Деловодна информация
2538
ОПИ-1282 15/11/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
15/11/2017 (дд/мм/гггг)
2538-2017-0018 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Прокуратура на Република България - главен прокурор 121817309
бул. Витоша № 2, Съдебна палата
София BG411 1000 България
Евгения Кънева +359 28036034
ekuneva@prb.bg +359 29633373

Интернет адрес/и

http://www.prb.bg/bg/

http://www.prb.bg/bg/obshestveni-porchki/elektronni-prepiski/otkrita-procedura-za-vzlagane-na-obshestvena-po-26/


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.prb.bg/bg/obshestveni-porchki/elektronni-prepiski/otkrita-procedura-za-vzlagane-na-obshestvena-po-26/
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Прокуратура на Република България - главен прокурор 121817309
Информационен център“ на Прокуратурата на Република България, бул.”Витоша” № 2, Съдебна палата, партер, стая № 79, Регистратура на главен прокурор.
София BG411 1000 България
Евгения Кънева +359 28036034
ekuneva@prb.bg +359 29633373

Интернет адрес/и

http://www.prb.bg/bg/

http://www.prb.bg/bg/obshestveni-porchki/elektronni-prepiski/otkrita-procedura-za-vzlagane-na-obshestvena-po-26/

НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

надзор за законност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Национална следствена служба - изготвяне на конструктивно становище с проект за отстраняване на възникнали дефекти и извършване на СМР на подземен паркинг, находящ се в гр. София, бул. "Г.М. Димитров ОПИ-1282
45000000      
Строителство

Обект на поръчката: Национална следствена служба - изготвяне на конструктивно становище с проект за отстраняване на възникнали дефекти и извършване на СМР на подземен паркинг, находящ се в гр. София, бул. "Г.М. Димитров" № 42
Местонахождение на имота: гр. София, бул. "Г.М. Димитров" № 42, Община: Столична, район „Изгрев“, Област: София-град
Фази на проектиране: Технически проект
Категория на обекта: Четвърта категория съгласно чл.137, ал.1, т.4, буква „б“ и чл. 8, ал. 2, т. 6 от Наредба № 1 от 30 юли 2003г. за номенклатурата на видовете строежи
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1000000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

Място на изпълнение на поръчката е гр. София,, бул. „Г.М. Димитров“ № 42“, Национална следствена служба.

Предметът на обществената поръчка включва:
Изработване на инвестиционен проект във фаза „Технически“. При разработване на проектната документация Изпълнителят е необходимо да изготви конструктивно обследване, включващо комплекс от задачи с цел оценка на моментното състояние на стоманобетонната конструкция и предвиждане на дейности по възстановяване и укрепване на подземния паркинг.
Упражняване на авторски надзор по време на строителството по всички частни на инвестиционния проект.
Доставка на необходимите материали и оборудване за изпълнение на строителните и монтажни работи /СМР/.
Извършване на предвидените за изпълнение на проекта СМР.
Единични и комплексни 72-ва часови изпитания на машини и инсталации при експлоатационни условия.
Изработване на изпълнителна и екзекутивна документация.
Кадастрално заснемане на строежа и получаване на удостоверение по чл. 54а, ал. 2 и ал. 3 от ЗКИР.
Всички дейности по приемане на строежа и въвеждането му в експлоатация от органа, издал разрешението за строеж
Критериите по-долу
 
ДА СИП - срок за изпълнение на поръчката. Срокът за изпълнение на поръчката се представя в календарни дни и се определя по формулата: СИП = С1 + С2, където:    30
Подпоказателят С1-„Срок за изпълнение на инвестиционно проектиране“ е с макс. бр. точки - 3 т. Оценката по този подпоказател се определя по формулата: С1 = (Срmin/Срi )x3    3
Подпоказателят С2-„Срок за изпълнение на строително-монтажните работи (СМР)“ е с макс. бр.точки - 27 т. Оценката по този подпоказател се определя по формулата: С2 = (Срmin/Срi )x27    27
Цена
70
II.2.6) Прогнозна стойност
1000000.00      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
330

