Версия за печат

BG-с. Първенец, общ. Родопи, обл. Пловдив

ПУБЛИЧНА ПОКАНА


ВЪЗЛОЖИТЕЛ:

Основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Първенец, ул. Патриарх Евтимий 3, За: Снежана Димитрова Парпарова, директор, България 4110, с. Първенец, общ. Родопи, обл. Пловдив, Тел.: 03111 2340, E-mail: snejana_parparova@abv.bg

Място/места за контакт: ул. Патриарх Евтимий 3

Интернет адрес/и:

Основен адрес на възлагащия орган/възложителя: http://ou-parvenec.com/.

Адрес на профила на купувача: http://ou-parvenec.com/.


ОБЕКТ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставки

КРАТКО ОПИСАНИЕ:

Доставка на готови закуски и готово топло основно ястие за обяд с 1 филия хляб към всяка порция, всеки учебен ден за учениците на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Първенец, община Родопи, обл. Пловдив, за учебната 2014/2015 г. Закуските са за учениците от първи до четвърти клас. Основното обедно ястие е за учениците, които са в полуинтернатни групи по Проект BG051P0001 – 3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес” – съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз по програма „Развитие на човешките ресурси”. Закуските се заплащат на изпълнителя с бюджетни средства на възложителя, а основното обедно ястие се заплаща със средства преведени по посочения Проект BG051P0001 – 3.1.06., и се доплаща от средства от родители на учениците. Към обяда не се предвижда супа и десерт (първо и трето).

КОД СЪГЛАСНО ОБЩИЯ ТЕРМИНОЛОГИЧЕН РЕЧНИК (CPV):

55524000

Описание:

Приготвяне и доставяне на храна за ученически столове и бюфети


КОЛИЧЕСТВО ИЛИ ОБЕМ:

Закуски за ученици от първи до четвърти клас, за прогнозно 160 учебни дни за учебната 2014/2015 г., на прогнозна стойност 12000 лв. с ДДС; Основно топло ястие за обяд с 1 филия хляб към всяка порция за ученици от полуинтернатните групи, за прогнозно 160 учебни дни - начален курс, 170 учебни дни среден курс през учебната 2014/2015 г., на прогнозна стойност 44000 лв. с ДДС. Броят на учениците от начален и среден курс варира. Броят порции закуски и обедни ястия за всеки учебен ден ще се определя според броя учениците, които ще ги консумират през съответния учебен ден.

ПРОГНОЗНА СТОЙНОСТ:

56000 BGN

МЯСТО НА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Училищен стол при ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - с. Първенец, общ. Родопи, обл. Пловдив

NUTS:

BG421

ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА:

Доставянето на готовата храна за закуска и обяд да бъде в съответствие с действащите европейски и български нормативни изисквания, посочени конкретно в документацията за участие. Изпълнителят да притежава Сертификат или декларация за внедрена система за анализ и контрол на критичните точки /НАССР/, като системата включва обекта на поръчката и Удостоверение от Българска Агенция за безопасност на храните, или еквивалентно. Ежеседмично изпълнителят представя на възложителя за утвърждаване меню за следващата седмица, което да включва храни в необходимите количества, видове, съдържание, начин на приготовление и съхранение в пълно съответствие на всички приложими нормативни актове. Възложителят има право да изиска промяна в менюто, ако то или част от него не отговаря на задължителни нормативни изисквания. В този случай изпълнителят е длъжен да направи съответните промени в менюто. Приготвяните и/или доставяни храни да са в необходимите количества, видове, съдържание, начин на приготовление и съхранение в пълно съответствие на всички приложими нормативни актове, както и на утвърденото от възложителя седмично меню. Предлаганите натурални сокове да бъдат с 100 % плодово съдържание. Млякото, млечните продукти и хляба да са произведени по БДС или еквивалентно. Доставката трябва да включва: 1. Сутрешна закуска за учениците от І до ІV клас - брой порции според заявка за конкретния учебен ден; 2. Топло основно обедно ястие с по 1 филия хляб към всяка порция, за учениците от полуинтернатните групи - брой порции според заявка за всеки конкретен учебен ден. Доставката на храна се осъществява всеки учебен ден, по два пъти на ден: - сутрешна закуска до 7:45 ч.; - обедното топло основно ястие с хляба до 11:30 ч. Броят ученици, за които ще се доставя закуската и обяда, се уточняват с възложителя един учебен ден преди извършването на доставката до 14:00 ч. Доставката на храната да се извършва в съдове, съобразени с Наредба № 5/25.05.2006 г. за хигиената на храните и с хигиенните изисквания на оправомощените държавни органи. Приготвянето на храната да се извършва съгласно Наредба № 6/10.08.2011 г. за здравословно хранене на децата на възраст от 3 до 7 години и Наредба № 9/16.09.2011 г. за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училищата. Порциите да са съобразени с дневните норми на прием на хранене и със специфичните потребности на хранещите се ученици. Доставената храна да бъде съпроводена с документ за качество. Обедното ястие се доставя в съдове за еднократна употреба, които да бъдат в термо кутии, с цел да се запази топлината на храната, както и с прибори за еднократна употреба. Възложителят има право да иска от изпълнителя увеличаване или намаляване на броя на порциите на доставяната храна според броя на учениците, които ще се хранят. За доставена храна, която не отговаря на настоящите изисквания, възложителят има право на рекламация, а изпълнителят е длъжен незабавно и своевременно, според предложения от него срок за реакция в техническото си предложение, да достави храна, която напълно съответства на изискванията, като транспортните разходи за неприетата доставка са за негова сметка. Предлаганите в офертата доставна цена не трябва да бъде за сметка на качеството и съответствието на храните с нормативните изисквания. Участникът/изпълнителят да разполага минимум с: 1 готвач - технолог; 1 инженер - технолог; 1 шофьор на МПС за доставка на готовата храна, регистрирано в ОДБХ, респективно в РИОКОЗ / РЗИ, във връзка с § 2 от ПЗР на ЗБАБХ или еквивалентно; 1 бр. обект за производство и търговия с храни, регистрирани в ОДБХ, респективно в РИОКОЗ / РЗИ, съгласно чл. 12 от Закона за храните, във връзка с § 2 от ПЗР на ЗБАБХ или еквивалентно.

КРИТЕРИЙ ЗА ВЪЗЛАГАНЕ:

Икономически най-изгодна оферта

ПОКАЗАТЕЛИ ЗА ОЦЕНКА НА ОФЕРТИТЕ:

1. "Предложена цена" с относителна тежест: 70; 2. "Време за реакция след рекламация" с относителна тежест: 30.

СРОК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ОФЕРТИТЕ:

17/07/2014 12:00

ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ:

ДА

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

Документацията за участие се предоставя безплатно на адреса на възложителя по т. І.1 или може да се използва също безплатно от неговия профил на електронна страница: http://ou-parvenec.com/ отдел "Профил на купувача". Офертите ще се отварят на адреса на възложителя по т. І.1 на 18.07.2014 г. от 10:00 ч. На отварянето могат да присъстват участниците в процедурата и/или техни упълномощени представители, както и представители на средствата за масово осведомяване и други лица при спазване на установения режим за достъп до сградата, в която се извършва отварянето. Срокът на валидност на офертите трябва да бъде 90 календарни дни след датата, която е краен срок за получаване на офертите.

СРОК НА ВАЛИДНОСТ НА ПУБЛИЧНАТА ПОКАНА:

16/07/2014