Деловодна информация
568
4-12-00-56 13/04/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
13/04/2017 (дд/мм/гггг)
568-2017-0004 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Община Созопол 000057236
пл.Хан Крум №2
Созопол BG341 8130 България
Божана Вълкова-Чампарова и Галина Георгиева -юристи +359 55025773
otdel_pnous@abv.bg +359 55025773

Интернет адрес/и

http://www.sozopol.bg/

http://www.sozopol.bg/index.php?option=com_content&view=category&id=261&Itemid=217


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.sozopol.bg/index.php?option=com_content&view=category&id=261&Itemid=217
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Регионален или местен орган

I.5) Основна дейност 

Общи обществени услуги

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

„Изпълнение на инженеринг –проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР на обект: АВТОГАРА и ПЪТНИ ВРЪЗКИ - УПИ I-338, кв. 3, м. „МИСАРЯ“, землище на гр. СОЗОПОЛ
45213311      
Строителство

Дейности в предмета на процедурата:Проектиране-Инвестиционният технически проект с работни детайли.Изпълнението на строително- монтажните работи (СМР) ще се извършва на основание разработения и одобрен технически инвестиционен проект .• Упражняване на авторски надзор по време на изпълнението на строителни и монтажни работи на обекта в съответствие с изискванията на чл. 162, ал. 2 и ал. 3 от ЗУТ.
Първият етап да включва всички подобекти в имота на Автогарата: Сградата на Автогарата Терминала за автобуси Паркинга на кота 0.00- груб строеж ? Паркинга на кота + 4.50 ? Благоустрояване на имота. Районно осветление Във втория етап :? Пътния подход от и до Автогарата, включващ:Реконструкция на общински път BGS 1220, триклонно кръстовище, пътната връзка до осова точка 951 Улица м.Мисари (от осова точка 951 до осова точка 875 (407) без завършващо покритие.? Улично осветление от осова точка 957до ос. точка 951 ? Улични ВК мрежи (от ос. точка 956 до ос. точка 767).
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
4441400      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
45213311      
71300000      
71312000      
71200000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG341

Автогара в УПИ I-338, кв.3, м.“Мисаря“ в землището на гр.Созопол, спазвайки нормативните отстояния от границите на имота. Парцелът граничи на изток и юг с улица, на север с ПИ 3.372 и на запад с ПИ 3

Обектът на поръчката е „строителство"/изпълнение или проектиране и изпълнение на строителство, свързано с една от дейностите по Приложение № 1 по смисъла на чл. 3, ал. 1, т. 1, б. „а" от ЗОП.
Предметът на настоящата обществена поръчка включва в себе си: изготвяне на технически проект с работни детайли на Автогара и пътни връзки , авторски надзор и изграждането им.
Етапността в проектирането се въвежда за създаване на по-голяма гъвкавост и възможност за етапно изграждане и въвеждане в експлоатация при промяна на инвестиционните намерения и финансовите възможности.
Първият етап да включва всички подобекти в имота на Автогарата:
? Сградата на Автогарата
? Терминала за автобуси
? Паркинга на кота 0.00- груб строеж
? Паркинга на кота + 4.50
? Благоустрояване на имота.
? Районно осветление
Във втория етап
? Пътния подход от и до Автогарата, включващ:Реконструкция на общински път BGS 1220, триклонно кръстовище, пътната връзка до осова точка 951
? Улица м.Мисари (от осова точка 951 до осова точка 875 (407) без завършващо покритие.
? Улично осветление от осова точка 957до ос. точка 951
? Улични ВК мрежи (от ос. точка 956 до ос. точка 767).
Критериите по-долу
 
ДА Техническо предложение на участника за изпълнение на поръчката    55
Предложен срок за изпълнение на предмета на поръчката    5
Цена
40
II.2.6) Прогнозна стойност
4441400      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
690

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

Участникът следва да е регистриран в „Централен професионален регистър на строителите" към Камарата на строителите в България за минимум трета категория, втора група строежи (съгласно чл.137 Закон за устройство на територията - ЗУТ и чл. 5 от Правилник за реда за вписване и водене на централния професионален регистър на строителя - ПРВВЦПРС) или в аналогичен регистър, съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен за посочения обхват на дейности. Вписването в съответен аналогичен регистър на държава - членка на ЕС, или на друга държава - страна по споразумението за Европейското икономическо пространство има силата на вписване в ЦПРС за обхвата на дейностите, за които е издадено.
*Данни за Удостоверение за регистрация в ЦПРС или в аналогичен професионален или търговски регистър на държава членка на ЕС или на друга държава-страна по споразумението за Европейското икономическо пространство, следва да се представи от всеки участник, член на обединение/консорциум или подизпълнител, в случай, че конкретните лица ще извършват СМР, съобразно разпределението на участието на лицата при изпълнение на дейностите по поръчката, предвидено в договора за създаване на обединение/консорциум или предвижданото участие на подизпълнител.
Изискуемата информация относно изискването за годност, участникът попълва в Част IV: Критерии за подбор, раздел А: Годност, т.1 от ЕЕДОП, съгласно описаното в нея .
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

2.1. Участникът следва да притежава валидна застраховка "Професионална отговорност в проектирането" за лицата, които ще осъществяват проектирането, съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с минимално застрахователно покритие съгласно разпоредбите на чл. 5, ал. 1, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството или еквивалентна застраховка, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.
2.2. Участникът следва да притежава валидна застраховка "Професионална отговорност в строителството", съгласно чл. 171, ал. 1 от ЗУТ с минимално застрахователно покритие съгласно разпоредбите на чл. 5, ал. 2, т. 4 от Наредбата за условията и реда за задължително застраховане в проектирането и строителството, или еквивалентна застраховка, съгласно законодателството на държавата, където е установен/регистриран участникът.
Изискуемата информация относно горепосоченото изискване за икономическо и финансово състояние, участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел Б: Икономическо и финансово състояние, т.5 от ЕЕДОП, съгласно описаното в нея .


III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

Технически и професионални способности:През последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил минимум една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка. Забележка: Под дейности с идентичен или сходен предмет следва да се разбира: "Инженеринг или проектиране и строителство по изграждане на обществени сгради с РЗП - минимум 4 000 кв.м., или пътища и ВиК мрежи .
Участникът следва да разполага с екип от проектанти за изпълнение на проектирането, с професионална квалификация по отделните части на проекта, съгласно техническата спецификация и изискванията на Наредба № 4 / 21.05.2001 г. за обхвата и съдържанието на инвестиционните проекти.Изискванията към проектантите в екипа са:Проектант по част „Архитектурна" и Ръководител екип - правоспособно лице, получило диплом от акредитирано висше учебно заведение, с квалификация "Архитект", притежаващо пълна проектантска правоспособност от КАБ, съгласно изискванията на чл. 230 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), респ. призната професионална квалификация по реда на Закона за признаване на професионални квалификации за чуждестранни лица, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.Проектанти по част „Конструктивна"; „Паркоустройство и благоустройство”,„ВИК"; „Електрическа"; „Пътно строителство“ „ОВК" „Енергийна ефективност"; „Геодезия-вертикална планировка"; „Пожарна безопасност"; „План за безопасност и здраве (ПБЗ)" и част „План за управление на отпадъците", следва да са строителни инженери със съответната по проектната част специалност или еквивалентна, притежаващи пълна проектантска правоспособност от КИИП, съгласно изискванията на чл. 230 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) и Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), респ. призната професионална квалификация по реда на Закона за признаване на професионални квалификации за чуждестранни лица, съгласно законодателството на държавата, в която са установени. Допълнително изискване към Проектант част „План за управление на отпадъците": притежаване на Сертификат за завършен курс на обучение по прилагане на Наредба за управление на строителните отпадъци и за влагане на рециклирани строителни материали или еквивалентен документ за чуждестранните лица. Участникът следва да разполага със следния Ръководен състав от технически правоспособни лица с определена компетентност, отговорни за техническото ръководство на строителството:Строителен инженер или строителен техник (средно образование), съгласно чл.163а, ал.2 и 3 ЗУТ, притежаващ опит като технически ръководител по смисъла на чл. 163а, ал. 4 ЗУТ при изпълнение на строително-монтажни/ремонтни работи или еквивалент, респ. призната професионална квалификация по реда на Закона за признаване на професионални квалификации за чуждестранни лица, съгласно законодателството на държавата, в която са установени с професионален опит като технически ръководител при изпълнение на СМР.Специалист (отговорник) „Контрол по качеството" - лице с квалификация и професионален опит в областта на строителството, притежаващо Удостоверение/Сертификат за преминато професионално обучение по "Контрол върху качеството на изпълнение на строителството, за съответствие на влаганите в строежите строителни продукти със съществените изисквания за безопасност" или еквивалентно за чуждестранни лица, съгласно законодателството на държавата, в която са установени.Специалист „Кординатор по безопасност и здраве (КБЗ)" - лице с квалификация и професионален опит в областта на строителството, притежаващо Удостоверение за преминато професионално обучение по „Безопасност и здраве в строителството", съгласно изискванията на Наредба №2 от 22.03.2004г. за минималните изисквания за здраве и безопасни условия на труд при извършване на СМР или еквивалент


През последните 5 /пет/ години, считано от датата на подаване на офертата, участникът следва да е изпълнил минимум една дейност с предмет и обем, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка.
Посочените от участника проектанти могат да съчетават повече от една експертна позиция в предложения екип за изпълнение на проектирането при условие, че отговарят на поставените минимални изисквания към съответните части по проекта.
Изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически възможности и професионални способности, участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т.6, буква "а" от ЕЕДОП, съгласно описаното в нея.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

19/05/2017 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

23/05/2017 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

сграда на община Созопол, пл.Хан Крум №2, гр.Созопол

Заседанието е публично и на него могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

На обжалване подлежат и действия или бездействия на възложителя, с които се възпрепятства достъпът или участието на лица в процедурата.
Жалбата се подава едновременно до Комисията за защита на конкуренцията и до Възложителя, чието решение, действие или бездействие се обжалва, в сроковете посочени в чл.197 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 13/04/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва