Продължение от раздел "Технически и професионални възможности": - Участниците трябва да са изпълнили услуги, еднакви или сходни с предмета на обществената поръчка, като стойност или количество, през последните три години, считано от датата на подаване на офертата. Като „предмет, еднакъв или сходен с предмета на поръчката“ следва да се разбира изпълнение на дейности по приготвяне и доставка на готова храна, а като стойност или количество се разбира дейност, чиято съпоставима стойност (преизчислена съобразно продължителността на периода) е не по-малка от 80% от прогнозната стойност на настоящата поръчка или прогнозното количество на ориентировъчния брой хранодни за пациентите и дежурния персонал за 2 години. Изискването се доказва чрез представяне на Списък на изпълнени услуги, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга. - Участниците да разполагат с минимум 1 /един/ инструктор хранене, който да притежава необходимата квалификация и умения, и минимум с 2 /два/ готвач-технолога, както и с квалифициран персонал за изпълнение на поръчката. Изискването се доказва чрез Списък на лицата, които ще отговарят за изпълнението на поръчката, лицата отговарящи за контрола и качеството, както и за инструктора хранене. В списъка трябва да се посочи образованието, професионалната квалификация и професионалния опит на лицата. - Участникът трябва да разполага със собствен или нает превоз – минимум две превозни средства, разполагащи с удостоверения от ОДБХ. Изискването се доказва със Списък за техническото оборудване - на наличния собствен или нает специализиран превоз, който ще бъдат на разположение за срока на договора. - Участникът трябва да разполага със собствена или наета материална база - обект за приготвяне на готова храна (обект тип- кухня- майка, кетъринг) на територията на Област София-град, с регистрация за производство в списъка за групите храни и ястията, които се произвеждат към удостоверението, за храни/ястия, категоризирани съгласно § 1, т. 12, буква „ф“ от Закона за храните. Изискването се доказва чрез представяне на Списък на материалната база, която е на разположение на участника (посочва се точното й местонахождение) и копие на удостоверението за регистрация на помещението, издадено от ОДБХ. При подаване на офертата участниците декларират наличието на посочените по-горе обстоятелства, като попълват в ЕЕДОП единствено част IV „Критерии за подбор", раздел „Общо указание за всички критерии за подбор". Преди сключването на договор за обществена поръчка, участникът, определен за изпълнител, следва да предостави актуални документи, удостоверяващи липсата на основанията за отстраняване от процедурата, както и съответствието с поставените критерии за подбор. Гаранцията за изпълнение на договора е в размер на 1 % от стойността на договора без ДДС. Гаранцията е платима преди подписване на договора. Гаранцията за изпълнение се представя в една от следните форми: - оригинал на безусловна и неотменяема банкова гаранция. - парична сума, преведена по банкова сметка на УМБАЛ „АЛЕКСАНДРОВСКА” EАД Банка “Сосиете Женерал Експресбанк” АД, гр. София, IBAN:BG54 TTBB 9400 1526 8730 19, BIC:TTBBBG22 - застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие отговорността на изпълнителя.
|