Версия за печат

BG-село Руен

Информация за публикувана в профила на купувача обява за обществена поръчка на стойност по чл. 20, ал. 3 от ЗОП



Номер на обявата

ОП-3

Дата на публикуване на обявата на профила на купувача

09.05.2018 г. 


Възложител

Национален идентификационен No (ЕИК): 000057211

BG341, Община Руен, ул.Първи май 18, За: Цветелина Стойчева, България 8540, село Руен, Тел.: 05944 6233, E-mail: obstina_ruen@mail.bg, Факс: 05944 6476

Интернет адрес/и:

Основен адрес (URL): http://www.obstinaruen.com.

Адрес на профила на купувача (URL): http://obstinaruen.com/opsipk/.


Обект на поръчката

Услуги

Обща прогнозна стойност на поръчката

60000 лв. без ДДС

Предмет на поръчката

[„ИЗБОР НА ИЗПЪЛНИТЕЛ ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ИНВЕСТИЦИОННИ ПРОЕКТИ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ И РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА НОВИ И СЪЩЕСТУВАЩИ УЛИЦИ, ТРОТОАРИ, И СЪОРЪЖЕНИЯ И ПРИНАДЛЕЖНОСТИТЕ КЪМ ТЯХ В СЕЛАТА РУЕН, ДЪСКОТНА, ПРЕОБРАЖЕНЦИ И ВРЕСОВО НА ОБЩИНА РУЕН, ОБЛАСТ БУРГАС И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПОСЛЕДВАЩ АВТОРСКИ НАДЗОР, С ЦЕЛ КАНДИДАТСТВАНЕ НА ОБЩИНА РУЕН ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТ ПО ПРСР 2014-2020Г.”

Код съгласно Общия терминологичен речник (CPV)

71320000

Описание:

Инженерни услуги по проектиране и конструиране


Срок за получаване на офертите

17/05/2018 , 17:00 (дд/мм/гггг, чч:мм)

Информация относно средства от Европейския съюз

Обществената поръчка е във връзка с проект и/или програма, финансиран/а със средства от европейските фондове и програми
ДА
Идентификация на проекта
Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.,мярка 7, подмярка 7.2.

Друга информация

Важно! Възложителят предвижда договорът по настоящата обществена поръчка да се сключи под условие, в съответствие с разпоредбата на чл.114 от Закона за обществените поръчки. При откриване на обществената поръчка Възложителят не е осигурил цялостно финансиране за изпълнение предмета на същата. Предвидено е авансово плащане в размер на 1 500 лв. (хиляда и петстотин лева) без вкл. ДДС, което плащане не е обвързано с одобряване на проектното предложение от страна на ДФЗ и съответно сключване на договор между Община Руен с ДФ «Земеделие» за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Поради тази причина Възложителят е предвидил в проекта на договора клауза за отложено изпълнение на договора за обществена поръчка. Всяка от страните по договора може да поиска прекратяване на на договора без предизвестие след изтичане на тримесечен срок от сключването му Предвид факта, че настоящата обществена поръчка се провежда по реда на събиране на оферти с обява, преди приемане на нормативните документи, свързани с реализирането на проекта, предмет на поръчката, за целите на изпълнението на настоящата поръчка: възникналите след откриването на обществената поръчка правила и указания на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 г., които поставят клаузи от изготвения проект на договор в противоречие с тях или клаузи от проекта на договор уреждат по различен начин отношенията между страните, имат предимство пред клаузите на настоящия договор. В този смисъл, възникването на нови правила и условия в нормативен документ, в договора за безвъзмездна финансова помощ, както и всякакви други документи и указания от УО, свързани с размера на цената по проекта на договор, начина на плащане, начина на отчитане, както и всякакви други условия от настоящата процедура, продиктувани от новите правила се считат за основание за промяна на сключения договор по смисъла на чл. 116, ал. 1, т. 1 от ЗОП (в сила от 15.04.2016 г.), като обхватът и естеството на възможните изменения, както и условията, при които те могат да се използват не трябва да води до промяна в предмета на договора. В случаите на настъпване на горните юридически факти, страните се съгласяват да отразят новите договорености по между си, които са функция на настъпилите изменения в допълнително споразумение към сключения договор. Горните изменения следва да повтарят изрично и точно правилата, отразени в документите по т. 1 и те единствено могат да бъдат предмет на изменението на договора. Преди подписване на договора, участникът избран за изпълнител представя гаранция за изпълнение на договора в размер на 1 % от стойността на договора в една от следните форми:парична сума,банкова гаранция или застраховка.

Дата на изпращане на настоящата информация

09/05/2018  (дд/мм/гггг)