Деловодна информация
01351"Булгартрансгаз" ЕАД
БТГ-04-19-122 12/06/2020 (дд/мм/гггг)
не
01351-2020-0057 (nnnnn-yyyy-xxxx)

Притурка към Официален вестник на Европейския съюз

Информация и онлайн формуляри: http://simap.ted.europa.eu

Обявление за поръчка - комунални услуги

Директива 2014/25/ЕС/ЗОП

 Раздел I: Възложител

I.1) Наименование и адреси 1 (моля, посочете всички възложители, които отговарят за процедурата)

Представляващият Булгартрансгаз ЕАД - изпълнителен директор 175203478
ж.к. Люлин - 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Дарина Колева +359 2-9396166
Darina.Koleva@bulgartransgaz.bg +359 2-9250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html


I.2) Съвместно възлагане

НЕ
      
НЕ

I.3) Комуникация 

Документацията за обществената поръчка е достъпна за неограничен и пълен пряк безплатен достъп на: (URL)
http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions/izrabotvane_na_investicionen_proekt_faza_tehnicheski_proekt_za_obekt_mejdusistemna_gazova_vrazk-4409-c1-0-1.html
Горепосоченото/ите място/места за контакт
до следния адрес: (моля, посочете друг адрес)
НЕ  
Булгартрансгаз ЕАД 175203478
ж.к. Люлин 2, бул. Панчо Владигеров № 66
София BG411 1336 България
Весела Тафраджийска +359 2-9396358
Vesela.Tafradziyska@bulgartransgaz.bg +395 2-9250063

Интернет адрес/и

www.bulgartransgaz.bg

http://tenders.bulgartransgaz.bg/bg/competitions-c1.html

НЕ 

I.6) Основна дейност 

Производство, пренос и разпределение на газ и топлинна енергия

Раздел II: Предмет

II.1) Обхват на обществената поръчка

Изработване на инвестиционен проект (фаза - технически проект) за обект: "Междусистемна газова връзка България - Сърбия на българска територия" 200-092
71322200      
Услуги

Изработване на инвестиционен проект (фаза - технически проект) за обект: "Междусистемна газова връзка България - Сърбия на българска територия"
Предметът на поръчката включва изпълнението на дейности, посочени в Техническата спецификация и приложенията към нея.
II.1.6) Информация относно обособените позиции
не

II.2) Описание 1

II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2
71322000      
II.2.3) Място на изпълнение
BG411
BG412

Трасето, респективно сервитута на преносния газопровод преминава през землищата на области София - град и Софийска област

В обществената поръчка с наименование "Изработване на инвестиционен проект (фаза - технически проект) за обект: „Междусистемна газова връзка България – Сърбия на българска територия”" се включва изпълнение на следните дейности:
? Проучвателни дейности;
? Осигуряване на изходни данни за изработване на инвестиционния проект;
? Изработване на инвестиционен проект във фаза технически проект за етапи:
- Етап: Линейна част;
- Етап: АГРС Сливница;
- Етап: АГРС Драгоман;
- Етап: Очистно съоръжение и ГИС Калотина;
- Етап: Очистно съоръжение Нови Искър.
? Съгласуване на инвестиционните проекти с компетентните контролни органи, експлоатационни дружества, Консултанта по чл. 166, ал. 1 от ЗУТ, Възложителя и други заинтересовани лица и одобряването им по реда на чл. 144, ал. 1 от ЗУТ.
Обхватът и изискванията са подробно описани в Техническата спецификация и приложенията към нея, част от Документацията за участие.
Критериите по-долу
 
ДА Срок за изпълнение на предмета на поръчката    35
Цена
65
II.2.6) Прогнозна стойност
540000      BGN
(за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки
120

не


II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)

или  / 

II.2.10) Информация относно вариантите
не
II.2.11) Информация относно опциите
не


II.2.12) Информация относно електронни каталози
НЕ
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз
не

Посоченият в т. II.2.5) показател Цена се формира от показатели P2 - Предлагана цена, с тежест 55 точки и P3 - Часова ставка за упражняване на авторски надзор по време на строителството, с тежест 10 точки, съгласно Методика за комплексна оценка, част от Документацията за участие.
 Раздел III: Правна, икономическа, финансова и техническа информация 

III.1) Условия за участие

III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри 

III.1.2) Икономическо и финансово състояние 
НЕ

Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот, изчислен на база годишните обороти за последните три приключили финансови години в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с изискването чрез попълване на информацията в съответното поле от част ІV, раздел „Б“ – „Икономическо и финансово състояние“ на еЕЕДОП.
Преди сключване на договора, съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на един или няколко от следните документи:
- Удостоверения от банки;
- Годишните финансови отчети или техни съставни части, когато публикуването им се изисква от законодателството на държавата, в която участникът е установен;
- Справка за общия оборот. (Данните следва да обхващат последните 3 (три) приключили финансови години. Информацията може да обхваща и по-кратък период в зависимост от датата, на която участникът е създаден или е започнал дейността си.).


Участникът следва да е реализирал минимален общ оборот в размер на 540 000 (петстотин и четиридесет хиляди) лева или тяхната равностойност в посочената от участника валута по официалния фиксинг на БНБ към крайната дата за получаване на оферти, във връзка с чл. 61, ал. 1, т. 1 от ЗОП.
III.1.3) Технически и професионални възможности 
НЕ

1. Участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 1, буква „б“ от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на цялата изискуема информация в съответното поле от част ІV, раздел „В“ – „Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП.
Преди сключване на договора, съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на списък на услугите, идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената услуга, както следва:
- Удостоверение, издадено от получателя, посочен в списъка или от компетентен орган, потвърждаващо извършването на услугата и/или
- Посочване на публичен регистър, в който е публикувана информация за извършената услуга.
2. Участникът да разполага с персонал и ръководен състав с определена професионална компетентност за изпълнението на поръчката, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 5 от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез попълване на изискуемата информация в съответното поле от част ІV, раздел „В“ – „Технически и професионални способности“ на еЕЕДОП.
3. Участникът да прилага система за управление на качеството, във връзка с чл. 63, ал. 1, т. 10 от ЗОП.
При подаване на оферта участниците декларират съответствието с минималното изискване чрез посочване в съответното поле от част IV, раздел “Г” - „Схеми за осигуряване на качеството и стандарти за екологично управление“ на еЕЕДОП.
Преди сключване на договора съответствието с поставения критерий за подбор се доказва чрез представяне на заверено копие на валиден сертификат, който удостоверява съответствието на участника със система за управление на качеството EN ISO 9001 или еквивалентен, издаден на името на Участника и с обхват проектиране.
Сертификатът трябва да е издаден от независимо лице съгласно чл. 64, ал. 5 от ЗОП, който е акредитиран по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция „Българска служба за акредитация“ или от друг национален орган по акредитация, който е страна по Многостранното споразумение за взаимно признаване на Европейската организация за акредитация, за съответната област или да отговарят на изискванията за признаване съгласно чл. 5а, ал. 2 от Закона за националната акредитация на органи за оценяване на съответствието. Възложителят приема еквивалентен сертификат, издаден от орган, установен в друга държава членка.


1. Участникът трябва да е изпълнил идентична или сходна дейност с тази на поръчката за последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата.
Под „дейност, сходна с предмета на поръчката“ следва да се разбира изработване на инвестиционен проект за изграждане на нов газопровод, преминаващ извън урбанизирани територии, с дължина не по-малка от 10 км, условен диаметър DN по-голям или равен на 500 мм и работно налягане над 1,6 МРа.
За изработен инвестиционен проект ще се приема такъв, който е одобрен/съгласуван с получателя и с всички компетентни инстанции и/или въз основа на който може да започне строителство (има издадено разрешение за строеж).
За изработен инвестиционен проект, изпълняван от чуждестранни участници ще се приема такъв, който е изработен във фаза, която е одобрена/съгласувана от получателя и/или с всички компетентни инстанции и/или въз основа на който може да започне строителство, съгласно законодателството в страната, в която е одобрен проекта.
2. Участникът трябва да разполага с персонал и ръководен състав, който ще бъде ангажиран с изпълнението на поръчката и който следва да включва:
2.1. Ръководител проектантски екип - да има придобита образователно-квалификационна степен „магистър“ в областта на инженерните науки; да има опит в организацията и управлението при изпълнение на проектиране и/или проектиране и строителство в енергийния сектор за минимум 1 (един) изпълнен инфраструктурен проект.
2.2. Проектант по част „Технологична - технологични тръбопроводи“ - да притежава пълна проектантска правоспособност (ППП) по Закона за камарата на архитектите и инженерите в инвестиционното проектиране (ЗКАИИП), редовно отчетено за 2020 г. или призната професионална квалификация, съгласно Закона за признаване на професионалните квалификации (ЗППК) или еквивалентна; да има опит в изработването на минимум 1 (един) инвестиционен проект за изграждане на нов или реконструкция на съществуващ газопровод извън урбанизирана територия с дължина не по-малко от 10 км, условен диаметър по-голям или равен на 500 мм и работно налягане над 1,6 МРа по част “Технологична”, свързана с линейната част.
2.3. Проектант по част „Технологична“ - – да притежава ППП по ЗКАИИП, редовно отчетено за 2020 г. или призната професионална квалификация, съгласно ЗППК или еквивалентна; да има опит в изработването на минимум 1 (един) инвестиционен проект за изграждане на нов или реконструкция на съществуващ площадков обект - компресорна станция (КС) или газоизмервателна станция (ГИС), или автоматична газорегулираща станция (АГРС), или газорегулираща станция (ГРС) с проектно налягане над 1,6 МРа по част “Технологична”.
За изработен инвестиционен проект по т. 2.2. и т. 2.3. ще се приема такъв, който е одобрен/съгласуван с получателя и с всички компетентни инстанции и/или въз основа на който може да започне строителство (има издадено разрешение за строеж).
За изработен инвестиционен проект по т. 2.2. и т. 2.3., изпълняван от чуждестранни участници ще се приема такъв, който е изработен във фаза, която е одобрена/съгласувана от получателя и/или с всички компетентни инстанции и/или въз основа на който може да започне строителство, съгласно законодателството в страната, в която е одобрен проекта.
В случай, че е предложен повече от един експерт, то изискването е задължително за водещия експерт, който ще бъде оправомощен да подписва инвестиционния проект.
Изискванията по отношение на персонала и ръководния състав следва да бъдат изпълнени чрез различни правоспособни лица.
3. Участникът да прилага система за управление на качеството съгласно изискванията на EN ISO 9001 или еквивалентен с обхват проектиране.
?
III.1.4) Обективни правила и критерии за участие 

1.Участниците в процедурата следва да отговарят на изискванията на чл.10,ал.1 от ЗОП.
2.За участника в процедурата или посочен от него подизпълнител или за трето лице не следва да са налице обстоятелствата по чл.54,ал.1 и чл.55,ал.1,т.1 от ЗОП.Възложителят отстранява от участие в процедура за възлагане на обществена поръчка участник,за когото са налице обстоятелства по чл.54,ал.1 от ЗОП,чл.55,ал.1,т.1 от ЗОП и обстоятелствата по чл.3,т.8 от Закона за икономическите и финансовите отношения с дружествата,регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим,контролираните от тях лица и техните действителни собственици,както и не следва да са налице обстоятелствата по чл.69,ал.1 и 2 във вр. с чл.6,ал.1,т.40 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество и по чл.107 от ЗОП.
3.Участниците задължително следва да представят ЕЕДОП в електронен вид,съгласно чл.67, ал.4 от ЗОП и Методическо указание на Агенцията по обществените поръчки.
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
III.1.6)
При подписване на договора, определеният за изпълнител участник представя гаранция за изпълнение в размер на 5% от стойността на договора под формата на депозит на парична сума, банкова гаранция (по образец О5) или застраховка, обезпечаващи изпълнението на договора, като изискванията и условията са посочени в документацията за участие.
За обезпечаване на 100 % на авансово предоставените средства от Възложителя, изпълнителят представя гаранция в една от следните форми: парична сума; банкова гаранция, съгласно условията на Възложителя от образеца на банкова гаранция за авансово плащане или застраховка, която обезпечава изпълнението чрез покритие на отговорността на изпълнителя. Авансово предоставените средства са в размер на не повече от 25 % от общата цена за изпълнение на предмета на поръчката.
Изискванията и условията са посочени в документацията за участие.
III.1.7)
Финансирането на поръчката се извършва със собствени средства на "Булгартрансгаз" ЕАД. Във връзка с декларираното в т. II.2.13) "Информация относно средства от Европейския съюз" следва да се има предвид, че към датата на обявяване на обществената поръчка не е осигурено външно финансиране за дейностите от предмета на поръчката. Дейностите от предмета на поръчката са допустими дейности за финансиране от Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК). Към датата на обявяване на поръчката "Булгартрансгаз" ЕАД няма сключен административен договор с Управляващия орган на ОПИК. Начинът на плащане е съгласно т. 4.1. от Проекта на договор и образеца на Предложение за изпълнение на поръчката, части от документацията за участие.
III.1.8)

III.2) Условия във връзка с поръчката 2

III.2.1) Информация относно определена професия (само за поръчки за услуги)
НЕ


III.2.3) Информация относно персонала, който отговаря за изпълнението на поръчката
НЕ
 Раздел IV:Процедура 

IV.1) Описание

Публично състезание

IV.1.3) Информация относно рамково споразмение или динамична система за покупки

НЕ
    
  

НЕ
НЕ

IV.1.4) Информация относно намаляване на броя на решенията или офертите по време на договарянето или на диалога

НЕ

IV.1.6) Информация относно електронния търг

НЕ

IV.1.8) Информация относно Споразумението за държавни поръчки (GPA)

не

IV.2) Административна информация 

IV.2.1) Предишна публикация относно тази процедура 2


(Едно от следните: Периодични индикативни обявления - комунални услуги; Обявление на профила на купувача)

IV.2.2) Срок за получаване на оферти или на заявления за участие

03/07/2020 (дд/мм/гггг)   17:00 (чч:мм)

IV.2.3) Прогнозна дата на изпращане на покани за търг или за участие на избраните кандидати 4

   
IV.2.4) Езици, на които могат да бъдат подадени офертите или заявленията за участие: 1  BG

IV.2.6) Минимален срок, през който оферентът е обвързан от офертата


или 6

(от датата, която е посочена за дата на получаване на офертата)

IV.2.7) Условия за отваряне на офертите

06/07/2020 (дд/мм/гггг)   15:30 (чч:мм)

Централно управление на Булгартрансгаз ЕАД: гр. София, бул. Панчо Владигеров № 66

Лицата по чл. 54, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за обществените поръчки (ППЗОП), желаещи да присъстват при отварянето на офертите следва да представят документите, посочени в т. В. от раздел VI.3 „Допълнителна информация“ от настоящото обявление.
 Раздел VI: Допълнителна информация

VI.1) Информация относно периодичното възлагане 

не


VI.2) Информация относно електронното възлагане 

НЕ
НЕ
НЕ

VI.3) Допълнителна информация 2

А. Посоченият в т. II.2.7.) срок е от датата, на която Възложителят предаде на Изпълнителя влязла в сила Заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството за изменение и допълване на Заповедта за одобряване на ПУП-ПП за обекта, съгласно условията от проекта на договор от документацията за участие, до датата на съгласуването и одобряването на инвестиционния проект по реда на чл. 144, ал. 1 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) от министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Б. На основание чл. 70, ал. 6 от ЗОП, Възложителят определя максимално допустима стойност на предложенията на участниците за показател Р1 – Срок за изпълнение на предмета на поръчката – не повече от 120 (сто и двадесет) календарни дни.
В случай че участник предложи срок по – дълъг от посочения по – горе, същият ще бъде предложен за отстраняване.
В. Участниците могат да получат необходимата информация за задълженията, свързани с данъци и осигуровки, опазване на околната среда, закрила на заетостта и условията на труд, които са в сила в Р. България и относими към предмет на поръчката, от НАП, интернет адрес: www.nap.bg; НОИ, интернет адрес: www.noi.bg; МОСВ, интернет адрес: http://www3.moew.government.bg/ и МТСП, интернет адрес: http://www.mlsp.government.bg.
Г. Лицата по чл. 54, ал. 1 от ППЗОП, желаещи да присъстват при отварянето на офертите, следва да представят:
- За участници в поръчката - представляващ/и участника представят документ за самоличност, копие на документ, удостоверяващ актуалното състояние на съответния участник (отнася се за чуждестранни участници), а при участник обединение - копие от договор за обединение, или документ, в който се посочва представляващият. Чуждестранните участници представят документа, удостоверяващ актуалното състояние/договор за обединение или документ, в който се посочва представляващият и в превод на български език.
- За упълномощените представители на участниците – документ за самоличност, пълномощно, копие на документ, удостоверяващ актуалното състояние на съответния участник (отнася се за чуждестранни участници), а при участник обединение - копие от договор за обединение, или документ, в който се посочва представляващият. Чуждестранните участници представят документа, удостоверяващ актуалното състояние/договор за обединение или документ, в който се посочва представляващият, и съответното пълномощно и в превод на български език.
- За представителите на средствата за масово осведомяване - документ за самоличност, служебна карта или друг документ, удостоверяващ служебното положение, по силата на което лицето има право на присъствие.
Д. При несъответствие между предложените обща цена изписани словом и цифром или единични цени и обща цена, валидна ще бъде общата цена, изписана словом, която се оповестява по чл. 57 ал. 3 от ППЗОП и в случай че бъде открито такова несъответствие, участникът следва да приведе общата или единични цени в съответствие с общата цена, изписана словом в определен от комисията срок.

VI.4) Процедури по обжалване 

VI.4.1) Орган, който отговаря за процедурите по обжалване
Комисия за защита на конкуренцията
бул. Витоша № 18
София 1000 България
cpcadmin@cpc.bg +359 29884070
http://www.cpc.bg +359 29807315
VI.4.2) Орган, който отговаря за процедурите по медиация 2
VI.4.3) Подаване на жалби

В 10-дневен срок от изтичането на срока по чл. 179 от ЗОП - срещу решението за откриване на процедурата и/или решението за одобряване на обявлението за изменение или допълнителна информация, съгласно чл. 197, ал. 1, т. 4 от ЗОП.
VI.4.4) Служба, от която може да бъде получена информация относно подаването на жалби 2

VI.5) Дата на изпращане на настоящото обявление: 12/06/2020 (дд/мм/гггг)

Възлагащият орган/възложителят носи отговорност за гарантиране на спазване на законодателството на Европейския съюз и на всички приложими закони


1моля, повторете, колкото пъти е необходимо
2в приложимите случаи
3моля, повторете, колкото пъти е необходимо, ако това обявление е само за предварителна информация
4ако тази информация е известна
5моля, представете тази информация, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
6доколкото информацията е вече известна
7задължителна информация, която не се публикува
8информация по избор
9моля, представете тази информация само ако обявлението е за предварителна информация
10моля, представете тази информация само ако обявлението е обявление за възлагане
11само ако обявлението се отнася до квалификационна система
12моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на интерес, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура или има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
13моля, представете тази информация тук или в поканата за потвърждаване на оферти или за договаряне, ако обявлението е покана за участие в състезателна процедура
14ако това е за предварителна информация, използвано като покана за участите в състезателна процедура - моля, представете тази информация, ако тя вече е известна
15моля, представете тази информация тук или, ако е приложимо, в поканата за подаване на оферти
16
17задължителна информация, ако това е обявление за възлагане
18само ако обявлението не се отнася до квалификационна система
19ако обявлението има за цел намаляване на срока за получаване на оферти
20може да бъде присъдена значимост вместо тежест
21може да бъде присъдена значимост вместо тежест; ако цената е единственият критерий за възлагане, тежестта не се използва