Деловодна информация
00660
24-00-222 04/07/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
10/07/2017 (дд/мм/гггг)
00660-2017-0008 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Елхово 000970165
ул. Търговска №13
Елхово BG343 8700 България
Пепа Кючукова +359 478-81255
obshtina@elhovo.org +359 478-88034

Интернет адрес/и

www.elhovo.org

http://www.elhovobg.org/profil_na_kupovacha.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://151.237.93.253:8001/imeon_web/frmAOP.aspx?FmPCYiznRKI%3d=bMlWyOVO1qY%3d
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Проектиране и строителство на Пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в гр. Елхово“, по две обособени позиции
45000000      
Строителство

Проектът на община Елхово включва два основни компонента: частична рехабилитация на ВиК мрежата на територията на града, както и изграждане на ПСОВ, вкл. изграждане на довеждащ колектор до нея. За ОП 1: Изготвяне на работни инвестиционни проекти за ПСОВ и външните ? връзки, съгласуване и одобряване на проекта; Упражняване на авторски надзор;Строителство на ПСОВ гр. Елхово, включително външни връзки към нея.Основни сгради и съоръжения в рамките на станцията са както слева: Сграда решетки; Мазниноуловител; Разпределително устройство пред пясъкозадържатели; Tангенциален Пясъкозадържател; Биобасейн; Вторичен радиален утаител; Разпределителнa шахта за активна утайка; Помпена шахта за плаващи вещества; UV инсталация на изход ПСОВ; Дъждозадържателен резервоар и др.; За ОП 2: Рехабилитация и доизграждане на ВиК мрежата на гр. Елхово.Строителство с предвиден по проекта обхват: Канализационна мрежа общо описание, разделено на етапи Зона с разделна канализация и Зона със смесена канализация.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
14837939.78      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
да
всички обособени позиции

II.2) Описание 1

Избор на изпълнител за проектиране и изпълнение на строеж - ПСОВ гр. Елхово, включително външни връзки към нея (съгласно договорните условия на ФИДИК - жълта книга) 1
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
45252127      
71300000      
71200000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG343

обл.Ямбол, територията на гр.Елхово

Изготвяне на работни инвестиционни проекти за ПСОВ и външните ? връзки, съгласуване и одобряване на проекта; Строителство на ПСОВ гр. Елхово, включително външни връзки към нея.Основни сгради и съоръжения в рамките на станцията са както слева: Сграда решетки; Мазниноуловител; Разпределително устройство пред пясъкозадържатели; Tангенциален Пясъкозадържател; Биобасейн; Вторичен радиален утаител; Разпределителнa шахта за активна утайка; Помпена шахта за плаващи вещества; UV инсталация на изход ПСОВ; Дъждозадържателен резервоар и др.; Авторски надзор: В обхвата на Дейностите, предмет на поръчката, се включва: авторски надзор при строителството на отделните обекти в рамките на инвестиционните проекти от откриването на строителната площадка до издаването на разрешения за ползване на обектите; присъствие при съставянето на задължителните протоколи и актове по време на строителството и в случай на установяване на точното изпълнение на проектите, заверки при покана от страна на Възложителя; наблюдение за изпълнението на обекта и строежа по време на целия период на изпълнение на строително-монтажните работи за съблюдаване на предписанията на проектанта, относно точното спазване на изработените от тях инвестиционни проекти от страна на всички участници в строителството; съгласуване на промени (в случай на необходимост) в проектната документация по искане на Възложителя или по предложение на лицето, упражняващо независим строителен надзор; заверка на екзекутивната документация за обекта и строежа след изпълнението им.
Критериите по-долу
 
ДА Организация и изпълнение на проектантската задача    25
Организация за срочно и качествено изпълнение    20
Оценка на „Експлоатационни разходи“    25
Цена
30
II.2.6) Прогнозна стойност
10340697.47      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
23

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Административен договор за безвъзмездна финансова помощ (АДБФП) № BG16M1OP002-1.009-0004-С01 от 28.03.2017 г., между общ. Елхово и МОСВ в ролята си на УО на Оперативна програма Околна среда 2014-2020

За проект: „Проектиране и строителство на Пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в гр. Елхово“ е подадено проектно предложение № BG16M1OP002-1.009-0004, по процедура за директно предоствяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) „Изпълнение на ранни ВиК проекти – компонент 2“ на Приоритетна ос 1 „Води“ на ОП „Околна среда 2014 - 2020 г.”

