III.1.3) Технически и професионални възможности
НЕ
1. През последните 3 (три) години, считано от датата на подаване на офертата, участниците следва да са изпълнили минимум три договора за доставка, с предмет, идентичен или сходен с предмета на настоящата поръчка *Забележка: Под дейности с идентичен или сходен предмет следва да се разбира: "доставка на хранителни продукти за групите храни, включени в настоящата обществена поръчка". Под "изпълнени дейности" се разбират такива, които са приключили в горепосочения три годишен период, считано от датата, определена като крайна за получаване на офертите. 2. Участниците трябва да разполагат с минимум един обект, регистриран по чл.12 от Закона за храните, за производство и/или търговия с храни, за групите храни, предмет на поръчката, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри/списъци съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. 3. Участниците следва да разполагат с минимум 2 (два) броя собствени или наети автомобили, регистрирани в Областна дирекция „Безопасност на храните“/ОБДХ/, а за чуждестранни лица - регистрирани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, за превоз на хранителните продукти, обект на доставката. * Транспортирането на суровини и храни от животински произход, странични животински продукти и продукти, получени от тях се извършва със специализирани транспортни средства, регистрирани по чл. 246, ал. 4 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност (Обн. ДВ. бр.87 от 1 Ноември 2005г.). 4. Участникът следва да е сертифициран по европейски или международни стандарти, удостоверяващи съответствието му със: - Система за управление на качество по стандарт EN ISO 9001: 2008 или еквивалентна с обхват идентичен на предмета на поръчката – производство и/или продажба и/или доставка и/или търговия на “хранителни продукти” или еквивалентно. Сертификатът следва да отговаря на изискванията на чл.64, ал.5 от ЗОП. Сертификатът следва да е валиден и изготвен от независими лица и да удостоверява съответствието на участника със съответните европейски или международни стандарти за управление на качеството. Независимите лица трябва да са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от чуждестранен орган за акредитация, който е пълноправен член на Европейската организация за акредитация (European Cooperation for Accreditation). Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него причини. В този случай участникът следва да докаже, че предлаганите мерки са еквивалентни на изискваните. -Система за управление на безопасността на храните по стандарт EN ISO 22000: 2005 или еквивалентна с обхват идентичен на предмета на поръчката – производство и/или продажба и/или доставка и/или търговия на “хранителни продукти” или еквивалентно. Сертификатът следва да отговаря на изискванията на чл.64, ал.5 от ЗОП. Сертификатът следва да е валиден и изготвен от независими лица и да удостоверява съответствието на участника със съответните европейски или международни стандарти за управление на качеството. Независимите лица трябва да са акредитирани по съответната серия европейски стандарти от Изпълнителна агенция "Българска служба за акредитация" или от чуждестранен орган за акредитация, който е пълноправен член на Европейската организация за акредитация (European Cooperation for Accreditation). Възложителят приема еквивалентни сертификати, издадени от органи, установени в други държави членки. Възложителят приема и други доказателства за еквивалентни мерки за осигуряване на качеството, когато участникът не е имал достъп до такива сертификати или е нямал възможност да ги получи в съответните срокове по независещи от него
Изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности, участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т.1 б от ЕЕДОП съгласно описаното в нея . В случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП за доказване на горепосоченото изискване участникът представя: Списък на доставките, които са идентични или сходни с предмета на обществената поръчка, с посочване на стойностите, датите и получателите, заедно с доказателство за извършената доставка. 2. Участниците трябва да разполагат с минимум един обект, регистриран по чл.12 от Закона за храните, за производство и/или търговия с храни, за групите храни, предмет на поръчката, а за чуждестранни лица - в аналогични регистри/списъци съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени. Изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически възможности и професионални способности, участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т.9 от ЕЕДОП, съгласно описаното в нея и се посочват адрес и вид на обекта, наименование на собственика, номер на удостоверение от Областна дирекция „Безопасност на храните“ за регистрация на обект/и по чл. 12 от Закона за храните, групите храни за които е издадено, както и данни за основанието за ползване. В случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП за доказване на горепосоченото изискване участникът представя: Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. 3. Участниците следва да разполагат с минимум 2 (два) броя собствени или наети автомобили, регистрирани в Областна дирекция „Безопасност на храните“/ОБДХ/, а за чуждестранни лица - регистрирани в аналогични регистри съгласно законодателството на държавата членка, в която са установени, за превоз на хранителните продукти, обект на доставката. * Транспортирането на суровини и храни от животински произход, странични животински продукти и продукти, получени от тях се извършва със специализирани транспортни средства, регистрирани по чл. 246, ал. 4 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност (Обн. ДВ. бр.87 от 1 Ноември 2005г.). Изискуемата информация относно горепосоченото изискване за технически и професионални способности, участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности”, т.9 от ЕЕДОП съгласно описаното в нея и посочват марка, модел и вид, регистрационен номер, номер на удостоверение за регистрация, издадено от ОДБХ по реда на чл. 246 ЗВМД, вида на суровините и храните, които могат да се превозват с транспортното средство и данни за основанието за ползване. В случаите по чл. 67, ал. 5 и 6 ЗОП за доказване на горепосоченото изискване участникът представя Декларация за инструментите, съоръженията и техническото оборудване, които ще бъдат използвани за изпълнение на поръчката. 4. Участникът следва да е сертифициран по европейски или международни стандарти, удостоверяващи съответствието му със: - Система за управление на качество по стандарт EN ISO 9001: 2008 или еквивалентна с обхват идентичен на предмета на Изискуемата информация относно изпълнените договори участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т.1 б от ЕЕДОП съгласно описаното в нея . Изискуемата информация относно обект, регистриран по чл.12 от Закона за храните участникът попълва Част IV: Критерии за подбор, раздел В: Технически и професионални способности, т.9 от ЕЕДОП, съгласно описаното в нея и се посочват адрес и вид на обекта, наименование на собственика, номер на удостоверение от Областна дирекция „Безопасност на храните“ за регистрация на обект/и по чл. 12 от Закона за храните, групите храни за които е издадено, както и данни за основанието за ползване.
|