III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
Участникът следва да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с предмета на настоящата обществена поръчка. 1.Минималното изискване, поставено от възложителя, е участникът да е извършил минимум 1 (една) доставка касаеща дейност за приготвяне и доставка на храна, сходна с предмета на настоящата обществена поръчка, както е посочено по-горе, в рамките на 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата. 2.Всеки участник следва да разполага със собствена или наета материална база – обект за приготвяне на готова храна (обект тип – кухня – майка/кетъринг), минимум 1 (един) обект на територията на страната, с регистрация за производство в списъка за групите храни и ястията, които се произвеждат към удостоверението, за храни/ястия, категоризирани съгласно §1, т.12, б.„ф” от ЗХ. Местонахождението /отдалечеността/ на обекта следва да позволява доставката на храната да се извърши до 1 час след приготвянето й. 3.Всеки участник следва да разполага през целия период на осъществяване на обществената поръчка с квалифициран персонал, който да е в състояние да покрие изпълнението на предмета на поръчката, като следва да разполага с минимум 1 (един) инструктор по хранене и минимум 2 (два) готвач-технолога. 4.Всеки участник трябва да разполага с минимум 2 (две) собствени и/или наети транспортни средства, отговарящи на изискванията на ЗХ, оборудвани за превоз на храна, отговарящи на санитарно-хигиенните изисквания (закрит тип, хладилен). Транспортните средства трябва да притежават удостоверения за регистрация, издадени от ОДБХ (или други валидни удостоверения за регистрация на транспортните средства, издадени от РВМС, РИОКОЗ, РЗИ). 5.Всеки участник да има разработена и внедрена система за анализ и контрол на критичните точки – НАССР система за управление на безопасността на храните. В случай че участникът е сертифициран и представи валиден сертификат по стандарт EN ISO 22000:2005 или еквивалентен, с област на приложение предоставяне на кетъринг, включително доставка на храна и хранителни продукти, не е необходимо да има сертификат, удостоверяващ, че има внедрена HACCP система. 6.Всеки участник трябва да притежава валиден сертификат, удостоверяващ съответствието на системата за управление на качеството с ISO 9001:2008 или еквивалентен, с област на приложение предоставяне на кетъринг, включително доставка на храна и хранителни продукти. 7.Участниците следва да притежават валиден сертификат, удостоверяващ съответствието на Система за управление на здравето и безопасността при работа в съответствие с BS OHSAS 18001:2007 или еквивалентен, с област на приложение предоставяне на кетъринг, включително доставка на храна и хранителни продукти.
|