II.2) Описание 1

Избор на изпълнител за изпълнение на строеж - рехабилитация и доизграждане на ВиК мрежата на гр. Елхово (съгласно договорните условия на ФИДИК - червена книга) 2
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45000000      
45231300      
II.2.3) Място на изпълнение
BG343

обл.Ямбол, територията на гр.Елхово

Рехабилитация и доизграждане на ВиК мрежата на гр. Елхово: Строителство (рехабилитация и доизграждане на ВиК мрежата на гр. Елхово) със следния предвиден по проекта обхват: Канализационна мрежа - общо описание, разделено на етапи (обхватът на работите е съобразно приложените части на инвестиционния проект и за валидни се считат тези, обхванати от съдържанието на проекта):
Зона с разделна канализация: • Реконструкцията и доизграждането на Гл. профил I, който събира както прилежащия битов отток, така и разредения битов отток след дъждопреливниците. Този канализационен колектор се явява главен събирателен клон и довеждащ колектор до ПСОВ. • Изграждане на Дъждопреливник №1; • Оформяне на всички преливни улеи в съществуващите дъждопреливници за провеждане на 6Q макс.час. както и на участъците от канализацията преди дъждопреливниците; • Рехабилитация и изграждане на второстепенните канализационни профили по улици : ул.”3-ти март”, ул.”Царибродска, ул.„Ангел Вълев”, ул.„Ангел Михов”,ул.”Пирин”, отвжадащия канал след ДПР.4 по ул.”Хан Крум”,канализацията по ул.”Яница”, Гл.профил IV- в участъка от южната промишлена зона до включването си в Гл. профил I. • Преди пречиствателната станция предвиждаме изграждане на нов Дъждопреливник-№5, чиито отвеждащ канал е оразмерен за 2Qсухо, а отливният канал ще се насочи към черпател на КПС (канализационна помпена станция) за дъждовни води, откъдето помпажно оттока ще се зауства в реката. Изграждане на гравитачен канализационен клон в индустриалната зона със заустване в същ. РШ на ул.”3-ти Март”.
Зона със смесена канализация: • Реконструкция и доизграждане на клонове от източната и централната градски части, където канализацията е смесена. Разположение на канализационните профили предвидени за рехабилитация и изграждане: • Зона със смесена канализация: Гл. профил I-(Зона преди ДПр.1) - Предвиден е участък за рехабилитация по Гл. профил I в участъка от РШ АI-21 до ДПр.1., по ул. Царибродска Гл. профил III-по ул. Пирин - В участъка от РШ АIII-26 до ДПр.3 Гл. профил IV-по ул. Д.Петков - В участъка от РШ АIV-21 до ДПр.4 Гл. профил V-по ул. Ангел Вълев - В участъка от РШ АV-18 до ДПр.2. В тази зона се предвижда изграждане на ДПр.1 и реконструкция на кюнетата на останалите съществуващи дъждопреливници 2, 3 и 4. • Зона с разделна канализация: В тази зона попадат и улиците предвидени за рехабилитация и изграждане по задание. Каналите предвидени за рехабилитация са по улици Рила и Янко Бакалов са ф200Б, с достатъчна проводимост за провеждане на оразмерителния битов отток към тях - предвиждаме запазването им. Канализацията по ул. Ангел Вълев е с 2 битови колектора по ф200Б от двете страни на отливния канал на ДПр.2 . Предвиждаме запазване на битовия канал от лявата страна на отливния колектор, а подмяна от дясната му с Ф315РЕ, с цел превключване на новия битов канал от ул. Ангел Михов- ф315РЕ. Преди пречиствателната станция е предвидено изграждане на нов Дъждопреливник №5, чиито отвеждащ канал е оразмерен за 2Qсухо, а отливния канал ще се насочи към черпател на КПС (за дъждовни води), откъдето помпажно оттока ще се зауства в реката. При изпълнението на канализацията на гр. Елхово Дпр.1 не е изпълнен. На кръстовището на ул. Царибродска и ул. Стамболийски е изпълнена ревизионна шахта откъдето оттока директно се насочва към реката.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изпълнение на поръчката (за строителство)    10
Предложение за изпълнение на поръчката    50
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
4497242.31      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
23

