Деловодна информация
00696
РД52-10 14/03/2017 (дд/мм/гггг)
да
да
14/03/2017 (дд/мм/гггг)
00696-2017-0003 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка

Директива 2014/24/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възлагащ орган

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възлагащи органи, които отговарят за процедурата)

Министерство на земеделието и храните 831909905
бул.Христо Ботев 55
София BG 1040 България
Иво Янчев +359 298511345
iyanchev@mzh.government.bg +359 29807492

Интернет адрес/и

www.mzh.government.bg

http://www.mzh.government.bg/mzh/bg/procurement.aspx


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://www.mzh.government.bg/MZH/bg/procurement/pr_procedures/Procedura153.aspx
Горепосоченото/ите място/места за контакт
Горепосоченото/ите място/места за контакт
НЕ  
НЕ 

I.4) Вид на възлагащия орган 

Министерство или всякакъв друг национален или федерален орган, включително техни регионални или местни подразделения

I.5) Основна дейност 

селско, рибно стопанство и хранителни продукти

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина на служители на Министерство на земеделието и храните
63512000      
Услуги

„Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина на служители на Министерство на земеделието и храните“. В изпълнението на услугата влиза осигуряване и доставя самолетни билети за превоз на пътници и багаж и съпътстващи услуги /застраховки, онлайн чекиране, и др. съпътстващи услуги/ при служебни пътувания в страната и чужбина на Министерство на земеделието и храните.
II.1.5) Прогнозна обща стойност 2
1000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на рамковото споразумение или на динамичната система за покупки)
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
63512000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411

гр.София

Осигуряване на самолетни билети за превоз по въздух на пътници и багаж при служебни пътувания в страната и чужбина на служители на Министерство на земеделието и храните. Възложителят заявява необходимите самолетни билети в зависимост от реалните си нужди и в рамките на прогнозната стойност на поръчката.
Критериите по-долу
 
НЕ  
Цена
II.2.6) Прогнозна стойност
1000000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
24

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

КО = То1 + То2, където:
КО - е комплексната оценка на участника
То1 - е оценката за стойност на такса обслужване (такса за издаване на самолетния билет) за дестинации в Европа, с тежест на критерия – 70 % от комплексната оценка
То2 - е оценката за стойност на такса обслужване (такса за издаване на самолетния билет) за дестинации извън Европа, с тежест на критерия – 30 % от комплексната оценка
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

1. Участникът трябва да притежава валидна регистрация за извършване на туроператорска и/или туристическа агентска дейност в съответствие с чл. 61 от Закона за туризма (ЗТ) и да е вписан в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти, а за чуждестранни лица – в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени или да притежават аналогично разрешение или членство в определена организация, съгласно законодателството на държавата, в която участникът е установен.
При подаване на оферта, съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с представянето на Копие на документ за валидна регистрация в Регистъра на туроператорите и туристическите агенти, съгласно чл. 61 от Закона за туризма или еквивалент за чуждестранни лица.
2. Участникът следва да е вписан в „Регистъра на администраторите на лични данни и на водените от тях регистри“, воден от Комисия за защита на личните данни (КЗЛД) като администратор на лични данни или еквивалентна регистрация или документ за чуждестранните лица, удостоверяващ възможността им да работят с лични данни. Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с представянето на Копие на валидно удостоверение, издадено от Комисия за защита на личните данни или еквивалент за регистрация като администратор на лични данни или еквивалент за чуждестранните лица.
III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

1. Участник в процедурата да има валидна застраховка „ Отговорност на туроператора“ в съответствие с чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма, с минимални лимити на отговорност и застрахователно покритие, съгласно Наредба за условията и реда за сключване на договор за задължителна застраховка„ Отговорност на туроператора“ или еквивалентен документ за чуждестранни лица.
Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Доказва се с копие от документ, удостоверяващ валидна застраховка, покриваща отговорността му за причинени вреди вследствие на неразплащане със своите контрагенти, включително при неплатежоспособност и несъстоятелност или еквивалентен документ за чуждестранни лица.
2. Участникът да има реализиран оборот в размер на 500 000 лв. без ДДС в сферата на туроператорски и турагентски услуги, в това число продажба на самолетни билети, попадаща в обхвата на обществената поръчка, изчислен на база годишните обороти, общо за последните три приключили финансови години. Доказва се със Справка за оборота в сферата, попадаща в обхвата на поръчката общо за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.


Наличие на валидна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал. 1 от Закона за туризма или еквивалент.
Реализиран оборот в размер на 500 000 лв. без ДДС в сферата на туроператорски и турагентски услуги, в това число продажба на самолетни билети, попадаща в обхвата на обществената поръчка, изчислен на база годишните обороти, общо за последните три приключили финансови години.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1.Участник в процедурата през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата да е изпълнил услуга/и идентични или сходни с предмета на поръчката. Под услуги, сходни с предмета на обществената поръчка, следва да се разбират услуги по продажба на самолетни билети и осигуряване на съпътстващи услуги /застраховки, онлайн чекиране, и др. съпътстващи услуги/. Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с представянето на Списък на услугите, които са идентични или сходни с предмета на поръчката, с посочване на стойностите, датите и получателите, придружен с доказателства за извършените услуги.
2. Участник в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO EN 9001:2008 (или еквивалентен сертификат) включващ в обхвата си продажба на самолетни билети. Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с представянето на Сертификати по чл. 64, ал. 5-8 от ЗОП, удостоверяващи съответствието с изискуемия се стандарт.
3. Участникът да разполага с екип от служители/експерти:Минимум трима служители/експерти, които ще участват в изпълнението на услугата и които следва да отговарят на изискванията за образование, езикова квалификация и стаж на персонала, посочени в чл. 7 от Наредба № 16-1399 от 11.10.2013 г. на министъра на икономиката и енергетиката. Лицата, осъществяващи функции по продажби на самолетни билети, следва да са с висше образование или средно образование и притежаващи сертификат, удостоверяващ IATA квалификация. Лицата трябва да притежават най-малко една година опит в работата като агент по продажба на самолетни билети. Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с представянето на Списък на членовете на екипа, които ще отговарят за изпълнението, в който е посочена професионалната компетентност.
4. Изпълнителят да разполага с поне 1 (един) офис/представителство, отговарящ на изискванията на чл. 3 от Наредба № 16-1399 от 11.10.2013 г. на министъра на икономиката и енергетиката с осигурена възможност за приемане на заявки по всяко време на денонощието и изпълнение на такива при извънредни обстоятелства, както и в почивни и празнични дни. Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с представянето на Декларация-списък в свободен текст, с която участникът декларира, че ще осигури собствени или наети) офиси/помещения, отговарящ на изискванията на чл. 3 от Наредба № 16-1399 от 11.10.2013 г. на министъра на икономиката и енергетиката.
5. Участникът да е член на International Air Transport Association (IATA) или да е агенция, притежаваща акредитация в IATA или еквивалент.
Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП.
Изискването се доказва с представянето на копие на документ удостоверяващ, че участникът е член на IATA или копие на документ, че е агенция, притежаваща акредитация в IATA.
6. Участникът да има валидна към датата на подаване на офертата оторизация за работа в системата Billing and Settlement Plan (BSP) България или в еквивалентна система. Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с представянето на Копие на документ, удостоверяващ валидна оторизация на участника за работа в системата Billing Settlement Plan (BSP) България или еквивалентна система.
7. Участникът да има право да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална система „Галилео“ или еквивалентна система. Съответствието с изискването се декларира в ЕЕДОП. Изискването се доказва с копие от документ, доказващ правото на участника да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална резервационна система „Галилео“ или еквивалентна.


1. Участник в процедурата през последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата да е изпълнил услуга/и идентични или сходни с предмета на поръчката.
2. Участник в процедурата да прилага система за управление на качеството, сертифицирана съгласно стандарт ISO EN 9001:2008 (или еквивалентен сертификат) включващ в обхвата си продажба на самолетни билети.
3. Участникът да разполага с екип от служители/експерти:Минимум трима служители/експерти, които ще участват в изпълнението на услугата и които следва да отговарят на изискванията за образование, езикова квалификация и стаж на персонала, посочени в чл. 7 от Наредба № 16-1399 от 11.10.2013 г. на министъра на икономиката и енергетиката. Лицата, осъществяващи функции по продажби на самолетни билети, следва да са с висше образование или средно образование и притежаващи сертификат, удостоверяващ IATA квалификация. Лицата трябва да притежават най-малко една година опит в работата като агент по продажба на самолетни билети. 4. Изпълнителят да разполага с поне 1 (един) офис/представителство, отговарящ на изискванията на чл. 3 от Наредба № 16-1399 от 11.10.2013 г. на министъра на икономиката и енергетиката с осигурена възможност за приемане на заявки по всяко време на денонощието и изпълнение на такива при извънредни обстоятелства, както и в почивни и празнични дни. 5. Участникът да е член на International Air Transport Association (IATA) или да е агенция, притежаваща акредитация в IATA или еквивалент.
6. Участникът да има валидна към датата на подаване на офертата оторизация за работа в системата Billing and Settlement Plan (BSP) България или в еквивалентна система. 7. Участникът да има право да резервира, издава и продава самолетни билети чрез глобална система „Галилео“ или еквивалентна система.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


Възложителят отстранява от участие в процедурата за възлагане на обществена поръчка участник за когото са налице основанията по чл.54, ал.1, т.т.1-7 от ЗОП, условията по чл.107 от ЗОП,както и обстоятелствата по чл. 3,т. 8 от ЗИФОДРЮПДРС, възникнали преди или по време на процедурата.Гаранцията за изпълнение е в размер на 50 000.00 лв.
III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Открита процедура
НЕ

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.5) Информация относно договаряне (само за състезателни процедури с договаряне)

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Обявление за предварителна информация; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

18/04/2017 (дд/мм/гггг)   13:30 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

20/04/2017 (дд/мм/гггг)   11:00 (чч:мм)

гр.София , бул.Христо Ботев 55

Получените оферти се отварят на публично заседание, на което могат да присъстват участниците в процедурата или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

Жалба може да се подава в 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 100, ал. 3 от ЗОП, съгласно разпоредбата на чл. 197, ал.1, т.1 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 14/03/2017 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва