„ДОСТАВКА НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ЗА НУЖДИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ“ ПО 8 ОБОСОБЕНИ ПОЗИЦИИ Обособена позиция №1 „МЛЯКО, МАРГАРИН И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ“ Обособена позиция №2 "ПИЛЕШКО МЕСО И ПИЛЕШКИ ПРОДУК |
|
15800000 |
|
|
Доставяните хранителни продукти трябва да отговарят на изискванията на Закона за храните, Закона за ветеринарно-медицинската дейност, Наредба № 2 от 7.03.2013 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 0 до 3 години в детските заведения и детските кухни, Наредба № 5/25.05.2006г. за хигиената на храните, издадена на основание чл.17, ал.2 от Закона за храните, а тези за детските заведения и на Наредба №6/10.08.2011г. за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години в детски заведения, Наредба №9/16.09.2011г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата, на Наредба за изискванията към храните на зърнена основа и към детските храни, предназначени за кърмачета и малки деца и на всички относими нормативни актове. |
II.1.6) Информация относно обособените позиции
|
|
II.1.7) Обща стойност на обществената поръчка (без да се включва ДДС)
3454538.96 BGN (Моля, посочете общата стойност на обществената поръчка. За информация относно индивидуални поръчки, моля, използвайте раздел V) |
или |
/ които са взети предвид |
(за рамкови споразумения - обща максимална стойност за цялата продължителност) |
(за динамични системи за покупки - стойност на поръчката/ите, която/които не е/са включена/и в предишни обявления за възлагане на поръчки) |
(за поръчки, базирани на рамкови споразумения; ако това се изисква - стойност на поръчката/ите, която/които не е/са включена/и в предишни обявления за възлагане на поръчки) |
|
|
II.2) Описание 1
„МЛЯКО, МАРГАРИН И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ“ |
1 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15511000 15500000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | Прясното пастьоризирано мляко, трябва да е произведено от сурово мляко, което отговаря на изискванията на приложение ІІІ, секция ІХ, глава І, т. ІІІ (3) на Регламент 853/2004. 2. Млечните продукти, които се предлагат, трябва да са произведени от сурово мляко, което отговаря на изискванията на приложение ІІІ, секция ІХ, глава І, т. ІІІ (3) на Регламент 853/2004. - Киселото мляко да е произведено в съответствие със стандарт БДС 12:2010. - Сиренето да е произведено в съответствие със стандарт БДС 15:2010. - Кашкавалът да е произведен в съответствие със стандарт БДС 14:2010. |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
"ПИЛЕШКО МЕСО И ПИЛЕШКИ ПРОДУКТИ" |
2 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15100000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | Месото от птици и птичи разфасовки, които се предлагат, трябва да отговарят на изискванията на Регламент (ЕО) № 543/2008 относно въвеждането на подробни правила за прилагане на Регламент (ЕО) № 1234/2007 по отношение на определени стандарти за предлагането на пазара на месо от домашни птици Месото от птици,трябва да е добито от здрави птици в одобрени предприятия съгласно изискванията на Приложение ІІІ на Регламент № 853/2004/ЕС. |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
„МЕСО И МЕСНИ ПРОДУКТИ“ |
3 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15113000 15131400 15115100 15111200
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | Месото от свине, едри преживни животни, дребни преживни животни, което се предлага, трябва да е добито от здрави животни в одобрени предприятия съгласно изискванията на Приложение ІІІ на Регламент № 853/2004/ на ЕС относно определяне на специфични хигиенни правила за храните от животински произход (OB L 139, 30.4.2004 г.). 5. Месните заготовки и месните продукти, които се предлагат, трябва да са произведени по утвърдени стандарти и/или да са произведени по технологична документация (ТД), в случай че отговарят на изискванията за суровини, заложени в техническите изисквания и рецептурите за производство на продукти по утвърдените стандарти. Мляното месо да е с ниско съдържание на мазнини (не повече от 12,5% от общата маса) и ниско съдържание от 1,5% от сухото вещество. 8. Месните продукти да са с намалено съдържание на мазнини (за малотрайните колбаси не повече от 16%, а за трайните – не повече от 26% от общата маса) и намалено съдържание на сол (за малотрайните колбаси не повече от 1 |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
„РИБА И РИБНИ ПРОДУКТИ“ |
4 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 03311000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | Рибата и рибните продукти, които се предлагат, трябва да са получени в регламентирани обекти за добив и преработка на риба и рибни продукти, отговарящи на изискванията на приложение ІІІ, секция VІІІ на Регламент (ЕО) № 853/2004. Замразената риба да бъде добре почистена от кожа, гръбначните кости и вътрешности, филетирана или нарязана на парчета. |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
„ВАРИВА, МАКАРОНЕНИ ИЗДЕЛИЯ И ПАКЕТИРАНИ СТОКИ“ |
5 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15890000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | Предварително опакованите храни, които се доставят да са в опаковка, която предпазва продукта от външно замърсяване и не променя органолептичните му характеристики. Пакетираните храни, доставяни на детските заведения , трябва да са етикетирани и маркирани съгласно Наредбата за изискванията за етикетирането и представянето на храните, приета с ПМС № 136 от 19 юли 2000 г. (ДВ, бр. 62 от 2000 г.). В детските заведения и училищата не се допускат храни с нарушена цялост на опаковката. Варивата да са здрави, цели, чисти, без чужди вещества, без вредители и увреждания от вредители, без неспецифичен мирис и/или вкус и с цвят характерен за продукта. Използваният чай да не съдържа оцветители и овкусители. 27. Използва се само сол, йодирана с калиев йодит в съответствие с изискванията на Наредбата за изискванията към състава и характеристиките на солта за хранителни цели, приета с ПМС № 23 от 30 януари 2001 г. (ДВ, бр. 11 от 2001 г.).. 28. Захарта който се предлага може да бъде само "Рафинира |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
„ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ“ |
6 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15810000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | За приготвяне на ястия в детските заведения и училищата се използва брашно "Бяло", "Добруджа" или "Типово", произведено по утвърден стандарт, и/или пълнозърнесто брашно. 19. В детските заведения не се приемат зърнени храни и храни на зърнена основа с признаци на видимо плесенясване, с наличие на складови вредители и/или следи от тяхната дейност. 20. Храните на зърнена основа, предназначени за консумация от децата във възрастта до 3 години, по отношение на състава им трябва да отговарят на изискванията на Наредбата за изискванията към храните на зърнена основа и към детските храни, предназначени за кърмачета и малки деца, приета с ПМС № 66 от 18 март 2003 г. (ДВ бр. 27 от 2003 г.). Пълнозърнестите продукти пълнозърнести продукти (хлебни, макаронени и тестени изделия, овесени ядки и др.), да са произведени в съответствие на показателите, заложени в ТД на производителя, без оцветители |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
„ПЛОДОВИ И ЗЕЛЕНЧУКОВИ КОНСЕРВИ“ |
7 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15300000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | Консервираните продукти от плодове и зеленчуци, които се предлагат , не трябва да съдържат консерванти, оцветители и подсладители. Не се приемат консервирани продукти с нарушена херметичност и признаци на бомбаж. 15. Плодовите конфитюри, желета, мармалади и желе-мармалади, които се предлагат, трябва да отговарят на Наредбата за изискванията към плодовите конфитюри, желета, мармалади, желе-мармалади, приета с ПМС № 45 от 21 февруари 2003 г. (ДВ, бр. 19 от 2003 г.) 16. В детските заведения ще се приемат само 100 % плодови и/или зеленчукови сокове, плодови и плодово-зеленчукови нектари, в които съдържанието на моно- и дизахариди не превишава 20 % от общата маса на продукта. Плодовите напитки да са етикетирани в съответствие с Наредбата за изискванията към напитките от плодове, приета с ПМС № 219 от 24 септември 2002 г. (ДВ, бр. 94 от 2002 г.) В детските заведения и училищата трябва се използва доматено пюре с не по-малко от 22 % сухо вещество (като минимално 80 % от сухото вещество се ф |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|
II.2) Описание 1
ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ“ |
8 |
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15850000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG344
гр. Стара Загора | В социалните заведения не се приемат зърнени храни и храни на зърнена основа с признаци на видимо плесенясване. |
II.2.5) Критерии за възлагане
ДА |
Управление на риска – П1 30
|
|
70
|
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
|
|
|