III.1.1) Годност за упражняване на професионалната дейност, включително изисквания във връзка с вписването в професионални или търговски регистри
Участникът трябва да разполага с минимум един обект за производство или търговия на едро с храни, с обхват на регистрацията, включващ всички групи храни от предмета на обществената поръчка. При участник обединение на физически и/ или юридически лица всяко физическо/ юридическо лице, включено в обединението, което ще извършва дейност, за която е необходима посочената регистрация, следва да притежава удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните, за производство или за търговия с храни на едро, включващо групите храни от предмета на поръчката съобразно извършваната от лицето дейност, издадено от съответната ОДБХ. Националните регистри на обектите за производство и търговия на храни са публични и се публикуват в Интернет (чл. 14, ал. 3 от Закона за храните). Когато участник е чуждестранно лице, участникът следва да е вписан в аналогичен регистър съгласно законодателството на държавата членка, в която е установен. На основание чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП преди сключване на договор избраният за изпълнител чуждестранен икономически оператор трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява дейността в Република България, вкл. че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо. Доказване: При подаване на оферта участниците декларират съответствието с този критерий за подбор, само като попълват съответния раздел в Единен европейски документ за обществени поръчки (ЕЕДОП) - част ІV, раздел А „Годност“ на ЕЕДОП. При участие на обединение, което не е юридическо лице доказването на поставеното изискване се извършва чрез попълване на съответния раздел в ЕЕДОП, който е представен от тези членове на обединението, които са ангажирани с изпълнението на дейностите, за които е необходима регистрация по чл. 12 от ЗХ. Когато участникът предвижда участие на подизпълнители доказването на годността се извършва чрез попълване на съответния раздел в ЕЕДОП, който е представен от подизпълнителя/ите, които ще изпълняват дейности, за които е необходима регистрация по чл. 12 от ЗХ. За доказване на съответствието с това изискване участникът, определен за изпълнител, представя заверено копие на Удостоверение за регистрация по чл. 12 от Закона за храните. На основание чл. 112, ал. 1, т. 4 от ЗОП преди сключване на договор избраният за изпълнител чуждестранен икономически оператор трябва да представи документ, с който да докаже, че има право да изпълнява дейността в Република България, вкл. че е извършил съответната регистрация, ако е необходимо. |
III.1.2) Икономическо и финансово състояние
НЕ
Възложителят не поставя изисквания за икономическо и финансово състояние.
|
III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
Възложителят изисква участникът да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните три години от датата на подаване на офертата (чл. 63, ал. 1, т. 1, б.“б“ от ЗОП). Документи за доказване на съответствието с поставения критерий за подбор в случаите на чл. 67, ал. 5 и чл. 112, ал. 1, т. 2 от ЗОП са: списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите - оригинал, заедно с документи, които доказват извършената доставка – оригинал или заверено „вярно с оригинала“ копие. На етап подаване на оферта изискваната информация се попълва в Част ІV, Раздел В от ЕЕДОП.
През последните три години от датата на подаване на офертата, самостоятелно или като участник в обединение, участникът трябва да е изпълнил най-малко една дейност с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за която има доказателство за извършената доставка. Под дейности с предмет и обем „идентични или сходни с предмета на поръчката” следва да се разбира: доставка на консервирана заленчукова продукция от пет вида консерви и общо количество от всеки вид не по-малко от, както следва: 1) Домати консервирани, стерилизирани – 100 000 кг.; 2) Грах зелен, стерилизиран – 70 000 кг.; 3) Гювеч, стерилизиран – 50 000 кг.; 4) Паприкаш, стерилизиран - 50 000 кг. и 5) Зелен фасул, стерилизиран – 60 000 кг. Изискването може да се докаже чрез изпълнението на един или повече договори.
|
III.1.5) Информация относно запазени поръчки 2
НЕ
НЕ
|