Деловодна информация
00833ВСС
ВСС-6437 01/06/2018 (дд/мм/гггг)
не
00833-2018-0008 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Висш съдебен съвет 121513231
ул. Екзарх Йосиф №12
София BG411 1000 България
Петър Станков +359 29151936
p.stankov@vss.justice.bg +359 29151930

Интернет адрес/и

http://www.vss.justice.bg/

http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20180530InOp2887032
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Съдебна власт

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„РЕКОНСТРУКЦИЯ И РЕМОНТ НА АВАРИРАЛА ПРИСТРОЙКА И ОСНОВНА СГРАДА НА СЪДЕБНА ПАЛАТА ГР. КАРЛОВО, УЛ. “ДИМИТЪР СЪБЕВ” № 4“
45200000      
Строителство

Извършване на реконструкция и ремонт на аварирала пристройка и основна сграда на Съдебна палата гр. Карлово, находящи се на ул. “Димитър Събев” № 4“ - обект IV категория съгласно чл. 137, ал.1, т.4, буква „б“ и „д“ от Закона за устройство на територията, както и съгласно чл. 9, ал. 1 и чл. 8, ал. 2 от Наредба № 1 от 2003 г. за номенклатура на видовете строежи.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1420000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45200000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG42

гр. Карлово, ул. “Димитър Събев” № 4“

Реконструкция и ремонт на аварирала пристройка и основна сграда на Съдебна палата гр. Карлово, находящи се на ул. “Димитър Събев” № 4“, съгласно одобрен и съгласуван технически инвестиционен проект по части:
-Част „Архитектурна“
-Част „Конструкции - конструктивно становище, Конструктивно обследване“
-Част „Електрическа – сградни инсталации”
-Част „Електрическа – слаботокови инсталации с четири подсистеми”
-Част „ВиК”
-Част „ОВК“
-Част „Енергийна ефективност“
-Част „Газификация“
-Част „План за безопасност и здраве“
-Част „Проект за управление на строителните отпадъци“
-Част “Проект за организация и изпълнение на строителството”
-Част „Паркоустройство и озеленяване“
-Част Пожарна безопасност
-Количествени сметки
Критериите по-долу
 
ДА Организация и изпълнение на поръчката    40
Предложен срок за изпълнение    10
Цена
50
II.2.6) Прогнозна стойност
1420000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
365

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Като продължителност на поръчката в раздел II.2.7.) е посочен максималният срок за изпълнение, който участникът може да предложи, в съответствие с предвиденото в раздел "Срок за изпълнение на СМР" към Документацията за участие.
Посочената в р. II.1.5) от настоящото обявление прогнозна стойност е максимално допустима и предложената цена за СМР заедно с непредвидените разходи не може да я надхвърля
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участниците да са вписани в Централния професионален регистър на строителя и да притежават валидно удостоверение за вписване в посочения регистър за изпълнение на строежи със следния обхват: строителни дейности за обекти ПЪРВА група, ЧЕТВЪРТА категория или по-висока, съгласно ЗУТ (чл.137, ал.1, т.4 ,буква „б“ и „д“ от ЗУТ) жилищни и смесени сгради със средно застрояване; сгради и съоръжения за обществено обслужване с разгърната застроена площ от 1000 до 5000 кв.м или с капацитет от 100 до 200 места за посетители) и Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи, към момента на подаване на офертата, а за чуждестранните лица, които имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава-членка на ЕС или на друга държава-страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, за посочения обхват на дейности (ако е приложимо).
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел А „Годност“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). На съответното място участникът посочва данни за номер, дата и издател на документа за регистрация/вписване, както и данни за каква група и категория дейност е регистриран/вписан. Чуждестранните лица посочват данни за документ, удостоверяващ правото им да извършват съответната дейност съгласно законодателството на държавата, в която са установени, или се позовават на нормативния акт и съответното правно основание, по силата на което имат право да извършва дейността.
В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката. За чуждестранните лица, които имат право да извършват такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюзили, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария – валиден еквивалентен документ, доказващ вписването на участника в съответен регистър на тази държава или правото му да извършва съответната дейност съгласно законодателството на държавата, в която е установен.
В случаите на чл. 67, ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката. В случай, че участникът е чуждестранно лице , което има право да извършва такава дейност по законодателството на държава - членка на Европейския съюзили, на друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария, той представя копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката или в случаите на чл.25а от Закон за камарата на строителите (ЗКС) - документа по чл. 25а, ал.4 от ЗКС.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

В съответствие с чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП участниците следва да имат застраховка "Професионална отговорност" съгласно чл. 171 от ЗУТ с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Б „Икономическо и финансово състояние“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), т. 5 като предоставя информация относно: документа (номера, датата на издаване и издателя на застрахователната полица); предмет на застраховката (застрахователно покритие); срок на валидност на застраховката.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:
Копие на валидна застрахователна полица за застраховка „Професионална отговорност в строителството" съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с изискуемото покритие или еквивалентен документ (за чуждестранните лица), в случай, че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни.


Участникът трябва да има валидна застраховка за риск „Професионална отговорност на строителя“ съгласно чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж (обектът предмет на поръчката е ПЪРВА група, ЧЕТВЪРТА категория строежи, съгласно чл.137, ал.1, т.4 буква „б“ и „д“/жилищни и смесени сгради със средно застрояване; сгради и съоръжения за обществено обслужване с разгъната застроена площ от 1000 до 5000 кв. м. или капацитет от 100 до 200 места за посетители/ и Наредба №1 от 30.07.2003 г. за номенклатура на видовете строежи), съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ, съгласно чл. 171а от ЗУТ. (чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП).
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участниците следва да разполагат с опит за изпълнение на поръчката, изразяващ се в изпълнена дейност/и с предмет и обем, идентичен или сходен с този на поръчката за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата съгласно чл. 63, ал. 1, т. 1, б. "а" от ЗОП.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В „Технически и професионални способности“ т. 1а от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като предоставя информация относно: строителни дейности, които са изпълнени от него и които са идентични или сходни с предмета и обема на поръчката, с посочване на стойност на изпълненото строителство, дата, на която е приключило изпълнението, място, вид и обем на строителството, дали последното е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, получател, лице за контакт, телефон, ел. поща.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор e:Списък на строителството, идентично или сходно с предмета на поръчката, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на изпълнените дейности, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания, съгл. чл. 64, ал. 1, т. 1 от ЗОП, получател, лице за контакт, телефон, ел. поща.
2.Участникът следва да има внедрени системи за управление на качеството и за опазване на околната среда в областта на строителството, съгласно посоченото по-долу.
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел Г „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП). На съответното място участникът посочва данни за номер, дата и издател на сертификата, стандарта, предмета (обхвата) на сертификация и срока на валидност.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документи за доказване на съответствието с поставените критерии за подбор са:Копия на валидни сертификати, съгласно чл. 64, ал. 3 и ал. 4 от ЗОП или други документи за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, съответно за опазване на околната среда, удостоверяващи съответствието с поставените критерии за подбор.
3. Участникът следва да разполага с необходимите човешки ресурси (персонал и ръководен състав с професионална компетентност за изпълнението на поръчката).
При подаване на офертата участникът декларира съответствието си с критерия за подбор чрез попълване на: част IV, раздел ,,В“ „Технически и професионални способности“, т.6 от ЕЕДОП. На съответното място участникът посочва експертния персонал, ангжиран за изпълнение на поръчката, с попълнена информация относно професианалната квалификация на всеки експерт – образование и професионален опит съобразно долупосочените минимални изисквания.В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор е:Списък на персонала, който ще изпълнява поръчката, и на членовете на ръководния състав, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионална компетентност-образование и опит на лицата.


1.Участникът следва да е изпълнил за последните пет години, считано от датата на подаване на офертата, дейност/дейности по строителство с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката:
Под "сходно" с предмета на обществената поръчка строителство се разбира: изграждане на нова сграда за обществено обслужване и/или основен ремонт и/или реконструкция на сграда за обществено обслужване, съгласно т.1, т.2а-в, т.4, т. 6 и т.8 от Приложение № 2 към Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи.
Под „сходно“ с обема на поръчката строителство се разбира: изграждане на нова сграда за обществено обслужване и/или основен ремонт и/или реконструкция на сграда за обществено обслужване четвърта категория или по-висока, с минимален обем на РЗП на сградата 1000 кв. м. и/или минимален капацитет на сградата 100 места, включително за посетители, съгласно чл.137, ал.1, т.4 б. „б“ и „д“ от ЗУТ и Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи.
Под „изпълнена дейност по строителство“ се разбира такава, която независимо от датата на възлагането ?, е приключила в посочения по-горе период.
2.Участникът следва да притежава сертификация в областта на строителството по стандарти:
-за качество-по EN ISO 9001:2008/2015 - система за управление на качеството или еквивалент на стандарта или други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, с предметен обхват: строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт на сгради.
-за опазване на околната среда-ISO 14001:2004/2015 или еквивалент на стандарта или други доказателства за еквивалентни мерки за опазване на околната среда, с предметен обхват: строителство и/или реконструкция, и/или основен ремонт на сгради.
3.Участникът трябва да разполага с персонал и с ръководен състав с професионална компетентност за изпълнението на поръчката, както следва:
–Технически ръководител с професионална квалификация - с образование висше или средно специално: строителен инженер, специалност „Промишлено и гражданско строителство“ или “Строителство на сгради и съоръжения“, или еквивалентна, или строителен техник /средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита съответна професионална квалификация/, специалност „Архитектура и строителство“ или еквивалентна, отговарящ на изискванията съгласно нормата чл. 163а от ЗУТ или еквивалент на изискванията на цитираната разпоредба; който е изпълнявал същата позиция за минимум два обекта, представляващи сгради за обществено обслужване съгласно Приложение № 2 към Наредба № 1/30.07.2003г. за номенклатурата на видовете строежи.
–Електро инженер - висше образование, минимум 5 години професионален опит.
–Инженер Отопление, Вентилация и Климатизация - висше образование, минимум 5 години професионален опит.
–ВиК инженер - висше образование, минимум 5 години професионален опит.
–Експерт ЗБУТ, изпълняващ функции Координатор по безопасност и здраве – отговарящ на изискванията съгласно чл. 5, от Наредба № 2 от 2004г. за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд при извършване на СМР или еквивалент на изискванията на цитираната разпоредба.
–Експерт „Пожарна и аварийна безопасност - висше образование, минимум 5 години професионален опит.
-Експерт „Охранителни системи“ - висше образование, минимум 5 години професионален опит.
Забележка – един експерт може да съвместява повече от една позиция в екипа.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят отстранява от участие в поръчката участник, когато:1.е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление по чл.108а, чл.159а–159г, чл.172, чл.192а, чл.194–217, чл.219–252, чл.253–260, чл.301–307, чл.321, 321а и чл. 352–353е от Наказателния кодекс; 2.е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление, аналогично на тези по т.1 в друга държава членка или трета страна;3.има задължения за данъци и задължителни осигурителни вноски по смисъла на чл. 162, ал.2, т.1 от ДОПК и лихвите по тях към държавата или към общината по седалището на възложителя и на участника или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, освен ако е допуснато разсрочване, отсрочване или обезпечение на задълженията или задължението е по акт, който не е влязъл в сила;4.е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 от ЗОП. Продължава в раздел VI.3).
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

29/06/2018 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

02/07/2018 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр. София, ул. Екзарх Йосиф 12, административна сграда на ВСС

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

5.е установено, че: а)е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор;б)не е предоставил изискваща се информация, свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълнението на критериите за подбор; 6.е установено с влязло в сила наказателно постановление или съдебно решение нарушение на чл.61, ал.1, чл.62, ал.1 или 3, чл.63, ал.1 или 2, чл.118, чл.128, чл.228, ал.3, чл.245 и чл.301–305 от КТ или чл.13, ал.1 от Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност или аналогични задължения, установени с акт на компетентен орган съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен;7.е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен.Възложителят отстранява от участие в поръчката участник, за когото е налице и някое от следните обстоятелства:1. обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъдебно споразумение с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от Търговския закон, или е преустановил дейността си, а в случай че участникът е чуждестранно лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен;2. сключил е споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията, когато нарушението е установено с акт на компетентен орган;3.доказано е, че е виновен за неизпълнение на договор за обществена поръчка или на договор за концесия за строителство или за услуга, довело до предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора.Възложителят отстранява от участие в поръчката участник:-за когото е приложима забраната по чл.3, т.8 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС и не са приложими изключенията съгласно чл. 4 от закона;-за когото е налице несъответствие с чл.101, ал.9-11 и в случаите на чл.107 от ЗОП. Липсата на основанията за отстраняване се декларира в ЕЕДОП. Участниците могат да се възползват от възможността по чл.56 от ЗОП, като представят мерки за надеждност.Гаранция за изпълнение и гаранция за обезпечаване на авансово предоставени средства.Определеният изпълнител на поръчката представя при подписването на договора гаранция за изпълнението му в размер на 5% от стойността на договора без ДДС.Гаранцията за изпълнение се представя по избор на участника в една от следните форми:Парична сума, платима по следната банкова сметка:БНБ-ЦУ,IBAN:BG60BNBG96613300173801,BIC:BNBGBGSD;Банкова гаранция в полза на възложителя-оригинал.Същата следва да бъде безусловна, неотменима и платима при първо писмено поискване, в което възложителят заяви, че изпълнителят не е изпълнил задължение по договора или че го е развалил поради виновно неизпълнение на изпълнителя. Застраховка обезпечаваща изпълнението по договора за поръчка чрез покритие на отговорността на изпълнителя.Банковата гаранция/застраховката следва да: е валидна за срок от датата на подписване на протокол обр. №2 за откриване на строителната площадка до мин. 30 календарни дни след подписване на Удостоверение за въвеждане в експлоатация–за размер равняващ се на 60% от гаранцията за изпълнение; е валидна за срок от мин. 30 календарни дни след изтичане на гаранционния срок на изпълнените СМР–за размер равняващ се на 40% от гаранцията за изпълнение. При изпълнение на договора изпълнителят има право на авансово плащане в размер на 20 % от стойността на договора срещу представяне на гаранция за обезпечаване на авансово предоставените средства, покриваща 100% размера на тези средства.Гаранцията за авансово предоставените средства се представя в една от следните форми: парична сума, платима по горепосочената банкова сметка; безусловна, неотменяема банкова гаранция в полза на възложителя/застраховка със срок на валидност до окончателното възстановяване на авансово предоставените средства

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП. На обжалване подлежат и действия или бездействия на възложителя, с които се възпрепятства достъпът или участието на лица в процедурата. Жалбата се подава в 10-дневен срок от уведомяване за съответното действие, а ако лицето не е уведомено – от датата, на която е изтекъл срокът за извършване на съответното действие.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Висш съдебен съвет
ул. Екзарх Йосиф 12
София 1000 България
vssop@vss.justice.bg +359 29151936
http://www.vss.justice.bg +359 29151930

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 01/06/2018 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва