III.1.2) Икономическо и финансово състояние
НЕ
Всеки участник трябва да е реализирал минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 80 000 (осемдесет хиляди) лева, от който 50 000 (петдесет хиляди) лева в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
минимален общ оборот, включително минимален оборот в сферата, попадаща в обхвата на поръчката, изчислен на база годишните обороти, за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си в размер на 80 000 (осемдесет хиляди) лева, от който 50 000 (петдесет хиляди) лева в сферата, попадаща в обхвата на поръчката.
|
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката -през последните 3 г., считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил минимум поне две дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката.Под дейност, сходна с предмета на поръчката следва да се разбира доставка на едро на хранителни стоки /продукти/.Доказване: попълване на информацията в ЕЕДОП и удостоверения за добро изпълнение, които съдържат стойността, датата, на която е приключило изпълнението, мястото, вида и обема, както и дали е изпълнено в съответствие с нормативните изисквания. 2.Участникът трябва да разполага с минимум 2 /две/ специализирани транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставката. Транспортните средства предвидени от участника за доставка на продукти от животински произход трябва да са регистрирани по Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВМД) и/или чл.6 от Регламент (ЕО) №852/2004.Доказване:в ЕЕДОП описва: вид, марка, модел на транспортното средство, неговия регистрационен номер, собственост, категория и технически допустимата му максимална маса.Участникът прилага и заверени копия на удостоверенията за регистрация, издадени от ОДБХ по реда на чл. 246 ЗВМД на името на участника или на собственика. 3.Участниците следва да разполагат с минимум един обект за търговия на едро (складова база с необходимата хладилна техника) за всички хранителни продукти, обект на поръчката, регистриран по реда на чл. 12 и сл. от ЗХ.Доказване:в ЕЕДОП, като посочи номера(та) на удостоверението(ята) за регистрация. Участникът отделно от ЕЕДОП прилага и заверено(и) копие(я) на същия(те), включващо списък на групите храни (Приложение № 1 към Заповед № РД 11-919/05.08.2011 г. на Изпълнителния директор на БАБХ) по предмета на поръчката, издадено след 25.01.2011 г. от съответната ОДБХ по чл. 12 и сл. от Закона за храните. В горепосоченото удостоверение за търговия с храни, издадено на името на участника, следва да бъде отбелязано, че кандидатът отговаря на изискванията на Регламент (EO) 852/2004, а за храни от животински произход и на Регламент (EO) 853/2004. 4.Участникът трябва да има внедрена система за управление на безопасност на храните по стандарт БДС ЕН ISO 22000-2006 или еквивалентен, или внедрена система за анализ на опасностите и критични контролни точки (HACCP). Доказване:в ЕЕДОП информация за обстоятелството по т.22.4. за внедрена система за управление на безопасност на храните по стандарт БДС ЕN ISO 22000-2006: сертификат ISO 9001:2008 или еквивалент или сертификат ISO 22000:2005 или еквивалент с област на приложение, предмета на поръчката, като прилага същите, или внедрена система за анализ на опасностите и критични контролни точки (HACCP).Забележка: Сертификатите трябва да са издадени от независими лица, които са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал.2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Относно т.2, т.3 и т.4: При участник чуждестранно физическо или юридическо лице се предоставят (декларират) еквивалентен документ/документи, издаден/и в държавата, в която участникът е установен и/или извършва тази дейност. При участие на обединение, което не е юридическо лице, съответната информация се попълва в ЕЕДОП на членовете на обединението, чрез които участникът доказва поставеното изискване и документа се представя от тези членове. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители ЕЕДОП и документа се представят и за всеки от посочените подизпълнители. Подробното и точно описание на изискванията за техническите и професионални възможности са описани в документацията за участие, публикувана в профила на купува, посочен по-горе
1. Участникът трябва да има опит за изпълнение на поръчката. През последните 3 години считано от датата на подаване на офертата да е изпълнил минимум поне две дейности с предмет и обем идентични или сходни с тези на поръчката. 2.Участникът трябва да разполага с минимум 2 /две/ специализирани транспортни средства за превоз на хранителните продукти, обект на доставката. Транспортните средства предвидени от участника за доставка на продукти от животински произход трябва да са регистрирани по Закона за ветеринарномедицинската дейност (ЗВМД) и/или чл.6 от Регламент (ЕО) №852/2004. 3.Участниците следва да разполагат с минимум един обект за търговия на едро (складова база с необходимата хладилна техника) за всички хранителни продукти, обект на поръчката, регистриран по реда на чл. 12 и сл. от ЗХ. 4.Участникът трябва да има внедрена система за управление на безопасност на храните по стандарт БДС ЕН ISO 22000-2006 или еквивалентен, или внедрена система за анализ на опасностите и критични контролни точки (HACCP).
|