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
да
Административен договор за безвъзмездна финансова помощ (АДБФП) № BG16M1OP002-1.009-0004-С01 от 28.03.2017 г., между общ. Елхово и МОСВ в ролята си на УО на Оперативна програма Околна среда 2014-2020

За проект: „Проектиране и строителство на Пречиствателна станция за отпадъчни води, довеждащ колектор и частична рехабилитация на ВиК мрежата в гр. Елхово“ е подадено проектно предложение № BG16M1OP002-1.009-0004, по процедура за директно предоствяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) „Изпълнение на ранни ВиК проекти – компонент 2“ на Приоритетна ос 1 „Води“ на ОП „Околна среда 2014 - 2020 г.”
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е вписан в Централния професионален регистър на строителя за изпълнение на строежи със следния обхват: строителни дейности по обекти четврърта група, втора категория, за Обособена позиция 1, съответно строителни дейности по обекти четврърта група, втора категория, за Обособена позиция 2, съгласно Наредба № 1 от 30.07.2003 г. за номенклатурата на видовете строежи и чл.137 от ЗУТ.
Съгласно чл.60 от ЗОП, чуждестранните участници могат да докажат регистрацията си в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата-членка, в която са установени.
В случай на обединение изискването се отнася до участника/участниците, които ще извършват дейностите по строителството.
Важно: Обстоятелството се удостоверява с посочване в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел А.Годност на данните за вписването в ЦПРС, посочваща уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа, а за чуждестранни лица съответен еквивалентен документ или декларация или удостоверение от компетентните органи съгласно националния му закон за вписването на лицето в съответен професионален регистър на държавата, в която е установен, допускащ съгласно законодателството на държавата, в която лицето е установено и осъществява дейността си, извършване на строителните работи обект на настоящата обществена поръчка, придружен с превод на български език.
Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи документ за вписване в ЦПРС, валиден към датата на сключване на договора.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. За Обособена позиция 1 и Обособена позиция 2 – изискването се прилага за всяка от обособените позици, за които се подава оферта: Участниците да са реализирали минимален общ оборот, през последните 3 (три) приключили финансови години (2014 г., 2015 г., 2016 г.), в зависимост от датата, на която са създадени или са започнали дейността, както следва:
1.1. За Обособена позиция 1: Всеки участник в процедурата: а) трябва да е реализирал общ оборот (нетни приходи от продажби) за последните три приключили финансови години (2014г., 2015г. , 2016г.) в размер минимум 20 000 000 лв. (двадесет милиона лева);
1.2. За Обособена позиция 2: Всеки участник в процедурата: а) трябва да е реализирал общ оборот (нетни приходи от продажби) за последните три приключили финансови години (2014г., 2015г. , 2016г.) в размер минимум 8 000 000 лв. (осем милиона лева);
1.3.За Обособена позиция 1 и Обособена позиция 2 – изискването се прилага за всяка от обособените позици, за които се подава оферта: Участниците в обществената поръчка, следва през последната финансова година да са постигнали положително съотношение между определени активи и пасиви, а именно коефициента на обща ликвидност да е с положителна стойност на стойност над 1.5 за последната приключила финансова година (2016 г.).
2.Участниците да притежават валидна застраховка „Професионална отговорност “ съгласно чл.171 от ЗУТ:
2.1.За Обособена позиция 1: Участниците в обществената поръчка следва да са застраховани за риска, „Професионална отговорност на проектанта и строителя“ съгласно чл.171 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четврърта група, втора категория строежи ).
2.2.За Обособена позиция 2: Участниците в обществената поръчка следва да са застраховани за риска, „Професионална отговорност на строителя“ съгласно чл.171 от ЗУТ, с покритие, съответстващо на обема и характера на поръчката, произтичащо от нормативен акт (обектът, предмет на поръчката е четврърта група, втора категория строежи ).


1.Удостоверяване на т.1.1 и 1.2)за ОП 1 и ОП 2): Декларира се в ЕЕДОП, част IV раздел Б, т. 1а).В случаите на чл. 67, ал. 5 и ал. 6 от ЗОП изискването (за Обособена позиция 1 и Обособена позиция 2) се удостоверява/доказва с: 1. ГФО или неговите съставни части, когато публикуването им се изисква; 2. Справка за общия оборот;
Удостоверяване на т.1.3.: Начинът за установяване и изчисляване на поставения критерий е в съответствие с методика, определена в правилника за прилагане на закона съгласно Приложение № 2 към чл. 31, ал. 2 от ППЗОП. Изчисленото финансово съотношение следва да бъде заявено и попълнено в Част IV: Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, т.4) от ЕЕДОП.Доказване 1.3.: За доказване на поставеното изискване участниците представят годишния финансов отчет за предходната финансова година или негови съставни части, когато публикуването им се изисква.
2. За удостоверяване на поставеното изискване участниците попълват данни (застрахователна сума, уеб адрес, орган или служба, издаващи документа, точно позоваване на документа) в ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, Б.Икономическо и финансово състояние, т.5, за наличие на Валидна застраховка за „Професионална отговорност“ по чл.171 ал.1 от ЗУТ, при лимит на отговорността, съгласно чл.5, ал.1 и ал.2 (за Обособена позиция 1), съгласно чл.5, ал.2 (за Обособена позиция 2) от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/. Професионалната дейност от застрахователните полици трябва да отговаря на предмета на поръчката (обектът, предмет на поръчката за Обособена позиция 1 е четврърта група, втора категория строежи; обектът, предмет на поръчката за Обособена позиция 2 е четврърта група, втора категория строежи).Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи заверено копие на актуализирана/валидна застрахователна полица или еквивалентен документ /за чуждестранните лица/ съобразно декларираното в ЕЕДОП, а в случай, че срокът на валидност на полицата изтича до датата на подписване на договора – и заверено копие на новата застрахователна полица.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. За ОП 1: 1. Участникът, през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил най-малко 1 (една) услуга, с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката. За „предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката“, следва да се разбира изработване на инвестиционен проект на ПСОВ с капацитет 10 000 е.ж. 1.2. Участникът, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил най-малко 1 (едно) строителство, с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката. За „предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката“, следва да се разбира изграждане, рехабилитация или ремонт на ПСОВ с капацитет 10 000 е.ж. 2.За ОП 2: Участникът, през последните 5 (пет) години, считано от датата на подаване на офертата следва да е изпълнил най-малко 1 (едно) строителство, с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката. За „предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на поръчката“, следва да се разбира изпълнено изграждане, доизграждане, реконструкция или рехабилитация на ВиК мрежа с дължина, както следва: Канализационна мрежа-минимум 3000 м. и Водопроводна мрежа – минимум 2000 м. 3. Участникът следва да разполага минимум със следния технически персонал за изпълнение на поръчката: 3.1.За ОП 1: За изготвянето на инвестиционен проект: а)Ръководител на екипа: висше обр., инж. в областта на ПГС,ВиК, хидротехническо строителство, хидромелиоративно строит.или еквив., когато образ.е придобито в чужбина-общ проф. опит мин. 5г;спец.проф. опит като р-л проект при проектиране и авт.надзор на мин.1 ПСОВ;б)Гл. проектант:висше обр., инж.ВиК или екв., когато обр. е прид.в чужбина-общ проф. опит мин.5г.спец.проф. пр.в екип по проектиране и авт.надзор на мин.1 обект ПСОВ;в) Инженер „ВиК“: висше обр.„магистър” или екв., спец. ВиК или екв., когато обр. е придобито в чужбина-общ проф. опит в обл.на инвест.проекти във водния сектор мин.5г; спец.проф.опит пр.в екип по проект. и авт.надзор на мин.1 ПСОВ;г) Инж.„Електро и КИПиА“: висше обр.„магистър” или екв.в направление„ЕЕА“ или екв.,когато образ. е прид.в чужбина-проф. опит мин.5г.; спец.проф.опит спец.по електро и/или КИПиА на мин.1 обект строит.на ПСОВ; д)Стр.инж. ПГС или ССС; Геолог;Геодезист; Проектант по част ПБ;Проектант по част ПБЗ. Проектант по част ПУСО. Всички проектанти следва да притежават пълна проектантска правоспособност по Закона за камарите на архитектите и инженерите в инв. проектиране; Проектантите по части ПБ, ПБЗ, следва да притежават съответните удостоверения. 3.2. За ОП 1 изпълнение на строителството: а) Ръководител на екипа б) Ръководител на строителния обект- изискв.за т. а) и б) -висше образ.,„магистър” или еквив. в направление на висше образование „АСГ“ или еквивалентно, когато е придобито в чужбина; проф.опит в сферата на стр.– мин.5г;спец.опит като р-л проект или р-л стр. обект на мин.1 обект по стр. на ПСОВ; в) Инженер„ВиК“-висше обр.,„магистър” или еквив.,спец. „ВиК“, или еквив., когато обр. е придобито в чужбина;проф.опит в обл.на инв.проекти във водния с-р мин. 5г;спец.опит като член на екип по изп.на мин.1 обект по стр. на ПСОВ;г) Инженер „Електро и КИПиА“висше обр.,„магистър” или еквив. „Електротехника, електроника и автоматика“ или екв., когато обр. е придобито в чужбина;проф.опит в обл.на инв.проекти във водния с-р мин. 5г;спец.опит като специалист по електро и/или КИПиА по изп.на мин.1 обект по стр. на ПСОВ; д) Специалист „Контрол на качеството“-висше образ.,„магистър” или еквив. в направление на висше образование „АСГ“ или еквивалентно, когато е прид. в чужбина; квалиф., удост.със сертификат за завършено обр.,в обл.на контр.в/у качеството на изпълнение в стр.и контрола на съотв. на стр.продукти изискв. по ЗУТ или еквив.; проф.опит в обл.на инв.проекти във водния с-р мин. 5г;спец.опит като инж.по качеството мин.3г;е) Специалист „ЗБУТ“висше обр.„магистър” или екв. в област на висше обр.„Техн. науки“ или еквив. Продължава в VІ.3 Доп.инф

1.За удостоверяване на поставеното изискване участниците представят Списък на услугите и строителството, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, (попълва се съответната част от ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, В.Технически и професионални способности, т.1а и 1б); Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи документи, удостоверяващи изпълнената услуга и строителство съобразно декларираното в ЕЕДОП, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка и които документи съдържат: 1) за изпълнена услуга: посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга; 2) за изпълнено строителство: информация за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. 2. За удостоверяване на поставеното изискване участниците представят Списък на строителството, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, (попълва се съответната част от ЕЕДОП, Част IV: Критерии за подбор, раздел, В.Технически и професионални способности, т.1а); Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи документи, удостоверяващи изпълненото строителство съобразно декларираното в ЕЕДОП, което е идентично или сходно с предмета на обществената поръчка и които документи съдържат информация за стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания
3. Удостоверяване и доказване по т.3: По 3.1. При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 2 и 6) от ЕЕДОП (посочва се професионалната компетентност на лицата в това число: Трите имена и позиция; Образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение); Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); Професионален опит/опит (месторабота, период, длъжност, основни функции), Удостоверение за ППП (посочва се номер), Други удостоверения (посочва се номер, година на издаване, издадетел). По 3.2. Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 2 и 6) от ЕЕДОП (посочва се професионалната компетентност на лицата в това число: трите имена и позиция; Образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение); Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); Професионален опит/опит (месторабота, период, длъжност, основни функции). 3.3.Удостоверяване: При подаване на офертата участникът декларира съответствие с поставеното изискване чрез представяне на ЕЕДОП в Част IV: Критерии за подбор, буква В: технически и професионални способности, т. 2 и 6) от ЕЕДОП (посочва се професионалната компетентност на лицата в това число: трите имена и позиция; Образование (степен, специалност, година на дипломиране, № на диплома, учебно заведение); Професионална квалификация (направление, година на придобиване, № на издадения документ, издател); Професионален опит (месторабота, период, длъжност, основни функции). Доказване: Доказване: При сключване на договора, участникът избран за изпълнител следва да представи документи, удостоверяващи декларираната информация за персонала в ЕЕДОП.
ВАЖНО: НЕ СЕ ДОПУСКА ЕДНО И СЪЩО ЛИЦЕ ДА СЪВМЕСТЯВА ДЛЪЖНОСТИ В ЕДНА ИЛИ ДВЕ ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ, Т.Е. ЕДНО ЛИЦЕ МОЖЕ ДА ЗАЕМА САМО ЕДНА ДЛЪЖНОСТ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ УЧАСТНИКЪТ УЧАСТВА ЗА ЕДНА ИЛИ ДВЕ ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението.
В случай, че участникът предвижда участието на подизпълнители при изпълнение на поръчката или ще ползва ресурсите на трети лица:
- Подизпълнителите трябва да отговарят на критериите за подбор съобразно вида и дела от поръчката, които ще изпълняват и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
- Третите лица трябва да отговарят на критериите за подбор съобразно ресурса, който ще предоставят и за тях да не са налице основанията за отстраняване от процедурата.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

18/08/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

21/08/2017 (дд/мм/гггг)   11:30 (чч:мм)

гр.Елхово, ул.Търговска №13, заседателна зала в сградата на Община Елхово

Отварянето на офертите е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представителите на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължение от ІІІ.1.3 Техн. и проф.възм. т.3.1, е):завършен курс на обучение, за длъжностно лице по здраве и безопасност или еквивалентен;проф. опит в обл. на инвест. проекти във водния сектор мин.5г; спец. проф. опит длъжностно лице по здраве и безопасност мин. 3 год; 3.2. За ОП 2 изпълнение на строителството:Технически ръководител: квалификация "строителен инженер", "инженер" или "архитект", или със средно образование с четиригодишен курс на обучение и придобита професионална квалификация в областите "Архитектура и строителство" и "Техника" или еквивалентно по реда на чл. 163а, ал. 3 от ЗУТ, с професионален опит по специалността мин. 5 год.б)Специалист „Контрол на качеството“: - лице, притежаващо Удостоверение/ Сертификат за преминато обучение за контрол върху качеството на изпълнение в строителството и за контрол на съответствието на строителните продукти със съществените изисквания за безопасност или еквивалентно, с доказан опит като специалист контрол на качеството мин. 3 год.в)Специалист „Здравословни и безопасни условия на труд“ - завършен курс на обучение, за длъжностно лице по здраве и безопасност или еквивалентен, със специфичен професионален опит длъжностно лице по здраве и безопасност – минимум 3 год. І. Условия за допустимост на участниците за Обособена позиция 1 и Обособена позиция 2: По отношение на участник не трябва да са налице обстоятелства по чл.54 ал.1 т.1-7 от ЗОП, чл.55 ал.1 т.1, 3, 4 и 5 от ЗОП, като констатирането на което и да е от условията ще доведе до отстраняване на участника с изключения на изрично посочените случаи в ЗОП.Основанията се отнасят за лицата, които представляват участника, членовете на управителни и надзорни органи и за други лица, които имат правомощия да упражняват контрол при вземането на решения от тези органи. ІІ. Да декларират, че са спазени задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в страната.При подаване на оферта участникът декларира липсата на основания за отстраняване чрез подаване на ЕЕДОП. Информацията се посочва в Част III: Основания за изключване от ЕЕДОП. ІІІ.Участникът, определен за Изпълнител при подписване на договора представя гаранция за изпълнение в размер на 1% от ст-та на договора за всяка от ОП.Възложителят поставя условие за задължително обезпечаване на авансово предоставените средства, равностойно на авнсовото плащане посредством гаранция за авансово предоставени средства, по реда на ЗОП, за всяка от ОП.За всяка от ОП важат разпоредбите на чл. 111 от ЗОП.Гаранциите се представят в една от следните форми: 1.парична сума; 2.банкова гаранция; 3.застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя.
ІV.Заплащането на цената на договора ще се извършва в български лева съгласно договорните условия по следната схема:
Авансово плащане - 10% от цената на договора, без включени непредвидени разходи; Междинни плащания (в което е включено и авансовото) до достигането на 90% от цената на договора съгласно Образец № 4.1. и 4.2. Приложение към офертата; Окончателно плащане - 10% от цената на договора.Процентът за задържане е 10% и лимитът на задържаната сума е 10% от приетата от Възложителя цена на договора. Начинът на удържане на сумите за задържани пари и освобождаването им, както и възстановяването на аванса се уреждат от договора.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалбите се подават съгласно чл.197, ал.1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 10/07/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва