Деловодна информация
00833ВСС
ВСС-8904 29/06/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
29/06/2017 (дд/мм/гггг)
00833-2017-0008 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Висш съдебен съвет 121513231
ул. Екзарх Йосиф 12
София BG411 1000 България
Красимира Василева +359 29304985
kr.vasileva@vss.justice.bg +359 29304946

Интернет адрес/и

http://www.vss.justice.bg/

http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://profile-op.vss.justice.bg/?q=page&idd=index&porachkaid=20170619CrVG2657852
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

Обществен ред и безопасност

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Застраховка живота и трудоспособността чрез групова застраховка „Злополука“ на общо 14,457.5 действащи и предстоящи за назначаване …………“
66000000      
Услуги

Предоставяне на групова застраховка „Злополука” на кръга от лица, определени в Закона за съдебната власт, като при настъпване на съответните застрахователни събития, свързани с живота, здравето или телесната цялост на застрахования (злополука и заболяване), на застрахованите лица се изплащат обезщетения по съответните покрити рискове.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
3963314.45      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
66512100      
66512200      
II.2.3) Място на изпълнение
BG

На територията на Република България

II.2.4. Описание на обществената поръчка
Настоящата обществена поръчка цели осигуряване на застраховка на живота, здравето, телесната цялост и работоспособността чрез групова застраховка „Злополука” на общо 14 457.5 действащи и предстоящи за назначаване съдии, прокурори и следователи, младши съдии, младши прокурори и младши следователи, кандидати за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, съдебни помощници и прокурорски помощници, членове на ВСС, инспектори в Инспектората към ВСС, служители на НИП и съдебни служители с начало на застрахователното покритие 00:00 часа на 01.01.2018 г. до 24:00 часа на 31.12.2020 г. В обхвата на застраховката са включени застрахователните събития – злополука и заболяване със следните покрити рискове, съгласно условията заложени в документацията:
Основни покрити рискове:
1.Смърт от злополука
2.) Трайна загуба на работоспособност в резултат на злополука
3.) Временна загуба на работоспособност в резултат на злополука
4.) Медицински разноски, вследствие на злополука
5.) Дневни пари за болничен престой, наложен от злополука
6.) Ритуални разходи при смърт и за репатриране само за територията на Република България
2.Допълнителни рискове:
1.) Смърт от заболяване
2.) Трайна загуба на работоспособност в резултат на заболяване
3.) Временна загуба на работоспособност в резултат на заболяване
4.) Медицински разноски, вследствие на заболяване
5.) Дневни пари за болничен престой наложен от заболяване
6.) Ритуални разходи при смърт и за репатриране само за територията на Република България
Критериите по-долу
 
ДА Размер на застрахователната сума при смърт вследствие от злополука    20
Размер на застрахователно обезщетение при временна загуба на работоспособност причинена от злополука    17
Размер на застрахователната сума за медицински разноски, вследствие на злополука    3
Размер на застрахователната сума при смърт вследствие на заболяване    10
Размер на застрахователно обезщетение при временна загуба на работоспособност причинена от заболяване    16
Продължителност на периода на застрахователно покритие за временна загуба на работоспособност, причинена от заболяване    14
Цена
Премия - с тежест 20
II.2.6) Прогнозна стойност
3963314.45      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
 / 31/12/2020 (дд/мм/гггг)

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Прогнозната стойност на настоящата обществена поръчка е в размер на 3963314.45 лв. с включен данък от 2 % съгласно ЗДЗП и е максимално допустимата цена, която може да се предлага от участниците за целия срок на договора. Ако участник предложи размер на застрахователната премия, надвишаващ цитираната прогнозна стойност, той се отстранява от участие.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да притежава валиден/и лиценз/и и/или валидно разрешение/я или аналогичен/ни документ/и за извършване на застрахователна дейност по предмета на настоящата обществена поръчка, издаден/и от Комисията за финансов надзор и/или от друг компетентен орган, валиден към момента на подаване на офертата и включващ застраховките, предмет на настоящата обществена поръчка.
Чуждестранните участници следва да притежават валиден/и лиценз/и и/или валидно разрешение/я за извършване на застрахователна дейност съгласно българското законодателство или аналогич/ни документ/и, издаден/и съгласно законодателството на държавата членка, в която участникът е установен, валид/ни към момента на подаване на офертата и включващ/и застраховките, предмет на настоящата обществена поръчка.
Лицензът/разрешението, съответно друг аналогичен документ, следва да се поддържа валиден/о за целия срок на договора. Деклариране на съответствие с критериите за подбор, при подаването на оферта за участие - при подаване на оферта за участие, участникът попълва: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел А: „Годност“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП), като посочва вида, номера и срока на валидност на документа/ите, удостоверяващ/и правото му да извършва застрахователна дейност на територията на Република България по реда на Кодекса за застраховането за съответния вид застраховка.
На етап сключване на договор, участникът, избран за изпълнител, представя:
Копие от лиценз/и и/или разрешение/я за извършване на застрахователна дейност, издаден/и съгласно българското законодателство, или аналогич/ни документ/и, издаден/и съгласно законодателството на държавата членка, в която участникът е установен, валид/ни към момента на подаване на офертата и включващ/и застраховките, предмет на настоящата обществена поръчка. Копието следва да е заверено „Вярно с оригинала“, подпис и печат на участника.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението (съгласно чл. 59, ал. 6 от Закона за обществените поръчки )
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Няма

Няма
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

За последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил минимум 1 (една) услуга, която е идентична или сходна* с предмета и обема на настоящата обществена поръчка.
Деклариране на съответствие с критериите за подбор, при подаването на оферта за участие - при подаването на оферта за участие, участникът попълва: Част IV: „Критерии за подбор“, Раздел В: „Технически и професионални способности“ от Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП).
На етап сключване на договор участникът, избран за изпълнител, представя: Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета и обема на настоящата обществена поръчка, изпълнени през последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга.
При участие на обединения, които не са юридически лица, съответствието с критериите за подбор се доказва от обединението участник, а не от всяко от лицата, включени в него, с изключение на съответна регистрация, представяне на сертификат или друго условие, необходимо за изпълнение на поръчката, съгласно изискванията на нормативен или административен акт и съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите, предвидено в договора за създаване на обединението (съгласно чл. 59, ал. 6 от ЗОП )


За последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил минимум 1 (една) услуга, която е идентична или сходна* с предмета и обема на настоящата обществена поръчка.
*За услуга, сходна с предмета и обема на поръчката, се приема изпълнената през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, услуга по групово застраховане (по смисъла на чл. 441 от Кодекса за застраховането) „Злополука“ и/или „Живот“, за минимум 250 лица.
Под „изпълнена услуга“ се разбира такава, която независимо от датата на възлагането й, е приключила в посочения по-горе период.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят изисква от определения изпълнител да представи гаранция обезпечаваща изпълнението на договора в размер на 5 (пет) % от стойността му с начислен данък по Закон за данък върху застрахователните премии, върху която не се начислява ДДС - продължава в раздел VI.3 Допълнителна информация
Възложителят отстранява от участие в процедурата участник, за когато е налице някое от основанията, предвидени в чл.54, ал.1 от ЗОП, а именно:
1. е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление по чл. 108а, чл. 159а – 159г, чл. 172, чл. 192а, чл. 194 – 217, чл. 219 – 252, чл. 253 – 260, чл. 301 – 307, чл. 321, 321а и чл. 352 – 353е от Наказателния кодекс;
2. е осъден с влязла в сила присъда, освен ако е реабилитиран, за престъпление, аналогично на тези по т. 1, в друга държава членка или трета страна;
Продължава в раздел VI.3 Допълнителна информация
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

07/08/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата

31/12/2017 (дд/мм/гггг)
или

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

08/08/2017 (дд/мм/гггг)   10:00 (чч:мм)

гр.София, ул. Екзарх Йосиф 12

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване. В случаите, когато присъстват упълномощени представители на участниците, те следва да представят пълномощно в оригинал или копие заверено ,,Вярно с оригинала” от участника.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