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Оценките по показател ценово предложение(ЦП) се изчислява по формулата ЦП=П1+П2. П1– "Обща цена за инвестиционно проектиране и упражняване авторски надзор " е с макс. бр. точки - 7т. и се определя по формулата:П1=(Ц min/Цi) x 7.
П2 - „Обща цена за изпълнение на строително-монтажните работи (СМР)“ е с максимален бр. точки-63т. и се определя по формулата П2 = (Ц min/Цi) x 63
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът трябва да има регистрация в Централния професионален регистър на строителя (ЦПРС) към Камарата на строителите в България за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът- първа група, четвърта категория съгласно чл. 8, ал. 2, т. 6 от Наредба № 1 от 30 юли 2003г. за номенклатурата на видовете строежи, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри, съгласно законодателството на държавата, в която са установени. В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителство. Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва:
При подаване на оферта участниците попълват раздел А: „Годност“ в Част IV: „Критерии за подбор“ от Единен европейски документи за обществени поръчки (ЕЕДОП). В случаите на чл. 67, ал. 5 от ЗОП:
Участникът следва да представи заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката - за повече информация: http://register.ksb.bg/.
В случай че участникът е чуждестранно лице, на този етап той може да представи валиден еквивалентен документ, издаден от компетентен орган на държавата, в която е установен, доказващ вписването на участника в съответен регистър на тази държава.
В случаите на чл. 67, ал. 6 от ЗОП: Преди сключване на договор за обществена поръчка, възложителят изисква от участника, определен за изпълнител да представи заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обектът на поръчката - за повече информация: http://register.ksb.bg/. В случаите когато строителят е лице, което има право да извършва такава дейност по законодателството на държавата, в която е установено, във вр. с чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП, преди сключването на договора следва се впише в ЦПРС по реда на Закона за камара на строителите и да представи заверено копие на Удостоверение за вписване в ЦПРС към Строителната камара за изпълнение на строежи от категорията строеж, в която попада обекта на поръчката.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството и проектирането по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж - IV (четвърта), съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ, съгласно чл. 171а от ЗУТ. (чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП).Съответствието си с поставения критерий за подбор, участниците декларират както следва:При подаване на оферта участниците попълват поле 5 на раздел Б: Икономическо и финансово състояние в Част IV: „Критерии за подбор“ от ЕЕДОП.
В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП, документ за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор:
Доказателства за наличие на застраховка „Професионална отговорност“ (чл. 62, ал. 1, т. 2 от ЗОП), в случай че същите не са достъпни чрез пряк и безплатен достъп до съответната национална база данни, а за чуждестранните лица - еквивалентна застраховка за професионална отговорност или гаранция в друга държава - членка на Европейския съюз, или в страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство.
Когато по основателна причина участникът не е в състояние да представи поисканите от възложителя документи, той може да докаже своето икономическо и финансово състояние с помощта на всеки друг документ, който възложителят приеме за подходящ.


Участникът трябва да има застраховка „Професионална отговорност“ на участниците в строителството и проектирането по чл. 171 от ЗУТ, покриваща минималната застрахователна сума за тази категория строеж - IV (четвърта), съгласно Наредба за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или съответен валиден аналогичен документ, съгласно чл. 171а от ЗУТ. (чл. 61, ал. 1, т. 2 от ЗОП).
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участниците (У) да са изпълнили дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на обществената поръчка(ОП). (У) попълват поле 1а и 1б) от раздел „В“ в Част IV: „Критерии за подбор“ ЕЕДОП. В случаите на чл.67,ал.5 и ал.6 от ЗОП се представя Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на ОП, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга. Списък на строителството (С), идентично или сходно с предмета на ОП, придружен с удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема на изпълнените дейности, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. 2. (У) да разполагат с необходимия брой лица, които да отговарят за контрола на качеството и лица, които ще изпълняват С. В Част ІV, Раздел В, т. 2 от ЕЕДОП, (У) декл. съответствието с мин. изискване чрез посочване на професионална компетентност(ПК) /посочва се придобитото образование/ квалификация, посочване на дата, № и издател на документа за придобито образование/квалификация, както и данни за месторабота, период, длъжност, основни функции и др./ на лицата, които ще вземат участие при изпълнение на С.В случаите на чл. 67,ал.5 и ал.6 от ЗОП се представя:Списък на лицата, които ще отговарят за контрола на качеството и за изпълнение на С. 3. (У) да разполагат с персонал и с ръководен състав с определена ПК за изпълнението на ОП. В Част ІV, Раздел В,т.6 от ЕЕДОП, (У) декл. съответствието с мин. изискване, чрез посочване на ПК /с посочване на придобитото образование/квалификация, посочване на дата, № и издател на документа за придобито образование/квалификация, както и данни за месторабота, период, длъжност, основни функции и др./ на лицата, които ще вземат участие при изпълнение на С. В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя Списък на персонала, който ще управлява изпълнението на ОП и персонала, който ще изпълнява проектирането и авторския надзор, в който е посочена ПК на лицата. Важно: не се допуска едно и също лице да бъде част от ръководно-експертния екип за изпълнение на С и част от екипа за изпълнение на проектирането и авторския надзор. 4.(У) да прилагат внедрена и сертифицирана система за управление на качеството (ВССУК), в областта на строителството, съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2008 или еквивалентен, или БДС EN ISO 9001:2015 или еквивалент, с обхват „Строителство“. У декл. съответствието с мин. изискване, чрез посочване в Част IV:, буква „Г“ – „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП на информация за стандарта, съгласно който прилагат ВССУК. В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя заверено „вярно с оригинала“ копие на валиден сертификат за съответствие на СУК на У със стандарта БДС EN ISO 9001:2008 или екв. или със стандарта БДС EN ISO 9001:2015 или екв., с обхват „С“. 5. У да прилагат система за управление на околна среда (СУОС) съгласно стандарта БДС EN ISO 14001:2004 или екв., или БДС EN ISO 14001:2015 или екв. или други доказ. за екв. мерки за опазване на околната среда, с обхват „С“. У декл. съответствието с мин. изискване чрез посочване в Част IV:, буква „Г“ – „Стандарти за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ от ЕЕДОП на информация за стандарта, съгласно който прилагат ВССУОС, в областта на С. В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП се представя заверено „вярно с оригинала“ копие на валиден сертификат за съответствие на СУОС на У със стандарта БДС EN ISO 14001:2004 или екв., или БДС EN ISO 14001:2015 или екв., с обхват „С“. Сертификатите да отговарят на изискванията на чл. 64, ал.5 ЗОП. Възл. приема екв. сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки.Възл. приема и други доказ. за екв. мерки за опазване на околната среда, когато У не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини

1.1.У да е изпълнил мин.1 проектиране(П), с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на ОП, през посл. 3 години, считано от датата на подав. на офертата. Под П с „идентичен или сходен“ предмет и обем се разбира:инженеринг(И) (в частта за инвестиционното П) на ново строителство и/или основен ремонт и/или реконструкция на строеж (сграда или съоръжение) за обществено обслужване с РЗП мин. 1000 кв.м., включващ П на закрит паркинг-гараж и/или гараж с капацитет мин 50 паркоместа или услуги по изработване на инвестиционен проект на ново строит. и/или основен ремонт и/или реконструкция на строеж (сграда или съоръжение) за обществ. обслужв. с РЗП мин. 1000 кв.м., включващ П на закрит паркинг-гараж и/или гараж с капацитет мин. 50 паркоместа. Под „изпълнено П“ се разбира такова, което е прието от В-ля в посоч по-горе период. 1.2. У да е изпълнил мин. 1 строителство/изпълнението на СМР/, идентични или сходни с предмета и обема на ОП, през посл. 5години, считано от датата на подаване на офертата. Под С с „идентичен или сходен“ предмет и обем се разбира:инженеринг (в частта за изпълнение на СМР) на ново строит. и/или основен ремонт и/или реконструкц. на строеж (сграда или съоръжение) за общест. обслуж. с РЗП мин. 1000кв.м., включ. изграждане на закрит паркинг-гараж и/или гараж с капац. мин 50 паркоместа или изпълн на ново строит. и/или основен ремонт и/или реконструкц на строеж(сграда или съоръжение) за общест обслужв. с РЗП мин 1000 кв.м., включв. изграждане на закрит паркинг-гараж и/или гараж с капацитет мин 50 паркоместа. Под „изпълнено С“ се разбира такова С, за което има съставен констативен акт обр. 15 за установяване годността за приемане на строежа.2.1. У да разполага с ръководно-експертен екип за изпълнение на С: 2.1.1: Технически ръководител(ТР)по чл.163а от ЗУТ– 1бр. Да има диплома от акредитирано висше училище с квалификация "строителен инженер", "инженер" или "архитект" или диплома за завършено средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита ПК в областите "Архитектура и строителство" и "Техника". Да притежава проф. опит като ТР при изпълнение на ново строит. и/или основен ремонт и/или реконструк. на мин. 2 завършени обекта, представляв. сгради и/или съоръжения за общест обслужв., всеки от които с РЗП мин. 1000 кв. м.. 2.1.2: Специалист(отговорник)„Контрол по качеството“– 1бр.- да е преминал проф. обуч. по "Контрол върху качеството на изпълнение на строит, за съответствие на влаганите в строежите строит. продукти със съществените изисквания за безопасност" или екв. Да притежава проф. опит като специалист Контрол по качеството при изпълнение на ново строит. и/или основен ремонт и/или реконструк. на мин. 2 завършени обекта, представляв. сгради и/или съоръжения за общес. обслуж., всеки от които с РЗП мин 1000 кв. м. 2.1.3. Експерт(отговорник)по здравословни и безопасни условия на труд–1 бр.-съгласно изискванията на Закона за здравословни и безопасни условия на труд (ЗЗБУТ) и Наредба № 2/22.03.2004г. за минималните изисквания за ЗБУТ. Да притежава необх. валиден сертификат или др. екв. док за упражняване на позицията. Да притежава проф. опит като такъв при изпълн. на ново строит и/или основен ремонт и/или реконструкция на мин. 2 завършени обекта, представляв. сгради и/или съоръжения за общ. обслужв, всеки от които с РЗП мин 1000 кв. м. Посочените от У лица в ръководно-експертния екип могат да съчетават не повече от 2 експертни позиции, при условие че отговарят на поставените мин. изисквания към всяка от тях.3.3.1.У да разполага с 1бр. Ръководител на проекта–да има завършено висше образование(ВО),образователно-квалификационна степен(ОКС) бакалавър или магистър в област на ВО „Социални, стопански и правни науки“ или „Технически науки“ или екв.–за чужд. лица; да притежава проф. опит като р-л на екип при изпъл. на ново строит и/или основен ремонт и/или реконструкция на мин 2 завършени обекта, представл. сгради и/или съоръжения за обществ.обслужв., всеки от които с РЗП мин.1000кв.м. Продължава в раздел VI.3
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


В ОП може да участва У, който отговаря на условията на чл. 10, ал. 1 от ЗОП и изискванията на В-ля. В-лят отстранява У, за когото са налице основанията по чл. 54, ал. 1, чл. 55, ал. 1, т. 1 ,т. 2 т. 3 и т.4 от ЗОП и/или условията по чл. 107 от ЗОП. Не може да участва в ОП пряко или косвено физическо или юридическо лице, за което е налице забраната по чл. 3 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС, освен ако не е налице изключение по чл. 4 от ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС. У в ОП да отговарят на изискванията на чл. 101, ал. 9 и 10 от ЗОП. На основание чл. 55, ал. 4 от ЗОП, В-лят има право да не отстрани У, за който е налице обстоятелството по чл. 55, ал. 1, т. 1 от ЗОП, ако се докаже, че същият не е преустановил дейността си и е в състояние да изпълни поръчката. Продължава в раздел VI.3
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
ДА
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

28/12/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

01/04/2018 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

04/01/2018 (дд/мм/гггг)   10:30 (чч:мм)

гр. София, пл. "Света Неделя" № 1, ет. 5, Администрация на главния прокурор

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

3.3.2:У да разполага с по 1 проектант по всяка от следните части: „Конструктивна”, „Архитектура“, „ВиК”, „Електрическа”, „ТОВК”, „Енергийна ефективност”, „Геодезическа и вертикална планировка”, „Пожарна безопасност”, „План по безопасност и здраве”, „План за управление на строителни отпадъци”, „План за организация и изпълнение на строителството”. Всеки проектант следва да притежават пълна проектантска правоспособност от КИИП, съгласно изискванията на чл. 230 от Закона за устройство на територията и Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране, респ. призната ПК по реда на Закона за признаване на професионални квалификации за чуждестранни лица, съгласно чл. 10 от ЗКАИИП.Всеки проектант да притежава ПО като проектант по съответната проектна част, като е участвал като проектант по съответната проектната част в изработването на проекти за изграждане, реконструкция и/или основен ремонт на минимум 2 (два) завършени обекта, представляващи сгради и/или съоръжения за обществено обслужване, всеки от които с РЗП минимум 1000 кв. м.Доп. изискване към Проектант „План за управление на отпадъците“: да притежава Сертификат за завършен курс на обучение по прилагане на Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали, а за У чуждестранни лица - еквивалентен документ, съгласно законодателството на държавата, в която са установени. Проектантите могат да съчетават повече от една експертна позиция, при условие че отговарят на поставените мин. изисквания към съответните части по проекта. 4. У да прилага внедрена и сертифицирана СУК, в областта на строителството, съгласно стандарта БДС EN ISO 9001:2008 или екв., или БДС EN ISO 9001:2015 или екв. , с обхват „Строителство“. 5. У да прилага СУОС съгласно стандарта БДС EN ISO 14001:2004 или екв., или БДС EN ISO 14001:2015 или екв или други доказателства за екв мерки за опазване на околната среда, с предметен обхват в областта на строителството, с обхват „С“
В случай че У участва като обединение (О), което не е регистрирано като самостоятелно ЮЛ, се представя копие от док, от който да е видно прав. осн. за създаване на О, както и следната инфо: правата и задълженията на У в О; разпределението на отговорността между членовете на О; дейностите, които ще изпълнява всеки член на О. Не се допускат промени в състава на О след крайния срок за подаване на офертата. Когато в дог. за създаването на О липсват клаузи, гарантиращи изп. на посоч. условия, или състава на О се е променил след подаването на офертата – У ще бъде отстранен от участие в ОП. У в обед. носят солидарна отг. за изпълнение на дог за ОП.
У се отстранява от ОП, когато: Предл. обща цена за изпълнение на ОП надхвърля прогнозната стойност на ОП. Предл. срок за инвестиционно П е над 30 кал. дни. Предл. срок за изпълнение на С е под 210 кал. дни и/или над 300 кал. дни
Гаранцията (Г) за изпълнение е в размер на 5% от общата стойност за изпълнение на договора без ДДС, от които 1/5 от размера на гаранцията е предназначена да обезпечи изпълнението на проектирането, 2/5-да обезпечат изпълнението на строителството и 2/5- да обезпечаване на гаранционните задължения на Изпълнителя.
Г може да бъде представена в една от формите предвидени в чл. 111, ал.5 ЗОП. Г.се представя към момента на сключване на дог за ОП.
В-лят предвижда представяне на гаранции за авансово плащане. Размерът и условията за представянето им са посочени в док. за участие в ОП
Начин на плащане – посочен в проекта на договор.
Начин на финансиране – бюджетни средства
На основание чл. 104, ал. 2 от ЗОП, комисията ще извърши оценка на техническите и ценовите предложения на участниците преди разглеждане на документите за съответствие с критериите за подбор.
Действията на комисията ще се извършат в последователност, предвидена в чл. 61 от ППЗОП.
В случаите по чл. 104, ал. 2 от ЗОП ценовите предложения могат да не се представят в запечатан плик.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

10-дневен срок от настъпване на обстоятелството по чл. 197, ал. 1, т. 1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 15/11/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва