-ка е пр. опит) - мин.1 пр.; Пр. по част „Архитектурна“ - в.обр.с обр.- кв. степен „Маг“ или екв. в област на в. образ. „Технически науки“, или екв., проф. напр. ш.5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, с-но „К-р на обл. на в.о-е и пр.н-я“ приет с ПМС №125/2002 г. или екв. (к-то обр. е пр. в др д-ва). Да прит. ППП, с-но чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв. (к-то е пр. в др. д).Спец. опит в изр. на част „Архитектура“ или екв. на инв. пр. фаза по см.на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г. за обх.и с-то на инв. пр. или екв.за строит.на обект - строеж от 4група - 2кат. или от по-висока кат. стр. от същата гр. или екв. (с-но з-то на д-та, в к' уч.е придобил опит) - мин.1пр. Пр. по част „ВиК“ - в. обр.с обр.-кв. степен „Маг“/“Бак“ или екв.в област на вис. обр.е „Техн. науки“ или екв., проф.напр.ш.5.7 „Архитектура, строителство и геодезия“, с-но „Кл. на областите на в. обр. и проф.н-я“ приет с ПМС №125/2002 г. или екв. (к-то обр. е пр.в ч-а). Да прит. ППП, съгл. чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв. (к-то е пр.в др. д-ва). Спец, оп. в изр. на част „ВиК“ или екв. на инв. пр. фаза по см. на ЗУТ и Наредба №4/21.05.2001 г. за обхв. и с-то на инв. пр. или екв. за строит.на обект - строеж от 4 група - 2 кат. или от по-висока кат.стр.от същата група или екв. с-но з-то на д-та, в к-то уч-ка е прид. опит) - мин.1 проект. Пр по част „ОВК“ - в.обр. с обр.-кв. ст. „Маг“/“Бак“ или екв, в обл. на в. обр. „Техн.науки“ или екв., проф.напр. шифър 5.1 „Машинно инж-во“, с-но „Кл-р на обл. на в. образ. и проф.н-ия“ приет с ПМС №125/2002 г. или екв. (к-то обр. е пр. в др. д-ва). Да прит. ППП. Пр.по част „Електрическа“ - в. обр. с обр.-кв. ст. „Маг“/“Бак“ или екв. в обл. на в. обр. „Техн.науки“ или екв., пр.напр. ш. 5.2 „Елект-ника, електроника и авт-тика“, с-но „Кл-р на обл. на в. обр.и пр. н-я“ приет с ПМС №125/2002 г. или екв.(к-то обр. е пр. в ч-а). Да прит.ППП, с-но чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв.к.е пр. в др.д-ва).Пр. по част „Конструктивна“ - в.обр.с обр.- кв. ст. „Маг“/“Бак“ или екв. по с-ст „Строит. на сгр. и съоръжения/Пром.и граж. с-во или екв. (к обр. е пр в ч-а). Да прит. ППП, с-но чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП) или екв. (к пр. в др. д-а).Пр.по част „Геодезия и верт.планировка“ - в. обр.с обр.-кв.ст. „Маг“/“Бак“ или екв. по спец. „Геодезия“ или екв. (к обр. е пр. в ч-а). Да пр. ППП, с-о чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв. (к е пр. в др. д-ва).Пр.по част „Пътна“ -Да пр.ППП, с-но чл.230 от ЗУТ и ЗКАИИП или екв. (к. е пр. в др. д-ва).Пр. ч. „Пожарна безопасност“ - Да прит. ППП, с-но чл.230 от ЗУТ иЗКАИИП или екв. (к е пр. в др. д-ва).Техн. п-л за изп. на стр.:а) Р-л на екип: в.обр. в напр. на в. обр. „Арх., стр. и геодезия“ или екв., к обр. е пр. в ч-а;пр.опит–мин 5г.по спец.б) Техн.р-л - кв. "стр. инж", "инж" или "архитект", или със ср. обр. с 4 курс на об. и пр. пр.кв.в обл."Арх. и стр." и "Техн" или екв. п.р.на чл. 163а, ал. 3 от ЗУТ.по спец. мин.5г. в) Спец. „К-л на кач“,кв., уд.със сертификат за зав. обуч, в обл. на к-ла в/у кач. на изп. на с-то, за съот. на вл. в с-те стр. пр. със същ. изиск, за без-ст или екв;Спец. „Здравословни и безопасни условия на труд“,зав. курс на обуч. за дл. лице по здраве и безопасност или екв.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участникът, избран за изпълнител, при подписване на договора представя Гаранцията за изпълнение в размер на 1 % от общата цена на договора за обществена поръчка без включен ДДС. По отношение на гаранциите важат разпоредбите на чл. 111 от ЗОП. Гаранциите се предоставят в една от следните форми:
1. парична сума;
2. банкова гаранция;
3. застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

13/09/2018 (дд/мм/гггг)   16:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

14/09/2018 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

Община Марица, бул. Марица №57А

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. При представляване на участниците при отваряне на офертите от упълномощени представители, същите трябва да се легитимират с пълномощно.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

1. По отношение на участниците следва да не са налице основанията за отстраняване чл. 54, ал. 1 и чл. 55, ал. 1 от ЗОП.
Съгласно редакцията на ЗОП актуална към ДВ. бр.49 от 12 юни 2018г. национални основания за отстраняване са:
- осъждания за престъпления по чл. 194 – 208, чл. 213а – 217, чл. 219 – 252 и чл. 254а – 255а и чл. 256 - 260 НК (чл. 54, ал. 1, т. 1 от ЗОП); нарушения по чл. 61, ал. 1, чл. 62, ал. 1 или 3, чл. 63, ал. 1 или 2, чл. 228, ал. 3 от Кодекса на труда (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП); нарушения по чл. 13, ал. 1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност в сила от 23.05.2018 г. (чл. 54, ал. 1, т. 6 от ЗОП); наличие на свързаност по смисъла на пар. 2, т. 44 от ДР на ЗОП между кандидати/ участници в конкретна процедура (чл. 107, т. 4 от ЗОП); наличие на обстоятелство по чл. 3, т. 8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, контролираните от тях лица и техните действителни собственици; обстоятелства по чл. 69 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.
2. При желание от страна на участниците, всеки един може да извърши посещение на обекта,като огледите ще бъдат организирани всеки вторник до крайния срок за подаване на оферти в часовете от 10,00 до 12,00 часа след предварително заявяване.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в 10-дневен срок от:
1. изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация.
2. в случаите по чл. 196, ал. 5 от ЗОП - уведомяване за съответното действие, а ако лицето не е уведомено - от датата, на която е изтекъл срокът за извършване на съответното действие.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 09/08/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва