„Доставка на хранителни продукти по обособени позиции за нуждите на детските и социалните зведения“ по следните обособени позиции : ..... продължава в Раздел VI.3. |
|
15800000 |
|
|
„Доставка на хранителни продукти по обособени позиции за нуждите на детските и социални заведения“ по следните обособени позиции: обособена позиция №1 - хляб и хлебни изделия;обособена позиция №2 - месо и месни продукти, риба;обособена позиция №3 - мляко и млечни продукти;обособена позиция №4 - зеленчуци и плодове;обособена позиция №5 - други хранителни продукти;обособена позиция №6 – консервирани, замразени и изсушени зеленчуци и плодове.Пълното описание по обособени позиции, с включените в тях хранителни продукти се съдържат в Техническата спецификация от документацията за участие в процедурата.Доставката на хранителните продукти ще се извършва на посочените адреси в документацията на базата на предварителни заявки от страна на представители на Възложителя, не по-късно от 07:00 часа в деня на получаване на заявените продукти. |
II.1.6) Информация относно обособените позиции
|
|
II.1.7) Обща стойност на обществената поръчка (без да се включва ДДС)
345189.67 BGN (Моля, посочете общата стойност на обществената поръчка. За информация относно индивидуални поръчки, моля, използвайте раздел V) |
или |
/ които са взети предвид |
(за рамкови споразумения - обща максимална стойност за цялата продължителност) |
(за динамични системи за покупки - стойност на поръчката/ите, която/които не е/са включена/и в предишни обявления за възлагане на поръчки) |
(за поръчки, базирани на рамкови споразумения; ако това се изисква - стойност на поръчката/ите, която/които не е/са включена/и в предишни обявления за възлагане на поръчки) |
|
|
II.2) Описание 1
хляб и хлебни изделия |
1 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15811000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG343
На територията на Община Елхово | Хлябът и хлебните изделия, трябва да бъдат произведени от качествено пшенично, пълнозърнесто или друг вид брашно. Хлябът, който се предлага в детските заведения, училищните столове и обектите за търговия на дребно на територията на училищата и на детските заведения, трябва да бъде тип "Бял", "Добруджа" или "Типов", произведен по утвърден стандарт, и/или пълнозърнест. Хлябът, който се предлага в детските заведения трябва да бъде тип "Бял", "Добруджа" или "Типов", произведен по утвърден стандарт, и/или пълнозърнест,по технологична документация, съгласно заложените в нея показатели - без оцветители и консерванти. Хлябът да бъде добре оформен, изпечен със златист до червеникаво кафяв цвят без прегаряния, средата да бъде с равномерна шупливост, еластична, с приятен вкус и мирис.Доставяните хляб и хлебните продукти да са произведени в деня на доставката.Хлебните изделия да бъдат с ниско съдържание на мазнини, сол и захар. |
II.2.5) Критерии за възлагане
НЕ |
|
|
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
месо и месни продукти, риба |
2 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15100000 15200000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG343
На територията на Община Елхово | Доставяното месо в зависимост от термичното състояние може да бъде прясно, охладено и замразено.Месото от свине, едри и дребни преживни животни, доставяно в детските заведения, трябва да е добито от здрави животни, птици и риби в одобрени предприятия, съгласно изискванията на Приложение ІІІ на Регламент № 853/2004/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 29 април 2004 г., относно определяне на специфичните хигиенни правила за храните от животински произход (ОВ L 139,30.04.2004 г.), или да е добито от здрави животни в кланични пунктове съгласно изискванията на Наредба № 4 от 2014 г. за специфичните изисквания към производството на суровини и храни от животински произход в кланични пунктове, тяхното транспортиране и пускане на пазара (ДВ, бр. 60 от 2014 г.) |
II.2.5) Критерии за възлагане
НЕ |
|
|
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
мляко и млечни продукти |
3 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15500000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG343
На територията на Община Елхово | рясното пастьоризирано мляко, доставяно в детските заведения, трябва да е произведено от сурово мляко, което отговаря на изискванията на приложение III, секция IX , глава I, точка III(3) на Регламент №853/2004. Млечните продукти, доставяни в детските заведения, да са произведени от сурово мляко, което отговаря на изискванията на приложение ІІІ, секция ІХ, глава І, т. ІІІ (3) на Регламент №853/2004 г. Киселото мляко, доставяно в детските заведения, да е произведено в съответствие със стандарт БДС 12:2010. Сиренето, доставяно в детските заведения, да е произведено в съответствие със стандарт БДС 15:2010. Кашкавалът, доставян в детските заведения, да бъде произведен в съответствие със стандарт БДС 14:2010. В детските заведения може да се доставят и млечни продукти, произведени по ТД, които отговарят на изискванията за сурово мляко на приложение III, секция IX , глава I, точка III(3) на Регламент №853/2004 и на качествените показатели за готов продукт съгласно действащите БДС. |
II.2.5) Критерии за възлагане
НЕ |
|
|
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
зеленчуци и плодове |
4 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15331100
|
II.2.3) Място на изпълнение BG343
На територията на община Елхово | Пресните плодове и зеленчуци, доставяни в детските заведения, трябва да отговарят на изискванията за качество в съответствие с изискванията на общия стандарт и специфичните стандарти за предлагане на пазара, определени в Приложение №1 част А и част Б от Регламент за изпълнение (ЕС) №543/2011 на Комисията от 07 юни 2011 г. Картофите, предлагани в детските заведения, трябва да са цели, здрави, чисти без земя и други примеси, без повреди от вредители, без повишена повърхностна влажност, да издържат на транспортиране, товарене и разтоварване. Да бъдат опаковани в чисти опаковки и маркировка, която съдържа етикет с данни за мястото на произход, име на производител и/или име на опаковчик.Не се допуска доставянето на гнили картофи и с лошо качество, което ги прави негодни за консумация. |
II.2.5) Критерии за възлагане
НЕ |
|
|
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
други хранителни продукти |
5 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15890000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG343
На територията на община Елхово | Яйцата, доставяни в детските заведения, трябва да отговарят на изискванията на Наредба №1 от 2008 г. за изискванията на търговия с яйца, Регламент (ЕС) №589/2008 на Комисията от 23 юни 2008 г. за определяне на подробни правила за прилагане на Регламент (ЕО) №1234/2007 на Съвета относно стандартите за търговия с яйца и на Приложение ІІІ, раздел Х на Регламент (ЕО) № 853/2004. Яйцата да са клас „А”. Слънчогледовото олио, доставяно в детските заведения, да има светложълт цвят, да е бистро, без утайки и без примеси и др. Брашното, което се влага в храни, предлагани в детските заведения трябва да е "Бяло", "Добруджа" или "Типово", произведено по утвърден стандарт. Всички пълнозърнести продукти, доставяни в детските заведения, да бъдат произведени в съответствие на показателите, заложени в ТД на производителя, без оцветители. |
II.2.5) Критерии за възлагане
НЕ |
|
|
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
консервирани, замразени и изсушени зеленчуци и плодове |
6 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15331400 15300000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG343
На територията на община Елхово | Консервираните продукти от плодове и зеленчуци, доставяни в детските заведения, не трябва да съдържат консерванти, оцветители и подсладители.Плодовите и зеленчукови консерви да бъдат с ненарушена херметичност и признаци на бомбаж. Консервираните плодове и зеленчуци трябва да бъдат с добър външен вид, с цвят, характерен за дадения вид. Заливката да бъде бистра, без утайка и раздробени частици.Плодовите конфитюри, доставяни в детските заведения трябва да отговарят на Наредбата за изискванията към плодовите конфитюри, желета, мармалади, желе- мармалади и подсладено пюре от кестени от 2003 г. Да бъдат с добавена захар под 50 % и плодово съдържание над 60 %.Доматеното пюре, доставяно в детските заведения, трябва да бъде с не по-малко от 22% сухо вещество (като минимално 80% от сухото вещество се формира от домати).Доставяните продукти в детските заведения, производни на плодовете и зеленчуците в замразен и изсушен вид, да бъдат произведени с разрешени добавки в количества. |
II.2.5) Критерии за възлагане
НЕ |
|
|
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|