Продължение от т.III.2.2. - 3. има задължения за данъци и задълж. Осигур. вноски по смисъла на чл. 162, ал. 2,т. 1 ДОПК и лихвите по тях, към държавата или към общината по седалището на възложителя и на участника, или аналог. задължения, установени с акт на компетентен орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен, освен ако е допуснато разсрочване, отсрочване или обезпечение на задълж. или задълж. е по акт, който не е влязъл в сила; 4.е налице неравнопоставеност в случаите по чл. 44, ал. 5 ЗОП;5. е установено, че: а) е представил документ с невярно съдържание, свързан с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълн. на критериите за подбор;б) не е предоставил изискваща се информ., свързана с удостоверяване липсата на основания за отстраняване или изпълн. на критериите за подбор; 6. е установено с влязло в сила наказ. постановление или съдебно решение, че при изпълнение на договор за общ. поръчка е нарушил чл. 118, чл. 128, чл. 245 и чл. 301 – 305 КТ или аналогични задълж., установени с акт на комп. орган, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен; 7.е налице конфликт на интереси, който не може да бъде отстранен.Възложителят отстранява от участие участник, за когото е налице и някое от основанията по чл.55, ал.1, т.1, 3 и 4 ЗОП: 1.обявен е в несъстоятелност или е в производство по несъстоятелност, или е в процедура по ликвидация, или е сключил извънсъд. споразум. с кредиторите си по смисъла на чл. 740 от ТЗ, или е преустановил дейността си а в случай че участникът е чуждестр. лице – се намира в подобно положение, произтичащо от сходна процедура, съгласно законодателството на държавата, в която е установен;2. сключил е споразумение с други лица с цел нарушаване на конкуренцията, когато нарушението е установено с акт на компетентен орган; 3. доказано е, че е виновен за неизпълнение на договор за общ. поръчка или на договор за концесия за строит. или за услуга, довело до предсрочното му прекратяване, изплащане на обезщетения или други подобни санкции, с изключение на случаите, когато неизпълнението засяга по-малко от 50 на сто от стойността или обема на договора; Др. основания за отстраняване: 1. Не могат да участват участници, за които е приложима забраната по чл. 3, т. 8 ЗИФОДРЮПДРКТЛТДС; 2. Не могат да участват участници, които не идентифицират физическите лица, които са действителни собственици на юридическо лице-участник в процедурата, съгласно чл. 6, ал. 2 ЗМИП; Липсата на основания за отстраняване по т.1 и т.2 и чл.54, ал.1 и чл.55,ал.1, т.1,3 и 4 се декларира в съответните полета в ЕЕДОП. 3. Наличието на основания по чл.101, ал.8-11 и чл.107 ЗОП.Гаранция за изпълнение: Представя се в една от следните форми,по избор:1.парична сума платима по банкова сметка на ВСС. 2.банкова гаранция безусловна, неотменима и платима при първо писмено поискване в оригинал, изд. в полза на възложителя. Банковата гаранция следва да покрива срока за изпълн. от сключване на договора до изтичането му и да е валидна за срок от мин. 30 календарни дни след изтичане на срока на договора. 3.застраховка, обезпечаваща изпълнението чрез покритие на отг. на изпълнителя. Застраховката следва да покрива срока за изпълн. от сключване на договора до изтичането му и да е валидна за срок от минимум 30 календарни дни след изтичане на договора.Паричната сума или банковата гаранция могат да се предоставят от името на изпълнителя за сметка на трето лице – гарант.Когато избраният изпълнител е обединение, което не е юридическо лице, всеки от съдружниците може да е наредител по банковата гаранция, съответно вносител на сумата по гаранцията или титуляр на застраховката.Гаранцията за изпълн. се задържа и освоб. в съответствие с условията и сроковете в проекта на договор. Прогнозната стойност на поръчката е максимално допустима. Участниците в обединение носят солид. отговорн. за изпълн. на паричните задължения, произт. от договора за общ. поръчка, като те следва изрично да я уговорят.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Съгласно чл.197, ал.1, т.1 от ЗОП
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2
Висш съдебен съвет
ул.Екзарх Йосиф 12
София 1000 Виетнам
kr.vasileva@vss.justice.bg +359 29304985
http://www.vss.justice.bg/ +359 29304946

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 29/06/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва