Основните компоненти на обедното хранене включват: основно ястие и хляб.
Когато храната се осигурява предварително опакована, то опаковката трябва да предпазва продукта от външно замърсяване и да не променя неговото качество;
Когато храната е за разпределение на място, то тя се пренася в специални кутии/ съдове, запазващи нейните качества и се доставя до съответното помощно помещение за ученическото столово хранене, където се разпределя в посуда на Възложителя или на Изпълнителя, в случай че Възложителя не разполага в посуда.
Приготвената храна се осигурява ежедневно в срок от 12:30часа до 13:30часа в стола на ОУ „Хр.Ботев” гр.Алфатар.
Заявката за броя на хранещите се подава към изпълнителя в ден предходен осигуряването на храната, до 17:00 часа. В деня на приготвянето и осигуряването на храната до 8:30 часа се потвърждава окончателния брой хранещи се ученици.
Цената на храната за обяд се формира на база единична стойност на всяко ястие, което участникът предлага да доставя през периода на изпълнение на договора, описано в техническото и ценово предложение за изпълнение на поръчката.
Цената на ястията трябва да включва всички разходи по приготвяне и осигуряване на храната до мястото посочено от Възложителя.
Прогнозната цена за един обяд за ученик е до 1,50/ един лев и 50 ст./ лева без вкл. ДДС.
Приготвяната и осигурявана храна да е висококачествена, пълноценна и безопасна, като отговаря на всички изисквания на националното и европейското законодателство в тази насока;
Цената на храната за обяд се формира на база единична стойност на основното ястие и хляб, което участникът предлага да доставя през периода на изпълнение на договора, описано в техническото и ценово предложение за изпълнение на поръчката.
Цената на ястията трябва да включва всички разходи по приготвяне и осигуряване на храната до мястото посочено от Възложителя.
Прогнозната цена за един обяд за ученик е до 1,50/ един лев и 50 ст./ лева без вкл. ДДС.
Срокът на валидност на офертата е 60 / шестдесет/ календарни дни включително, считано от датата определана за краен срок за получаване на оферти.
Методика за определяне на комплексната оценка на офертата.
По показателя П 1 - „Предложено седмично меню” максимален брой точки получава предложението, съответстващо в най-голяма степен на нормативните изисквания за здравословно и качествено хранене на ученици. Относими (приложими и адекватни) към показател.
Оценката по показателите се поставя от комисията в съответствие със скалата от обявата:
При пълна липса на съответствие на ангажираното техническо предложение с изискванията за адекватност, качество и приложимост, участникът се предлага на възложителя за отстраняване от участие.
2) По показателя П 2 - „Цена за предоставяне на един брой обяд“ офертата се оценява, като най-ниската цена за предоставяне на един обяд, предложено от участник в обществената поръчка, се дели на цената за предоставяне на един брой обяд, предложена от оценявания участник, и полученото частно се умножава по коефициента за тежест 20, или:
най-ниска цена за предоставяне на един брой обяд
П 2 = …………………………………………………………….х 20
цена за предоставяне на един брой обяд на участник
Крайната комплексна оценка (КО) на офертата се формира по всяка обособена позиция поотделно като сбор от резултатите от оценяването на офертата по трите показателя, като максималният брой точки е 100 по формулата:
КО = П1 + П2
Документите, свързани с участието в процедурата, се представят от кандидата или от участника, или от упълномощен от него представител - лично или чрез пощенска или друга куриерска услуга с препоръчана пратка с обратна разписка на адрес гр. Алфатар, Община Алфатар, ул. "Йордан Петров" № 6, деловодство.
Гаранцията обезпечаваща изпълнението на договора е в размер на 1 % от стойността на договора без включен ДДС.
Сключване на договор-в срок до 30 дни