Деловодна информация
00338
АО-05-03-5606 20/07/2018 (дд/мм/гггг)
не
00338-2018-0021 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Разград 000505910
бул.Бели Лом №37А
Разград BG324 7200 България
Виргиния Станкова и Иванка Белева +359 618173/+359 618178
obstina@razgrad.bg +359 84660090

Интернет адрес/и

www.razgrad.bg

http://op.razgrad.bg


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://op.razgrad.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20180713zNCi2861548
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Община Разград 000505910
бул.Бели Лом №37А
Разград BG324 7200 България
Силвия Янева +359 84618213
obstina@razgrad.bg +359 84660090

Интернет адрес/и

www.razgrad.bg

http://op.razgrad.bg

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Основен ремонт на тротоари в гр. Разград и ремонт на плочник пред паметника в с. Осенец“
45233161      
Строителство

Поръчката обхваща изпълнение на строителни работи за ремонт на тротоари в гр. Разград, както следва:Ремонт на тротоар по улица „Васил Левски“ от ул. „Гаврил Кръстевич“ до ул. „Северен булевард „от източна страна;Ремонт на тротоар по улица „Бели Лом“ от ул. „Васил Левски“ до ул. „Паркова“ от северна страна(пощата).Основния ремонт на тротоари в гр.Разград е с обща квадратура – 1260 м2 и изпълнение на строително- монтажни работи по ремонт плочник пред паметника в село Осенец и обхваща 46 м2 плочник с подробно описание в техн. спецификация към документацията.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
84266.66      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45233161      
II.2.3) Място на изпълнение
BG324

гр. Разград, област Разград и село Осенец, общ. Разград

? Поръчката обхваща изпълнение на строителни работи за ремонт на тротоари в гр. Разград, както следва:
- Ремонт на тротоар по улица „Васил Левски“ от ул. „Гаврил Кръстевич“ до ул. „Северен булевард „от източна страна;
- Ремонт на тротоар по улица „Бели Лом“ от ул. „Васил Левски“ до ул. „Паркова“ от северна страна(пощата).
Ремонтните работи се състоят в демонтаж на стари тротоарни плочи, като годните се натоварват и транспортират до Бизнес зона „Перистър“ гр. Разград. Отпадъците, включително асфалтови, бетонови се извозват на депо. Демонтаж на стари бетонови ивици, изкопни работи за оформяне на новото легло на настилката за трошен камък с деблина 10 см и направа на тротоарна настилка от вибропресовани бетонови плочи 40/40/5 и 1 ред тактилни плочи 30/30/5 см върху пясък 6 см, фугиране с пясък, като през 10 м се правят дилатационни фуги. По ул. „Були Лом“ в участъка пред пощата се изпълнява отводнителна канал 40/40/30 см с алуминиева решетка и заустен в уличен отток на ул. „Бели Лом“.
Основния ремонт на тротоари в гр.Разград е с обща квадратура – 1260 м2 съобразно финансовите средства на Възложителя.
? Поръчката обхваща изпълнение на строително- монтажни работи по ремонт плочник пред паметника в село Осенец
Ремонтните работи се състоят в частично демонтиране на стари плочи върху пясък, които са пропаднали и повдигане на леглото, пренареждане на старите плочи. Подмазване с циментова замазка чела на стъпала.
Ремонта обхваща 46 м2 плочник, съобразно финансовите средства на Възложителя.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
84266.66      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
90

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Относно мястото на изпълнение. Мястото за изпълнение на поръчката е гр. Разград, област Разград:
- тротоар по улица „Васил Левски“ от ул. „Гаврил Кръстевич“ до ул. „Северен булевард „ от източна страна;
- тротоар по улица „Бели Лом“ от ул. „Васил Левски“ до ул. „Паркова“ от северна страна(пощата).
- плочник пред паметника в село Осенец, общ. Разград.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Всеки участник в процедурата трябва да е регистриран от III до V категория, четвърта група строежи от благоустройствената инфраструктура в Централния професионален регистър на строителя. Чуждестранните участници доказват съответствието си с вписване в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Изискването се отнася и за членовете на обединение, които ще изпълняват строително-монтажни работи.
При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в еЕЕДОП (Образец), попълнен в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел А – Годност;На основание чл. 67, ал. 5 от ЗОП възложителят може да изисква от участниците по всяко време да представят всички или част от документите, чрез които се доказва информацията, посочена в еЕЕДОП, а именно: Копие от удостоверения или талони за регистрация или други еквивалентни документи, когато това е необходимо за законосъобразното провеждане на процедурата. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители, съответствието с критерия за подбор се доказва и от тях, съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват.Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител, да представи документи по чл. 60, ал.1 от ЗОП – заверено от участника копие на удостоверение за вписване в Централния професионален регистър на строителя към Камарата на строителите в България, а за чуждестранни лица-в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка в която са установени.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

При подаване на офертата, на основание чл.67, ал.1 ЗОП, участникът декларира съответствието с посочения критерии за подбор в еЕЕДОП (Образец), с посочване на информация за размера на застрахователната полица, нейният номер, срок на валидност и от кого е издадена, попълнена в съответната част, а именно: част IV Критерии за подбор, раздел Б.Изискването за застраховка за професионална отговорност на лицата по чл. 171, ал. 1 от ЗУТ не се прилага за лице от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, което се установява на територията на Република България и е предоставило еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се доказва с представяне на заверено копие на застрахователна полица за „Професионална отговорност в строителството“ или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени.

Участникът, следва да има и да поддържа за целия период на изпълнение на договора за обществена поръчка, валидна застраховка „Професионална отговорност в строителството” с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, по силата на чл. 171, ал. 1 от ЗУТ за лица регистрирани на територията на Република България или еквивалентна за чуждестранни лица, в съответствие със законодателството на държавата в която са установени.
*При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Изискуемата информация относно изискването за техн. и проф.способности се удостоверява чрез попълване на: 1. Част IV, Раздел В от еЕЕДОП с посочване на информация за строителството с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се доказва със Списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания.2.Участникът попълва от раздел Г: Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление, в Част IV: „Критерии за подбор“ еЕЕДОП.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал.6 от ЗОП изискването се доказва със Сертификат/и, издаден/и от акредитирани лица, за контрол на качеството, удостоверяващ/и внедрената система за качество, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001:2008/ БДС ЕN ISO 9001:2015 или еквивалентен (с обхват в областта на строителство).3.Участникът попълва Част ІV, раздел В на еЕЕДОП.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването се удостоверява с представяне на Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и/или на членовете на ръководния състав, включени или не в структурата на участника, включително тези, които отговарят за контрола на качеството, за изпълнение на строителството.

1.Участникът следва да има изпълнено строителство с предмет и обем идентично или сходно с тези на поръчката, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата.Под „строителство идентично или сходно“ с предмета на обществената поръчка следва да се разбира СМР/СРР свързани с изграждане и/или реконструкция и/или рехабилитация и/или основен ремонт и/или еквивалентна дейност на тротоарни настилки в обеми не по малко от 1300 кв.м.;2.Участникът трябва да прилага система за управление на качеството, съответстваща на стандарт БДС ЕN ISO 9001:2008/БДС ЕN ISO 9001:2015(валиден) или еквивалентен (с обхват в областта на строителство).Възложителят ще приеме и други еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки, както и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството.3.Участникът трябва да разполага с ръководен и/или технически персонал за изпълнение на поръчката, както следва:1.Технически ръководител на обекта – изисква се да е строителен инженер с образователна степен „Бакалавър“ или „магистър” или еквивалентна, специалност Транспортно и/или Пътно строителство или еквивалентна или ССС или еквивалентна или средно образование с четиригодишен курс на обучение със специалност транспортно/пътно строителство или ССС или еквивалентна.; Да притежава професионален опит по специалността минимум 3 (три) години. Да има опит на управленска/ръководна/координираща позиция на минимум 1 (един) строителен обект с предмет еднакъв или сходен с предмета на обществената поръчка. 2.Координатор по безопасност и здраве – Строителен инженер или строителен техник или друга еквивалентна специалност със завършен курс за Координатор по безопасност и здраве или еквивалент.3.Отговорник по качеството – Строителен инженер по специалност Транспортно строителство“, „Пътно строителство“, ПГС, ССС или еквивалентна или средно образование с четиригодишен курс на обучение, специалност в област Строителство или еквивалентно, със завършен курс за контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентен.
Участниците могат да се позоват на капацитета на трети лица, независимо от правната връзка между тях, по отношение на критериите, свързани с икономическото и финансовото състояние, техническите способности и професионалната компетентност.
*При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението. В случай, че ще бъдат използвани подизпълнители, последните трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Участник в процедура за възлагане на общ. поръчка може да бъде всяко бълг. или чужд. ФЛ или ЮЛ или техни обединения,както и всяко друго образувание,което има право да изпълнява строителство по предмета на наст. общ. поръчка,съгласно законодателството на държавата,в която е установено.Клон на чужд. лице може да е самостоятелен кандидат участник в , ако може самостоятелно да подава оферти и да сключва договори съгласно законодателството на държавата, в която е установен.
Участниците се представляват от лицата,представляващи ги по закон или от лица, специално упълномощени за настоящата процедура,което се доказва с нотариално заверено пълномощно-оригинал или нотариално заверено копие/препис.При подаване на офертата у-кът декларира липсата на основанията за отстраняване и съответствието с критериите за подбор чрез представяне на еЕЕДОП,като в изискванията към документацията на настоящата поръчка са посочени указанията за попълването му.Продължава в т.VI.3 ...
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

17/08/2018 (дд/мм/гггг)   17:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 3

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/08/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

Стая №102, намираща се в административната сграда на Община Разград, гр.Разград, бул.Бели Лом №37А

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Участникът може се позовава на капацитета на трети лица, но трябва да може да докаже,че ще разполага с техните ресурси, като представи документи за поетите от третите лица задължения.Третите лица трябва да отговарят на съответните критерии за подбор, за доказването на които кандидатът или участникът се позовава на техния капацитет и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.Участниците посочват в заявлението или офертата подизпълнителите и дела от поръчката, който ще им възложат, ако възнамеряват да използват такива. В този случай те трябва да представят доказателство за поетите от подизпълнителите задължения.Ако участникът използва подизпълнители, последните трябва да отговарят на съответните критерии за подбор съобразно вида и дела от поръчката, който ще изпълняват, и за тях да не са налице основания за отстраняване от процедурата. От п-рата ще бъде отстранен у-к, за който са налице основанията по чл.54, чл.55, ал.1, т.1, т.2/професия „строител“ или дейност „строителството“/„извършване на СМР“/т.3-5 и чл.107 от ЗОП, за когото са налице обстоятелствата по чл. 3, т. 8 от ЗИФОДРЮДРСЛТДС, както и който не посочи действителния собственик ЗМИП или откаже да удължи срока на валидност на офертата си или предложи цена по-висока от прогнозната. Когато е налице някое от основанията за отстраняване, но са предприети мерки за надежност по чл.56 от ЗОП, то те се описват в еЕЕДОП.Необходимата информация за задълженията,свързани с данъци и осигуровки,опазване на околната среда,закрила на заетостта и условията на труд,които са в сила в Република България и относими към предмета на поръчката са както следва:Национална агенция по приходите,тел. 0700 18 700,интернет адрес: http://www.nap.bg;Министерство на околната среда и водите-София1000, ул. "У. Гладстон" № 67,Телефон: 02/ 940 6331,Интернет адрес: http://www3.moew.government.bg, Министерство на труда и социалната политика-Интернет адрес: http://www.mlsp.government.bg,София 1051, ул. Триадица №2, Телефон: 02 / 811 944;Документите за участие се представят в запечатана опаковка по посочения в документацията начин и съдържаща Опис на документите, еЕЕДОП,Техническото предложение Обр.3, декл-я обр.4, д-нт за упълномощаване ако е приложимо,д-ция за конфиденциалност на информацията/ако е приложимо, д-екл-я със запознаване с обекта и Запечатан непрозрачен плик с надпис „Предлагани ценови параметри ", в който се поставя „Ценовото предложение”обр.№ 5/на хартиен и магнитен носител CD или DVD/, който се поставя в общата опаковка на офертата.Възложителят изисква гаранция за изпълнение в размер на 3% от стойността на договора без ДДС.Гаранцията се предоставя в една от следните форми:парична сума,банкова гаранция или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Условията и сроковете за задържане или освобождаване на гаранцията за изпълнение се уреждат в договора за обществена поръчка.Гаранциите във формата на парична сума могат да се внасят по банков път по сметка на Община -BG76TEXI95453305971800;BIC: TEXIBGSF, Тексим Банк АД,клон Разград.В случай,че участникът избере да представи„банкова гаранция“,то същата трябва да бъде безусловна,неотменима и изискуема при първо писмено поискване,в което Възложителят заяви,че изпълнителят не е изпълнил задължение по договора за възлагане на обществената поръчка, в оригинал и с валидност 60 шестдесет дни след изтичане на последния гаранционен срок по договора.На основание чл.181,ал.2 от ЗОП,във връзка с чл.61 от ППЗОП,при провеждане на настоящата процедура се допуска оценката на техническите и ценовите предложения на участниците преди разглеждане на документите за съответствие с критериите за подбор.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП пред Комисия за защита на конкуренцията
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Община Разград
бул.Бели Лом №37А
Разград 7200 България
obstina@razgrad.bg +359 84618173
www.razgrad.bg +359 660090

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 20/07/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва