|
|
II.2.2) Допълнителни CPV кодове 2 15000000
|
II.2.3) Място на изпълнение BG412
С. Мирково, Домашен социален патронаж в сградата на ОУ „Г. Бенковски“, с. Мирково или в сградата на Социален дом, с. Мирково. |
Предметът на настоящата обществена поръчка е доставка на хранителни продукти за нуждите на Oбщина Мирково във връзка с изпълнението на дейностите по договор за предоставяне на БФП № BG05FMOP001-3.002-0213-C01 от 14.07.2017 г. „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“, финансиран по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в България. Общи изисквания за изпълнение и качество: ? Хранителните продукти да се доставят от обекти с Удостоверение за регистрация на обект по чл. 12 от Закона за храните, с което се удостоверява, че участникът има правото да произвежда и/или да извършва търговия с храни, съгласно изискванията на Закона за храните и Сертификат за внедрена система за управление на безопасността на храните или система за анализ на опасностите и критичните точки /НАССР/, с който се удостоверява, че участникът разполага с разработена система НАССР за контролиране качеството на доставяните хранителни продукти или друг еквивалентен документ. ? Доставяните хранителни продукти задължително следва да отговарят на изискванията за безопасност и качество, регламентирани в европейското и националното законодателство. ? Да са спазени изискванията на Закона за храните; Наредба № 1/26.01.2016г. за хигиена на храните и Регламент (ЕО) 852/2004; Наредба № 4/03.02.2015 г. за изискванията към използването на добавки в храните, Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 15 от 2002 год. за изискванията към използване на ароматизанти в храните, Наредба № 16 за хигиенните и ветиринарно-санитарните изисквания за съхранение и използване на особено бързо развалящи се продукти, Наредба за изискванията към захарите, предназначени за консумация от човека, Наредба № 16/28.05.2010 г. за изискванията за качество и контрол за съответствие на пресни плодове и зеленчуци и Регламент (ЕО) № 543/2011- за плодове, зеленчуци, Наредба № 5/09.02.2015 г. за определяне на максимално допустимите количества на някои замърсители в храните, Наредба № 2/23.01.2015 г. за максимално допустимите количества на остатъци от пестициди във или върху храни, Наредба за специфичните изисквания към млечните продукти, Наредба № 32/23.03.2006 г. за окачествяване, съхранение и предлагане на пазара на меса и черен дроб от домашни птици, Наредба № 1 от 09.01.2008 г за изискванията за търговия с яйца, Наредба за изискванията към соковете от плодови и някой сходни продукти, предназначени за консумация от човека, за храни от животински произход и съгласно изискванията на Регламент (ЕО) № 853/2004, Регламент (ЕО) № 2074/2005, Регламент (ЕО) № 2076/2005 и др. ? При всяка доставка хранителните продукти трябва да бъдат придружени със сертификат за произход и качество, експертен лист или друг аналогичен докумен, за всеки вид продукт. Асортиментът на всички хранителни продукти, които следва да бъдат доставяни по настоящата обществена поръчка се съдържат в Техническата спецификация – Раздел XII от документацията за участие. |
|
НЕ |
|
|
|
|
|
II.2.6) Прогнозна стойност 116627.08 BGN (за рамкови споразумения или динамични системи за покупки - прогнозна обща максимална стойност за цялата продължителност на тази обособена позиция)
|
II.2.7) Продължителност на поръчката, рамковото споразумение или динамичната система за покупки / 31/12/2019 (дд/мм/гггг)
|
II.2.9) Информация относно ограничение за броя на кадидатите, които ще бъдат поканени (с изключение на открити процедури)
или  / 
|
II.2.10) Информация относно вариантите
|
II.2.11) Информация относно опциите
|
II.2.12) Информация относно електронни каталози НЕ
|
II.2.13) Информация относно средства от Европейския съюз Договор за БФП № BG05FMOP001-3.002-0213-C01 от 14.07.2017 г. „Осигуряване на топъл обяд в община Мирково“, по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане
|
|